Waregem – Brugge 0:2 (kon.) | Oostende – Gent 0:1 (kon.) | Genk – Anderlecht 5:2 (kon.)
koniec
KRC Genk
5:2 (1:1)
R.S.C. Anderlecht
cz Štvrtok 19.05.2016, 20:35 • Cristal Arena (Genk) • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Nikolaos Karelis (KRC Genk) si při oslavách gólu svlékl dres, za což mu podle pravidel byla udělena žlutá karta. To však úspěšnému střelci v tuto chvíli určitě nevadí.
    90+1. Nikolaos KARELIS - 5:2
     
    90+1
    Genk právě vstřelil branku!
    Jen co přišel na hřiště, zapsal se mezi střelce. Řeč je o řeckém útočníkovi NIKOLAOSI KARELISOVI, který se objevil ve střelecké pozici a po odrazu míče od země okamžitě vypálil. Ale panečku jak pěkně! Svá mířidla srovnal dokonale a vymetl pavučinku v levém horním rohu Protovy svatyně. Brankář Anderlechtu sice vyskočil do vzduchu jako na trampolíně, ale na míč nedosáhl a popáté v zápase kapituloval.
     
    90
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bailey, na závěrečné minutky vbíhá na trávník Karelis.
     
    82
    Střídání také v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Pozuelo, jeho místo zaujme Kumordzi.
     
    81
    Další střídání v týmu RSC Anderlecht: z hrací plochy odstupuje Đuričić, přichází Lukebakio.
     
    79
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází N'Sakala, přichází Ezekiel.
    78. Onyinye NDIDI - 4:2
     
    78
    Genk právě vstřelil branku!
    Fanoušci Genku mají opět důvod k radosti! Úsměvy na jejich tvářích vykouzlil ONYINYE NDIDI, jenž se odhodlal ke střele kousek před šestnáctkou a svůj přízemní pokus umístil neomylně k levé tyči. Proto si na balon sice sáhl, zabránit v cestě do sítě mu ale nedokázal.
    76. Alejandro POZUELO - 3:2
     
    76
    Genk právě vstřelil branku!
    Odpověď na předchozí otázku získáváme relativně brzy. ALEJANDRO POZUELO napřáhl ke střele zpoza pokutového území a trefil se parádně, když balon nasměroval do pravého horního rohu brány. Tohla byla opravdu výstavní rána španělského záložníka.
     
    75
    Žlutou kartu za faul uprostřed hracího pole dostává Dewaest (KRC Genk).
     
    71
    Avizované střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Kebano, zraněného spoluhráče nahradí de Camargo.
    65. Thomas BUFFEL - 2:2
     
    65
    Genk právě vstřelil branku!
    K obrovské radosti příznivců domácího klubu je vyrovnáno! Pozuelo rozehrával přímý volný kop z levé strany a ačkoliv byl jeho centr odvrácen, domácí zůstali u míče a z levého okraje vápna byl balon kopnut na zadní tyč, kde jej kolem obránce poslal do brány kapitán THOMAS BUFFEL.
    60. Matías SUÁREZ - 1:2
     
    60
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Oslabený hostující celek si bere vedení zpět! Đuričić, střelec úvodního gólu duelu, adresoval přesnou přihrávku MATÍASI SUÁREZOVI a ten poslal balon až za Bizotova záda.
    55. Đuričić (AND)
     
    55
    Đuričić vnikl do pokutového území a vyslal pohotový přízemní pokus, po kterém míč směřující ke vzdálenější tyči vykopl Bizot svou levou nohou na roh.
     
    52
    Samatta se odhodlal k samostatné akci, při které ho skluzem povalil na zem Praet (RSC Anderlecht) a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
    45+2. Leon BAILEY - 1:1
     
    45+2
    Genk právě vstřelil branku!
    Hosté byli myšlenkama už nejspíš v kabině, ale to neměli dělat. Genk totiž po zblokované ráně Buffela rozehrával roh a krátce po jeho provedení vyrovnal na 1:1. Z chumlu hráčů se míč odrazil na kopačku LEONA BAILEYHO a talentovaný Jamajčan vyslal z hranice velkého vápna nechytatelný projektil umístěný k pravé tyči.
    25. Filip ĐURIČIĆ - 0:1
     
    25
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Skóre na jeho ukazateli se poprvé v dnešním zápase mění! Parádní přihrávku od levého okraje vápna dostal do předbrankového prostoru FILIP ĐURIČIĆ, který číhal na zadní tyči, odkud z bezprostřední blízkosti usměrnil míč do sítě, a otevřel tak gólový účet utkání.
     
    15
    Domácí tým měl velkou příležitost nabídnutou početní výhodu využít! Hráči Genku založili útočnou akci a míč se do vápna dostal po centru z pravé strany. V předbrankovém prostoru došlo ke střele hlavou, po níž se za Protem otřáslo břevno.
    10. Červená karta pro Okaku
     
    10
    Komplikace pro klub z hlavního města! Okaka (RSC Anderlecht) v útočném pokutovém území mimo souboj o míč naprosto nesmyslně udeřil soupeře, hlavní arbitr na nic nečekal a ze své kapsičky vytasil rudou kartu, která znamená vyloučení.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 45+2. Bailey, 65. Buffel, 76. Pozuelo, 78. Ndidi, 90+1. Karelis – 25. Đuričić, 60. Suárez

    Karty:   75. Dewaest (GNK), 90+2. Karelis (GNK) – 52. Praet (AND)   10. Okaka (AND)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:11.
    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Uronen – Kebano (71. de Camargo), Ndidi, Pozuelo (82. Kumordzi) – Buffel, Samatta, Bailey (90. Karelis)
    Náhradníci: Tshimanga, Karelis, Hamalainen, Kumordzi, de Camargo, Wouters, Köteles

    R.S.C. Anderlecht: Proto – De Medina, Mbodji, Nuytinck, N'Sakala (79. Ezekiel) – Acheampong, Đuričić (81. Lukebakio), Tielemans – Praet, Okaka, Suárez
    Náhradníci: Conté, Boeckx, Trézéguet, Sylla, Ezekiel, Roef, Lukebakio

    Rozhodca: Delferière – De Neve, Hutsebaut