Ružomberok – Prešov 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Myjava 1:2 (kon.) | Michalovce – Trenčín 2:1 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:2 (0:1)
Spartak Myjava
Sobota 16.07.2016, 19:00 • Štadión FC ViOn • Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Skončil sa zápas 1. kola Fortuna ligy v ročníku 2016/2017 medzi domácim ViOn-om Zlaté Moravce-Vráble a hosťujúcim Spartakom Myjava. Tri body do tabuľky si napokon pripisujú Myjavčania, ktorí na ihrisku Zlatých Moraviec triumfovali tesne 1:2. Skóre otvoril v 23. minúte po štandardnej situácii Ivan Ostojić. Následne po zmene strán v 58. minúte zvýšil aj so šťastím na 2:0 Ľuboš Kolár. Ten však o pár minút musel predčasne putovať pod sprchy. Zlatomoravčania viac ako 30-minútovú presilovku dokázali využiť len na jediný gól, keď sa v samom závere presadil Marek Kuzma. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám pekný zvyšok večera! (20:56:44)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Už po uplynutí avizovaného nadstaveného času sa hrdinom domáceho tímu mohol stať Marek Kuzma, ktorý však tentoraz loptu pred brankárom Hruškom netrafil dobre. V priebehu pár sekúnd mohlo byť vyrovnané!
     
    90+1
    Zlatomoravčania sa predsa len dočkali čestného presného zásahu. Na center zo štandardnej situácie si nabehol Miroslav Sedlák, ktorý poslal loptu pred bránu, kde našiel MAREKA KUZMU a ten sa už nemohol pomýliť.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstaví v dnešnom zápase dve minúty.
     
    90
    Faulom proti Pepemu Guilavoguimu sa v stredovom kruhu previnil Frederik Bílovský.
     
    89
    Takmer sa do šance ešte dostal Vladimír Kukoľ. Útočník hostí sa však rozhodol zbytočne prihrávať na pravú stranu, kde žiadneho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    89
    Zápas sa v týchto chvíľach už len dohráva. Všetko nasvedčuje tomu, že Myjavčania si pripíšu prvé tri body do ligovej tabuľky.
     
    87
    ViOn po rohovom kope pokračoval v ofenzívnom snažení, vďaka ktorému si vybojoval zaujímavú štandardnú situáciu. Róbert Gešnábel však ani jedného zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    86
    Zlatomoravčania teraz predviedli peknú kombinačnú akciu, na konci ktorej však bol úspešný defenzívny zákrok Lukáša Beňa, ktorý loptu odvrátil na roh.
     
    85
    Nervozita na strane zverencov Petra Gergelyho stúpa a s ňou priamo úmerne aj počet nedovolených zákrokov domácich.
     
    84
    Teraz sme boli opäť svedkami viacerých nepresností na oboch stranách, keď lopta lietala od jedného hráča k druhému bez akéhokoľvek náznaku úspešného založenia akcie.
     
    83
    Zaujímavú akciu teraz predviedla dvojica Pepe Guilavogui a Róbert Gešnábel. Prvý menovaný sa najskôr šikovne individuálne presadil, aby následne loptu odovzdal Gešnábelovi. Ten však myjavskú svätyňu opäť minul.
     
    82
    Lopta na kopačkách hostí, ktorí hrajú s vedomím dvojgólového vedenia. Z diaľky vyskúšal prekvapiť brankára Kováča Denis Duga.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času sa konečne v ofenzíve začínajú presadzovať aj Zlatomoravčania, recept na prekonanie defenzívy hostí však zatiaľ nenašli.
     
    79
    Jaroslav Machovec odvrátil loptu pred svojim súperom len na rohový kop. Ten rozohral Miroslav Sedlák, lopta však skončila v náruči brankára Hrušku.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Erik Daniel (Spartak Myjava).
     
    76
    So strelou Tihomira Kostadinova z asi 25 metrov si brankár Matúš Hruška opäť poradil.
     
    75
    Hra v týchto momentoch skutočne nepripomína prvoligový futbal. Vidíme veľké množstvo nedovolených zákrokov a keď sa aj jedno, či druhé mužstvo pokúsi o ofenzívnu akciu, tá sa väčšinou skončí nepresnou finálnou prihrávkou.
     
    73
    No a hra sa nám nerozbehne ani teraz, keď no hracej ploche zostal po súboji s Guilavoguim ležal Ivan Ostojić. Obranca hostí však bude v poriadku.
     
