Marseille – Paríž 2:4 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
2:4 (1:1)
Paríž Saint-Germain
cz Sobota 21.05.2016, 21:00 • Stade de France, Paříž • Francúzsky pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, děkuji za pozornost u sledování tohoto finálového duelu Coupe de France a v příští sezóně opět na počtenou! (23:05:01)
    Skvělá atmosféra si vybrala daň v podobě poničených sedaček v marseillském kotli.
    Marseille příští rok bude bez evropských pohárů, kam se na jeho úkor díky vítězství PSG posouvá Nice!
    V Paříži se dnes bude slavit až do rána, suverénní parta okolo Zlatana Ibrahimoviće vybojovala pro PSG desátý Francouzský pohár!
     
    Je dobojováno, Paris Saint-Germain získává druhý treble v řadě! V první půli hráli Marseillští se svým sokem vyrovnaný fotbal, po změně stran ale začali dominovat svěřenci Laurenta Blanca, jež si díky dvěma trefám loučícího se Ibrahimoviće a gólu Edinsona Cavaniho vypracovali komfortní tříbrankový náskok. Olympique ještě snížil zásluhou Batshuayiho a měl i pár dalších šancí, Pařížané už si ale svůj náskok zkušeně pohlídali.
    Na jedné straně radost, na té druhé obrovský smutek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Z něj ale žádné nebezpečí pro svěřence Laurenta Blanca nepramenilo a do bleskového protiútoku se poté vydal Lucas Moura, jemuž se dokonce podařilo položit si vyběhnuvšího Mandandu, pařížský křídelník ale poté minul odkrytou svatyni soupeře!
     
    90+3
    Centr Benjamina Mendyho z levé strany byl přizvednut nad Siriguovu klec jedním z pařížských zadáků, hráči Olympiqueu tak budou zahrávat ještě jeden rohový kop!
     
    90+2
    N'Koudou se ve spolupráci s Batshuayiem zbavil dvou napadajících hráčů soupeře a Marseillští se opět usadili na útočné polovině, mnoho času jim už ale nezbývá.
    Zlatan Ibrahimović se s tmavěmodrým dresem rozloučil dvěma vstřelenými góly a pravděpodobně i ziskem Coupe de France!
     
    90+1
    Střídající George-Kévin N'Koudou mohl zadělat na pořádné drama, jeho projektil z hranice pokutového území ale proletěl těsně nad břevnem Siriguovy svatyně!
     
    90
    Sudí Clément Turpin nastavil nad základní časový rámec hned čtyři minuty!
     
    89
    Zlatan Ibrahimović naposledy opouští hřiště v dresu PSG! Švédská ikona za pařížský velkoklub vsítila 156 branek a získala 12 trofejí, na jeho místo nyní nastupuje Layvin Kurzawa.
     
    88
    Dja Djédjého centr z pravé strany nebezpečně proletěl v prostoru před Siriguem, nicméně pařížská defenzíva nakonec odvrátila míč do bezpečí.
    87. Michy BATSHUAYI - 2:4
     
    87
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Marseillští se v samotném závěru sympaticky zmohli na tlak před pokutovým území soupeře a je z toho gól! Ránu Benjamina Mendyho z hranice šestnáctky Sirigu vyrazil pouze k nikým nehlídanému MICHYMU BATSHUAYIMU, který se tentokrát nemohl zmýlit!
     
    85
    Toto rozhodně není večer Michyho Batshuayiho, hlavní útočná zbraň Marseille však nyní měla na kopačce obrovskou šanci, z bezprostřední blízkosti ale Sirigua nepřekonal!
     
    84
    Pokus Michyho Batshuayiho z hranice pokutového území nebyl vůbec přesný, následovat bude pouze další odkop od Siriguovy svatyně.
     
