Fínsko – Tím Severnej Ameriky 1:4 (kon.) | Česko – Tím Európy sk 2:3 (po pr.)
koniec
Fínsko
1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Tím Severnej Ameriky
Pondelok 19.09.2016, 02:10 • Air Canada Centre, Toronto • Svetový pohár • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    55:53 Valtteri Filppula (FIN) - 1:4
     
    55:53
    Fínsko dalo gól!
    Komarov nahodil a dokorčuľoval puk, korčuľou ho prikopol Jokinenovi, ktorý pred bránou našiel VALTTERI FILPPULU a ten z prvej zmaril Mattovi Murrayovi čisté konto!
    Asistencie: Jussi Jokinen a Leo Komarov.
     
    53:01
    Koivu vytiahol puk zo súboja pri mantineli, Pokka bol ideálne postavený, ale trafil len do brankára!
     
    48:24
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Sami Vatanen – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Tím Severnej Ameriky (Dylan Larkin – 2 min., hrubosť).
     
    47:45
    Krásna krížna prihrávka na Gostisbeherea, ktorý z ľavej strany strelou opečiatkoval žrď Rinneho brány!
    34:37 Nathan MacKinnon (TNA) - 0:4
     
    34:37
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól!
    Parayko sa opäť dostal k odrazenému puku, poslal ho na bránu a Rinne len vyrazil betónom, ale pred ním stál NATHAN MACKINNON a nebolo ho treba ponúkať – 0:4!
    Asistencia: Colton Parayko.
     
    28:45
    Spočiatku nenápadne vyzerajúci útok sa zmenil na riadny zmätok pred Rinnem, ktorý teraz podržal svoj tím! Najmä Eichel tam mal dobré šance, keď už Rinne sedel v bránkovisku, dvakrát puk zblokovali beci pred ním a neskôr sám vyblokoval strely.
    27:27 Jonathan Drouin (TNA) - 0:3
     
    27:27
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól!
    Kombinácia za akú sa nemusia hanbiť skúsenejší hráči. Mladíci to pred Rinnem roztočili a ten už nemal absolútne nárok na zakončenie zblízka z hokejky JONATHANA DROUINA.
    Asistencie: Ryan Nugent-Hopkins a Shayne Gostisbehere.
    25:27 Johnny Gaudreau (TNA) - 0:2
     
    25:27
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól!
    Parayko zastavil na modrej vyhadzovaný puk, sklepol si ho rukou na ľad a nahodil na bránu, pred Rinnem ho tečoval JOHNNY GAUDREAU a je to konečne 0:2!
    Asistencia: Colton Parayko.
     
    25:10
    Krásna kombinačná akcia na jeden dotyk. McDavid prihrával z kruhu na druhú vlnu, Ekblad z prvej, ale Rinne je proti takejto strele pozorný.
     
    19:50
    Rinne mal znova šťastie, keď si myslel, že puk zasadol, ale nevedel, kde je! Ostal mu pri betóne a následne mu pomohol Määttä.
     
    17:23
    Pre nedovolené bránenie brankárovi teda gól nie je uznaný! Rinneho už dvakrát zachránilo video, dvakrát žŕdka jeho brány!
     
    17:23
    Už po vhadzovaní sa Määttäovi nepodarilo skrotiť poskakujúci puk, naopak, priťukol ho na zadný mantinel Matthewsovi, ktorý to skúsil z otočky. Odrazený puk poslal pod brankára McDavid. Rinne mal puk pod sebou, ale pomaly sa prekĺzal k jeho nohe a na čiaru. Následne tam bola veľká snaha dostať sa k bráne, Barkova ale Scheifele natlačil do brankára, ktorý posunul puk nohou za čiaru.
     
    17:23
    Puk je za bránkovou čiarou Fínska, ale bude sa ešte telefonovať!
     
    16:34
    Ahovi to vpredu nevyšlo a na druhú stranu sa vydal muž s rovnakým číslom na drese. Saad strelou spoza ľavého kruhu rozozvučal brvno Rinneho brány.
    13:46 Johnny Gaudreau (TNA)
    13:46 Jonathan Drouin (TNA)
     
    13:46
    Tím Severnej Ameriky v prečíslení tri na jedna! Gaudreau tam bol prvý, a skúsil to napokon sám, ale trafil konštrukciu brány!
     
    12:45
    Šanca na zvýšenie skóre, Drouin dostal krásnu prihrávku priamo na čepeľ, Rinne sa len-tak-tak stihol presunúť a udržal puk v bránkovisku!
     
    10:30
    A rýchly protiútok Fínov! Matt Murray ale mal navrch proti nájazdu Korpikoskiho, ktorý to skúšal na blafák do pravej strany a vyprášil betóny kanadského brankára!
     
    08:03
    Vylúčenie v tíme Tím Severnej Ameriky (Mark Scheifele – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    06:50
    Zdá sa, že rozhodca videl situáciu dobre, puk neprešiel celým objemom za bránkovú čiaru. Pre istotu sa situácia rieši s videorozhodcom. Z dostupných záberov ale Pokka odpálil puk ešte z čiary.
     
    06:16
    MacKinnon z pravého kruhu, puk prešiel Rinnemu pomedzi nohy a ak to nebolo za čiarou, tak len veľmi tesne! Určite sa bude pri prerušení hry telefonovať.
    05:03 Jack Eichel (TNA) - 0:1
     
    05:03
    Tím Severnej Ameriky práve strelil gól!
    Matthews doviezol puk späť do pásma, jeho strelu dostal Rinne na hruď, ale nedokázal si puk pokryť a JACK EICHEL ho dostal za jeho chrbát!
    Asistencie: Auston Matthews a Connor McDavid.
     
    04:23
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Jori Lehterä – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    04:05
    Veľká šanca pri prečíslení dva na jedna, MacKinnon ale nezachytil prihrávku, keď mu puk skĺzol z čepele! Neskôr ešte Scheifele puk nahodil do bránkoviska, kde sa strhla menšia mela.
     
    01:37
    Vylúčenie v tíme Tím Severnej Ameriky (Shayne Gostisbehere – 2 min., hákovanie).

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 56. Filppula (J. Jokinen, Komarov) – 6. Eichel (Matthews, McDavid), 26. Gaudreau (Parayko), 28. Drouin (Nugent-Hopkins, Gostisbehere), 35. MacKinnon (Parayko)


    Fínsko: Rinne (Rask) – Lindell, Ristolainen, Määttä, Vatanen, Pokka, Lepistö – Aho, Barkov, Laine – Donskoi, M. Koivu, Mik. Granlund – Komarov, Filppula, J. Jokinen – Korpikoski, Haula, Lehterä.
    Tím Severnej Ameriky: M. Murray (Gibson) – Rielly, Ekblad, Jones, R. Murray, Parayko, Gostisbehere – Scheifele, Co. McDavid, Matthews – D. Larkin, Eichel, Gaudreau – MacKinnon, Nugent-Hopkins, Drouin – Saad, Couturier, Trocheck.

    Rozhodca: O'Halloran, Lee – Cormier, Racicot