Novosibirsk – HC Slovan 3:2 (2:1 po s.n.) | Omsk – Záhreb 4:1 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Dinamo Minsk 5:4 (kon.)
Petrohrad – Čerepovec 4:0 (kon.) | Riga – Helsinki 1:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Utorok 13.09.2016, 14:30 • Ľadový palác športu Sibir, Novosibirsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    HC Slovan získal v nedeľu na ľade Avangardu Omsk všetky tri body a o rovnaký husársky kúsok sa pokúsi v utorok u ďalšieho silného tímu v KHL, keď sa predstaví divákom v Novosibirsku. Zápas bude mať špeciálnu príchuť pre kapitána belasých Andreja Meszároša, ktorý minulú sezónu obliekal práve bledomodrý dres Sibiru.

    Novosibirsk – mesto s 1.498.900 obyvateľmi je po Moskve a Petrohrade tretím najväčším mestom v Ruskej federácii, leží v západosibírskej nížine v ázijskej časti Ruska. Hokejový klub Sibir bol založený v roku 1962. Novosibirsk zatiaľ moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých dvoch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 19. a 20. miesto. V treťom ročníku KHL sa Sibir prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole dostal náklad od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Salavat Julajev Ufa, 4:0 na zápasy. Novosibirsk tak v celkovom účtovaní obsadil 12. miesto. Vo štvrtom ročníku klub obsadil bez účastí v play-off súťaže celkovo opäť 20. miesto. V piatej sezóne sa Sibír prebojoval do play – off, v prvom kole bol však nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý zvíťazil v sérii 4:3 na zápasy. V šiestej sezóne sa Sibir prebojoval do play-off, vyradil v prvom kole AK Bars Kazaň po sérii 4:2 na zápasy, v tom ďalšom nestačil na celkového víťaza, séria s Magnitogorskom skončila napokon pomerom 0:4. Sibir tak obsadil v konečnom účtovaní 8. priečku. V siedmom svojom účinkovaní v KHL sa Sibir prebojoval do konferenčného finále. Najskôr v konferenčnom štvrťfinále zdolal Traktor Čeljabinsk, keď sériu ukončil pomerom 4:2 na zápasy. V semifinále konferencie si to odniesol Magnitogorsk, Sibir dominoval a sériu ukončil po výsledku 4:1 na zápasy. Vo finále konferencie však už nestačil na hráčov AK Bars Kazaň a po sérii 1:4 na zápasy ukončil svoje účinkovanie celkovým krásnym 4. miestom, čo je doposiaľ najväčší úspech klubu v jeho histórii. V ostatnom ročníku to bola opäť účasť vo vyraďovacích bojoch, najskôr dominoval v súboji s Vladivostokom po sérii 4:1 na zápasy, no smolu mal hneď v konferenčnom semifinále, keď mu stopku vystavil opäť neskorší majiteľ Gagarinovho pohára, Maginotogorsk ukončil sériu 4:1 na zápasy.

    Bielo-modro-červený dres Sibiru obliekajú hlavne hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Českej republiky – Alexander Salák a Adan Polášek, dvomi hráčmi z Fínska a dres Sibiru oblieka aj jeden hráč z Bieloruska. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Vladimirovič Skabelka. Novosibirsk hráva svoje domáce zápasy v Ľadovom paláci Športu Sibir s kapacitou 7.420 divákov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Sibir zo 7 zápasov 12 bodov, Slovan odohral rovnaký počet zápasov a získal doposiaľ 9 bodov. V uplynulej sezóne sa oba vzájomné zápasy skončili víťazstvom Sibiru a oba zhodne v pomere 3:2.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Ľadový palác športu Sibir uvidí v akcii jediného slovenského zástupcu v KHL a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Sibir Novosibirsk:

    Salák (Krasikov) – Beľakov, Polášek, Vereščagin, Menšikov, Naumov, Lukin, Sergijenko – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Kemppainen, Elo, Arťuchin (C) – Okulov, Vorošilo, Fefelov – Arťomov, Žafiarov, Skabelka – Gubin

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Pogge) – Švarný, Plastino, Meszároš (C), Luža, Pokorný, Ďaloga, Rosandič, Bačík – Nedorost, Jeglič, Valský – Vopelka, Cheechoo, Taffe – Viedenský, Skalický, Lušňák – Chipchura, Zigo, Kubalík

    Rozhodca:

    Ovčinnikov, Fraňo (CZE) – Gordenko, Tomilov.
     
