Kolín nad Rýnom – Freiburg 3:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
3:0 (3:0)
SC Freiburg
Piatok 16.09.2016, 20:30 • RheinEnergieStadion • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Nenadstavovala sa ani minúta. Všetko sa rozhodlo v prvom polčase, kedy Kolín dal tri góly. V druhom dejstve sa Freiburg chcel dostať do zápasu a vypracoval si aj nejaké šance, no na gól sa nezmohol. (22:19:59)
     
    90+0
    Koniec zápasu.
     
    88
    Zápas speje ku koncu a nič už nenasvedčuje tomu, že by sa niečo malo ešte udiať. Je jasné, že tri body ostanú doma.
     
    86
    Niederlechner v ďalšom zakončení, tentoraz ho lopta našla po centri z pravej strany, ale Horn zasahovať nemusel, pretože útočník hostí nedokázal v protipohybe poriadne zakončiť.
     
    84
    Horn dnes a nie len dnes, chytá s veľkou pohodou. Aj teraz to potvrdil, keď si veľmi jednoznačne došiel po vysoký nákop do jeho šestnástky.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Marcel Risse (1. FC Köln).
     
    80
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Anthony Modeste, prichádza Miloš Jojić.
    79. Florian Niederlechner (FRE)
     
    79
    Niederlechner si perfektne posunul loptu okolo obrancu pred šestnástkou, dostal sa až pred Horna, lenže jeho zakončenie tento nemecký brankár vyrazil. Dokonca si poradil aj s takmer neriešiteľnou dorážkou, keďže ležal na zemi. Neuveriteľne rýchlo však vyskočil a vyrazil loptu do bezpečia.
     
    78
    Grifov center smeroval práve na Philippa, no tentoraz si faulom pomohol on sám, takže z ponúknutej šance nič nebude.
     
    77
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Manuel Gulde, prichádza Georg Niedermeier.
     
    76
    Hector bol neskoro v súboji s Philippom a tak mu uštredil nepríjemný kopanec do nohy. Útočník hostí bude v poriadku a Freiburg dostal priamy kop.
     
    74
    Pokus o prihrávku na Petersena za defenzívu Kolínu bol zrazený a smeroval za bránkovú čiaru. Horn však roh nepripustil, takže vybehol z brány a odkopol do bezpečia.
     
    72
    Striedajúci Nils Petersen bol teraz veľmi blízko zníženia, avšak po tom, ako dostal loptu na hranicu šestnástky pred Horna tento strieborný medailista z OH namieril tesne nad.
    71. Nils Petersen (FRE)
     
    71
    Freiburg s loptou v strede poľa, dopredu mu to ide ťažko. Jeho hráči to teda skúsili nákopom, lenže po ňom prichádza strata.
     
    69
    Diváci na tribúnach sa bavia, pretože ich miláčikovia vedú o tri góly a nič nenasvedčuje tomu, že by sa to malo v dohľadnej dobe zmeniť.
     
    67
    Grifova strela spoza šestnástky vyletela spomedzi dvoch obrancov Kolína, ale Horn s ňou problém nemal, keďže celý čas na loptu videl.
     
    65
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Onur Bulut, prichádza Janik Haberer.
     
    65
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Juja Osako, prichádza Pawel Olkowski.
     
    64
    Prudká prihrávka na hranicu šestnástky Kolínu síce bola presná, ale strela už cez obrancov neprešla. Bude to roh pre Freiburg.
     
    61
    Ofenzívny faul Freiburgu a tým sa tento tím pripravil o šancu niečo vymyslieť z ďalšej akcie. Kolín rozohráva na krátko a postupne kombinuje.
     
    58
    V hre sa za posledné minúty veľa nezmenilo. Stále sledujeme bezhlavú snahu Freiburgu dostať sa do šancí, ktorá končí na pozornej a dobre fungujúcej defenzíve Kolína.
     
    54
    Teraz však prišiel roh a to po zrazenom centri sprava. Nič ale nepriniesol, pretože nízky center dostali hráči Kolínu preč prakticky okamžite.
     
    53
    Hráči Freiburgu vyzerajú priam bezradne smerom dopredu. Síce druhý polčas začali strelou Niederlechnera z dobrej pozície, lenže tá bránu minula a okrem toho neprichádza nič.
     