    83
    Steve Mandanda nyní skrývá oči v slzách, dlouholetá opora Olympiqueu hrající svůj poslední zápas za klub svého srdce se nerozloučí vítězně...
    82. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 1:4
     
    82
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Nechávat ZLATANA IBRAHIMOVIĆE zcela nepokrytého se nevyplácí! Matuidi našel švédského kanonýra famózní kolmicí těsně před hranicí ofsajdu, Ibrahimović poté postupoval sám proti Mandandovi a přízemní střelou mu nedal šanci!
     
    82
    Di Maríův centr z pravé strany sice doletěl přímo do Mandandovy náruče, strážce marseillské svatyně ale dlouho nevěděl, kde se míč nachází a zasáhl s pořádnou porcí štěstí.
     
    81
    Poslední střídání Olympiqueu: ze hřiště odchází po povedeném výkonu autor jediného marseillského gólu Florian Thauvin, na jeho místo nastupuje další rychlonohý křídelník George-Kévin N'Koudou.
     
    81
    Právě Ibrahimović se ani ne o minutu později do nebezpečného náběhu dostal a dokonce se prokousal až na hranici malého vápna, poté ale místo střely zvolil přihrávku a ta nikoho v tmavěmodrém nenašla.
     
    80
    Neúnavný Zlatan Ibrahimović předvedl další bleskurychlý náběh, nicméně Di María se neodhodlal k vysunutí švédského snajpra a posléze se mu za to omluvil.
     
    79
    Florian Thauvin je nyní evidentně pořádně nakvašený, jelikož Dja Djédjého centr adresovaný právě jemu nebyl vůbec přesný a místo šance Olympiqueu je tu jen odkop od Siriguovy branky.
    Na Stade de France se utkání blíží svému závěru.
     
    78
    Lucas Moura se efektním dloubáčkem pokusil uvolnit Di Maríu, nicméně jeho záměr vystihl střídající Dja Djédjé, který může založit protiakci Marseille.
     
    77
    Zlatan Ibrahimović se po skvělém Di Maríově pasu vyřítil do další skvělé příežitosti, nicméně na poslední chvíli mu vpadl pod nohy vyběhnuvší brankář Mandanda a podle sudího Turpina se jednalo o čistý zákrok!
     
    76
    Po povedeném výkonu dostal pokyn ke střídání také uruguayský šutér Edinson Cavani, na poslední čtvrthodinku místo něj nastoupil Lucas Moura.
     
    75
    Benjamin Stambouli opouští hřiště, na jeho místo nastupuje nejdražší obránce v historii David Luiz.
     
    73
    Ángel Di María si seběhl na zadní tyč a málem k němu doputoval Ibrahimovićův centr z pravé strany, míč ale neletěl dostatečně vysoko a skončil v Mandandově náruči.
     
    72
    U postranní čáry už postávají připravení Lucas Moura a David Luiz, zdá se, že Blanc nyní přeci jen sáhne ke změnám v sestavě. Kdo uvolní dvojici Brazilců místo?
     
    71
    Laurent Blanc stále sází na svou základní jedenáctku, žádný hráč ze střídačky se zatím do hry nedostal. V posledních minutách se Pařížané v podstatě jen brání, vzhledem k současnému stavu jim to ale stačí.
     
    70
    Skutečně tomu tak je, po Barradově odchodu na hřiště promptně vyběhl Brice Dja Djédjé.
     
    69
    Zdá se, že na trávník se dostane Brice Dja Djédjé, poněvadž s kulhajícím Barradou to nevypadá vůbec dobře. Marocký legionář opouští hřiště za doprovodu lékařů...
     
    68
    Do konce zápasu už zbývá jen něco málo přes dvacet minut a fotbalisté Marseille mají i nadále sympatickou územní převahu, v závěru už to ale budou mít hodně těžké.
     
