Česko – Slovensko 5:1 (kon.)
koniec
Česko
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Slovensko
cz Piatok 19.08.2016, 14:00 • Red Bull Akademie, Salcburk • Reprezentácia do 16 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Příjemný pátek u dalších bojů českých mládežníků. Jen co dozněly oslavy prvenství osmnáctky na Memoriálu Ivana Hlinky, na dálku budeme sledovat tradiční klání, které se odehrává pro změnu za hranicemi.

    V Salcburku právě dnes startuje turnaj Wolfgang Rud Cup, který si asi budete z dřívějších let pamatovat jako Red Bull Hockey Rookies Cup. Turnaj změnil jméno na památku zesnulého funkcionáře místního klubu.

    Každoročně jde o první mezistátní akci české reprezentace do 16 let, tím pádem i o první ostré zápasy kariéry pro její hráče. Naši hokejisté se postupně utkají se Slovenskem, domácím Rakouskem U17 a nejsilnějším protivníkem z Ruska.

     
    Ten úplně první zápas už tedy mají naši borci za sebou. V úterý zkřížili v rámci přípravy hokejky se starším dorostem Plzně a v Rokycanech slavili po boji vítězství v prodloužení. Češi byli třikrát napřed, jednou zase soupeř, každopádně nakonec rozhodl až Petr Poppel v čase 60:10.

    Česko U16 – SD Plzeň 5:4 pp. (2:3, 2:0, 0:1 – 1:0)

    Branky a nahrávky: 1. Peterek, 4. Poppel (TS), 33. Zeman, 35. Čížek (Haš, Teplý), 61. Poppel (Lang) – 2. Hajžman (Šilhán, Penc), 7. Kolda, 11. Kolda, 59. Váňa (Roubal).
     
    Nominace české reprezentace do 16 let na Wolfgang Rud Cup v Salcburku:

    Brankáři: Lukáš Pařík (HC Letci Letňany), Luboš Novotný (PZ Kladno).

    Obránci: David Homola (HC Oceláři Třinec), Martin Hugo Haš (HC Sparta Praha), Karel Klikorka (HC Letci Letňany), Jan Mlčák (HC ZUBR Přerov), Jan Klodner (Mountfield HK), David Matěcha (HC Dynamo Pardubice), Daniel Poizl (HC Energie Karlovy Vary), Radek Kučeřík (HC Kometa Brno).

    Útočníci: Michal Teplý (BK Havličkův Brod), Marcel Čížek (HC Sparta Praha), Matěj Toman (HC Motor České Budějovice), Jonáš Peterek, Adam Raška (oba HC Oceláři Třinec), Petr Poppel (Mountfield HK), Filip Koffer, Tomáš Zeman (oba HC Dynamo Pardubice), David Vitouch, Ondřej Pšenička (oba HC Sparta Praha), Martin Lang, Filip Přikryl (oba HC Plzeň 1929).

    Realizační tým:

    Manažer týmu: Pavel Arnošt
    Hlavní trenér: Jaroslav Nedvěd
    Asistenti trenéra: Michal Broš, Pavel Arnošt
    Trenér brankařů: David Kovářík
    Lékař: MUDr. Pavel Mendrek
    Kustod: František Ptáček

     
    Čeští trenéři v čele s Jaroslavem Nedvědem, který je u reprezentace nováčkem, museli na poslední chvíli udělat v nominaci jednu změnu. Brankář pražské Sparty Jan Škorpík odjel kvůli nemoci domů, nahradil ho Luboš Novotný z PZ Kladno. Postaví se dnes do české klece on, nebo letňanský Lukáš Pařík?
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Pařík (Novotný) – Homola, Haš, Klikorka, Mlčák, Klodner, Matěcha, Poizl, Kučeřík – Teplý, Čížek, Toman, Peterek, Poppel, Koffer, Zeman, Vitouch, Pšenička, Lang, Přikryl, Raška. Trenér: Jaroslav Nedvěd.

    Slovensko: Antala (Kozel) – Ganz, Hlaváč, Lavička, Mišurda, Mudrák, Pálfy, Pleva, Vereš – Čajkovič, Ďuriš, Eliaš, Farkaš, Lobodowski, Lukáčik, Mrázik, Pavelka, Sojka, Šandor, Škultéty, Volko. Trenér: Tomáš Pšenka.

    Rozhodčí: Tillian – Oberhuber, Rud (všichni AUT).

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:18
    Český tým si rychle zahraje svou první přesilovku. Michal Mrázik (SVK) je vyloučen za podražení.
     
    01:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, národní tým se hned ve druhé minutě ujímá vedení! Jenom 16 sekund trvalo, než ADAM RAŠKA využil početní výhodu a otevřel skóre utkání i celého turnaje – 1:0. Asistence: Jan Mlčák, Daniel Poizl.
     
    02:32
    Vzápětí si ovšem stejnou situaci vyzkouší Slováci. Matěj Toman (CZE) si totiž odpyká menší trest za vražení na hrazení.
     
    05:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi své první oslabení naopak ubránili a minutu po konci trestu vedou už o dva góly! Slovenského gólmana prostřelil havlíčkobrodský útočník MICHAL TEPLÝ. Jen tak dál – 2:0! Asistence: Ondřej Pšenička, David Homola.
     
