Košice – Lipt. Mikuláš 2:0 (kon.) | Zvolen – Martin 4:3 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:4 (kon.)
Nitra – Nové Zámky 3:1 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 2:4 (kon.)
koniec
HC Košice
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Streda 14.09.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Neuveriteľné, ďalšia žrď, tentokrát ju trafil Varga!
     
    59:05
    Mohol padnúť gól do prázdnej bránky, z priestoru od modrej čiary to ale Ladislav Nagy z otočky napálil len do žrde!
     
    58:40
    Križan je opäť na striedačke, power-play Liptovského Mikuláša.
     
    58:18
    Hričina (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    58:14
    Križan na striedačke, hostia ešte skúsia hru bez brankára.
    57:43 Juraj MILÝ - 2:0
     
    57:43
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že je o víťazovi definitívne rozhodnuté! Hostia sú teraz poriadne nahnevaní, avšak vôbec sa im nečudujeme. Naopak, pokoj na hokejky domácich nepochybne priniesol JURAJ MILÝ. Asistencia: Tomáš Hričina.
     
    57:15
    Hostia v zaujímavej šanci, šlo o akýsi samostatný únik, ten sa ale gólom neskončil!
     
    56:00
    Križan puk pod kontrolou nemal, z bezprostrednej blízkosti tak čelil niekoľkým strelám. Ani jedna z nich si ale cestu do siete nenašla.
     
    55:33
    Šiška (LMI) – 2 minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    53:30
    Košičania mohli tento fakt pretaviť v druhý gól! Bartánus mal blokovanú hokejku, napriek tomu ale jeho zakončenie skončilo len niekoľko centimetrov od ľavej žrde Križanovej svätyne. V dorážke sa ešte ocitol Hruška, fantastický gólman ale Liptákov podržal.
    51:45 Habal podržal domácich.
     
    51:45
    Niektorí z hostí na striedačke už pomaly zdvíhali svoje ruky nad hlavu, napokon to ale bolo zbytočné. Habal totiž v neľahkom zákroku nezaváhal.
     
    49:29
    Záchranári s nosidlami sa už dostali na ľadovú plochu, napokon ale potrební neboli. To je pre hostí, ako aj pre ďalší priebeh stretnutia, rozhodne dobrou správou.
     
    49:29
    Nanešťastie prišlo na ľade k ďalšiemu nepríjemnému stretu, po ktorom skončil na ľade jeden z hostí. Veríme, že to nebude také vážne, ako v prípade Matejku.
     
    47:08
    Košičanom sa tento fakt vypomstil – na ľade sa totiž ocitli so šiestimi korčuliarmi. Domáci tak inkasujú 2-minútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest odpyká za hráčsku lavicu Košíc Bicek.
     
    46:25
    Na opačnej strane klziska bol v neľahkej pozícii Habal, ktorému ešte strela vypadla a puk tak musel pokryť na ľadovej ploche. Ešte tam prišlo k drobnej strkanici, avšak nebolo to nič vážne.
     
    44:01
    Nagy teraz hľadal krížnou prihrávkou Suju, ktorý sa ponáhľal do priestoru medzi kruhmi. Liptáci mali šťastie, že na tento puk Suja nedočiahol, v opačnom prípade by sa totiž dostal do samostatného úniku.
     
    38:15
    Richard Huna v samostatnom úniku, Vladislav Habal fantastickým zákrokom podržal Košice nad vodou!
     
    38:01
    Rudolf Huna (LMI) – 2 minúty – faul kolenom.
    37:43 Tomáš HRIČINA - 1:0
     
    37:43
    Košice dali gól!
    Košičania sa ešte pred koncom druhej tretiny ujímajú vedenia. Sklamaný Križan toho dnes pochytal veľa, na tento puk bol ale prikrátky. Z gólu sa tak teší TOMÁŠ HRIČINA. Asistencia: Radek Deyl.
     
    35:23
    Laco (LMI) – 2 minúty – seknutie.
    34:50 Križan je dnes veľkou oporou hostí.
     
    34:50
    Šedivý to skúšal zaujímavým spôsobom od modrej čiary, Karol Križan poskočil a puk hruďou vyrazil do bezpečného priestoru.
     
    32:54
    Bobček (LMI) – 2 minúty – držanie.
     
    30:24
    Jiří Vašíček (KOS) – 2 minúty – držanie.
     
    29:55
    Liptovský Mikuláš sa mohol ujať vedenia! Lištiak totiž fantastickým spôsobom tečoval nebezpečnú strelu, puk len o niekoľko centimetrov minul priestor troch žrdí.
     