    50
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Leonardo Bittencourt, prichádza Simon Zoller.
     
    48
    Bittencourt ostáva ležať na zemi a to bez cudzieho zavinenia. To nikdy nezaváňa ničím príjemným a nám len ostáva dúfať, že bude v poriadku.
     
    46
    Niederlechner sa snaží od začiatku polčasu so stretnutím niečo urobiť, ale jeho strela v páde z vnútra šestnástky priestor troch žrdí minula. Horn zasahovať nemusel.
     
    46
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Çağlar Söyüncü, prichádza Nils Petersen.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Modeste naskakoval a snažil sa zaknihovať hattrick už do polčasu. Bude si však musieť počkať.
     
    45+1
    Osako sa tlačil za loptou do šestnástky súpera, ale cez stopérov sa mu to nepodarilo. Získal ale rohový kop.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
    43. Anthony Modeste (KLN) - 3:0
     
    43
    1. FC Köln dáva gól!
    Z ničoho nič je tu aj tretí presný zásah a nováčik z Freiburgu už len veľmi ťažko javí známky života. Dlhý aut do šestnástky hostí našiel hlavu mohutného útočníka menom ANTHONY MODESTE, ktorý sa zas presadil cez svojho strážcu a strieľa svoj druhý presný zásah v stretnutí.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Nicolas Höfler (SC Freiburg).
    37. Vincenzo Grifo (FRE)
     
    37
    Priamy kop pre hostí z dobrej pozície rozohral Grifo veľmi dobre, pretože jeho strela mierila presne k žrdi brány Horna, ktorý však dokázal loptu končekmi prstov vytesniť mimo.
     
    36
    Na zaujímavý center sprava si nabehol krajný bek Hector, ktorý sa pretlačil cez protivníka k zakončeniu, ale bránu trafiť v páde nedokázal.
     
    35
    Niederlechner sa síce peknou kľučkou po dlhom nákope dostal cez súpera od postrannej čiary, lenže nepresne prihral a dopredu tak vyrazili domáci hráči.
     
    33
    Roh prišiel aj na druhej strane a dokonca so zakončením od kapitána Frantza, no to priestor troch žrdí minulo.
    31. Leonardo Bittencourt (KLN) - 2:0
     
    31
    1. FC Köln dáva gól!
    Prešli len dve minúty a je to už 2:0! Skvelá pasáž od domáceho celku. Teší sa LEONARDO BITTENCOURT, ktorý bol na konci rýchlej akcii. Tá začala nákopom z vlastnej polovice, loptu predĺžil Modeste, Osako ju dostal cez váhajúceho obrancu a záložník Bittencourt ju už len poslal do prázdnej brány.
    29. Anthony Modeste (KLN) - 1:0
     
    29
    1. FC Köln dáva gól!
    Centrovaná lopta našla na hranici päťky ANTHONYHO MODESTEHO, ktorý sa dokázal cez svojho strážcu pretlačiť do zakončenia a svojou hlavičkou nedal Schwolowovi šancu zasiahnuť.
     
    28
    Bittencourt s Hectorom zakombinovali na ľavej strane, lenže prechod brazílskeho futbalistu do šestnástky cez dvoch súperov sa už nepodaril. Bude to však roh.
     
    26
    Gunter navyše loptu získal a dostal ju až k šestnástke Kolína, kde ho sklzom zastavil práve krajný bek Hector.
     
    25
    Hector sa snaží vyviesť loptu z vlastnej polovice, ale nemá komu prihrať. Hráči hostí sú veľmi dobre pripravení na vlastnej polovici.
     
    23
    Faul hostí v strede poľa vracia loptu Kolínu, ktorý však prihráva len dozadu a akcia domáceho celku začne až od brankára Horna.
     
    21
    Dlhý pas na Osaka sa neujme, japonský útočník nebol až tak rýchly, ako lopta, ktorá skončila v rukaviciach brankára Schwolowa.
     
    19
    Osako išiel do súboja o loptu veľmi tvrdo, pretože zvolil sklz a ten proti postavenému protihráčovi nebol najlepším riešením. Nakoniec sa to ale obíde len dohovorom a bez zranení.
     