    06:09
    A v hektickém úvodu následuje dalří přesilovka české reprezentace. Michal Ganz (SVK) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    09:40
    Nyní na trestnou lavici usedá pro změnu zase český hráč. Adam Raška (CZE) si za naražení zezadu vysloužil 2 + 10 minut, menší trest za něj odpyká Karel Klikorka.
     
    14:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    I tentokrát čeští hokejisté početní nevýhodu zvládli a vypadá to, že skóre první třetiny pro ně bude vypadat ještě lépe. MICHAL TEPLÝ se totiž prosazuje podruhé v zápase a vedeme už 3:0! Asistence: Marcel Čížek, Matěj Toman.
     
    14:55
    Následuje další české oslabení, Martin Lang (CZE) si vyslechl menší trest za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina mezistátní sezóny tedy dopadla pro českou šestnáctku výborně! Naši mladíci vstřelili slovenským vrstevníkům tři góly, dva z toho Michal Teplý. Věřme, že budeme v podobném duchu pokračovat i po přestávce.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:49.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    26:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Po šesti minutách druhé třetiny se do gólového účtu zápasu poprvé zapisují také Slováci. Brankáře Lukáše Paříka překonal ANDREJ ŠKULTÉTY – 3:1. Bez asistence.
     
    28:07
    Svěřence Jaroslava Nedvěda čeká třetí přesilovka zápasu, na trestnou lavici usedá slovenský kapitán Matúš Lukáš Lavička (SVK) za hákování.
     
    30:47
    Slovenští mladíci se ubránili a nyní dostávají stejnou možnost oni, Jan Klodner (CZE) si odpočine na dvě minuty za držení protihráče.
     
    34:36
    Po vzájemné potyčce vylučuje rozhodčí na obou stranách. Filip Přikryl (CZE) a Peter Šandor (SVK) míří k trestoměřičům na dvě minuty za hrubost, oba týmy si tak zahrají ve čtyřech.
     
    37:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Oba celky už byly téměř minutu kompletní, když Češi znovu odskakují na rozdíl tří branek! V závěru druhé třetiny se prosazuje PETR POPPEL a je to 4:1. Asistence: Martin Lang, Filip Přikryl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části mířily v Salcburku do černého oba týmy jednou. Český náskok nejdříve snížil Andrej Škultéty, pak ho ale vrátil na původní hladinu Petr Poppel. Co nám přinese poslední dvacetiminutovka federálního derby?

    Třetí třetina začne přibližně v 15:37.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Stejně jako v první třetině, i v té třetí přichází velmi rychlý gól českých hokejistů. MARTINU LANGOVI stačila po plzeňské spolupráci s Filipem Přikrylem minuta a půl, naše šestnáctka vede už o čtyři branky – 5:1! Asistence: Filip Přikryl, Petr Poppel.
     
    46:36
    Po delší době opět přichází na řadu vyloučení, a to na české straně. Matěj Toman (CZE) obdržel desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    52:18
    Slováci zatím nedokázali využít ani jednu ze čtyř přesilovek, nyní dostávají pátou šanci. Jan Klodner (CZE) putuje na trestnou podruhé, tentokrát za podražení.
     
    56:51
    Česká šestnáctka v klidu kontroluje své vítězství, v závěru si ještě vyzkouší početní výhodu. Dalibor Ďuriš (SVK) inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    Konec zápasu.
     
    Úvodní bitvu na turnaji Wolfgang Rud Cup v Salcburku tak čeští hokejisté do 16 let zvládli bez problémů. V roli jednoznačných favoritů přehráli slovenské vrstevníky 5:1, dvakrát skóroval Michal Teplý a jediný puk pustil za svá záda Lukáš Pařík. Nejlepším hráčem zápasu byl na české straně vyhlášen útočník Martin Lang, autor poslední trefy.
     
    Zítra v 17:30 čeká naše hokejisty souboj s domácím výběrem Rakouska do 17 let, v neděli od 13:30 pak vše zakončí zápasem proti šestnáctce Ruska. Půjde podle očekávání o finále turnaje? Nechme se překvapit. Pro dnešek se s vámi loučím. (16:18:56)

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 2. Raška (Mlčák, Poizl), 6. Teplý (Pšenička, Homola), 15. Teplý (Čížek, Toman), 38. Poppel (Lang, Přikryl), 42. Lang (Přikryl, Poppel) – 27. Škultéty


    Česko: Pařík (Novotný) – Homola, Haš, Klikorka, Mlčák, Klodner, Matěcha, Poizl, Kučeřík – Teplý, Čížek, Toman, Peterek, Poppel, Koffer, Zeman, Vitouch, Pšenička, Lang, Přikryl "C", Raška. Trenér: Jaroslav Nedvěd.
    Slovensko: Antala (Kozel) – Ganz, Hlaváč, Lavička "C", Mišurda, Mudrák, Pálfy, Pleva, Vereš – Čajkovič, Ďuriš, Eliaš, Farkaš, Lobodowski, Lukáčik, Mrázik, Pavelka, Sojka, Šandor, Škultéty, Volko. Trenér: Tomáš Pšenka.

    Rozhodca: Tillian – Oberhuber, Rud (všichni AUT).