Kortrijk – Liége 3:3 (kon.) | Waasland-Beveren – Eupen 4:2 (kon.) | Sint-Truiden – Westerlo 2:2 (kon.)
Mouscron – Genk 2:2 (kon.)
koniec
Royal Excel Mouscron
2:2 (2:1)
KRC Genk
cz Sobota 15.10.2016, 20:30 • Stade Le Canonnier, Mouscron • Belgická Jupiler Pro League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný fotbalový večer dámy a pánové, belgická liga pokračuje 10. kolem a společně se zaměříme na textový přenos ze zápasu mezi Royal Mouscron-Péruwelz a KRC Genk. Příjemnou zábavu!
     
    Royal Mouscron-Péruwelz
    Tým z Mouscronu je zatím na dvanáctém místě, jelikož v 9 zápasech dokázal vyhrát jen třikrát. K tomu má skóre 13:18.

    Naposledy však Mouscron-Péruwelz dokázal vyhrát na venkovním hřišti 4:1, když porazil trápící se KAS Eupen. O góly se postaral autor hattricku Simon Diédhiou a Luka Stojanović. Celkově se však Mouscron doma trápí, z devíti utkání zde vyhrál pouze jednou. Naposledy podlehl Bruggám 0:3 a Zulte Waregem dokonce 1:5. Je tedy jasné, že ho trápí především obranná hra.

    Nejlepším střelcem mužstva je se čtyřmi góly Filip Marković, po něm následují tříbrankoví Luka Stojanović a Simon Diédhiou. Jednou se již prosadil také český obránce Stefan Simič.
    Před sezonou posílil Mouscron Stefan Simič

     
    KRC Genk
    Ani Genku to nejde úplně dle představ. Účastník Evropské ligy má na kontě 13 bodů a skóre 11:13, zatím je tedy devátý.

    V posledním klání si sice poradil po gólech Karelise a Baileyho s Mechelenem, předtím však prohrál třikrát za sebou – doma 0:2 s Anderlechtem a na hřištích soupeře nestačil 0:2 na Standard Lutych a 1:4 na Kortrijk. Přitom v prvních pěti kolech poznal hořkost porážky jen jednou...

    V lize se střelecky daří řeckému útočníkovi NIkolaosi Karelisovi a tanzánskému forvardovi Mbwanovi Samattaovi, oba se prosadili třikrát. Dobrou formu má také Jamajčan Leon Bailey, který už dal v této sezoně sedm branek, pouze dvě z nich ale v lize (pět v Evropské lize).
    Už více než měsíc hájí barvy Genku Jakub Brabec

     
    Úvodní sestavy:

    Royal Mouscron-Péruwelz: Delač – Tirpan, Simič, Peyre, Gulan – Stojanović, Hubert (C) – Mohamed – Diédhiou, Marković, Trézéguet.
    Náhradníci: Defourny – Essikal, Ferber, Graovac, Viola, Huyghebaert, Feruz.

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Brabec, Colley, Nastić – Ndidi – Buffel (C), Sušić, Pozuelo, Bailey – Karelis.
    Náhradníci: Jackers – Dewaest, Kumordzi, Trossard, Heynen, Castagne, Samatta.

    Rozhodčí: Boucaut – Cremers, Meers.
     
    Oba týmy už se chystají na úvodní výkop dnešního klání. Jakub Brabec je v základní sestavě Genku, Stefan Simič zase na domácí straně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu zápasu se ujal domácí Luka Stojanović. Mouscron-Péruwelz nastupuje v červenobílé kombinaci, Genk v modrých dresech.
     
    2
    Mouscron stále drží balon ve své moci a Genku ho ještě nepůjčil.
     
    2
    Až nyní se ho hostující celek zmocnil, když měl k dispozici autové vhazování na levém křídle. Po něm se pokusil založit útočnou akci, ale obrana Mouscronu byla pozorná.
     