    17
    Center do šestnástky Kolínu sprava síce zakončený bol, lenže hlavičkový pokus k žrdi mieril tak, že Horn stihol zakročiť a bez väčších problémov loptu chytiť.
    14. Marcel Risse (KLN)
     
    14
    Riise si dokázal pripraviť pozíciu na strelu v hustom lese hráčov Freiburgu pred ich šestnástkou, lenže po zemi krížnym pokusom nenamieril presne. Zakončil tesne vedľa brány.
     
    13
    Center do šestnástky Freiburgu našiel iba pozorných obrancov, avšak tí loptu dokázali dostať iba na rohový kop. Nebezpečenstvo z neho ale nehrozí, pretože Sorensen si vo vzduchu pomohol faulom.
     
    11
    Modeste síce získal loptu od stopérov súpera, rýchlo ju posunul na spoluhráča a nabehol si do otvoreného priestoru, no dostal veľmi zlú prihrávku, takže do úniku sa nedostal.
     
    9
    Modeste si nabehol na šestnástu za dlhou loptou a z voleja ju prudko napálil smerom na bránu súpera. Tú však míňa.
     
    7
    Schwolow musel vybehnúť až na hranicu šestnástky, aby dostal loptu za defenzívu pred Osakom do bezpečia. To sa mu aj podarilo a tak pokračuje v hre Freiburg.
    5. Florian Niederlechner (FRE)
     
    5
    Prvá možnosť na jednej či druhej strane. Bol v nej útočník Niederlechner, ale jeho zakončenie po dlhom pase našlo iba Horna.
     
    3
    Frantz po zisku lopty v strede poľa padá, ale bolo to kvôli faulu súpera, takže hostia pri nej ostanú.
     
    2
    Prihrávka na hranicu šestnástky hľadajúca Niederlechnera tohto útočníka nenašla, pretože Mavraj včas prihral hlavou na svojho brankára Horna.
     
    1
    Hráči hostí sa po rozohrávke okamžite vyrojili do šestnástky súpera vo veľkom počte. Prišiel tam aj center, ale nikoho v tmavom nenašiel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Köln: Horn – F. Sørensen, Mavraj, Heintz, Hector – Risse, Lehmann, Höger, Bittencourt – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – Olkowski, S. Özcan, Jojić, Mladenović, Klünter, Zoller.

    SC Freiburg: Schwolow – Günter, Gulde, Söyüncü, Stenzel – Grifo, Höfler, Frantz, Bulut – Niederlechner, Philipp.
    Náhradníci: Gikiewicz – Niedermeier, Ignjovski, Meffert, Abrashi, Haberer, Petersen..
     
    1. FC Köln

    Po dvoch kolách tretí tím tabuľky začal sezónu veľmi dobre. V prvom kole porazil Darmstadt 2:0 a následne uhral so silným Wolfsburgom remízu 0:0. Proti nováčkovi z Freiburgu to ale nebudú mať "capkovia" vôbec jednoduché. Ak sa totiž pozrieme na vzájomné zápasy zistíme, že posledných päť vyhral súper.

    SC Freiburg

    Na úvod síce Freiburg podľahol Herthe, ale v druhom kole porazil účastníka Ligy majstrov Monchengladbach 3:1, takže v tomto tíme musí panovať so štartom ročníku spokojnosť. Posledný výsledok budú chcieť hráči nováčika potvrdiť aj v Kolíne, čo však bude extrémne náročné. Nechajme sa teda prekvapiť, kto uspeje vo vyrovnanom zápase.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Matej Kubove

    Góly: 29. Modeste, 31. Bittencourt, 43. Modeste

    Karty:   83. Risse (KLN) – 39. Höfler (FRE)


    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – F. Sørensen, Mavraj, Heintz, Hector – Risse, Lehmann (C), Höger, Bittencourt (50. Zoller) – Osako (65. Olkowski), Modeste (80. Jojić).
    Náhradníci: Müller – Olkowski, S. Özcan, Jojić, Mladenović, Klünter, Zoller.

    SC Freiburg: Schwolow – Günter, Gulde (77. Niedermeier), Söyüncü (46. Petersen), Stenzel – Grifo – Höfler, Frantz (C), Bulut (65. Haberer) – Niederlechner, Philipp.
    Náhradníci: Gikiewicz – Niedermeier, Ignjovski, Meffert, Abrashi, Haberer, Petersen.