Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Togliatti – Jugra Chanty-Mansijsk 4:3 (kon.) | Kazaň – Barys 2:1 (kon.)
Nižnekamsk – Jekaterinburg 2:5 (kon.) | CSKA Moskva – Záhreb 3:1 (kon.) | Petrohrad – HC Slovan sk 6:1 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
6:1 (1:1, 5:0, 0:0)
HC Slovan Bratislava
Utorok 25.10.2016, 18:30 • Ľadový palác, Petrohrad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Zubarev dostal dve minúty za nedovolené bránenie Ziga, v závere zápasu si belasí zahrajú ešte presilovú hru.
     
    58:57
    Nedorost vystrelil spred bránkoviska, od ruky Šesťorkina sa puk odrazil do žrde a následne do bránkoviska, kde gólmanovi pomohol jeden z jeho spoluhráčov a puk sa v bránkovisku stratil z dohľadu rozhodcov.
     
    55:15
    Šiška na trestnej, menší trest dve minúty za lavičku hostí, nešportové správanie vedúcich predstaviteľov HC Slovan. To bude zrejme za tú hádku trénera Říhu s rozhodcami duelu.
    55:03 Alexander Barabanov sa z gólu radovať nemôže
     
    55:03
    Domáci sa síce radujú z gólu, arbitri im radosť kazia, gól Barabanova neuznali pre postavenie Prochorkina v bránkovisku belasých. Celú situáciu potvrdil aj videorozhodca zápasu.
     
    51:36
    V bránke domácich dochádza k striedaniu, Mikko Koskinen prenechal miesto v bránke, do konca zápasu ju bude hájiť Igor Šesťorkin.
     
    43:19
    Prečíslenie domácich tri na dva, Kovaľčuk poslal z ľavej strany puk medzi kruhy, Barabanov vystrelil švihom, Pogge puk cez pravý betón usmernil do rohu klziska.
     
    40:01
    V bránke hostí Barryho Brusta vystriedal Justin Pogge.
    39:29 Jegor Jakovlev - 6:1
     
    39:29
    Petrohrad dal gól!
    JEGOR JAKOVLEV si na modrej na ľavej strane prevzal puk, porozmýšľal, či ho prihrať alebo čo s ním, vybral sa na bránku hostí a vystrelil z ľavého kruhu, Brust puk vyrazil medzi kruhy, kde bol prvý Jegor a puk okamžite poslal do prázdnej bránky belasých. Asistencie: Jevgenij Dadonov a Vadim Šipačov.
    36:40 Nikita Gusev - 5:1
     
    36:40
    Petrohrad dal gól!
    Vlna domácich hráčov sa rútila smerom na bránku Brusta, Dadonov puk poslal na bránku Slovana, Brust ho vyrazil pred seba, NIKITA GUSEV pokrytý nebol a puk poľahky dostal do odkrytej bránky hostí. Asistencie: Jevgenij Dadonov a Vadim Šipačov.
     
    36:02
    Hersley vystrelil spoza pravého kruhu z jeho vnútornej časti, Brust mal ideálny výhľad a puk v pokľaku zlikvidoval.
     
    35:16
    Slovan vyprodukoval peknú akciu, Chipchurov puk z pravej strany do bránkoviska zblokoval Starosta, Koskinen puk zachytil v rozkľaku pravým betónom, k dorážke sa dostal Cheechoo, ktorý však len opečiatkoval konštrukciu domácej bránky. Celú akciu dali ešte hlavní arbitri posúdiť videorozhodcovi duelu.
     
    33:51
    Podrazenie v podaní Koskirantu a presilovú hru si teraz zahrá Slovan.
    33:35 Jegor Jakovlev - 4:1
     
    33:35
    Petrohrad dal gól!
    Ďalšia využitá presilovka domácich, spoza ľavého kruhu vystrelil Vojnov, Brust puk vyrazil pred seba a do prázdnej bránky v dorážke uspel JEGOR JAKOVLEV. Asistencia: Viačeslav Vojnov a Iľja Kovaľčuk.
     
    33:04
    Brust opäť hákoval a opäť rovnako ako predtým, teraz však hákoval Jakovleva, SKA bude hrať opäť presilovú hru. Trest odsedí Šiška.
    32:20 Patrik Hersley - 3:1
     
    32:20
    Petrohrad dal gól!
    Šipačov z bránkovej čiary poslal puk za kruh, kde napriahol PATRIK HERSLEY a vymietol pavučinu pod brvnom bránky Brusta. Asistencia: Vadim Šipačov.
     