    67
    Ángel Di María v současnosti nezvykle operuje ve středu hřiště, nutno však podotknout, že úspěšně – argentinský štírek nyní šikovně připravil míč pro volného Auriera.
    Oba tábory čeká po této sezóně vlna odchodů, zde je seznam hráčů, kteří pravděpodobně týmy dnešních finalistů opustí:
     
    66
    Ibrahimovićův ambiciózní nákop na rozběhnutého Cavaniho byl příliš prudký a balon se stal snadnou kořistí marseillských zadáků, hráči v bílých dresech se následně znovu usadili na útočné polovině.
     
    65
    Do pokutového území PSG přiletěl zajímavý centr z levé strany, který zdánlivě mířil k Marquinhosovi, pařížský stoper ale nedokázal balon odvrátit do bezpečí. Svěřenci Laurenta Blanca se nakonec se štěstím osvobodili.
     
    64
    Ano, Silva je v pořádku. Pařížský kapitán nyní vystihl přihrávku na Michyho Batshuayie a srazil kulatý nesmysl do autu, marseillští tak budou mít k dispozici vhazování.
     
    63
    Po nešťastném kontaktu s kopačkou Batshuayie se Thiago Silva skácel k zemi a ačkoliv se zdá, že brazilský reprezentant bude v pořádku, v zámezí už se rozcvičuje jeho krajan David Luiz.
     
    62
    Přihrávku na Abdelazize Barradu vystihl Edinson Cavani, díky bleskurychlé reakci El Matadora nyní mají svěřenci Laurenta Blanca spoustu času na rozehrávku další protiakce.
     
    61
    Michy Batshuayi si nepohlídal ofsajdovou hranici, nicméně následný Siriguův odkop skončil v moci střídajícího Cabelly.
    Marseillští příznivci navzdory nepříznivému stavu dál vytrvale podporují své oblíbence.
     
    60
    Steven Fletcher má odpracováno, na jeho místo nastupuje Rémi Cabella.
     
    58
    Ángel Di María nyní požádně zamotal hlavu Manquillovi, nicméně neměl dostatečnou rychlost, a tak byl nucen vrátit míč za sebe. A protože Maxwell posléze uvízl v ofsajdové pasti, Marseillští budou mít k dispozici rozehrávku.
    57. Edinson CAVANI - 1:3
     
    57
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už se uruguayský kanonýr dočkal a Pařížané zvyšují své vedení! Laxní rozehrávky Olympiqueu využil Zlatan Ibrahimović, jenž prodloužil míč na EDINSONA CAVANIHO a ten tváří v tvář Mandandovi nezpanikařil!
     
    56
    Adrien Rabiot se pokusil vyzvat ke skórování volného Edinsona Cavaniho, El Matador si ale nepohlídal ofsajdovou hranici a k zakončení se tak vůbec nedostal.
     
    55
    Stambouli nic nevymýšlel a vrátil balon Silvovi, fotbalisté Paris Saint-Germain za ohlušujícího pískotu marseillského kotle kombinují na vlastní polovině.
     
    54
    Edinson Cavani si vymodlil Thauvinův faul, marseillský křídelník to přehnal s razancí a hráči v bílých dresech kvůli tomu budou muset vyklidit vydobyté pozice na útočné polovině.
     
    53
    Florian Thauvin na sebe navázal pozornost dvou hráčů soupeře a poté povedenou kolmicí oslovil nikým nehlídaného Javiho Manquilla, jeho průnik ale dokázal zastavit Thiago Silva.
     
    52
    Žádná "Ibrakadabra" se tentokrát nekonala, Zlatan se nyní ukopl a poslal míč až mezi diváky, Steve Mandanda byl v tomto případě bez práce.
     
    51
    Di María si došel pro N'Koulův faul, což neuniklo pozornosti Clémenta Turpina. Balon si k exekuci opět rovná Zlatan Ibrahimović.
     
    49
    Florian Thauvin se parádně zbavil bezmocného Maxwella a poté připravil střeleckou pozici pro Stevena Fletchera, skotský reprezentant ale těsně minul pařížskou svatyni!
     