    2
    Mouscron právě vstřelil branku!
    Hned ve druhé minutě tu máme gól, tohle byla parádní akce domácího mužstva! Ve středu hřiště přebral míč TRÉZÉGUET, který hýřil sebevědomím. Obešel hned několik protihráčů a po vniknutí do pokutového území pěknou ranou obstřelil gólmana Marca Bizota, Mouscron vede 1:0!
    2. TRÉZÉGUET - 1:0
     
    4
    Hosté se pochopitelně snaží zachovat klidnou hlavu a rozvážně kombinují. Přesunuli se na útočnou polovinu a pokouší se projít až do vápna.
     
    5
    To se jim podařilo, nikdo se ale neměl ke střelbě! A to k tomu třeba takový Karelis měl poměrně dobrou příležitost...
     
    5
    Řecký forvard nyní alespoň zvládl vybojovat rohový kop pro své mužstvo.
     
    5
    Nikdo z jeho spoluhráčů ale nedokázal před brankou hlavičkovat zcela ideálně, míč tak jen prolétl pokutovým územím s lehkým přiškrtnutím od gólmana Delače.
     
    6
    Diédhiou se pokusil prosadit na pravém křídle na hranici šestnáctky, ale bránící Walsh mu nedal mnoho prostoru.
     
    7
    Tino-Sven Sušić využíval při přetlačované u postranní čáry své síly, nicméně Mickaël Tirpan si počínal lépe a akci Genku zabránil.
     
    8
    Domácí budou zahrávat rohový kop. Z dálky se totiž o střelu pokusil Dimitri Mohamed, jenže obránci ji srazili.
     
    9
    Na centr Mohameda si dokázal naskočit Stefan Simič, míč však poslal vysoko nad hostující svatyni. Marco Bizot bude vykopávat.
     
    9
    Obranná hra Royalu je zatím výborná. Genk opět narazil, na levé straně si nepříliš ideálně počínal Thomas Buffel.
     
    11
    Fotbalisté Genku se znovu drželi v útoku a opět na levém křídle. V osobních soubojích si ale nepočínali úplně dobře, a tak z toho nakonec nebylo nic.
     
    12
    Ve středu hřiště byl faulovaný Tino-Sven Sušić, Genk tedy může pokračovat v útočné snaze i nadále.
     
    13
    Z dálky své střelecké štěstí vyzkoušel Leon Bailey, míč však poslal vysoko nad bránu Mateje Delače. Genk se do toho hodně opřel a je jasně lepším týmem.
     
    14
    Nyní ale bude čelit nepříjemné standardní situaci. Vracející se Ndidi totiž zfauloval Stojanoviće a domácí budou zhruba z 25 metrů zahrávat přímý kop.
     
    15
    David Hubert však napálil pouze čtyřčlennou zeď Genku, takže z toho nebylo vůbec nic. Domácí přesto u balonu zůstanou.
     
    16
    Neskutečným způsobem si nyní Mouscron-Péruwelz zkomplikoval rozehrávku z vlastní poloviny. Genk to nakonec ale nepotrestal, a tak mohli domácí do protiútoku, který zastavil Bojan Nastić zakopnutím míče na tribunu.
     
    17
    Postupnou kombinací se nyní Genk snaží dostat na útočnou polovinu. Je do ní ale zapojován i gólman Marco Bizot, tudíž to zatím nemá žádný rychlý spád.
     
    18
    Sandy Walsh se pokusil přesunout hru na druhou stranu, kde operoval Leon Bailey. Přihrávka byla ale až příliš dlouhá a skončila v autu.
     
    19
    Obrázek hry je stále stejný. Genk má míč více v držení a vymýšlí způsoby, jak ohrozit branku soupeře. Zkouší to zprava, zleva, středem, ale zatím bez úspěchu.
     
    19
    Po jednom ze soubojů zůstává na hřišti ležet David Hubert, jenž se při snaze o zblokování Baileyho přihrávky špatně otočil a nešťastně dopadl na kotník.
     
    20
    Hubert se po krátké době zvedá z trávníku a míří za postranní čáru, kde bude ještě lehce ošetřen. Doufejme, že to nebude nic vážného.
     