    72
    Tempo zápasu v posledných minútach trochu upadlo. Videli sme viacero žltých kariet a striedaní v krátkom časovom slede.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Tihomir Kostadinov (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    70
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Peter Sládek, prichádza Erik Daniel.
     
    70
    Za myjavskú obranu si nabehol striedajúci Pepe Guilavogui, dobre však zareagoval Matúš Hruška, ktorý bol pri lopte skôr ako útočník domácich.
     
    69
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Denis Švec, prichádza Miroslav Sedlák.
     
    67
    Hráči Zlatých Moraviec majú síce loptu vo svojej moci, už takmer 70 minút však nevedia vyzrieť na pozornú defenzívu Myjavčanov. Často to skúšajú najmä po svojej ľavej strane.
     
    66
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Miroslav Pastva, prichádza Pepe Guilavogui.
     
    63
    Ľuboš Kolár tak poskytol domácim Zlatým Moravciam veľkú príležitosť na zdramatizovanie priebehu tohto stretnutia. Uvidíme, ako sa s ňou zverenci Petra Gergelyho vysporiadajú.
     
    61
    Strelec druhého gólu Myjavy Ľuboš Kolár zbytočne oslabuje svoje mužstvo, keď v priebehu pár okamihov inkasoval druhú žltú kartu a musí predčasne putovať do šatne.
     
    61
    Po faule nanového muža na ihrisku Martina Válovčana rozohrával opäť Róbert Gešnábel, jeho center však opäť zblokovala myjavská obrana.
     
    60
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Jozef Rejdovian, prichádza Martin Válovčan.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Luboš Kolár (Spartak Myjava).
     
    58
    No a Myjavčania vedú už o dva góly. Lukáš Beňo centroval z pravej strany, na jeho center si dobre nabehol ĽUBOŠ KOLÁR, ktorý aj s obrovskom dávkou šťastia prekonal brankára Kováča.
     
    56
    Z následného rohového kopu Róberta Gešnábela už nebezepečenstvo pred Matúšom Hruškom nevzniklo.
     
    55
    Zlaté Moravce zvýšili aktivitu. Po faule na Róberta Gešnábela rýchlo rozohrali a následne sám Gešnábel poslal nebezpečnú loptu do "malého vápna" Myjavy. Pokus Mareka Kuzmu však bol zblokovaný na ďalší rohový kop.
     
    54
    Tentoraz sa strelou prezentoval Lukáš Beňo, bránu domáceho gólmana však netrafil.
     
    53
    Z následného protiútoku možno až príliš skoro zakončoval Ľuboš Kolár, brankár Pavel Kováč si s jeho pokusom poradil.
     
    52
    Damián Bariš posielal pred Matúša Hrušku strieľaný center, pozorný bol Ivan Ostojić.
     
    50
    Ohroziť súperovu bránu sa konečne v druhom polčase pokúsili aj hráči Zlatých Moraviec, avšak neúspešne.
     
    49
    Následný rohový kop opäť nepriniesol pre Myjavčanov želané ovocie. Podobne skončil aj ďalší náznak príležitosti hostí.
     
    48
    Pavel Kováč sa teraz musel mať na pozore, keď musel zakročiť proti na prvý pohľad nie príliš nebezpečnému strieľanému centru z pravej strany.
     
    47
    Myjavčania si hneď po prvej ofenzívnej akcii vypracovali rohový kop, center Tomáša Kóňu však nemal potrebné parametre.
     
    46
    Druhú štyridsaťpäťminútovku otvorili rozohrávkou Zlatomoravčania, ich prvá ofenzívna akcia však skončila nepresným nákopom. Rozohrávať bude brankár Matúš Hruška.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas zápasu 1. kola Fortuna ligy medzi domácim FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble a hoťami zo Spartaka Myjava. Ten nám príliš veľa futbalovej krásy nepriniesol, no napriek tomu sme videli jeden gól. Postaral sa oň presnou hlavičkou obranca Myjavčanov Ivan Ostojić v 23. minúte, ktorý si dobre naskočil na center kapitána Štefana Pekára. Druhý polčas sa začne približne o 20:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Jozef Rejdovian teraz zbytočne a hlavne neskoro prišiel do súboja s Matúšom Hruškom, hlavný rozhodca následne obom hráčom dôsledne dohovoril.
     