    Príjemné popoludnie vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu zo zápasu KHL. Belasí sa dnes predstavia na ľade v Novosibirsku, ktorý nastúpi na zápas v modrých dresoch, Slovan zvolil biele farby. Obe mužstvá už máme na ľade, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly duelu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Slovan vyhral úvodné buly duelu, puk nahodil do pásma domácich a máme tu hneď v úvode zakázané uvoľnenie.
     
    00:50
    Sibir kontroluje puk na hokejkách, no vo vlastnom pásme, následná akcia skončila aj na strane domácich zakázaným uvoľnením.
     
    01:12
    Prvé nahodenie puku na bránku domácich skončilo vyrazením puku späť do hry v podaní Saláka, vpred pôjdu domáci.
     
    01:42
    Naumov vystrelil od modrej z pravej strany, Brust šiel do pokľaku a puk zrazil pred seba, aby ho následne prikryl pod svoje rukavice.
     
    01:59
    Puk mimo hracej plochy, vhadzujeme v centrálnom kruhu, vypredanou arénou znie mohutné Sibir, Sibir...
     
    02:25
    Sibir teraz hral s pukom v okolí bránky Slovana, defenzíva hostí mu však priestor pre palebnú pozíciu neposkytla.
     
    03:03
    Šumakov sa prihnal z ľavej strany k bránkovisku s pukom na hokejke a preveril pozornosť Brusta, Barry puk zrazil do rohu klziska.
     
    03:40
    Plastino na druhej strane autorom strely, Salák mal dobrý výhľad, puk poslal späť do hry a Sibir ho dostal pod svoju kontrolu.
     
    04:25
    Okulov teraz poslal puk na bránku belasých, Brust si aj s týmto pukom poradil, poslal ho späť do hry a Slovan má puk na hokejkách.
     
    05:09
    Slovan bojoval o puk v pásme domácich, čiarový to však už videl s pukom na hokejke v strednom pásme, ofsajd, Slovan stráca pásmo.
     
    05:37
    Zigo nakorčuľoval s pukom do pásma a vystrelil spoza kruhov, Salák puk vyrazil späť do hry, aby následne zlikvidoval aj dorážku Kubalíka a strhla sa nám tu šarvátka.
     
    05:46
    Chipchura dostal dve minúty za seknutie, keď vybral puk spod rukavíc Saláka, Sibir hrá presilovku.
     
    06:26
    Sibir zamkol Slovan v pásme, Polášek poslal puk na Brusta a Barry podržal tím belasých, keď puk spoza kruhov cez pravý betón poslal vpravo k mantinelu.
     
    06:47
    Elo poslal puk nad bránku do ochranného skla, následne puk domácim ušiel do stredného pásma a Slovan sa aspoň na čas ubráni tlaku domácich.
     
    07:40
    Meszároš zachytil puk, no nevyhodil ho von z pásma, Sibir má síce tlak, streleckú pozíciu si však nevypracoval.
    06:26 Adam Polášek vs. Barry Brust
     
    07:46
    Hostia v plnom počte.
     
    07:53
    Novosibirsk dal gól!
    Sibir dohrával presilovku v pásme, Okulov vystrelil z pravého kruhu, Brust v pokľaku puk vyrazil pred seba, na hokejku si ho zobral JOONAS KEMPPAINEN a z bránkovej čiary z ostrého uhla puk precedil do bránky Brusta. Asistencia: Konstantin Okulov.
    07:53 Joonas Kemppainen - 1:0
     
    09:30
    Taffe a Vopelka vyrobili akciu a na bránkovej čiare z pravej strany chcel Vopelka zakončiť, Beľakov puk zaľahol a arbitri hru museli prerušiť.
     
    09:34
    Ihneď po buly pálil puk po bránke domácich Cheechoo, Salák cez korčuľu puk poslal späť do hry a domáci ho dostali pod kontrolu, zakladajú svoju útočnú akciu.
     
    10:35
    Hru na ľadovej ploche upokojili teraz domáci, ktorí sa previnili proti pravidlám zakázaným uvoľnením, hra sa sťahuje pred Saláka.
     