    21
    Hra už pokračuje a Genk začíná další útočné snažení od branky Marca Bizota.
     
    22
    Nakonec však hrozil protiútok Mouscronu! Za balonem pospíchal Filip Marković, připraven byl ovšem český stoper Jakub Brabec, který zabránil nebezpečí.
     
    22
    Po dlouhé rozehrávce Mateje Delače se snažil vyrazit kupředu Simo Diédhiou, nicméně znovu byl u balonu jako první Brabec. Mouscron se nemůže dostat vůbec k ničemu, stále ovšem drží vedení 1:0.
     
    23
    Změnit to chtěl Leon Bailey, který se snažil o centr do šestnáctky. Obrana Mouscronu ho ale zastavila.
     
    24
    A znovu Bailey, nyní si zpracovával prudkou přihrávku na pravém křídle. Míč poskakoval a toho využil domácí stoper Peyre, který mu jej odkopl.
     
    25
    Thomas Buffel sebral soupeři balon a snažil se odcentrovat z levého křídla do vápna. Během toho ho však srazil k zemi Mickaël Tirpan, který tak dostává žlutou kartu.
     
    26
    Po delší době se Buffel zvedl z trávníku a vypadá to, že bude v pořádku. Standardku zleva si však zatím netroufá rozehrát.
     
    27
    V pokutovém území dokázal vyskočit Omar Colley nejvýše ze všech, hrací předmět ale poslal vysoko nad bránu Delače.
    27. Omar Colley hlavičkoval nad bránu Mateje Delače
     
    28
    Menší zmatky před brankářem Matejem Delačem! Leon Bailey se sice nedostal k hlavičce, připraven byl ale i Karelis, jenomže těsně před ním byl balon odkopnut do bezpečí.
     
    29
    Na druhé straně zastavil Ndidi faulem na Trézégueta vznikající protiútok Mouscronu-Péruwelz.
     
    30
    Z následné standardky ale domácí tým branku nedokázal vůbec ohrozit, v hlavičkových soubojích si totiž lépe počínali hráči Genku.
     
    30
    A těm se nyní po velmi dobré práci Thomase Buffela podařilo vybojovat další rohový kop.
     
    31
    Z něj se Genk neprosadil, Sušić však krátce nato vrátil míč do pokutového území znovu, kde jsme viděli snad čtyři pokusy o útočnou hlavičku. Pokaždé však zvítězila defenziva Mouscronu.
     
    32
    A další roh pro Genk, nyní balon za čáru dostal Nikola Gulan.
     
    32
    Genk právě vstřelil branku!
    Z rohového kopu hlavičkoval opět Omar Colley, míč ale poslal jen do pozorného gólmana Mateje Delače. Hosté se přeci jen o chvíli později dostali do další akce, kterou po velmi povedené přihrávce Pozuela zakončil za obranou zcela zapomenutý NIKOLAOS KARELIS.
    32. Nikolaos KARELIS - 1:1
     
    34
    Mouscron se snažil jít do útočné akce, došlo ale k faulu na Filipa Markoviće, který potřebuje ošetření.
     
    35
    A nejen to, potřebuje dokonce vystřídat. Zraněného Filipa Markoviće od této doby na trávníku nahradí Valentín Nicolás Viola.
     
    36
    Simon Diédhiou zatím nemá příliš štěstí. Při zpracovávání prudké přihrávky na pravé straně si balon předkopl tak, že už se k němu nestihl dostat před brankářem Bizotem.
     
    37
    Na druhé straně podobnou situaci musel řešit i Matej Delač, jenž sebral ze vzduchu centr mířící před jeho svatyni.
     
    38
    Leon Bailey si narazil míč s Pozuelem a mířil do vápna, během toho byl ale lehce přidržen. Sudí však tento zákrok k nelibosti hostí přehlídli.
     
    39
    Autor první branky zápasu Trézéguet zvládl dobře vybojovat faul ze strany soupeře ve středu hřiště, Mouscron tedy rozehrává.
     
