Barys – Petrohrad 3:5 (kon.) | Jekaterinburg – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čerepovec 2:1 (1:0 po s.n.)
Jaroslavľ – Novgorod 1:2 (po pr.)
po s.n. (1:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Severstaľ Čerepovec
cz Piatok 16.09.2016, 16:00 • Arena Jugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Jugra Chanty-Mansijsk.
    Autorem vítězné branky je ARSENIJ CHACEJ.
     
    2. séria
    1:0
    Domácí jsou blízko vítězství! Arsenij Chacej se trefil přesně k pravé tyči!
     
    60:49
    Jakub Kovář bleskurychle máchl lapačkou proti střele Akmaldinova z vrcholu kruhů, domácí teď mohli rozhodnout!
     
    57:02
    To byla šance jako hrom! Pavel Černov mohl vrátit Čerepovci vedení, z bezprostřední blízkosti ale přestřelil domácí klec!
    49:02 Konstantin PANOV - 1:1
     
    49:02
    Jugra právě vstřelila branku!
    Domácí se zaslouženě dočkali vyrovnání, Jakub Kovář jedenáct minut před koncem přichází o své čisté konto! KONSTANTIN PANOV ujel do samostatného úniku a tváří v tvář gólmanovi Severstalu se nemýlil! Asistence: Sergej Gusev, Arsenij Chacej.
     
    46:47
    Denis Chlystov (SEV) a Anton Sizov (JUG) se do sebe pustili po přerušení hry, oba kohouti nakonec vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost.
     
    44:40
    Igor Skorochodov se pokusil z bezprostřední blízkosti přehodit puk přes Fokinův beton, domácí gólman si ale nakonec poradil a ukryl kotouč ve své moci!
     
    39:21
    Nikolaj Kazakovcev (CER) a Andrej Ankudinov (JUG) se do sebe pustili před brankářem Kovářem a oba dva kohouti vyfasovali pětiminutové tresty za hrubost.
     
    36:44
    Pavel Černov už se dostal do nulového úhlu, a tak poslal puk do předbrankového prostoru, kam si sjel Wilson, čerepovecký zadák ale nedokázal překonat přesouvajícího se Fokina!
     
    35:47
    Jauvajs, to nevidíme rádi. Vitalij Šulakov obětavě padl do Masuhrovy rány a schytal to pukem do obličeje! Tohle muselo setsakramentsky bolet...
     
    31:24
    Jevgenij Lapenkov se po pravém hrazení protáhl do útočného pásma a o chvilku později se dostal ke střele z nadějné pozice Medveděv, Kovář se ale bleskurychle přemístil a pohotově zasáhl!
    29:17 Pavel ČERNOV - 0:1
     
    29:17
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hosté se v polovině zápasu dostávají do vedení! Po přihrávce české posily Poláka si PAVEL ČERNOV nabruslil do mezikruží, odkud přesnou střelou k tyči překonal bezmocného Fokina! Asistence: Vojtěch Polák, Adam Masuhr.
     
    19:31
    Severstal hrál v šesti! Trest za příliš mnoho hráčů půjde odsedět Vojtěch Polák (CER).
     
    17:57
    Další rychlý protiútok Jugry málem skončil gólem! Radulov měl na hokejce úvodní trefu, z bezprostřední blízkosti ale netrefil svatyni Severstalu!
     
    17:03
    Právě Pavel Medveděv ještě zůstal na ledě a na konci svého dlouhatánského střídání zpoza branky napálil kotouč na Kováře, který ale na poslední chvíli stihl zareagovat, jinak by puk nejspíš skončil v síti!
     
    10:04
    Vojtěch Polák obkroužil celé útočné pásmo, vyjel si zpoza branky a oslovil z druhé vlny si najíždějícího Claye Wilsona, jenž si však na Fokina nepřišel!
     
    03:46
    Dmitrij Kagarlickij ujel po levém křídle a vyzval ke skórování Poláka, česká posila Severstalu ale ze skvělé pozice přestřelila!

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 50. Panov (S. Gusev, Chacej), rozh. náj. Chacej – 30. P. Černov (V. Polák, Masuhr)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Daniil Vovčenko (CER)
    0:0   Konstantin Panov (JUG)
    2. séria:
    0:0   Vojtěch Polák (CER)
    1:0   Arsenij Chacej (JUG)
    3. séria:
    1:0   Pavel Černov (CER)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Fokin (Bojaršinov) – Valentěnko, Šulakov, S. Gusev, Selezňov, Ugolnikov, S. Romanov – Kurjanov, Panov, Bortnikov – D. Chlystov, P. Medveděv, Lapenkov – K. Majorov, Ankudinov, Radulov – Sokolov, Chacej, Akmaldinov.
    Severstaľ Čerepovec: Jakub Kovář (Smirjagin) – Jevsejenkov, Stasenko, Masuhr, Wilson, D. Ježov, Kudako, Sizov – Sitnikov, Skorochodov, Magogin – P. Černov, Kagarlickij, V. Polák – Vovčenko, Trubačjov, Truňov – Karlin, Kazakovcev, Monachov – Mons.

    Rozhodca: Odinš, Kulakov – Misjur, Judin