    27:30
    Domáci v obrane mimoriadne obetaví, čo demonštroval aj Deyl. Ten sa hodil do strely Rudolfa Hunu a vyslúžil si tak potlesk domácich fanúšikov.
     
    26:35
    Ladislav Nagy (KOS) – 2 minúty – narazenie na mantinel.
     
    26:35
    Ladislav Nagy teraz prišpendlil súpera na mantinel, košický kapitán odíde na trestnú lavicu. S hosťujúcim hráčom to našťastie vážne nebude.
    25:15 Klíma napokon bránu hostí netrafil
     
    25:15
    Tomáš Klíma puk ukradol súperovi a skúsil to z medzikružia, jeho strela švihom ale zadunela len na zadnom mantineli. Križan si teraz poriadne vydýchol.
     
    23:40
    Košičania vo veľkej šanci! Pred bránkou sa ocitla dvojica Nagy – Spilar, avšak skúsení útočníci puk za Križanov chrbát neposlali.
     
    19:05
    Šoltés (KOS) – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
     
    18:00
    Bartánus medzi kruhmi našiel Biceka, ktorý ešte spravil pohyb do ľavej strany a následne vypálil švihom. Jeho ranu Križan zrazil pred seba. Následne mu už defenzíva pomohla.
     
    15:55
    Vašíček teraz prišpendlil Moravčíka na mantinel. Všetko ale bolo v rámci pravidiel, preto sa razantný obranca na trestnú lavicu nepoberie.
     
    14:50
    Suja si puk vymenil so Šoltésom, ten zase prihrávkou na modrej čiare našiel Šedivého. Jeho rana len tesne míňa priestor troch žrdí!
     
    13:09
    Róbert Huna (LMI) – 2 minúty – krosček.
     
    11:10
    Faith (LMI) – 2 minúty – hákovanie.
     
    11:10
    V aréne momentálne nie je prítomný žiaden tím lekárov, záchranná služba s klubovými lekármi Košic totiž s Matejkom museli urýchlene odísť do nemocnice. Čakáme na ďalšiu záchranku.
     
    09:11
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    07:40
    Makovský (LMI) – 5 minút + osobný trest do konca zápasu – napadnutie hlavy a krku.
     
    07:40
    Tak toto nie je vôbec príjemné! Makovský zasiahol domáceho Matejku ramenom priamo do tváre! Na scénu dokonca museli prísť aj nosidlá, ktoré zraneného odnášajú z ľadu. Veríme, že zranenie v tejto chvíli vyzerá vážnejšie, ako v skutočnosti bude.
    07:20 Križan opäť výborne zasiahol.
     
    07:20
    Krásna situácia z hry, domáci puk na ľavom kruhu prenechali Hruškovi, ktorý to skúšal tvrdou strelou príklepom. Tento puk ešte Križanovi vypadol, Hruška tak skúsil doraziť. Gólman ale v situácii úspešnejší.
     
    05:10
    Bartoš teraz nebezpečne vypálil z pozície centra, jeho tvrdú ranu pritom Križan vyrazil len pred seba. Liptovský Mikuláš mal šťastie, že sa ešte k puku nedostal Šoltés, ktorý chcel dorážať.
     
    03:50
    Jiří Bicek sa snažil oklamať Križana, keď s pukom vykorčuľoval spoza jeho bránky a okamžite ho posielal medzi tri žrde, skúsený gólman ale dobre zakročil hrdou.
     
    00:50
    Ďalšia krásna strela – a opäť v nej mal prsty Nagy. Ten to skúšal spoza obrancu, čím Križanovi sťažil zákrok, skúsený gólman ale puk pravým betónom vykopol.
    00:20 Nagy v prvej veľkej šanci.
     
    00:20
    Domáci celok sa mohol okamžite ujať vedenia! Mezovský teraz spravil v obrannej tretine nepochopiteľnú chybu, keď puk poslal priamo na hokejku Ladislava Nagya. Skúsený útočník najskôr trafil Križana, v dorážke priestor troch žrdí minul!

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 38. Hričina (Deyl), 58. Milý (Hričina)


    HC Košice: Habal (Riečický) – Dudáš, Deyl, Šmach, Matejka, Vašíček, Šedivý, Michalčin – L. Nagy, Suja, Spilar – Bartánus, Hruška, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Bartoš, Klíma, Šoltés – Boltun
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (A. Nagy) – Mezovský, Bobček, Burzala, Nádašdi, Šiška, Makovský, Moravčík, Brezniak – Ri. Huna, Ró. Huna, Ru. Huna – Uram, Sukeľ, Števuliak – Faith, Kabáč, Kriška – A. Laco, Piatka, Lištiak

    Rozhodca: Orolin – M. Korba, Bogdaň