Do 51 kg - semifinále (ženy) (kon.) | Do 56 kg - semifinále (muži) (kon.)
Do 75 kg - semifinále (muži) (kon.) | Do 81 kg - finále (muži) Olympijský vítěz: Julio Cesar LA CRUZ (CUB) (kon.)
koniec udalosti
Do 81 kg - finále (muži)

Olympijský vítěz: Julio Cesar LA CRUZ (CUB)

cz Štvrtok 18.08.2016, 20:30 • Riocentro - Pavilion 6 • Olympijské hry - box
    Závěr slavnostního ceremoniálu a vyhlášení nejlepší čtveřice.
     
    Na stupínek nejvyšší právě vystoupil olympijský vítěz polotěžké váhy v Riu de Janeiru a kapitán kubánského týmu Julio Cesar LA CRUZ (CUB), pro něhož je to neopakovatelný a na LOH vůbec první zážitek, o to možná ještě cennější. (21:02:06)
     
    Stříbrnou medaili stejně jako v roce 2012 na olympijských hrách v Londýně přebírá Adilbek NIYAZYMBETOV (KAZ).
     
    Bronzovými medailisty se stávají Joshua BUATSI (GBR), který vystoupil na nejnižší stupínek jako první, a Mathieu Albert Daniel BAUDERLIQUE (FRA).
     
    Čtyři nejlepší boxeři už za potlesku míří na pódium.
     
    V Riocentru Pavilionu 6 se chystá závěrečný ceremoniál, během něhož budou oceněni čtyři nejlepší boxeři v kategorii polotěžké váhy (75-81 kg).
    Obhájce stříbrné medaile z Londýna 2012 Adilbek Niyazymbetov doplatil proti Juliovi La Cruzovi na nepřesnost.
     
    Julio Cesar La Cruz poráží ve finále polotěžké váhy Adilbeka Niyazymbetova, stříbrného medailistu z Londýna 2012, který svůj úspěch v Brazílii zopakoval, a po vítězství 3:0 na body se stává olympijským vítězem! Kuba má velice silné generace boxerů a tenhle sport jí zkrátka patří.
     
    3. kol
    Konec zápasu.
     
    3. kol
    Julio Cesar La Cruz si v závěru čtvrtého kola pomohl k nelibosti fanoušků z Kazachstánu držením a ušetřil cenné sekundy.
     
    3. kol
    Julio Cesar La Cruz byl tentokrát tím boxerem, který zahnal svého soupeře do rohu a ještě předtím mu uštědřil pěkný pravý hák! Fanoušci reagují a ženou Kazacha kupředu. Pomůže to?
     
    2. kol
    Druhé kolo bylo sice hodně vyrovnané a Niyazymbetov předvedl dvakrát velice pěkný pravý hák s levým na bradu, jenže pravé háky La Cruze byly také přesné a navíc velice pohledné! Druhé kolo jde na konto La Cruze z Kuby!
     
    2. kol
    Adilbek Niyazymbetov zahnal i na začátku druhého kola svého soupeře do rohu, opět ho v něm ale nedokázal zasáhnout. Tyto chyby mohou být hodně drahé.
     
    1. kol
    Julio Cesar La Cruz byl během prvního kola přesnější a zásluhou jednoho pěkného levého háku ho získal na svou stranu – třikrát 10 bodů!
     
    1. kol
    Adilbek Niyazymbetov zatlačil La Cruze do rohu a zasypal ho sérií úderů, všechny ale skončily mimo.
     
    1. kol
    Adilbek Niyazymbetov z Kazachstánu také není žádným ořezávátkem, když během své kariéry získal celkem pět medailí, z nichž čtyři jsou stříbrné. Poslední stříbro vybojoval Niyazymbetov na olympijských hrách 2012 v Londýně!
     
    1. kol
    Utkání právě začalo.
     
    Julio Cesar La Cruz

    Julio Cesar La Cruz je šestinásobným medailistou, přičemž tři získal na amatérském světovém šampionátu (2011, 2013 a 2015), a nyní už má zajištěnou stříbrnou medaili na olympiádě v Riu de Janeiru.
     
    Všechna pozornost se ubírá směrem k finále polotěžké váhy, ve které Julio Cesar La Cruz z Kuby vyzve Adilbeka Niyazymbetova. Zlatý hřeb dnešního programu je tu! Komentuje Tomáš Reiner.

    Tomáš Reiner

    FINÁLE POLOTĚŽKÉ VÁHY (75-81 KG)
    Julio Cesar LA CRUZ (CUB) v Adilbek NIYAZYMBETOV (KAZ) 3:0