Sokolov – Táborsko 2:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Č. Budějovice 1:0 (kon.) | Frýdek-Místek – Žižkov 1:2 (kon.)
Ostrava – Prostějov 3:0 (kon.) | Opava – Vlašim 2:1 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
2:1 (0:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
cz Sobota 17.09.2016, 18:00 • Městské sady, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    90
    Opava právě vstřelila branku!
    Těsně před tím, než hlasatel oznámil dobu nastavení, která činila dvě minuty, si na nadýchaný centr zleva naskočil TOMÁŠ SMOLA a svůj hlavičkový pokus umístil do levé části brány. Na stadionu v Městských sadech propukla nefalšovaná radost, protože touto trefou si Opava s největší pravděpodobností zajistila zisk tří bodů.
     
    87
    Vedení na stranu Opavy mohl vrátit Žídek. V pokutovém území se hezky vyšrouboval do vzduchu, avšak na Nguyena si nepřišel.
     
    84
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Hrabina, přichází Václav Jurečka.
     
    83
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Středočeši v závěrečné desetiminutovce vyrovnávají. Po rychlém ataku z levé strany pronikl do pokutového území JAKUB NEČAS a z úhlu zcela osamocen postupoval na Lasáka, jehož překonal přízemní ranou.
     
    79
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Peter Kavka, opačným směrem má namířeno Jan Jícha.
     
    74
    Střídá také SFC Opava: dohráno má Nemanja Kuzmanović, srbského útočníka nahradí Petr Zapalač.
     
    74
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Jiří Kulhánek, přichází Filip Hašek.
     
    69
    První střídání proběhlo také v týmu SFC Opava: ze hřiště odešel Václav Mozol a své fotbalové dovednosti divákům bude moci předvést Tomáš Jursa.
     
    64
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: hrací plochu opouští Luboš Tusjak a na jeho místo přichází Bernardo Frizoni.
     
    64
    Nafilmovaný pád Nemanji Kuzmanoviće (SFC Opava) jediná žena na hřišti ohodnotila udělením žluté karty.
     
    61
    Tohle snad nešlo neproměnit! Nebo ano? Po spoluhráčově hezkém průniku z levé strany obdržel míč na zadní tyči číhající Hrabina, v obrovské šanci ovšem selhal, když orazítkoval právě brankovou konstrukci. Nejen neúspěšný střelec tomu může jen těžko uvěřit...
     
    55
    Za nedovolený zákrok u postranní čáry Marko Radić (SFC Opava) inkasoval žlutý trest.
     
    51
    Opava právě vstřelila branku!
    Do role penaltového exekutora se převtělil JAN SCHAFFARTZIK a opavské příznivce rozradostněl střelou doprostřed brány. Nguyen skočil na levou stranu a byl tak absolutně bez šance na jakýkoliv zákrok.
     
    51
    Petr Breda (FC Sellier & Bellot Vlašim) fauloval v pokutovém území a sudí Adámková neváhala ukázat na značku penalty. Hříšníkovi navíc udělila žlutou kartu.
     
    45+1
    A právě nastavený čas hosté využili k ohrožení Lasákovy svatyně. Díky důslednému napadání se svěřenci trenéra Martina Haška dostali k míči a kousek od pravého rohu vápna nebezpečně vypálil Janda. Jeho pokus tečoval jeden z opavských obránců do boční sítě a tečku za úvodním dějstvím udělala nepřesná hlavička po centru od rohového praporku.
     
    42
    Proti Tarczalově křižné ráně vytyčil svou ruku Lasák a balon směřující do horní části brány vytěsnil nad břevno. Hostující tým měl po této nevyužité šanci k dispozici rohový kop, ale připravená opavská obrana už další nebezpečí nepřipustila.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 51. Schaffartzik (pen.), 90. Smola – 83. Nečas

    Karty:   55. Radić (OPA), 64. Kuzmanović (OPA) – 51. Breda (VLA)


    Slezský FC Opava: Lasák – Hrabina (84. Jurečka), Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka – Schaffartzik – Janetzký, Radić, Mozol (69. Jursa) – Smola, Kuzmanović (74. Zapalač).
    Náhradníci: Godula – Helebrand, Grussmann, Jursa, Zapalač, Jurečka, T. Machálek.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Breda, Kavka (79. Jícha), Vondra, J. Štochl (C) – Janda, Tarczal, Kulhánek (74. Hašek), Tusjak (64. Frizoni) – Nečas, Vyhnal.
    Náhradníci: Le Giang – Frizoni, Reiter, Jícha, Hašek, Kučera, Leiner.

    Rozhodca: Adámková – Vlasjuk, Vodrážka

    Diváci: 2069