Třinec – K. Vary 7:0 (kon.) | Chomutov – Liberec 3:2 (1:0 po s.n.) | Olomouc – Sparta Praha 3:2 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 0:1 (1:2 po s.n.) | Zlín – Plzeň 1:2 (kon.) | Hradec Králové – Pardubice 8:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Litvínov 3:4 (po pr.)
po s.n. (1:0)
Piráti Chomutov
3:2 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Bílí Tygři Liberec
cz Nedeľa 18.09.2016, 15:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga (ČR) • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    46:06
    Za sekání ve středu ledové plochy je vyloučen Lukáš Krenželok. Domácí tak mají výbornou šanci na vyrovnání nynějšího stavu.
     
    37:50
    Dalším vyloučeným Pirátem je Ondřej Dlapa, který na levé straně nedovoleně bránil projíždějícímu hráči.
     
    37:26
    Po následné akci Ivana Humla se bude vylučovat. Chomutovský útočník si najel do brankoviště, kam byl bránícími hráči natlačen. Trest ovšem inkasuje domácí střelec.
     
    35:59
    Domácí budou hrát přesilovku. Tomáš Mojžíš v souboji za brankou povalil Davida Kašeho a inkasuje tak dvouminutový trest.
     
    27:29
    Dvojnásobnou přesilovku si vyzkoušejí také domácí. Lukáš Derner jde na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    25:57
    Michal Vondrka se následně po pravé straně prodra do útoku, kde byl přidržován Martinem Ševcem. Ten míří opět na trestnou lavici, ačkoliv se mu to moc nelíbí.
     
    24:08
    A opět budou hrát přesilovku hosté. Brett Flemming zahrál vysokou holí v útočném pásmu, a tak uvidíme za deset sekund libereckou výhodu.
     
    22:18
    A následně přesilovka Liberce končí. Martin Ševc u mantinelu nevybíravě fauloval a jednoho z domácích poslal na hrazení.
     
    19:43
    A další dvě minuty. Piráti to budou mít na začátku druhé třetiny těžké. Juraj Valach se pokoušel vyhodit puk za branku Willa, ale poslal jen mimo ledovou plochu.
     
    19:31
    Dvěmi minuty je potrestán chomutovský Vladimír Růžička, který naprosto zbytečně krosčekoval libereckého hráče.
     
    17:07
    Následně se u střídaček pošťuchovali David Kaše a Jan Ordoš. Oba kohouti inkasují dvouminutové tresty za hrubost. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    11:22
    V závaru před brankou faulovalo chomutovský Ivan Huml, jenž sekáním posílá svůj celek do tří. Hosté mají půl minutky dvojnásobnou přesilu.
     
    09:56
    Následně se Pirátům nepovedlo dostat do útočného pásma. Jan Rutta ztratil puk a projíždějícího Stránského fauloval. Síly na ledě se vyrovnají.
     
    09:03
    Další snažení domácích. Ivan Huml vystřelil na branku z hranici kruhů, ale Will jeho pokus pokryl. Radim Šimek následně chomutovského forvarda fauloval. Putuje na trestnou lavici.

    David Panuška

    Góly a asistencie: 9. V. Růžička (Skokan), 48. Poletín (Vondrka, Rutta), rozh. náj. V. Růžička – 32. Derner (Ordoš, J. Mikyska), 39. Svačina (Radivojevič, Bulíř)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Lukáš Krenželok (LIB)
    0:0   Michal Vondrka (CHM)
    2. séria:
    0:0   Vladimír Svačina (LIB)
    1:0   Vladimír Růžička (CHM)
    3. séria:
    1:0   Branko Radivojevič (LIB)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Strmeň) – Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, Kudělka, Mrázek – Račuk, Huml (C), Vondrka – Skokan, V. Růžička, Tomica – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Kaše, Šťovíček.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – R. Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Vitásek, Pyrochta – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Bartovič, Jelínek, L. Krenželok – J. Stránský, Bližňák, D. Špaček – Lakatoš, J. Mikyska, Ordoš.

    Rozhodca: Hejduk, R. Svoboda – Lhotský, J. Svoboda.

    Diváci: 4 903