    10:40
    Slovan Bratislava dal gól!
    Krásna akcia hostí, Kubalík spoza bránky poslal puk pred bránku a nikým nekrytý TOMÁŠ ZIGO puk poslal do siete Saláka. Asistencia: Tomáš Kubalík.
    10:40 Tomáš Zigo - 1:1
     
    11:40
    Nič Sibir nevymyslel s pukom v pásme belasých, Slovan ho vytlačil von z pásma a môžeme očakávať ďalšiu akciu domácich.
     
    12:23
    Rozhodcovia púšťajú aj zákroky na hranici pravidiel, teraz však píska čiarový ofsajd belasých na útočnej modrej.
     
    12:51
    Prečíslenie domácich tri na dva končí strelou Arťuchina z vrcholu pravého kruhu, Brust puk vyrazil späť do hry, Sibir hral s pukom v pásme a akciu zakončil strelou z pravej strany, Brust puk zrazil pred seba a prikryl pod svoje rukavice.
     
    13:12
    Novosibirsk dal gól!
    Výborná atmosféra v aréne Sibir, od modrej od mantinelu puk na bránku nahadzoval MAXIM ŠALUNOV a na kruhu Švarný puk zblokoval do bránky tak, že Brust nestihol zareagovať.
    13:12 Maxim Šalunov - 2:1
     
    14:35
    Puk teraz lieta z pásma do pásma, strelu na bránku sme nezaznamenali, Sibir sa ponáhľal s pukom do pásma belasých a vyrobil ofsajd.
     
    15:12
    Brejk Sannikova, ktorý ušiel defenzíve hostí, zoči-voči Brustovi puk oprel o ľavú žrď Barryho bránky!
     
    15:41
    Elo dostal dve minúty za hákovanie a presilovku dostal k dispozícii Slovan.
     
    15:55
    Valský vystrelil švihom z pravého kruhu, Salák dobre čítal hru a v pokľaku puk schoval medzi svoje betóny.
     
    16:11
    Sibir poslal puk von z pásma, Slovan stráca sekundy zo svojej výhody o jedného muža v poli.
     
    16:37
    Slovan stratil puk pred bránkoviskom domácich a Sibir okamžite poslal puk Brustovi.
     
    17:00
    Meszároš pálil príklepom od modrej, trafil však len padajúceho hráča v modrom drese.
     
    17:15
    Sannikov ušiel belasým, stíhal ho Meszároš, ktorý mu puk v rozhodujúcej chvíli pred bránkoviskom Brusta zobral z hokejky, výborný obranný zákrok kapitána belasých.
     
    17:41
    Domáci v plnom počte, Slovan ponuku na vyrovnanie nateraz neprijal.
     
    18:25
    Slovan stroskotal s pukom v strednom pásme, Sibir ho má pod kontrolou a pôjde vpred.
     
    19:09
    Puk nahodený na bránku domácich Salák chytil do lapačky, pohotovo ho rozohral na hokejky svojim spoluhráčom, ktorí v snahe o rýchlu akciu vyrobili zakázané uvoľnenie.
     
    19:25
    Valský vystrelil z medzikružia a Salák hasil ďalšiu šancu hostí, keď puk v rozkľaku zrejme cez lapačku poslal vľavo k mantinelu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina duelu je za nami, niesla sa vo výbornej atmosfére, ktorú aktérom prichystala vypredaná Aréna Sibir. Slovan inkasoval prvý gól, keď súper dohrával presilovku v pásme hostí a pukom z ostrého uhla sa presadil Fín Kemppainen. Belasí vyrábali nebezpečné akcie a do listiny strelcov sa po peknej akcii hostí zapísal Zigo. No prišla situácia, keď domáci len nahadzovali puk smerom na Brustovu klietku a Švarný ho nešťastne umiestnil do vlastnej bránky, domáci sa tak šťastne dostali do vedenia. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 16:14.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 15:26.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:56
    Šalunov puk z ľavej strany od kruhu poslal na bránku hostí, Brust ho chytil do lapačky, Sibir má pásmo na vhadzovanie.
     
    21:01
    Brust poslal späť puk do hry po strele jedného z hráčov v modrom drese, Slovan ide do akcie.
     