    48
    Hráči v bílých dresech se vydali do protiakce, ta však skončila u pozorného Maxwella a následovat bude pouze odkop od Siriguovy svatyně.
    47. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 1:2
     
    47
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Dokázal to! ZLATAN IBRAHIMOVIĆ se prosadil podesáté ve svém desátém zápase proti Marseille a především ve svém posledním zápase za PSG! Švédský kanonýr zakončil suverénně k levé tyči, Mandanda byl zcela bez šance.
     
    46
    Ihned po rozehrávce ze středového kruhu se Pařížané vydali do rychlé akce a Blaise Matuidi byl faulován v pokutovém území – penalta pro PSG!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Rozhodne se ve druhé půli, nebo zápas dospěje až do prodloužení? To postupně začneme odkrývat ve 22:04.
    Marseillští mají své příznivce i v severoanglickém Newcastlu.
     
    Skutečně tomu tak je, hlavní arbitr Clément Turpin nenastavil nad rámec první půle ani minutu. K vidění byl vyrovnaný a především strhující fotbal na obou stranách, oba týmy zatím mají k poháru stejně blízko i daleko. Pařížany poslal v samotném úvodu do vedení Blaise Matuidi, na jeho trefu ale dokázal rychle zareagovat Florian Thauvin. Zlatan Ibrahimović hrající svůj poslední zápas za Blancovu družinu měl po půlhodině hry obrovskou šanci na to, aby tmavěmodrým vrátil vedení, nicméně Thauvin jeho pokus zblokoval z brankové linie.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ángel Di María nyní mohl po pravém křídle vyrazit dopředu, lajdácky se ale míče zbavil a Lassana Diarra už zakládá možná poslední akci Marseillských v první půli.
     
    44
    Z té ale žádné nebezpečí pro italského gólmana ve službách PSG Salvatora Sirigua nepramenilo, veškerý děj se opět přesouvá do středu hřiště.
     
    43
    Abdelaziz Barrada si došel pro Aurierův faul, nyní tak budeme svědky standardní situace Olympiqueu.
     
    41
    Michy Batshuayi po skvělé individuální akci napřáhl ke střele z nějakých dvaceti metrů, balon mu však sjel z kopačky, a tak Salvatore Sirigu nemusel vůbec zasahovat.
     
    40
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka už se rychle chýlí ke svému konci. Iniciativu postupně přebírají hráči Paris Saint-Germain, nicméně hráči v bílých dresech se velmi účinně brání.
     
    39
    Mladík Adrien Rabiot dostal za hranicí pokutového území soupeře spoustu prostoru, a tak nic nevymýšlel a vystřelil, jeho pokus ovšem proletěl poměrně vysoko nad břevnem Mandandovy svatyně.
    Zlatanovi v jeho posledním zápase za PSG zatím není souzeno.
     
    38
    Zlatan Ibrahimović se v posledních minutách hrne do jedné příležitosti za druhou, nyní ale proslulého egoistu na poslední chvíli odstavil od míče kamerunský legionář N'Koulou.
     
    37
    Exekuci přímého kopu z rovných pětadvaceti metrů od Mandandy si nakonec vzal na starost Zlatan Ibrahimović, který sice trefil jen zeď, nicméně švédská ikona se ještě dostala k dorážce, kterou si ovšem Mandanda pohlídal.
     
    36
    Svěřenci Laurenta Blanca budou zahrávat další standardní situaci z velmi nadějné pozice, Manquillo to totiž naprosto zbytečně přehnal s důrazem v souboji s Cavanim.
    35. Šanci Ibrahimoviće za minutu dvanáct zneškodnil Florian Thauvin. Rukou?!
     
    35
    Obrovskou šanci měl po zmiňovaném rohu na kopačce Zlatan Ibrahimović, jehož ránu z ostrého úhlu do odkryté marseillské svatyně ale na brankové čáře zblokoval Thauvin a je dost pravděpodobné, že si pomohl rukou!
     