    39
    Diédhiou už se řítil do samostatného úniku, přerušila mu ho ale píšťalka. Při přetlačované s Omarem Colleym si totiž pomohl faulem.
     
    40
    A znovu Leon Bailey! Dnes jednoznačně nejaktivnější fotbalista Genku obdržel přihrávku na pravé křídlo a pokusil se z úhlu překonat Mateje Delače, ten se ale stačil včas přesunout a míč vyrazil do bezpečí.
    40. Aktivní Bailey z těžkého úhlu neprostřelil Delače
     
    41
    A ani není třeba zmiňovat, kdo zakončoval nyní. Ano, byl to Leon Bailey, který to zkoušel nůžkami z 15 metrů, ale razanci tomu nedodal.
     
    42
    Mouscron právě vstřelil branku!
    Domácí se sice dopředu moc nedostávají, ale vůbec jim to vadit nemusí, jelikož podruhé v dnešním klání skórují! Z dálky nyní ke střele napřáhl VALENTÍN NICOLÁS VIOLA a jeho pokus i díky teči jednoho z bránících hráčů skončil za zády bezmocného Marca Bizota, 2:1 pro Mouscron!
    42. Valentín Nicolás VIOLA - 2:1
     
    44
    Genk se pochopitelně snaží vyrovnat ještě před koncem poločasu, obrana Mouscronu ale působí dobře organizovaně.
     
    45
    Nakonec se to ale hostům málem podařilo! Pár metrů za vápnem se do střely opřel Onyinye Wilfred Ndidi, Matej Delač byl ale připraven a vyrazil balon na rohový kop.
    45. Delač dobře vyrazil Ndidiho střelu
     
    45+1
    Z něj Genk už vůbec nic nevymyslel, přesto je u balonu znovu a na počátku dvouminutového nastavení míří kupředu.
     
    45+2
    Trézéguet si ale pomohl útočným faulem a snaha Mouscronu navýšit vedení na dvoubrankové pro tento případ končí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovinu zápasu máme za sebou a poměrně překvapivě Mouscron vede 2:1 nad Genkem. Do vedení šel již v druhé minutě po brance Trézégueta, hosté ale od té doby přebrali iniciativu hry, až se ve 32. minutě o vyrovnání postaral Nikolaos Karelis. Domácí si ovšem vedení vzali zpět, ve 42. minutě prostřelil brankáře Bizota střídající Valentín Nicolás Viola.

    Druhý poločas začne přiblizně ve 21:33.
     
    Hráči Genku dorazili na hrací plochu Stade Le Canonnier v Mouscronu jako první, poté pochopitelně následovali i domácí fotbalisté. Za několik okamžiků budeme pokračovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou část zápasu zahájili svým výkopem hostující hráči, kteří se budou snažit zlepšit dosavadní výkon.
     
    47
    Mouscron se nyní zmocnil míče a vyrazil do rychlého protiútoku. Vybojoval si i přečíslení, ke střele se za obranou dostal Diédhiou, ale bránu míč kvůli teči zcela minul.
     
    48
    Po nařízeném rohovém kopu si na hlavičku dobře vyskočil Thibault Peyre, balon ale nakonec zamířil nad bránu Bizota. Ten bude moci vykopávat.
     
    49
    Mickaël Tirpan posílal před Bizotovu bránu další centr, ale vůbec se mu nepodařil. Byl totiž přetažený a zapadl nakonec vedle hostující brány.
     
    50
    Mouscron se pokusil o smrtící protiútok. Po levé straně postupoval kupředu Nikola Gulan, spoluhráči ho ale nepodpořili dostatečně, a tak z toho nebylo nic.
     
    51
    Bojan Nastić se pokusil o centr z levého křídla směrem do pokutového území, protihráči si ale počínali dobře a nebezpečí zabránili.
     