    43
    Tomáš Kóňa poslal peknú dlhú loptu na Petra Sládeka, kanoniera Spartaka si však defenzíva domácich postrážila.
     
    42
    Do koncovky sa teraz tlačil Ľuboš Kolár, no v súboji s Milovanom Kaporom si počínal nedovolene.
     
    40
    Teraz sme boli svedkami zaujímavých situácií na oboch stranách. Najprv sa po prihrávke od Mareka Kuzmu opäť do zakončenia takmer pretlačil Boszorád a o pár sekúnd neskôr na druhej strane rýchly protiútok zbytočne zbrzdil Denis Duga.
     
    39
    Ďalšia ofenzívna akcia ViOn-u sa skončila útočným faulom Jozefa Rejdoviana.
     
    38
    Lopta bola zrazená na rohový kop a z následného centra Róberta Gešnábela sa takmer do zakončenia dostal Martin Boszorád.
     
    37
    Domáci si vybojovali zaujímavú štandardnú situáciu z približne 25 metrov. Rozohrávku si zobral na starosti Jozef Rejdovian.
     
    36
    Ďalší pokus o kolmicu pravdepodobne na Jozefa Rejdoviana sa skončil neúspešne.
     
    35
    Momentálne sledujeme futbal s územnou prevahou na strane hostí, Zlatomoravčania sa zatiaľ v ofenzíve nevedia presadiť.
     
    34
    Tihomir Kostadinov sa takmer dostal k peknej kolmici z hĺbky poľa, no dobre zasiahol strelec otváracieho gólu stretnutia Ivan Ostojić, ktorý túto situáciu vyriešil.
     
    33
    Spartak je v týchto chvíľach mimoriadne aktívny. Teraz to jeho hráči skúšali na defenzívu domácich kombinačne, lopta však skončila napokon v oute.
     
    31
    Ďalšia ofenzívna akcia Spartaka sa začína od nového piliera defenzívy Kopaničiarov Petra Pavlíka. Prerušil ju však hvizd hlavného rozhodcu Marhefku, keďže jeden z hostí sa previnil útočným faulom.
     
    30
    Myjavčania to opäť skúšali centrom z ľavej strany, na loptu však nedočiahol striedajúci Denis Duga.
     
    29
    Hostia rozohrávali ďalší rohový kop, defenzíva ViOn-u bola aj v tomto prípade pozorná.
     
    28
    Štefan Pekár však následne ihrisko musel opustiť z dôvodu zdravotných problémov, ktoré mu spôsobil súboj spred pár minút s domácim Tihomirom Kostadinovom. Kapitánsku pásku po Pekárovi prebral Tomáš Kóňa.
     
    28
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Štefan Pekár, prichádza Denis Duga.
     
    27
    Zlatomoravčania sú presným zásahom hostí tak trochu zaskočení, teraz do šance pustili Štefana Pekára, ten však bránu tesne netrafil.
     
    25
    Verme, že úvodný gól zápasu jeho tempu pomôže. Zaujímavosťou je, že práve Ivan Ostojić je vôbec prvým strelcom gólu v novej sezóne Fortuna ligy.
     
    23
    Tak predsa sme sa dočkali úvodného gólu! Z pravej strany centroval zo štandardnej situácie Štefan Pekár, lopta z jeho pravačky našla presne hlavu IVANA OSTOJIĆA, ktorý trafil presne pomedzi nohy brankára Pavla Kováča.
     
    22
    Zatiaľ sledujeme typický futbal z úvodu sezóny. Mužstvá nám zatiaľ veľa futbalovej krásy nepredviedli. Mierne aktívnejší sú Myjavčania, domáci ViOn sa už niekoľkokrát previnil nedovoleným zákrokom, inak tomu ani nebolo ani teraz.
     
    21
    Zaujímavá akcia Spartaka Myjava. Center Ľuboša Kolára prepadol až na ľavú stranu a zakončoval, ak sa nemýlim, Frederik Bílovský. Jeho strela však brankárovi Kováčovi žiadne problémy nenarobila.
     
    19
    Zlatomoravčania sa snažia hrať agresívne, tentoraz sa opäť previnili nedovoleným zákrokom. Myjavčania však ani túto štandardnú situáciu nevyužili na vytvorenie si vážnejšej situácie pred domácou bránou.
     
