Bayern – Kolín nad Rýnom 1:1 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:0 (kon.) | Ingolstadt – Hoffenheim 1:2 (kon.)
Darmstadt – Brémy 2:2 (kon.) | Freiburg – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:0 (1:0)
Hamburger SV
Sobota 01.10.2016, 15:30Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Hostia najskôr premárnili štandardku a potom musel zastaviť rýchly brejk súpera. Pierre-Michel Lasogga (Hamburger) prerušil hru len za cenu nedovoleného zákroku a žltej karty.
    90. Alexander Esswein (HER)
     
    90
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Alexander Esswein, prichádza Sinan Kurt.
     
    89
    Domáci takmer zvýšili svoj náskok. Holtbyho obral v okolí šestnástky o loptu Esswein, ktorý mal pred sebou úplne prázdnu bránu, no nečakane netrafil.
     
    86
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Julian Schieber.
     
    78
    Cleber Reis (Hamburger) šliapol na nohu Ibiševića a hlavný arbiter vytiahol žltú kartu.
     
    75
    Radosť hostí z gólu je zbytočná. Strelu z hranice šestnástky vyrazil Jarstein iba pred seba, kde bol pripravený Nicolai Müller a poslal loptu do siete. Bol však v ofsajdovej pozícii.
     
    74
    Ibiševič mal na nohe hetrik. Marvin Plattenhardt poslal ideálny center z ľavého krídla pred bránu, kde bol bosniansky útočník úplne sám, ale strela z prvej mu vôbec nevyšla.
     
    73
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentin Stocker, prichádza Allan.
     
    71
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Albin Ekdal, prichádza Michael Gregoritsch.
    70. Vedad Ibišević (HER) - 2:0
     
    70
    Hertha dala gól! VEDAD IBIŠEVIĆ si postavil loptu na biely bod a suverénne ju poslal do stredu brány. Gólman Adler sa hodil na pravú stranu.
    68.
     
    68
    Domáci si vybojovali pokutový kop. Po rýchlom protiútoku si nabiehal do šestnástky Hamburgu Stocker, ktorého Ekdal nešťastným spôsobom stiahol na trávnik.
     
    60
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Bobby Wood, prichádza Alen Halilović.
     
    48
    Nicolai Müller (Hamburger) urobil taktický faul v strede ihriska, no hlavný rozhodca s ním nemal zľutovanie a udelil už šiestu žltú kartu v zápase. Štvrtú na strane hostí.
     
    45+2
    Hamburg mal obrovskú šancu na vyrovnanie. Kostić ťahal loptu na pravom krídle, prešiel s ňou až do pokutového územia, kde mohol zakončovať. Namiesto toho však prihrával Lasoggovi a domáca defenzíva stihla odvrátiť loptu na roh.
     
    37
    Rozhodca vytiahol situáciu ďalej od brány. Pierre-Michel Lasogga zahrával priamy kop takmer z tridsiatich metrov, ale loptu zakrútil presne do ľavého horného rohu brány a domácich zachránil len vynikajúci zákrok Jarsteina, ktorý loptu vytesnil na brvno.
     
    32
    Albin Ekdal (Hamburger) takisto neušiel žltému varovaniu. Hlavný rozhodca sa snaží krotiť hráčov kartami, ale tí si zatiaľ nedajú povedať.
     
    31
    Genki Haraguči (Hertha) nedovolene zastavil prenikajúceho Kostića a Guido Winkmann neváhal vytiahnuť žltú kartu.
    29. Vedad Ibišević (HER) - 1:0
     
    29
    Hertha dala gól! Domáci otvárajú skóre. Po rohovom kope prišla nie veľmi vydarená strela Essweina spoza šestnástky, no lopta sa odrazila rovno na nohu VEDADA IBIŠEVIĆA, ktorý zblízka rozvlnil sieť.
     
    27
    Lewis Holtby (Hamburger) dostáva žltú kartu po zákroku v strede ihriska. Hlavný rozhodca mu spočítal viacero faulov v doterajšom priebehu duelu.
     
    16
    Marvin Plattenhardt (Hertha) zastavil rýchly protiútok hostí len za cenu faulu a uvidel žltú kartu.
     
    16
    Domáci futbalisti zahrávali po Stockerovej šanci rohový kop a mohli otvoriť skóre. Haragučiho strela spoza šestnástky skončila na ľavej žrdi.
     
    16
    Momentálne vidíme jednu šancu za druhou. Haraguči posunul loptu do šestnástky, kde ju Stocker v sklze nebezpečne usmernil na Adlera.
    15. Mitchell Weiser (HER)
     
    15
    Tutovka domácich. Rýchly brejk potiahol po pravej strane Esswein, ktorý prihral do pokutového územia Weiserovi a ten strelou z prvej trafil brvno.
     
    13
    Hneď vzápätí prišla ďalšia možnosť hostí. Tentoraz prenikol do šestnástky Kostić, no pravačkou prestrelil bránu.
     
    12
    Veľká šanca Hamburgu. Lasogga hlavičkou predĺžil loptu na voľného Müllera, ktorý bol úplne sám pred bránou, no hlavou mieril nad.
     
    3
    Douglas Santos (Hamburger) je prvým hráčom, ktorý vidí žltú kartu. Hlavný arbiter chce upokojiť hráčov hneď v úvodných minútach duelu.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 29. Ibišević, 70. Ibišević (pen.)

    Karty:   16. Plattenhardt (HER), 31. Haraguči (HER) – 3. Santos (HAM), 27. Holtby (HAM), 32. Ekdal (HAM), 48. N. Müller (HAM), 78. Reis (HAM), 90+2. Lasogga (HAM)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:20.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Stark, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred – Esswein (90. Kurt), Stocker (73. Allan), Haraguči – Ibišević (C) (86. Schieber).
    Náhradníci: Kraft – Allagui, Schieber, Allan, Kurt, Brooks, Mittelstädt.

    Hamburger SV: Adler (C) – Sakaj, Reis, Spahić, Santos – N. Müller, Ekdal (71. Gregoritsch), Holtby, Kostić – Wood (60. Halilović) – Lasogga.
    Náhradníci: Mathenia – Gregoritsch, Waldschmidt, Ostrzolek, Halilović, G. Jung, Götz.