    52
    Nyní už se to Nastićovi povedlo a k hlavičce se dostal Nikolaos Karelis, byl však tísněný, tudíž se mu to zakončení úplně nepovedlo. Míč zaplachtil vysoko nad bránu.
    52. Nikolaos Karelis hlavičkoval v těžké situaci příliš vysoko
     
    53
    Ndidi dnes podruhé fauloval, když na pravém křídle zastavil útočícího Gulana. Mouscron může rozehrát standardku.
     
    54
    Hrací předmět nebezpečně poskakoval před gólmanem Genku Marcem Bizotem, nikdo z hráčů Mouscronu-Péruwelz se k němu ovšem nedostal ideálně. Z dálky poté Tirpan mířil nad branku.
     
    55
    Výbornou práci odvedl hostující stoper Omar Colley, který zabránil Diédhiouovi v postupu do útočné akce dobrým odkopem balonu do bezpečných prostor. Přitom Diédhiou byl velice rychlý...
     
    55
    Genk se snažil vybojovat rohový kop. Sice se mu to nepovedlo, ale u míče i nadále zůstává.
     
    56
    Hostující kapitán Thomas Buffel si sbíhal po pravém křídle na dlouhý centr od Tina-Svena Sušiće, jenomže k němu měl velice daleko.
     
    56
    Nikolaos Karelis dnes podruhé překonal Mateje Delače po parádní přihrávce od Pozuela, ale sudí ho viděli v ofsajdu. Ten však dle opakovaných záběrů nebyl!
    56. Trefa Karelise neplatila pro ofsajdové postavení. Chybně
     
    57
    Mouscron vyrazil do další rychlé útočné akce, kterou Viola zakončil nepřesnou střelou. Marco Bizot může vykopávat.
     
    58
    Tino-Sven Sušić vůbec nestíhal, a tak si pomohl faulem. Protiútok Mouscronu vedený Diédhiouem sice zastavil, inkasoval ale žlutou kartu.
     
    59
    Domácí celek tuto situaci už více potrestat nedovedl, přímý kop se mu totiž nepovedl. Genk tak znovu může zamířit kupředu ve snaze srovnat stav zápasu.
     
    60
    Sušić opět fauloval. Nyní to ale nebylo nic vážného, aby za to dostal druhou žlutou kartu. Mouscron rozehrává ze středu hřiště.
     
    61
    A povedlo se mu vybojovat rohový kop, když míč odhlavičkoval Sandy Walsh.
     
    61
    Obránci Genku ale zapracovali výborně a okamžitě založili protiútok! Nikolaos Karelis spěchal za volným míčem, Matej Delač ovšem vyrazil ze své brány a odkopl ho do bezpečí.
     
    61
    Další žlutá karta pro Genk. Spíše takovým hokejovým bodyčekem se provinil Sandy Walsh, z tohohle prostě nemohl vyváznout bez trestu.
     
    63
    Domácí ale znovu nerozehráli moc dobře, u míče je tak Genk. Ten pochopitelně minutu od minuty zvyšuje útočnou aktivitu.
     
    64
    No a málem pro něj bylo ještě hůře. Simon Diédhiou si totiž nabíhal na dlouhý centr Stojanoviće, nicméně výhody hrát rukama využil gólman Marco Bizot.
     
    65
    Pozuelo si na hranici pokutového území zpracoval přihrávku a měl možnost vystřelit. Zřejmě se toho ale zalekl a dopadlo to prachbídně – bez zakončení, bez čehokoliv.
     
    66
    Trézéguet fauloval na pravé straně operujícího Sušiće, Genk bude zahrávat nadějný přímý kop ze strany. Dokáže vyrovnat?
     
    67
    Nene, takhle to nepůjde. Matej Delač vyrazil ze své branky a dokázal bez problémů vyboxovat míč daleko od vápna.
     
    67
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Mbwana Samatta.
     
    67
    Dimitri Mohamed inkasuje žlutou kartu za příliš tvrdý zákrok u postranní čáry. Genk tak opět zůstane u balonu.
     
    68
    A znovu zaleknutí se vystřelit! Šanci k tomu měl Onyinye Wilfred Ndidi, místo toho si ale jen posunul balon do strany a následně o něj zcela zbytečně přišel.
     