    17
    V tej istej minúte sme videli aj prvú strelu domáceho mužstva, pokus Miroslava Pastvu z veľkej diaľky však bol mimoriadne nepresný.
     
    17
    Súboj domáceho Kostadinov s hosťujúcim kapitánom Pekárom oboch hráčov bolel, no jednoznačne viac po ňom trpí Štefan Pekár, ktorý si vyžiadal lekárske ošetrenie.
     
    16
    Priamy voľný kop majú k dispozícii aj domáci. K lopte sa postavil Róbert Gešnábel. Ani teraz však vzruch v pokutovom území nevznikol.
     
    15
    Hráči ViOn-u sa previnili ďalším nedovoleným zákrokom. Center Pekára zo štandardnej situácie však opäť adresáta nenašiel.
     
    14
    Následná ofenzívna akcia Myjavčanov sa skončila nepresným dlhým pasom, vhadzovať bude Denis Švec.
     
    13
    Ďalší faul v strede poľa, tentoraz sa na zemi ocitol skúsený stredopoliar Tomáš Kóňa.
     
    11
    Zdá sa, že sa konečne osmelili aj domáci hráči, ktorí mali teraz výhodu zaujímavej štandardnej situácie. Lopta však namiesto hlavy jedného zo Zlatomoravčanov skončila v náručí brankára myjavského tímu.
     
    9
    Skúsený gólman Kováč okamžite rozohral loptu dopredu, ViOn z toho vyťažil rohový kop. Od rohovej zastávky centroval Gešnábel a jeho center spôsobil pred Matúšom Hruškom menší rozruch.
     
    8
    Prvá vážnejšia situácia pred bránou ViOn-u, keď po kolmej prihrávke do pokutového územia musel pred Vladimírom Kukoľom zasahovať brankár Kováč.
     
    6
    Teraz sa konečne do ofenzívy dostali aj Zlatomoravčania, no ich akcia sa skončila nepresnou prihrávkou. Rozohrávať bude od vlastnej brány Matúš Hruška.
     
    5
    Opäť sa do útoku tlačili hostia, no center z ľavej strany nenašiel ani Petra Sládeka ani Vladimíra Kukoľa.
     
    4
    Myjavčania sú v úvode aktívnejší, za čo boli teraz odmenení prvým rohovým kopom zápasu. Centrovaná lopta z kopačky Pekára nebola úplne márna, no domáci gólman Pavel Kováč si s ňou dokázal poradiť.
     
    3
    Ďalší faul domáceho mužstva, keď na zemi skončil útočník Spartaka Peter Sládek. Štandardná situácia a center Štefana Pekára však nebezpečenstvo pred bránou brankára Kováča nepriniesla.
     
    2
    Hneď sme videli aj prvý faul zápasu, keď bol faulovaný Myjavčan Jaroslav Machovec. Rozohrávať sa však bude až od polovice ihriska.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu obstarali hráči hostí z Myjavy, ich prvá útočná akcia však nebola úspešná. Dopredu tak vyrážajú hráči Zlatých Moraviec.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Gešnábel, Kapor, Kostadinov – Bariš, Švec, Pastva, Karlík (C) – Kuzma, Rejdovian.
    Náhradníci: Novota – Ranko, Sedlák, Orávik, Kastelovič, Guilavogui, Válovčan.

    Spartak Myjava: Hruška – Ostojić, Pavlík, Machovec, Kóňa – Kukoľ, Bílovský, Pekár (C), Beňo – Sládek, Kolár.
    Náhradníci: Solnička – Mehremič, Černáček, Duga, Marček, Daniel, Abrahám.

    Rozhodca: Boris Marhefka.
     
    Vážení diváci!

    Po takmer dvojmesačnej prestávke sa tento víkend opäť otvárajú brány slovenských futbalových štadiónov a my sa spoločne podrobnejšie pozrieme na zápas medzi domácim ViOn-om Zlaté Moravce a hosťujúcim Spartakom Myjava. Úvodný výkop je na programe o 19:00.