    21:18
    Vopelka sa snažil zasunúť puk po ľade spoza bránky, nevyšlo mu to, puk Salák vyrazil aj po dorážke Taffeho, ktorý sa dostal k puku na ľavom kruhu na jeho vnútornej strane.
     
    22:27
    Zigo dovolil v rohu klziska hrať Skabelkovi, ktorý ležal na ľade, s pukom, Skabelka puk poslal k oblúku hosťujúcej bránky, Brust bol pozorný a puk schoval pod rukavice.
     
    23:20
    Švarný vystrelil švihom spoza ľavého kruhu od modrej, Salák puk letiaci tesne nad ľadom k vzdialenejšej žrdi schoval do lapačky.
     
    23:36
    Domáci vyrobili brejkovú akciu, Fefelov z ľavej strany diagonálou poslal puk na hokejku Vorošilovi, ktorý puk dobre netrafil a Brust bol tak v tejto sekunde bez práce.
     
    25:36
    Prečíslenie hostí dva na jeden, Zigo čakal na ľavej strane puk od Kubalíka, Tomáš vystrelil z pravého kruhu, Salák v pokľaku puk schoval do náručia a zožal potlesk tribún.
     
    26:10
    Nedorost nabil za kruhy Jegličovi, Žiga vystrelil príklepom, Salák puk chytil do lapačky a následne rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    27:06
    Cheechoo vystrelil bekhendom, keď si s pukom z pravého kruhu nakorčuľoval medzi kruhy, Salák mal aj teraz dobrý prehľad v hre a puk schoval do lapačky.
     
    27:12
    Pokorný vystrelil švihom od modrej z jej stredu, Salák aj tento puk veľmi dobre videl a schoval ho do svojej lapačky.
     
    27:36
    Za vyhodeným pukom nakorčuľoval Šumakov a poslal ho na bránku hostí, Brust puk vyrazil späť do hry a Ďaloga so Šumakovom nepríjemne narazili na zadný mantinel. Šumakov sa v sprievode lekára zdvihol z ľadu a putuje na striedačku.
    V bránke domácich je dnes český gólman Alexander Salák

     
    28:16
    Za držanie dostal dve minúty Sergijenko a presilovku si zahrajú belasí.
     
    28:45
    Valský poslal puk na Jegliča, ktorému preskočil hokejku a Žiga sa tak pred bránkou domácich k zakončeniu nedostal.
     
    29:42
    Sibir poslal ďalší puk von z pásma, belasým sa v tejto presilovke nedarí zamknúť svojho hostiteľa v pásme.
     
    29:57
    Ďaloga si pýtal puk do pásma, Taffe mu ho poslal neskoro a Slovan sa previnil na modrej ofsajdom.
     
    30:16
    Domáci v plnom počte, Slovan v dnešnej svojej druhej presilovej hre domácich pod tlak nedostal.
     
    30:58
    Zigo vystrelil švihom z pravého kruhu, Naumov puk zblokoval do rohu klziska a Salák sa mohol celej akcii už len prizerať.
     
    31:42
    Valský vystrelil z ľavej strany od kruhu, Salák dobre vykryl priestor v bránkovisku a puk v pokľaku schoval vo svojom náručí.
     
    32:19
    Puk nahodený na bránku domácich Salák radšej prikryl, Taffe korčuľujúci na jeho bránku sa k zakončeniu dostať nemohol.
     
    32:34
    Z otočky pálil z ľavého kruhu jeden z hráčov domácich, puk smerujúci po ľade k vzdialenejšej žrdi len tesne minul bránku Brusta.
     
    33:24
    Chipchura vystrelil švihom z pravého kruhu, Salák v pokľaku puk vyrazil pred seba a defenzíva domácich puk upratala do bezpečia.
     
    33:59
    Arťuchin z bránkovej čiary nabil na kruh Elovi, ktorý vystrelil švihom, puk sa od brvna bránky belasých odrazil na ochrannú sieť!
     
    34:25
    Taffe a Vereščagin si niečo vysvetľovali pri bránke Saláka a netuším, prečo ide von aj Jeff, obaja po dve minúty za hrubosť, hráme štyria proti štyrom.
     
    34:55
    Slovan operoval s pukom na hokejkách v okolí bránky domácich, Salák bol pozorný, zasahovať však nemusel.
     
