Třinec – Zlín 5:3 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Füchse 5:2 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 1:2 (0:2 po s.n.) | Jihlava – Třebíč 3:2 (po pr.) | Prostějov – Frýdek-M. 5:2 (kon.)
Trenčín – Zvolen sk 6:4 (kon.)
koniec po predl.
HC Dukla Jihlava
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
cz Štvrtok 01.09.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    63:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní již unavená trojice hostí kapitulovala. Čachotský přihrál puk před branku na Zemana, jenž byl zády k Vejmelkovi. Přesto stačil touš poslat na RICHARDA DIVIŠE, který z levého kruhu nedal Vejmelkovi pražádnou šanci a trefil polovinu volné klece. Asistence: Adam Zeman, Tomáš Čachotský.
     
    62:33
    Parádní křižný pas od Diviše dostal na pravém kruhu Čachotský, jenž ještě přihrával na Jergla, který zblízka promáchl.
     
    61:55
    Ta přišla nyní, když Seman našel mezi kruhy či spíše blíže pravému kruhu Aleše Jergla. Jeho rychlá střela byla Vejmelkou zblokována do ochranné sítě.
     
    61:12
    Jako první v prodloužení jde na trestnou lavici Tomáš Havránek, jenž dostává dvě minuty za vysokou hůl, které se dopustil na Davidu Kajínkovi.

    Na vyloučení: 7-8.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    57:25
    Puk se po zakázaném uvolnění Třebíče nebude stěhovat před Vejmelku, vyloučen je totiž Aleš Jergl, který poblíž útočné modré dle sudích použil vysokou hůl – dvě minuty.

    Na vyloučení: 7-7.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    55:15
    Hodně těžké to měla nyní Dukla, která po chvíli hrála už ve čtyřech. Třebíčští jí svírali před její klecí, hodně aktivní byl zejména Jan Zdráhal, jenž byl jako bek mozkem všech kombinací, ovšem domácí družstvo odolalo.
     
    54:49
    Zdráhalovu střelu se pokusil zblízka dorazit Zohorna. Neúspěšně, výtečný Škarek zabránil brance. Zdráhal poté uzmul mezi kruhy puk, ale ani on si na gólmana Dukly nepřišel.
     
    52:55
    No to byla panečku šance. Zcela volný Jan Zdráhal číhal poblíž levé tyče Škarka na puk a také jej dostal. Vystřelil po ledě, ovšem nepřesně a zhruba o metr minul vzdálenější tyčku.
     
    52:21
    Ve čtyřech se hrálo dvacet vteřin. Tomáš Kaláb totiž v pravém rohu za svojí svatyní podražil soupeře a také on vidí dvě minuty. Bude se tak pokračovat při hře čtyř proti třem.

    Na vyloučení: 6-7.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    52:01
    Další nebezpečný kontr Dukly v oslabení. Důras zavezl po pravé straně puk do pásma a jednoho z hráčů domácích fauloval při zakončení mezi kruhy Silvester Kusko. Dostává tak dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 5-7.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    51:09
    Třebíčští propadli po buly a hned z toho byla velká šance pro Duklu. Kajínek ujel do akce dva na jednoho. Nepřihrával Semanovi, vystřelil z pravé strany a Vejmelka jeho pokus vyrazil. K odraženému puku se mezi kruhy dostal Diviš, ovšem svůj druhý gól dnešního večera nepřidal, Vejmelka byl znovu úspěšný a pokryl puk i před Semanem, který vleže zkoušel vydolovat zpod jeho betonů touš.
     
    50:57
    Podruhé dnes vidíme, jak hráč Třebíče leží na ledě po zákroku jednoho z hráčů domácích. Zatímco v první třetině byl hit Skořepy čistý, nyní sudí zřejmě pošlou hráče Dukly ven. Zatímco Fjodor Chrapak odjíždí za pomocí svých spoluhráčů na střídačku, Lukáš Jícha jde rovnou z placu, protože dostává 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

    Na vyloučení: 5-6.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    50:39
    Roman Dymáček mohl využít menšího zaváhání Dukly na útočné modré. Už se totiž dostával do samostatného úniku, leč v závěru akce jej dostihl vracející se bek domácích a znemožnil mu lépe zakončit. I proto byl Škarek úspěšný.
     
    47:54
    Nyní navíc přesilová hra hostujícího celku končí. Jan Milfait, který měl zásluhu na druhém gólu Horácké Slavie, je vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 5-6.
     
    47:01
    A bude tomu tak zřejmě i nadále, protože Vlastimil Bilčík dostává dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 5-5.
     
    45:06
    Hned z protiútoku zakončoval u levé tyče Škarka zcela volný Matěj Psota, který však promáchl hokejkou do prázdna.
     
    42:05
    Hodně nepříjemné to nyní bylo pro Jakuba Škarka. Lukáš Paták vypálil z pravého kruhu a touš před pravým betonem domácího gólmana skočil. Škarek ale stačil zareagovat a vyrazit jej.
     
    41:01
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Začíná se znovu, na ukazateli stavu totiž svítí dvě dvojky. Přihrávku Milfaita totiž využil SILVESTER KUSKO, který si sjel blíže k brance a zamířil do pravého horního rohu branky. Asistence: Jan Milfait.
     
    38:37
    Rychlý kontr provedl po levé straně Radim Zohorna, jenž projel až k levému kruhu, odkud vystřelil a ověřil si, že Škarek je vy svých šestnácti letech dostatečně pozorný.
     
