Slovenský prehľad na LOH Rio 2016 - 2. deň (kon.) | Slovenský prehľad na LOH Rio 2016 - 3. deň (kon.)
koniec udalosti
Slovenský prehľad na LOH Rio 2016 - 3. deň

Pondelok 08.08.2016, 14:00Olympijské hry
     
    21:01
    SUMÁR VÝKONOV SLOVENSKÝCH REPREZENTANTOV – 3. DEŇ:

    Dnešný deň bol čo sa týka výkonov slovenských reprezentantov ako na hojdačke. Veľké sklamanie sme prežili na olympijskej strelnici, kde sa do finálových bojov neprebojoval ani jeden z dvojice Erik Varga-Marián Kovačócy. Pritom najmä do Erika Vargu sme vkladali veľké medailové nádeje. Napriek sympatickému výkonu napokon z kurtu odišla ako porazená aj Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v druhom kole ženskej tenisovej dvojhry podľahla Ruske Jekaterine Makarovovej 1:2 na sety.

    Naopak, potešil nás postup Andreja Martina. Ten však do 3. kola postúpil bez boja, keď jeho nemecký súper Philipp Kohlschreiber na ich vzájomný súboj nemohol nastúpiť kvôli únavovej zlomenine nohy. Radosť sme mali aj z výkonu slovenskej lukostrelkyne Alexandry Longovej, ktorá sa dokázala prebojovať medzi 32 najlepších, tu sa však jej púť už skončila. No a tak trochu očakávane nás svojim predstavením potešili aj bratranci Ladislav a Peter Škantárovci spolu s Janou Dukátovou. Tak naša C2-ka, ako aj Dukátová v K1-tke si totiž s prehľadom vybojovali postup do semifinálových jázd Škantárovci dokonca celú kvalifikáciu ovládli.

    Odo mňa je to pre dnešok všetko, program tretieho dňa na olympiáde v Riu ešte ani zďaleka nekončí! (21:01:50)
     
    20:47
    Dukátová sa napokon v druhej jazde zlepšiť nedokázala a v platnosti tak zostáva jej čas z prvej jazdy 102,25. O semifinále však v žiadnom prípade už prísť nemôže.
     
    20:44
    Posledné slovenské vystúpenie v rámci tretieho súťažného dňa na XXXI. letných olympijských hrách v Riu de Janeiro práve odštartovalo. Jana Dukátová sa pustila do svojej druhej kvalifikačnej jazdy.
     
    20:31
    Teraz už tak čakáme len na druhú jazdu Jany Dukátovej a slovenskí reprezentanti budú mať pre dnešok v Riu odpracované.
     
    20:29
    Anna Karolína Schmiedlová robila čo mohla, no napokon to nevyšlo. V treťom sete nestačila na svoju skvelo podávajúcu súperku a Jekaterine Makarovovej podľahla 2:6, celý zápas napokon 1:2 na sety. Slovenská tenistka sa tak s olympijským turnajom lúči v druhom kole. Za oba svoje výkony si ale zaslúži obrovskú pochvalu a z Ria de Janeiro môže určite odísť so vztýčenou hlavou. Posledným slovenským tenistom v pavúku turnaja tak je Andrej Martin, ktorého súper pre tretie kolo vzíde zo zápasu Kei Nišikori-John Milman.
     
    20:04
    Pred malou chvíľou sa začali aj druhé kvalifikačné jazdy kanoistiek. Jana Dukátová sa už nemá čoho obávať, postup do semifinále má takmer na 100% istý.
     
    19:51
    Ladislav a Peter Škantárovci sa stali víťazmi kvalifikácie a vo štvrtkovom semifinále tak odštartujú úplne poslední!
     
    19:40
    Škantárovcom ich druhá jazda v kvalifikácii príliš nevyšla, napriek tomu sa do štvrtkového semifinále bez problémov prebojovali.
     
    19:28
    Pred pár minútami sa začali aj druhé kvalifikačné jazdy vodných slalomárov v kategórií C2, v ktorých sa predstavia aj Ladislav a Peter Škantárovci.
     
    19:26
    Druhý set zápasu medzi Annou Karolínou Schmiedlovou zvládla lepšie Ruska, keď ho ovládla pomerom 6:4. O víťazke tohto stretnutia tak rozhodne až tretí set. Schmiedlová však naďalej podáva veľmi sympatický výkon a určite sa len tak nevzdá.
     
    19:06
    Druhé kvalifikačné jazdy vodných slalomárov v kategórií C2 sa začínajú o 19:20, hneď potom sa druhý raz s olympijskou traťou popasujú aj ženy v "kájednotke".
     
    18:56
    Jana Dukátová v cieli s časom 102,25! Zatiaľ jej patrí priebežné 4. miesto. Pred druhou časťou kvalifikácie však môže byť Slovenka pokojná, tento čas by jej na postup do semifinále mal stačiť.
     
    18:53
    Jana Dukátová na trati, držte palce!
     
    18:41
    Skvelé správy prinášame aj z tenisových kurtov! Anna Karolína Schmiedlová totiž ovládla prvý set v súboji s Ruskou Jekaterinou Makarovovou pomerom 6:3! Slovenka zatiaľ predvádza vynikajúci výkon!
     
    18:04
    No a práve v týchto chvíľach sa začal aj dlhoočakávaný duel Anny Karolíny Schmiedlovej.
     
    18:03
    Už onedlho sa do olympijského kanála spustia singlkajakárky aj s našou Janou Dukátovou. Slovenka vyštartuje až ako osemnásta v poradí.
     
    18:01
    Skvelá správa z olympijského kanála! Ladislav a Peter Škantárovci boli v úvodných kvalifikačných rozjazdách najrýchlejší a postup do semifinále by im tak ujsť nemal!
     
    17:55
    Súboj Anny Karolíny Schmiedlovej s Ruskou Makarovovou môžete sledovať tu.
     
    17:54
    Tak konečne sa k slovu dostane aj Anna Karolína Schmiedlová. Tá svoj duel 2. kola s Ruskou Jekaterinou Makarovovou začne o 18:00.

    Jakub Kocourek

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    14:26 Alexandra Longová (lukostreľba)
    14:30 E. Varga, M. Kovačócy (športová streľba-trap)
    17:30 Anna Karolína Schmiedlová (tenis, dvojhra)
    18:00 Andrej Martin (tenis, dvojhra)
    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci (vodný slalom, C2)
    18:10 Jana Dukátová (vodný slalom, K1)
    Odkazy na priame prenosy:
    14:26 A. Longová - dop. kvalifikácia (lukostreľba)
    14:30 E. Varga, M. Kovačócy - trap muži - deň druhý
    17:30 Anna K. Schmiedlová - dvojhra, 2. kolo (tenis)
    18:00 Andrej Martin - dvojhra, 2. kolo (tenis)
    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci - rozjazdy, C2 muži
    18:10 Jana Dukátová - rozjazdy, K1 ženy