    35:23
    Fefelov vyrobil akciu na druhej strane, Brust si bránkovisko postrážil a zmena skóre sa neudeje.
     
    36:05
    Slovan Bratislava dal gól!
    Bačík motal defenzíve domácich hlavy za bránkou Saláka, miešal puk, miešal, posunul ho vľavo k bránkovisku a TOMÁŠ ZIGO prestrelil dezorientovaného Saláka v bránke domácich. Asistencia: Peter Bačík.
    36:05 Tomáš Zigo - 2:2
     
    36:25
    Oba tímy hrajú s plným počtom hráčov, pri hre štyroch proti štyrom sa o zmenu skóre postaral Slovan.
     
    36:58
    Beľakov prešiel s pukom na hokejke poza bránku hostí, poslal ho do bránkoviska, Brust dobre čítal hru, puk schoval pod svoje rukavice a domáci utreli zrak.
     
    38:02
    Slovan striedať nemôže, puk poslal von cez všetky čiary a hra sa presťahuje pred Brusta, zakázané uvoľnenie.
     
    38:10
    Vorošilo nahodil puk na bránku domácich, Brust ho vyrazil na bránkovú čiaru vľavo od bránky, Okulov v dorážke však uspieť nemohol, Barry dobre vykryl priestor pri svojej ľavej žrdi.
     
    39:17
    Salák chyboval za bránkou, puk z pravej strany posielal na prázdnu bránku Zigo, no bol zblokovaný a len preskočil bránkovisko.
     
    39:41
    Plastino nahodil puk na Saláka, Ziga tam natlačil bek domácich a arbitri pískajú Zigovi postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, škoda.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Slovan bol aktívnejší v druhej tretine v snahe o zmenu skóre a vyplatilo sa mu to, keď pri hre štyroch proti štyrom lišiacki vykúpal domácich za bránkou Bačík, ktorý naservíroval puk na tutovku Zigovi a bolo vyrovnané. O všetkom sa tak rozhodne v záverečnej tretine, pomer striel medzi žrde v tej druhej 7:17.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:23.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Spoza bránky s pukom nakorčuľoval na ľavú stranu k bránkovisku Šalunov, vystreli bekhendom, Brust puk vyrazil pred seba a Jeglič ho upratal do bezpečia.
     
    41:30
    Slovan držal puk v útočnom pásme, no hral s ním len pri mantineli, domáci ho do šance nepustili a tak nám ubehol len čas z tretej tretiny.
     
    42:20
    Plastino zobral puk z hokejky Naumova, Slovan sa ubránil a môže založiť svoju akciu.
     
    42:37
    Žafiarov chcel tečovať puk nahodený do bránkoviska a fauloval Brusta, dostal dve minúty za nedovolené bránenie, presilovka pre belasých.
     
    43:14
    Nedorost nakorčuľoval s pukom do pásma, vystrelil spoza ľavého kruhu, Vereščagin puk cez hokejku poslal na ochrannú sieť, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
     
    43:57
    Cheechoo vystrelil z bránkovej čiary z pravej strany, netrafil dobre puk a poslal ho ponad bránku na tribúnu, vhadzovať tak musíme v strednom pásme.
     
    44:24
    Sibir v oslabení drží puk na hokejkách, Slovan záver presilovky dobre nezahral a nevyužil tak príležitosť na gól.
     
    44:37
    Domáci v plnom počte, Sibir svoje oslabenie prežil bez ujmy.
     
    45:45
    Brust bol na výlete za bránkou, Elo z pravej strany nakorčuľoval k bránkovisku a poslal puk na bránku hostí, Brust sa stihol včas vrátiť do bránky a puk zlikvidoval.
     
    46:35
    Lieta puk z pásma do pásma, defenzíva oboch tímov útočníkom súpera príliš priestoru na zakončenie neposkytuje a čas plynie, Slovan drží nádej na bodový zisk a s favoritom hrá vyrovnanú partiu.
     
    47:29
    Domáci operovali s pukom na ľavom kruhu, Sannikov sa tlačil pred bránkovisko, Ďaloga ho odzbrojil a puk zaviezol do bezpečia.
     
    48:19
    Opatrnosť zavládla na oboch stranách, predsa len nikto nechce urobiť chybu, ktorá by znamenala stratu čo i len bodu.
     