    31:37
    Ketov skončil na ľade pred Brustom po podrazení Rosandičom, Slovan bude hrať opäť v oslabení.
     
    26:29
    Taffe dostal puk na modrú, potiahol ho vpred na ľavý kruh a tvrdým príklepom vystrelil, Koskinen puk letiaci nad ľadom schoval do svojej lapačky.
    23:47 Anton Belov - 2:1
     
    23:47
    Petrohrad dal gól!
    Bleskurýchle využitie presilovky, puk z buly za kruh, odtiaľ na stred poľa a proti strele ANTONA BELOVA bol Brust krátky, puk skončil pod brvnom. Asistencie: Nikita Gusev a Iľja Kovaľčuk.
     
    23:42
    Príliš veľa hráčov na ľade v podaní hostí, Slovan pôjde na chvíľku do trojky, na trestnú usadol Skalický.
     
    22:00
    Hákovanie Šipačova v podaní Brusta, na trestnú usadol na dve minúty za Barryho jeden z jeho spoluhráčov, Petráš.
     
    21:28
    Brust opäť podržal tím hostí, keď zlikvidoval puk z hokejky Šipačova, belasí puk poslali von zo svojho pásma.
     
    18:44
    Petráš bol faulovaný a Čudinov inkasuje dve minúty za seknutie, presilovka pre belasých.
    17:01 Michal Hlinka - 1:1
     
    17:01
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan si vytvoril tlak v pásme svojho dnešného hostiteľa, Nedorost poslal na ľavej strane puk na kruh MICHALOVI HLINKOVI, ktorý vystrelil švihom z kruhu a popod lapačku Koskinena puk poslal do jeho siete. Asistencie: Václav Nedorost a Marek Ďaloga.
     
    16:21
    Nedorost spoza bránky hľadal pred bránkoviskom voľného Jegliča, Koskinen výborne čítal hru a puk zblokoval hokejkou na ľade.
     
    12:20
    Podrazenie Dadonova vyprodukoval Lušňák a Patrik už zohrieva trestnú lavicu.
     
    10:04
    Kovaľčuk vystrelil príklepom z vrcholu kruhov, Brust puk zrazil pred seba a okamžite ho schoval pod svoju rukavicu.
     
    08:38
    Tlak domácich a teraz pomohla Brustovi konštrukcia jeho bránky, tým neúspešným strelcom bol Šipačov na pravej strane pri bránkovisku, kde mu puk efektne naservíroval Dadonov.
     
    06:16
    Na trestnú odkorčuľoval Prochorkin, odpyká trest za Koskinena, ktorý puk zaľahol mimo bránkoviska, Slovan dostal výhodu v podobe presilovej hry.
    05:14 Jevgenij Dadonov - 1:0
     
    05:14
    Petrohrad dal gól!
    SKA to v presilovkách vie a teraz nám to ukázal v plnej paráde, Šipačov spoza bránky poslal puk medzi kruhy a JEVGENIJ DADONOV z prvej poslal puk do siete belasých. Asistencie: Vadim Šipačov a Nikita Gusev.
     
    04:57
    Za vyhodenie puku dostal dve minúty Zigo a prvú presilovú hru v zápase bude hrať SKA.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 6. Dadonov (Šipačov, N. Gusev), 24. Belov (N. Gusev, Kovaľčuk), 33. Hersley (Šipačov), 34. J. Jakovlev (Vojnov, Kovaľčuk), 37. N. Gusev (Dadonov, Šipačov), 40. J. Jakovlev (Dadonov, Šipačov) – 18. M. Hlinka (Nedorost, Ďaloga)


    SKA Petrohrad: Koskinen (52. Šesťorkin) – Zubarev, Vojnov, Chafizullin, Čudinov, Jakovlev, Hersley, Rykov, A. Belov – Kovaľčuk (A), Daciuk (C), Barabanov – Gusev, Šipačov (A), Dadonov – Moses, Koskiranta, Dergačov – Kablukov, Prochorkin, Ketov
    HC Slovan Bratislava: Brust (41. Pogge) – Meszároš (C), Rosandič, Starosta, Plastino, Bačík, Ďaloga, Pokorný – Nedorost, Jeglič, M. Hlinka – Chipchura, Taffe, Cheechoo – Valský, Zigo, Petráš – Skalický, Lušňák, Vopelka – Šiška

    Rozhodca: Beliajev, Sidorenko – Misiur, Palej

    Diváci: 11.981