Salzburg – Sturm Graz 0:1 (kon.) | Ried – Rapid Viedeň 4:2 (kon.) | Austria – St. Pölten 2:1 (kon.)
koniec
FC Salzburg
0:1 (0:0)
SK Sturm Graz
cz Nedeľa 02.10.2016, 16:30 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakúska Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Salzburg už vůbec nebrání, po další ztrátě míče pálí z levého křídla Schmerböck, brankář Walke vyráží. Sturm měl v nastavení víc šancí, než za celých 90 minut.
     
    90+2
    Hra ubíhá v neskutečném tempu nahoru-dolů, domácí už hrají na absolutní riziko, nepříjemnou střelu Berishi likviduje na čáře Gratzei.
     
    90+1
    A jen o snad dvacet vteřin později mohl z rychlého kontru do otevřené obrany rozhodnout hostující Dobras, jeho dloubáček přes brankáře však za čáru nedoskákal.
     
    90
    Domácím tečou nervy, za protesty vidí žlutou kartu Soriano.
     
    89
    A teď už došla rozhodčímu trpělivost a definitivně posílá trenéra Salzburgu Oscara Garcíu na tribunu za demonstrativní potlesk, kterým ocenil jeden z jeho verdiktů.
     
    86
    Početný kotel fanoušků ze Štýrska aplauduje odcházejícímu střelci jediné branky Alarovi, chorvatského rodáka střídá na posledních pár minut Kienast.
     
    81
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Huspek, přichází Dobras.
     
    75
    Do obrovské šance se dostal právě střídající Hwang, po Sorianově centru z pravé strany zakončoval sám ze tří metrů, nastřelil však jen brankáře Gratzeie.
     
    72
    Domácí střídají, místo Lazara přichází na hřiště Korejec He-čchan Hwang.
    69. Červená karta
     
    69
    A teď už to nevypadá s nadějemi obhájce titulu vůbec dobře. Nevíme přesně, s jakými úkoly přišel Josip Radošević na hřiště, ale určitě to nebylo nechat se vyprovokovat k oplácení a dostat červenou kartu. Salzburg pokračuje v oslabení o dva muže.
    67. ALAR - 0:1
     
    67
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    DENI ALAR prokázal, proč je nejlepším střelcem rakouské ligy. Více než hodinu se prakticky nedostal k míči, ale stačil mu jeden rychlý náběh za obranu na perfektní Jeggův přetažený centr a přesnou hlavičkou překonává Walkeho, jemuž prošel míč mezi vzpaženýma rukama.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Schulz (SK Sturm Graz).
     
    62
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Hierländer, přichází Edomwonyi.
     
    56
    Zraněného Brazilce Wandersona střídá v sestavě Salzburgu Chorvat Radošević.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Jeggo (SK Sturm Graz). Hostující záložník zezadu sejmul rozběhnutého Wandersona a domácím se barva kartonku v ruce rozhodčího vůbec nelíbí.
     
    38
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Laimer (FC Red Bull Salzburg). To je pro domácí šok, po zbytečném přišlápnutí soupeře zezadu na patu byl vyloučen jejich zatím jasně nejlepší hráč. Zápas teď dostává úplně nový rozměr, naprosto pasivní Sturm se snad v přesilovce probere.
     
    37
    Další dobrou možnost domácích připravil zpětnou přihrávkou jejich nejaktivnější hráč Laimer nabíhajícímu Lazarovi. Ten ale pálil přímo doprostřed brány.
     
    33
    Závar před hostující bránou poté, co se do vápna vřítil Lainer. Z rohu malého vápna už mohl sám zakončovat, místo toho ještě hledal skorojmenovce Laimera, jeho patička byla zablokována a po trochu chaotickém odkopu a odrazu končí míč za čarou od domácího hráče.
     
    20
    První žlutou kartou byl potrestán domácí Konrad Laimer.
     
    17
    První přímá střela na bránu a hned velké nebezpečí pro gólmana Štýrského Hradce. Ulmer napálil ze 30 metrů odražený míč, který navíc před Gratzeiem skočil a ten ho s obtížemi vyškrábl na další roh.

    Karel Jedlička

    Góly: 67. Alar

    Karty:   20. Laimer (SLZ), 90. Soriano (SLZ) – 54. Jeggo (STG), 64. Schulz (STG)   38. Laimer (SLZ)   69. Radošević (SLZ)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:14.
    FC Salzburg: Walke – Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Laimer, Upamecano, Berisha – Lazaro (72. Hwang), Soriano, Wanderson (56. Radošević)
    Náhradníci: Ć. Stanković – Samassekou, Dabbur, Rzatkowski, Wisdom

    SK Sturm Graz: Gratzei – Koch, Spendlhofer, Schulz, Lykogiannis – Jeggo, Matić – Huspek (81. Dobras), Hierländer (62. Edomwonyi), Schmerböck – Alar (86. Kienast)
    Náhradníci: Schoissengeyr – M. Stanković, Potzmann, Lück

    Rozhodca: Weinberger – Kolbitsch, Nemetz