    49:16
    Slovan vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa presťahuje pred Brusta, aréna ženie domácich za víťazstvom.
     
    49:44
    Sannikov poslal puk na bránku, Brust ho vyrazil späť do hry, no Slovan sa dostal pod tlak a nevie puk dostať v obrannom pásme pod svoju kontrolu.
     
    50:14
    Sibir nezvládol prechod do pásma, zakázané uvoľnenie, Slovan bude mať pásmo na vhadzovanie.
     
    50:26
    Plastino poslal nebezpečný puk na bránku domácich, gólmani nemajú radi tie skáckajúce puky, Salák ho v pokľaku zlikvidoval.
     
    50:44
    Okulov vystrelil spoza kruhov, minul bránku hostí, predtým sme videli faul hráča hostí, ktorý zostal nepotrestaný.
     
    50:51
    Sibir bude hrať presilovku, Taffe na trestnej za nedovolené bránenie.
     
    51:24
    Šumakov nakorčuľoval z ľavej strany spoza kruhu s pukom pred bránkovisko a švihom vystrelil, Brust šiel pohotovo do pokľaku a puk schoval do náručia.
     
    51:44
    Šumakov z ľavého kruhu svojim pukom hľadal na ľavej strane pri bránkovisku Sannikova, Brust po ľade mávol hokejkou a puk vypichol, super dobrá práca mladého Kanaďana.
     
    52:51
    Hostia v plnom počte.
     
    52:55
    Okulov z ľavého kruhu vystrelil po tlaku domácich, ktorí presilovku dohrávali v pásme belasých, cez rameno Brusta puk skončil na ochrannej sieti a Slovan stále drží nádej na bodový zisk.
     
    53:40
    Lušňák poslal puk z pravej strany pred bránkovisko, Salák ho vyrazil, Slovan teraz drží puk na hokejkách v pásme domácich.
     
    54:16
    Slovan vyvinul tlak v pásme domácich, Sibir puk poslal von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia, och, chcelo by to teraz presilovku.
     
    54:38
    Švarný na výbornú na obrannej modrej, súpera poslal čisto na ľad a spoluhráči v bielych dresoch poľahky puk dostali na svoje hokejky.
     
    55:40
    Elo vystrelil z vrcholu ľavého kruhu spoza Bačíka švihom, Brust v pokľaku s úsmevom spod prilby puk schoval do náručia.
     
    56:00
    Kemppainen sa sťahovačkou na pravom kruhu zbavil súpera a švihom vystrelil, mám pocit, že ten puk bez zásahu Brusta poslal na ochranné sklo.
     
    56:35
    Cheechoo zakončil z pravého kruhu spoza obrancu, Salák bol v pokľaku a puk čakal na svojej hrudi, nuž a tam ho aj zlikvidoval.
     
    56:44
    Šumakov sa chcel kľučkou zbaviť Plastina, Nick ho podrazil a Sergej v páde poslal puk mimo priestor bránky hostí.
     
    56:44
    Plastino dve minúty za podrazenie, pred Brustom sa bude topiť ľad.
     
    57:15
    Slovan poslal puk von cez všetky čiary a oba tímy striedajú počas hry, Polášek spoza bránky Saláka zakladá akciu domácich.
     
    58:00
    Sibir zamkol Slovan v pásme a posadil belasých na kolotoč, už to len vydržať chlapci.
     
    58:18
    Slovan sa dostal do brejku, Nedorost vystrelil z pravej strany spoza obrancu, Salák puk chytil do lapačky a pohotovo rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    58:44
    Hostia v plnom počte, Slovan prežil aj toto oslabenie, Sibir má puk na svojich hokejkách.
     
    59:13
    Slovan poslal puk von z pásma, úspešne narúša rozohrávku domácich.
     
    59:42
    Dnešné stretnutie sleduje 7.400 divákov, vypredaná Sibir Aréna.
     
    59:53
    Šalunov v závere tretej tretiny pálil z ľavej strany od kruhu, Brust puk poslal späť do hry a Slovan to už ubráni.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sme spočiatku videli opatrný hokej, no v poslednej jej štvrtine išlo do tuhého a obaja gólmani podržali svoje družiny, najmä Brust likvidoval puky domácich a keď Slovan prežil aj svoje oslabenia, ideme do predĺženia. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 9:5.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:39
    Slovan vybojoval puk za bránkou Brusta, keď odzbrojil Arťuchina, belasí tak môžu založiť svoju akciu, niet kam ponáhľať.
     