    69
    Mouscron třikrát v krátkém sledu zakládal protiútok, ani jednou ale nedokázal vymyslet něco kloudného. Ne kvůli tomu, že by si obrana Genku počínala tak skvěle, ale protože si domácí nerozuměli v kombinaci.
     
    70
    Genku se moc nedaří operovat na útočné polovině. Sice jsou hosté častěji u balonu, ale v kombinaci to není úplně to, co by si představovali.
     
    71
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Sandy Walsh, přichází Timothy Castagne.
     
    72
    Castagne se hned pokusil podpořit útočnou akci, z pravé strany postupoval před vápno, ale tam byl od balonu odzbrojen.
     
    73
    Simon Diédhiou po levé straně pospíchal do protiútoku. Byl na to ovšem sám, tudíž raději počkal na spoluhráče. Mouscron tak nyní útočí, což se Genku vůbec nehodí.
     
    74
    Diédhiou nyní zvládl vybojovat dvojici autových vhazování za sebou. A jelikož je Royal má na útočné polovině, nikam se nežene...
     
    75
    Bojan Nastić dobře pokračoval v kombinační akci a z levého křídla přihrával pod sebe, nicméně spoluhráči nebyli v prostorách, kde si to představoval.
     
    75
    Valentín Nicolás Viola postupoval sám na bránu, vracející se Omar Colley ho ale skluzem zastavil a založil protiútok. Ten také nemohl být dotáhnut do úspěšného konce, jelikož se faulem provinil David Hubert – žlutá karta.
     
    77
    Viola si ze souboje odnesl nějaký šrám a je odvedn k ošetření za postranní čáru. Genk zatím rozehrává standardku.
     
    77
    Do vápna chtěl míč poslat Bojan Nastić, vůbec se mu to ale nepovedlo, udělal to naprosto špatně. Odkopávat tak může Matej Delač.
     
    78
    Genk právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se to Genku podařilo, je znovu srovnáno! Po levém křídle skvěle postupoval Mbwana Samatta, který posléze předložil nadýchaný centr před bránu NIKOLAOSI KARELISOVI, na nějž už zívala odkrytá brána Mouscronu. 2:2 a druhá trefa pro tohoto řeckého útočníka!
    78. Nikolaos KARELIS - 2:2
     
    79
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Luka Stojanović, přichází Karim Essikal.
     
    81
    Na obou stranách nyní sledujeme velkou spoustu nepřesností při přihrávkách, hraje se tedy spíše ve středu trávníku.
     
    81
    Vracející se Bojan Nastić nyní zakopl míč na rohový kop, ohrozí z něj domácí Bizotovu bránu?
     
    82
    Neohrozí, obránci Genku totiž byli v hlavičkových soubojích úspěšní a zamezili jakémukoliv nebezpečí.
     
    82
    Karim Essikal fauloval ve středu hřiště, Genk se chopil rychlé rozehrávky, ale kapitán Buffel byl načapán ve dvoumetrovém ofsajdu.
     
    83
    Valentín Nicolás Viola se uvolňoval v šestnáctce k zakončení, jenomže sudí mu odpískal faul. S pokračováním akce už tak Mouscron nemohl počítat.
     
    84
    Na druhé straně se v ofsajdovém postavení opět ocitl Thumas Buffel, akce po levém křídle si Genk dvakrát za sebou nedokázal pohlídat.
     
    84
    Timothy Castagne nahrál velice nepřesně na pravé straně, měl ale velké štěstí, že z toho Mouscron-Péruwelz vytěžil jen autové vhazování.
     
    85
    Dimitri Mohamed má křeče a vyžádal si přerušení hry. To se pochopitelně hostům vůbec nelíbí a strhly se menší dohady s rozhodčím.
     
    85
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Dimitri Mohamed, přichází Jeremy Huyghebaert.
     
    86
    Situace už se uklidnila a fotbalisté Genku pokračují ve snaze strhnout vedení na svou stranu. Mouscron bude mít ještě co dělat, aby výsledek udržel.
     