    34
    Z původního centru Di Maríi ještě žádné nebezpečí pro Mandandu a spol. nepramenilo, nicméně poté se k míči ještě dostal Cavani, jehož pokus srazil Isla na rohový kop.
    Clément Turpin, hlavní sudí dnešního duelu.
     
    33
    Máme tu první žlutou kartu tohoto utkání, za faul na Auriera jí vyfasoval marseillský zadák Benjamin Mendy.
     
    31
    Zmiňovaný hlad po zisku Coupe de France nyní demonstroval zkušený Steven Fletcher, jenž vypálil z nějakých dvaceti metrů, nicméně Sirigu tygřím skokem zasáhl!
     
    30
    Třetina základního časového rámce a zatím sledujeme až překvapivě vyrovnaný fotbal, na fotbalistech Marseille je vidět, že se chtějí mermomocí probojovat do pohárové Evropy.
     
    29
    Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Ángel Di María, nicméně jeho centr na zadní tyč adresovaný Ibrahimovićovi dokázal Steven Fletcher odhlavičkovat do bezpečí.
     
    28
    Ryze jihoamerický souboj mezi Argentincem Di Maríou a Chilanem Islou skončil faulem druhého jmenovaného, Pařížané tak budou zahrávat přímý kop z levé strany hřiště.
     
    27
    Kolmice na Matuidiho se stala snadnou kořistí Mauricia Isly, nicméně Pařížané ještě díky Matuidimu vybojovali vhazování z pravé strany hřiště.
     
    26
    Steven Fletcher v klíčový moment uklouzl, a nedokázal si tak zpracovat prudký Batshuayiho pas. Balon skončil až v zámezí, Salvatore Sirigu už si ho chystá k rozehrávce.
    Srovnání trofejí obou týmů. Olympique ovládl Coupe de France hned desetkrát, PSG devětkrát.
     
    25
    Ibrahimovićův centr adresovaný Edinsonu Cavanimu skončil až u Karima Rekika, který přiťukl míč N'Koulouovi a ten hlavou dopravil kulatý nesmysl do náruče vlastního gólmana Mandandy.
     
    24
    Blaise Matuidi si sice nedokázal poradit s Lassanou Diarrou, sudí Turpin ale zkušenému marseillskému záložníkovi nakonec odpískal faul.
     
    23
    Javi Manquillo se pokusil dalekonosným nákopem oslovit rozběhnutého Fletchera, hráči v tmavěmodrých dresech ovšem srazili tento míč do autu.
     
    22
    Až Stamboulimu se podařilo zavézt míč na útočnou polovinu, nicméně marseillští středopolaři vyhnali hosty zpět na středovou čáru.
     
    21
    Hra se po dvaceti minutách uklidnila, Serge Aurier si nyní na vlastní polovině vyměňuje míč s kapitánem Thiagem Silvou.
     
    19
    Batshuayiův pas na Fletchera sice nebyl přesný, nicméně poté se míče ujal Florian Thauvin, jenž to opět vzal na sebe, ale jeho střela zpoza šestnáctky nezamířila mezi tři tyče.
     
    18
    Dalekonosný nákop adresovaný Di Maríovi odvrátila marseillská defenzíva pouze k Ibrahimovićovi, jenž poté oslovil z druhé vlny si sbíhajícího Blaise Matuidiho, pokus francouzského reprezentanta ale proletěl vysoko nad.
    Průvod pařížských příznivců středem francouzské metropole.
     
    17
    Mauricio Isla našel dalekonosnou kolmicí nepokrytého Thauvina, jenž se prokousal až ke střele, ta ale doletěla přímo do nastavené Siriguovy náruče.
     
    16
    Di María přesně roztáhl hru na sprintujícího Serge Auriera, jenž se pokusil kolem Rekika prosmýknout do pokutového území, v klíčový moment ale ztratil rovnováhu a balon mu sjel do zámezí.
     
