Espanyol – Eibar 3:3 (kon.) | Valencia – Barcelona 2:3 (kon.) | Sociedad – Alavés 3:0 (kon.)
Granada – Gijón 0:0 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:3 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 22.10.2016, 16:15 • Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
    90+4. Lionel Messi (BAR) - 2:3
     
    90+4
    Barcelona dala gól! Autorom gólu z pokutového kopu je LIONEL MESSI. Brankár Diego Alves vystihol smer lopty, tá však prešla tesne popri jeho rukách. Nešťastie, ktoré znamená tretí gól v jeho sieti.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Aymen Abdennour (Valencia CF).
     
    90+2
    Bola nariadená penalta v prospech Barcelony!
     
    86
    Po rohu nastal veľký zmätok, vo vápne spadol Mangala, ktorý bol držaný Mascheranom. Francúzsky obranca sa ale rýchlo zo zeme pozbieral, aby loptu napálil do bloku tiel. Odrazená lopta sa dostala k Munirovi, ktorý technickou strelou iba preveril pozornosť brankára hostí!
     
    82
    Nani v obrovskej šanci! Center pred vápno, Nani mal niekoľko metrov náskoku, zastaviť ho nedokázal ani Sergi Roberto. Portugalský hráč však zvnútra pokutového územia netriafa bránu ter Stegena...
     
    76
    Žltú kartu dostáva Enzo Pérez (Valencia CF).
     
    73
    Žltú kartu dostáva Lionel Messi (FC Barcelona).
     
    72
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Denis Suárez.
     
    71
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Dani Parejo, prichádza Santiago Mina.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Mario Suárez (Valencia CF).
    62. Luis Suárez (BAR) - 2:2
     
    62
    Barcelona dala gól! Gól strelil LUIS SUÁREZ. Vyrovnanie prichádza po rohovom kope. Rakitić vynikajúco hlavičkoval, Diego Alves predviedol ďalší zo svojich neskutočných zákrokov. K odrazenej lopte sa dostal Suárez, ktorý nebol nikým bránený a delovkou prekonáva bezmocného a frustrovaného Alvesa.
     
    61
    Vystihnutie rozohrávky hostí takmer znamenalo tretí gól v sieti ter Stegena! Parejovu časovanú prihrávku do vápna Munir nestihol zachytiť.
    56. Rodrigo (VAL) - 2:1
     
    56
    Valencia dala gól! Gól strelil RODRIGO. Akcia po rohu pokračovala ďalej, k lopte sa dostal Nani, ktorý šikovným lobom poslal loptu do vápna, kde si nabehol Rodrigo, ktorý nebol ubránený Umtitim. Útočník domácich potom nekompromisne poslal loptu do siete vydareným halfvolejom.
    53. Munir (VAL) - 1:1
     
    53
    Valencia dala gól! Gól strelil MUNIR. Akcia po pravej strane vyšla na jednotku! Parejov pozemný center našiel pripraveného Munira, ktorý nedal šancu ter Stegenovi! Munir gól proti svojmu bývalému klubu neoslavoval.
    51. Žltá karta
     
    51
    Žltú kartu dostáva Neymar (FC Barcelona).
     
    50
    Obrovská šanca na zvýšenie náskoku! Messi dlho dribloval s loptou až nakoniec prihral Neymarovi, ktorý technickou strelou zamestnal Diega Alvesa. Brankár Valencie iba vyrazil pred seba, kde už bol Rakitić, ktorý trestuhodne zahodil šancu, keď netrafil poloodkrytú bránu a svoj projektil namieril iba do žrde!
     
    47
    Žltú kartu dostáva Lucas Digne (FC Barcelona). Ten si vo vzdušnom súboji s Munirom pomohol rukami, Munira navyše zasiahol do tváre.
     
    46
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Martín Montoya, prichádza Munir.
     
    45+2
    Akrobatický pokus od Neymara končí tesne nad bránou. Loptu do ohňa poslal Digne, tá sa odrazila od jedného z obrancov, následne sa ku guľatej veci dostal brazílsky útočník, ktorý nožničkami neprekonáva Diega Alvesa!
    44.
     
    44
    Dobrý signál Valencie! Autové vhadzovanie až na úroveň bránkovej čiary, odtiaľ loptu poslal do vápna Rodrigo. V šestnástke už stál osamotený Parejo, ktorý z malého vápna neprekonal ter Stegena.
     
    41
    Šialený záver prvého polčasu. Šanca strieda šancu. Vo vápne Barcelony teraz spadol domáci útočník, penalta sa nepíska. Na druhej strane finálnu fázu akcie pokazil André Gomes.
     
    38
    Parádna prihrávka do vápna od Neymara na Suáreza, ten zoči-voči Alvesovi neuspel!
     
    38
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza José Gayá, prichádza Aymen Abdennour.
     
    32
    Kontroverzná situácia na druhej strane. Rodrigo bežal spolu s Umtitim vo vnútri pokutového vápna, Umtiti útočníka hostí postrčil a ten spadol. Pokutový kop sa nepíska, hra pokračuje ďalej.
     
    31
    Piskot domácich fanúšikov je jasný. Domáci sú stiahnutí do ulity a takmer sa im to vyplatilo! Messi dostal prihrávku do vápna od Gomesa, Diego Alves strelu Messiho vyráža, dorážku Suáreza ako strelecký pokus ani rátať nemôžeme...
     
    25
    Žltú kartu dostáva Sergio Busquets (FC Barcelona), ktorý sa prezentoval tvrdým fualom v strede trávnika. Na ihrisku sa značne pritvrdilo.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Diego Alves (Valencia CF), protesty mu nepomohli.
    22. Lionel Messi (BAR) - 0:1
     
    22
    Barcelona dala gól!
    Katalánsky tím sa dostáva do vedenia! LIONEL MESSI vystrelil spoza vápna a prekonáva brankára Diega Alvesa. Hráči Valencie sú ale nahnevaní, pretože Suárez stál v ofsajde a tým pádom rozhodil pozornosť brankára Valencie.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Ezequiel Garay (Valencia CF), ktorý nepríjemne a zbytočne dohral Suáreza.
     
    14
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Ivan Rakitić.
     
    12
    Iniesta ostáva po tvrdom súboji ležať na trávniku a pravdepodobne bude musieť byť vystriedaný. Na trávnik už prichádzajú aj zdravotníci s nosidlami.

    Viktor Kalinács

    Góly: 53. Munir, 56. Rodrigo – 22. Messi, 62. L. Suárez, 90+4. Messi (pen.)

    Karty:   17. Garay (VAL), 22. Diego Alves (VAL), 69. Mario Suárez (VAL), 76. E. Pérez (VAL), 90+3. Abdennour (VAL) – 25. Busquets (BAR), 47. Digne (BAR), 51. Neymar (BAR), 73. Messi (BAR)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:15.
    Valencia CF: Diego Alves – Montoya (46. Munir), Garay, Mangala, Gayá (38. Abdennour) – Mario Suárez, E. Pérez (C) – Cancelo, Parejo (71. S. Mina), Nani – Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Abdennour, S. Mina, Bakkali, Medrán, Cartabia, Munir.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne – A. Gomes (72. Denis Suárez), Busquets, Iniesta (C) (14. Rakitić), Messi – L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: Masip – Alcácer, Denis Suárez, Mathieu, Rakitić, Aleix Vidal, Aleñá.

    Rozhodca: Mallenco – Fernández, Lobato