    FC ViOn ZLATÉ MORAVCE


    Futbalisti ViOn-u sa v uplynulej sezóne umiestnili v tabuľke Fortuna ligy až konečné 9. miesto so ziskom len 33 bodov. Počas celej sezóny sa z plného bodového zisku tešili len sedemkrát, pričom až šesť triumfov zaznamenali na domácej pôde. Zlatomoravčania sa trápili tak v ofenzíve, ako aj v defenzíve. Súperových brankárov prekonali len 38-krát, pričom najlepším strelcom bol jedenásťgólový Kamerunčan Lenadre Tawamba, ktorý však v apríli klub opustil a zamieril do kazašského Kajratu Almaty. Na druhej strane, defenzíva ViOn-u nestála na pevných nohách a počas celej sezóny inkasovala až 57-krát. Viac gólov už inkasovala len Skalica, ktorá najvyššiu súťaž napokon opustila. Počas letnej prestávky prišlo v kádri Zlatých Moraviec k viacerým personálnym zmenám, keď klub opustilo až 11 hráčov. Okrem spomínaného Tawambu to boli napríklad Fabián Slančík, Marques de Souza, Marko Perišič či Toni Tipurič. Naopak, skúsený tréner Peter Gergely môže počítať s 10 novicmi. Sú to napríklad Martin Boszorád, Tihomir Kostadinov, Milovan Kapor či Pepe Guilavogui. V príprave odohrali Zlaté Moravce päť zápasov s pozitívnou bilanciou 4 víťazstvá a 1 prehra.

    SPARTAK MYJAVA

    Uplynulá ligová sezóna bola pre myjavský futbal historická. „Malý Spartak“ totiž pod vedením Norberta Hrnčára predvádzal skvelé výkony a napokon to vďaka konečnému tretiemu miestu a zisku 60 bodov dotiahol až do predkola Európskej ligy. Tu však stroskotal už na prvej prekážke, ktorou bol rakúsky tím Admira Wacker Mödling, a tak sa môžu Myjavčania sústrediť opäť len na ligu. Na lavičke po tejto úspešnej sezóne Norberta Hrnčára vystriedal nový tréner – Mikuláš Radványi. Toho môže tešiť, že napriek tak úspešnému vlaňajšiemu ročníku z mužstva neodišiel takmer žiaden dôležitý hráč. Káder Myjavčanov totiž opustili len Ján Chovanec a Dávid Škutka. Naopak, spať na Kopanice sa vrátil po pôsobení v českej Jihlave Vladimír Kukoľ, zo Senice prišli Petr Pavlík a Admir Mehremić, no zabojovať o miesto v zostave prišli aj navrátilci z hosťovania Dominik Ferenčič, Erik Vávra či Peter Egri. Na Myjave sa už tradične snažia svoju hru postaviť najmä na mladších talentovaných hráčoch a odchovancoch klubu. V príprave stihol bielo-čierny Spartak odohrať štyri duely s vyrovnanou bilanciou 2 víťazstvá – 2 prehry.

    VZÁJOMNÁ BILANCIA


    Tieto dve mužstvá sa proti sebe v rôznych súťažiach postavili už 19-krát. Bialncia vzájomných zápasov je veľmi vyrovnaná, keď 7-krát uspeli Myjavčania, 6-krát sa zrodila remíza a 6-krát uspel ViOn. V sezóne 2015/2016 sa stretli trikrát. Okrem dvoch ligových súbojov boli súpermi aj v pohári a práve tam Zlatomoravčania zaznamenali jediné víťazstvo nad svojim dnešným súperom v uplynulom ročníku. Vo dvoch ligových dueloch totiž bol úspešnejší myjavský Spartak.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Jakub Kocourek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 90+1. Kuzma (Sedlák) – 23. Ostojić (Pekár), 58. Kolár (Beňo)

    Karty:   71. Kostadinov (ZMO) – 58. Kolár (MYJ), 78. Daniel (MYJ)   61. Kolár (MYJ)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Gešnábel, Kapor, Kostadinov – Bariš, Švec (69. Sedlák), Pastva (66. Guilavogui), Karlík (C) – Kuzma, Rejdovian (60. Válovčan).
    Náhradníci: Novota – Ranko, Sedlák, Orávik, Kastelovič, Guilavogui, Válovčan.

    Spartak Myjava: Hruška – Ostojić, Pavlík, Machovec, Kóňa – Kukoľ, Bílovský, Pekár (C) (28. Duga), Beňo – Sládek (70. Daniel), Kolár.
    Náhradníci: Solnička – Mehremič, Černáček, Duga, Marček, Daniel, Abrahám.

    Rozhodca: Boris Marhefka

    Diváci: 1152