    38:09
    Třebíčští budou moci před koncem druhého dějství srovnat stav. Také jim se nabízí přesilová hra. Richard Diviš, dnes s gólem a asistencí, se dopustil nedovoleného bránění.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    34:26
    Kajínek vystřelil od modré. Vejmelka vyrazil touš na pravý kruh, kde byl zcela volný Čachotský. Nestřílel z první, počkal si, a poté zamířil těsně vedle vzdálenějšího horního rohu.
     
    34:01
    A nyní budou moci sledovat další útočné snažení svého oblíbeného týmu. Ač se to Martinu Lojkovi vůbec nelíbí, těžko s rozhodnutím sudích něco zmůže. V pravém rohu za brankou ohodnotili rozhodčí jeho zákrok jako krosček.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    31:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Předchozí dvě přesilovky Dukla nevyužila, nyní se již raduje. A jak je to jednoduché. Z pravé strany z nulového úhlu dával Diviš touš před branku Vejmelky a VLASTIMIL BILČÍK jej z postu obránce z bezprostřední blízkosti zametl nad gólmana do sítě. Asistence: Richard Diviš, Adam Zeman.
     
    31:34
    Útočník první třebíčské lajny Radim Zohorna musí jít na trestnou lavici, dle sudích se dopustil nedovoleného bránění.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    27:22
    Nyní se nepřerušuje kvůli nepřesnosti, ale kvůli faulu. Na trestnou lavici míří hostující Lukáš Paták, který se dopustil hry vysokou holí. Tento trest je dnes poměrně častý, rozhodčí jsou na vysokou hůl hodně hákliví.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    23:07
    Vyloučení také na druhé straně. Matej Síkela se dopustil ve vlastním obranném pásmu nedovoleného bránění. Jednu přesilovku, čtyřminutovou, již Třebíč využila. Jak tomu bude nyní?

    Na vyloučení: 3-2.
     
    21:14
    Velká šance Tomáše Čachotského, který dostal u levé tyčky kotouč. Byl před ním zcela volný prostor, Vejmelka by se asi natahoval marně, ale domácí forvard zvedl touš nad branku.
     
    20:54
    Tak už víme, co to bylo. Jednalo se o příliš mnoho hráčů na ledě a Martin Sobotka si celou situaci vysvětloval se sudími. Ovšem nic se nemění na tom, že trest si jde odpykat Martin Psota.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    17:22
    Netrefil možná i proto, že byl faulován. Roman Dymáček je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    16:42
    No, námaz na modrou v podání Třebíčských to byl skutečně pěkný. Z pravé strany si tak sjel na pravý kruh Jiří Dobrovolný a tvrdě vystřelil na vzdálenější tyč. Puk prošel zhruba o dva metry vedle.
     
    13:06
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní už neměl Jakub Škarek příliš šancí. JAN ZDRÁHAL dostal kotouč do jízdy od Dolníčka a neomylně jej poslal do pravého horního rohu nad Škarkovu vyrážečku. Puk se navíc otřel o tyčku a zaplul do svatyně. Asistence: David Dolníček, Roman Erat.
     
    12:41
    Až nyní a to tedy byla šance pořádná. Puk propadl před pravou tyč k Dolníčkovi. Ten jej důrazem poslal kamsi pod betony Škarka, ale puk se zastavil na brankovišti, kde jej nedokázal usměrnit do sítě Matěj Psota, jihlavští hráči mu v tom spolu se Škarkem zabránili.
     
    10:01
    Ještě před Schejbalovou střelou zůstal za brankou Dukly ležet jeden z třebíčských hokejistů a nyní se již bude vylučovat. Dvě plus dvě minuty za hru vysokou holí dostává Tomáš Kaláb.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    09:43
    Domácí hráči přišli po nahození o puk, což byla voda na mlýn pro Dymáčka, který rychle směřoval po pravé straně na branku Škarka, ale neprohodil puk nad jeho levým ramenem do sítě. Gólman Dukly byl pozorný. Dymáček poté opět vybojoval puk a dával jej na modrou pro Schejbala, jehož střelu sráží také domácí muž v masce.
     
    06:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle byla vskutku pohledná akce. Čachotský zavezl puk do pásma, mezi kruhy jej předložil Divišovi, jenž ještě chtěl akci vyšperkovat přihrávkou na Zemana. Jeho střela sice nenašla cíl, ale Adam Zeman vzápětí přihrál touš na pravý kruh pro RICHARDA DIVIŠE a ten střelou po ledě přes obránce otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Adam Zeman, Tomáš Čachotský.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 7. Diviš (Zeman, Čachotský), 32. Bilčík (Diviš, Zeman), 63. Diviš (Zeman, Čachotský) – 14. Zdráhal (Dolníček, Erat), 42. Kusko (Mifait)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kaláb, Kajínek, Říha, Bilčík, Dundáček, Grebenyuk, Dobrovolný – Důras, Skořepa, Stoklasa – Čachotský, Zeman, Diviš – Jergl, Seman, Anděl – Březina, Jícha, Síkela. Trenér: Petr Vlk
    SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (D. Svoboda) – Zdráhal, Lojek, Bartejs, Niko, Čejka, Koch, Schejbal, Chrapak – Erat, Dolníček, Zohorna – Kusko, Milfait, Psota – Wasserbauer, Havránek, Dymáček – Čech, Juráň, Paták. Trenér: Martin Sobotka

    Rozhodca: Kotlík, Polák – Rittich, Guth

    Diváci: 577