    15
    Čtvrthodinka hry je za námi a zatím je k vidění naprosto strhující podívaná, která předčila veškerá očekávání. Tak si nenechte další průběh ujít!
     
    14
    Michy Batshuayi, hlavní útočná zbraň Olympiqueu, zbytečně fauloval rozehrávajícího Thiaga Silvu, svěřenci Laurenta Blanca tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    13
    Steve Mandanda musel podstoupit vzdušný souboj, aby ukryl balon ve své náruči před dotírajícím Cavanim. Zkušená marseillská opora si bez problémů poradila a hráči v bílých dresech už zakládají protiútok.
    12. Florian THAUVIN - 1:1
     
    12
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Vedení ligovému šampionovi vydržeo sotva deset minut, máme vyrovnáno! Mauricio Isla našel povedenou kolmicí FLORIANA THAUVINA, který se šikovně obtočil kolem svého strážce a poté vystřelil k levé tyči. Sirigu zůstal stát jako přikovaný a balon se zatřepoval až v síti!
     
    11
    Skotský legionář Fletcher to přehnal s důrazem v hlavičkovém souboji se Sergem Aurierem, Salvatore Sirigu už si chystá míč k rozehrávce.
    Na vyprodaném Stade de France panuje skvělá atmosféra.
     
    10
    Tlak Marseillských ještě pokračoval, nicméně další Mendyho centr z pravé strany skončil pouze u připraveného Marquinhose a hra se stěhuje až k půlící čáře.
     
    9
    Steven Fletcher uvolnil náramnou patičkou běžícího Mendyho, jehož následný centr do pokutového území ale dokázal odvrátit pařížský kapitán Thiago Silva.
     
    8
    N'Koulou nic nevymýšlel a vrátil míč brankáři Mandandovi, ten poté mocným nákopem vrátil kulatý nesmysl na polovinu hřiště, kde si Ibrahimović ve vzdušném souboji počínal nedovoleně.
     
    7
    Zlatan Ibrahimović není jediným pařížským fotbalistou, který hraje svůj poslední zápas v dresu PSG. Prakticky jistý je i odchod Salvatora Sirigua, jenž dnes dostal přednost místo obvyklé jedničky Trappa.
     
    6
    Florian Thauvin vyslal jakýsi hybrid mezi centrem a střelou, nakonec z toho ale nebylo vůbec nic a následovat bude pouze odkop od Siriguovy svatyně.
     
    5
    Marquinhos pouze nakopl balon na útočnou polovinu, Javi Manquillo z pravé strany zakládá další protiútok Marseillských.
     
    4
    Adrien Rabiot našel povedeným nákopem rozběhnutého Ibrahimoviće, jenž si jen tak tak pohlídal ofsajdovou hranici a nakonec se dostal i ke střele, ta ale postrádala přesnost a razanci a skončila u blokujícího Karima Rekika.
     
    3
    Marseillští se vydali do protiútoku, nicméně dalekonosný centr adresovaný zkušenému Stevenu Fletcherovi postrádal přesnost a na druhou stranu už míří Maxwell.
    2. Blaise MATUIDI - 0:1
     
    2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Parádní začátek nakonec přináší i změnu skóre, svěřenci Laurenta Blanca se už na konci druhé minuty ujímají vedení! Ángel Di María šajtlí vykouzlil parádní přízemní centr na trestuhodně nepokrytého BLAISE MATUIDIHO, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil!
     
    2
    V úvodu se hraje ve strhujícím tempu! Zlatan Ibrahimović zavezl míč až na hranici pokutového území a předložil ho volnému Matuidimu, ten ale zamířil přímo do Mandandovy náruče.
     
    2
    Abdelaziz Barrada mohl v samotném úvodu otevřít skóre, jeho spektakulární rána z dobrých dvaceti metrů ale proletěla těsně vedle pravé šibenice!
     