    61:25
    Okulov ťahal puk vpred po ľavej strane, v rohu klziska mu puk zobral Bačík a Slovan pôjde do akcie.
     
    62:05
    Šalunov sa z pravej strany dostal s pukom pred bránkovisko a po jeho strele puk opečiatkoval pravú žrď Brustovej bránky, dnes Barrymu už tretí krát pomohla konštrukcia jeho bránky!
     
    63:05
    Sibir vozil puk v pásme belasých na hokejkách, až sa sám pripravil o pásmo, belasí v defenzíve stále na výbornú.
     
    63:45
    Sibir zamkol hostí v pásme, strela od modrej minula cieľ, Arťuchin puk vybojoval na svoju hokejku, aby ho domáci zakrátko stratili, pôjdeme na nájazdy?
     
    64:37
    Sibir s pukom v pásme hostí, Slovan mu však vytvoriť si palebnú pozíciu nedovoľuje.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie gól neprinieslo aj keď boli bližšie k nemu domáci, Šalunov puk poslal len do žrde Brustovej bránky a tak o víťazovi dnešného duelu rozhodnú samostatné nájazdy.
     
    Do bránky domácich sa namiesto Saláka postaví Krasikov.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:1
    Jeglič poslal puk do bránky!
     
    1. séria
    1:1
    Okulov pomedzi betóny Brusta vyrovnal.
     
    2. séria
    1:1
    Zigo neuspel, Krasikov ho cez lapačku po kľučke vychytal.
     
    2. séria
    1:1
    Šumakov to chcel na kľučku, Brust mu hokejkou puk vypichol.
     
    3. séria
    1:1
    Cheechoo minul bránku domácich.
     
    3. séria
    1:1
    Šalunov si položil Brusta na ľad, puk však cez jeho telo do bránky neprehodil.
     
    4. séria
    2:1
    Okulov puk poslal pod brvno bránky Brusta.
     
    4. séria
    2:1
    Jeglič to napálil len do betónov Krasikova, je rozhodnuté.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Sibir Novosibirsk.
    Rozhodujúci nájazd premenil KONSTANTIN OKULOV.
    Konstantin Okulov - 3:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan dnes zohral so súperom výbornú partiu a k Dunaju privezie jeden bod, keď o víťazovi stretnutia rozhodli až samostatné nájazdy. Aréna Sibir dnes vytvorila hokejistom výbornú atmosféru podobnú tej v Bratislave. Slovan sa vracia z tripu domov so ziskom štyroch bodov z troch zápasov a v sobotu bude hostiť Medveščak Záhreb. Príjemný podvečer všetkým priaznivcom belasých a hokeja vôbec želá Vladimír Korduliak. (17:17:43)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 8. Kemppainen (Okulov), 14. Šalunov, rozh. náj. Okulov – 11. Zigo (T. Kubalík), 37. Zigo (Bačik)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Žiga Jeglič (SBA)
    1:1   Konstantin Okulov (SIB)
    2. séria:
    1:1   Tomáš Zigo (SBA)
    1:1   Sergej Šumakov (SIB)
    3. séria:
    1:1   Jonathan Cheechoo (SBA)
    1:1   Maxim Šalunov (SIB)
    4. séria:
    2:1   Konstantin Okulov (SIB)
    2:1   Žiga Jeglič (SBA)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Krasikov) – Polášek, Beľakov, Menšikov, Vereščagin, D. Lukin, Naumov, Sergijenko – Šalunov, Šumakov, – Elo, Kemppainen, Arťuchin – Vorošilo, Okulov, Fefelov – Žafiarov, Arťomov, Skabelka – Gubin.
    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Pokorný, Rosandić, Švarný, Plastino, Meszároš, Luža, Ďaloga, Bačik – Cheechoo, Jeglič, T. Kubalík – Lušňák, Nedorost, Skalický – Taffe, Valský, Viedenský – Vopelka, Zigo, Chipchura.

    Rozhodca: Ovčinnikov, Fraňo (CZE) – Gordenko, Tomilov

    Diváci: 7.400