    86
    Co se ale nyní podařilo udržet Mateji Delačovi, byl nebezpečný centr z pravého křídla, který do vápna posílal Bojan Nastić.
     
    88
    A znovu Nastić, tentokráte to zkusil z druhé strany, nicméně obrana Mouscronu si na to dala pozor. Genk má poměrně zajímavý tlak...
     
    88
    Mbwana Samatta si při snaze o zastavení protiútoku soupeře počínal až moc tvrdě. Mouscron okamžitě vyrazil kupředu a Huyghebaert vybojoval roh.
     
    89
    Tohle nebylo vůbec špatné, tedy až na zakončení. Po řadě pěkných přihrávek se na hranici vápna ke střele probojoval Viola, zamířil ovšem příliš vysoko.
     
    90
    Po centru hostí se sice zavlnila síť, bylo to ale jen z boku, takže výkop k dispozici dostává Matej Delač. Mouscron se evidentně spokojí s bodem a nikam nepospíchá, zatímco Genk si přijel pro výhru!
     
    90+1
    To bylo vidět i nyní. Ve vápně si zpracoval centr Tino-Sven Sušić, a ačkoliv nestál v úplně výhodné pozici, tak se pokusil o střelu z úhlu. Delač připraven.
     
    90+2
    Mouscronu se podařilo získat vhazování v útoku, konkrétně na levé straně. Genk po něm ale velice rychle přistupuje k protihráčům a snaží se znovu získat míč.
     
    90+3
    Thomas Buffel nyní získal aut pro Genk, který stále dobývá obrannou tvrz domácího celku.
     
    90+3
    Autor dvou branek Nikolaos Karelis si nezpracoval přihrávku ve vápně a balon doputoval přímo do náruče pozorného Delače.
     
    90+4
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Tino-Sven Sušić, přichází Leandro Trossard.
     
    90+4
    Domácí budou mít k dispozici rozehrávku ze středu hřiště, faulem se totiž provinil Onyinye Wilfred Ndidi.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi, Mouscron-Péruwelz a Genk si body rozdělí!

    Domácí celek vstoupil do utkání výborným způsobem, když hned ve 2. minutě skóroval Trézéguet. Hosté ale od té doby přebrali iniciativu hry, až se ve 32. minutě o vyrovnání postaral Nikolaos Karelis. Mouscronští si ovšem vedení vzali zpět, ve 42. minutě prostřelil brankáře Bizota střídající Valentín Nicolás Viola.

    Druhý poločas se nesl především ve znamení snahy Genku o vyrovnání, což se nakonec podařilo v 78. minutě. Po výborné práci Mbwany Samatty dopravil míč do odkryté brány Nikolaos Karelis, který tak svojí druhou branku v utkání upravil na konečných 2:2.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6.
    Střely mimo: 3:5.
    Rohy: 5:4.
     
    Z dnešního zápasu to bude vše, děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek večera! (22:26:45)

    Michal Belšán

    Góly: 2. Trézéguet, 42. Viola – 32. Karelis, 78. Karelis

    Karty:   25. Tirpan (MOP), 67. Mohamed (MOP), 75. Hubert (MOP) – 58. Sušić (GNK), 61. Walsh (GNK)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:4.
    Royal Excel Mouscron: Delač – Tirpan, Simič, Peyre, Gulan – Stojanović (79. Essikal), Hubert (C) – Mohamed (85. Huyghebaert) – Diédhiou, Marković (35. Viola), Trézéguet.
    Náhradníci: Defourny – Essikal, Ferber, Graovac, Viola, Huyghebaert, Feruz.

    KRC Genk: Bizot – Walsh (71. Castagne), Brabec, Colley, Nastić – Ndidi – Buffel (C), Sušić (90+4. Trossard), Pozuelo, Bailey (67. Samatta) – Karelis.
    Náhradníci: Jackers – Dewaest, Kumordzi, Trossard, Heynen, Castagne, Samatta.

    Rozhodca: Boucaut – Cremers, Meers.