    1
    Výkopu se ujali marseillští fotbalisté, kteří od Mendyho okamžitě založili svou první akci, nicméně nepřesný pas na Batshuayiho skončil v autu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už jsou na hřišti, za chviličku začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda "C" – Manquillo, N'Koulou, Rekik, Mendy – Thauvin, Isla, Diarra, Barrada – Fletcher, Batshuayi.
    Náhradníci: Pelé – Allesandrini, Dja Djédjé, Cabella, N'Koudou, Rolando, Romao

    Paris Saint-Germain: Sirigu – Aurier, Marquinhos, Thiago Silva "C", Maxwell – Rabiot, Stambouli, Matuidi – Di María, Ibrahimović, Cavani.
    Náhradníci: Douchez – Augustin, Kurzawa, Moura, Luiz, Rimane, van der Wiel

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos.
    Poslední zápas Zlatana Ibrahimoviće v dresu PSG se blíží!
     
    PARIS SAINT-GERMAIN

    To svěřenci Laurenta Blanca mají za sebou povedenou sezónu na všech frontách, kterou budou moci vyšperkovat ještě triumfem v domácím poháru. Ligue 1 Pařížané suverénně ovládli (druhý Lyon ztratil neuvěřitelných jednatřicet bodů) a v Lize mistrů dokráčeli do čtvrtfinále, v němž vypadli s Manchesterem City.

    Poslední zápas za Paris Saint-Germain dnes odehraje švédská ikona Zlatan Ibrahimović, jež po sezóně v klubu končí a pravděpodobně se přesune do Los Angeles, nicméně zájem o jeho služby projevil i Manchester United. Ibrahimović se celý týden trápil s drobným zraněním lýtka, dle slov Laurenta Blanca by ale měl být schopen nastoupit.
    Dnešní soupeři se ve finále poháru utkali už v roce 2006, tehdy se po této krásné trefě Vikashe Dhorassa radovali Pařížané.
     
    OLYMPIQUE MARSEILLE

    Marseillský velkoklub prožil v rámci ligové soutěže sezónu hrůzy. Ambiciózní Olympique zůstal daleko za očekáváními, podával bídné výkony a obsadil až třináctou příčku. V Evropské lize sice modrobílí postoupili spolu s portugalskou Bragou z "liberecké" skupiny, v prvním kole play-off ale vypadli proti Athleticu Bilbao.

    Les Phocéens si spravili chuť alespoň v domácím poháru, a stále tak mají šanci na účast v pohárové Evropě. V pěti pohárových zápasech Marseillští ani jednou neinkasovali, postupně si po cestě do finále poradili s Caenem, Montpellierem, Trélissacem, Granvillem a Sochaux.
    Marseillští si už v pátek zatrénovali na Stade de France.
     
    Co nejsrdečněji vítám všechny fotbalové příznivce u sledování textového přenosu z atraktivního finálového duelu Coupe de France, v němž si to o pohár rozdají na slavném Stade de France Olympique Marseille a Paris Saint-Germain. Tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vojtěch Balon

    Góly: 12. Thauvin, 87. Batshuayi – 2. Matuidi, 47. Ibrahimović (pen.), 57. Cavani, 82. Ibrahimović

    Karty:   33. Mendy (OMA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 19:7.
    Olympique Marseille: Mandanda "C" – Manquillo, N'Koulou, Rekik, Mendy – Thauvin (81. N'Koudou), Isla, Diarra, Barrada (70. Dja Djédjé) – Fletcher (60. Cabella), Batshuayi.
    Náhradníci: Pelé – Allesandrini, Dja Djédjé, Cabella, N'Koudou, Rolando, Romao

    Paríž Saint-Germain: Sirigu – Aurier, Marquinhos, Thiago Silva "C", Maxwell – Rabiot, Stambouli (75. Luiz), Matuidi – Di María, Ibrahimović (89. Kurzawa), Cavani (76. Moura).
    Náhradníci: Douchez – Augustin, Kurzawa, Moura, Luiz, Rimane, van der Wiel

    Rozhodca: Turpin – Cano, Danos