Maastricht – Graafschap 0:1 (kon.) | FC Eindhoven – Breda 1:0 (kon.) | GA Eagles – Venlo 1:0 (kon.)
Almere – Willem II 0:1 (kon.)
koniec
Almere City FC
0:1 (0:1)
Willem II Tilburg
cz Piatok 13.05.2016, 20:45 • Yanmar Stadion • Holandská Eredivisie • Baráž o udržení
Predzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Willemu II Tilburg splnili roli mírných favoritů a na hřišti klubu Almere City FC zvítězili brankou Falkenburga z patnácté minuty. Do barážové odvety, která se odehraje na jejich stadionu v pondělí, tak vstoupí s nejtěsnějším možným náskokem. (22:40:26)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Za podražení rozběhnutého Achenteha inkasoval žlutý kartónek Tim Receveur (Almere City FC).
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí ukázal divákům světelnou tabuli, na které svítí číslo tři. Přesně tolik minut tak bylo nastaveno nad rámec řádné hrací doby.
     
    89
    V samotném závěru zápasu přichází šance Almere na vyrovnání, domácí celek totiž bude hrát v početní výhodě. Wuytens (Willem II Tilburg) naprosto zbytečně fauloval a po druhé žluté kartě byl vyloučen.
     
    88
    Avizované střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází jediný střelec utkání Falkenburg, přichází Haemhouts.
     
    87
    Čas se fotbalistům Almere City neúprosně krátí a stává se tak jejich druhým soupeřem. Hosté navíc ještě nějaké vteřiny pozdrží připraveným střídáním.
     
    86
    Na opačné straně míč po dlouhém Kipově nákopu dolétl až do rukavic připraveného brankáře Lamprou, který balon rozehrál svým spoluhráčům v poli.
     
    84
    Ten byl zakončen střelou Andersena, který zpoza šestnáctky trefil jen jednoho z obránců.
     
    83
    Ahannachovu přihrávku zachytila obrana Tilburgu a hosté díky tomu mohou podniknout rychlý protiútok.
     
    81
    Do konce řádné hrací doby zbývá závěrečná desetiminutovka. Podaří se domácím během této doby vstřelit vyrovnávací gól, nebo v odvetném utkání budou muset dohánět manko?
     
    80
    Střídání v týmu Almere City FC: ze hřiště odchází Salasiwa, přichází Receveur.
     
    79
    Útočnou akci hostujícího klubu zastavil ofsajd, v postavení mimo hru byl přistižen van der Velden.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Ondaan (Willem II Tilburg).
     
    76
    Další střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Bruno Andrade, na jeho místo jde van der Velden.
     
    76
    Ten byl rozehrán nakrátko a následný centr Achenteha soupeřova obrana zneškodnila.
     
    75
    A po útoku po levé straně budou kopat roh.
     
    74
    Almere City se uprostřed hřiště provinili proti pravidlům, takže hosté nadále zůstanou u míče.
     
    72
    Na hřišti se teď nic neděje, hráči klubu z jižní části Nizozemska si za dohledu domácích pouze vyměňují přihrávky v blízkosti středové čáry.
     
    70
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: zelený pažit opouští Hupperts, místo něj do hry vbíhá Ondaan.
     
    68
    A znovu se žlutí! Za faul uprostřed hracího pole byl tentokrát napomenut Falkenburg (Willem II Tilburg).
     
    67
    Ahannachův střílený centr se minul účinkem, po jeho provedení se bude kopat jen od brány.
     
    66
    Na levém křídle se rozeběhl Oost, kterého za ruku zatáhl Wuytens (Willem II Tilburg), jenž byl za svůj zákrok potrestán kartou žluté barvy.
     
    64
    Po přihrávce z levé strany zakončoval uvnitř vápna Kip, trefil ale jen obránce, od něhož se balon odrazil mimo tři tyče. A také rohovému kopu se Willem ubránil.
     
    62
    K faulu došlo také v bezprostřední blízkosti pokutového území Tilburgu. K exekuci nařízeného přímého volného kopu se postavil Ahannach, který poslal balon nejen nad dobře postavenou obrannou zdí, ale také nad horní tyčí.
     
    60
    Po sraženém centru zprava domácí zahrávali rohový kop, ale vzdušný pas byl přetažený a balon se došoural až do zámezí.
     
    59
    Útočná akce Almere byla zastavena jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    57
    Svěřenci kouče de Giera ovšem nesmí zapomínat na zadní vrátka, v nichž se mnohdy objevují skuliny, kterých se hosté snaží využívat.
     
    56
    Obraz hry se oproti úvodní půli změnil a na koni jsou teď domácí.
     
    54
    Toto snad ani není možné neproměnit! Po krásném Boldewijnově centru zprava se na levé části pokutového území dostal do zakončení nikým nehlídaný Kip. Před ním zívala poloprázdná brána, ale hráč domácího týmu pouze orazítkoval tyč.
     
    53
    Prudký centr do předbrankového prostoru vyslal z levé strany Ahannach a Lamprou byl v potížích, když balon před dotírajícím útočníkem odkopl razantním způsobem.
     
    51
    Po krátké chvíli balon ukořistili černě oblečeni muži a založili útočnou akci. Když Andersen zjistil, že proti dvojnásobné přesile neuspěje, otočil zase hru na druhou stranu.
     
    49
    Almere má míč k dispozici a kombinuje na polovině svého soupeře, zatím bez patřičného efektu.
     
    47
    Šance domácího týmu na vyrovnání zůstala nevyužita! Zpoza pokutového území se se střelou vůbec nerozpakoval van Buuren a míč poslal jen těsně vedle pravého horního rohu brány. Lamprou se po balonu jen ohlédl a mimo tyče ho vytěsnil očima.
     
    46
    Hned na začátku druhé půle získali domácí výhodu rohového kopu. K jeho exekuci se postavil Salasiwa, ale centrovaný balon byl pozorným obráncem odvrácen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři už se pomalu vracejí na hrací plochu.
     
    V úvodním poločase byl aktivnější Willem II Tilburg, jehož hráči disponovali územní převahou a vytvářeli si střelecké příležitosti. Gólového úspěchu se svěřenci trenéra Streppela dočkali už v 15. minutě, kdy rozvlnil síť Falkenburg. Také domácí se několikrát dostali do zakončení, ale ta k vyrovnání nevedla.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Míč po Huppertsově centru z pravé strany propadl až na kopačku Andersena, jehož bombastická rána se mezi tři tyče nevešla a proletěla zhruba dva metry vedle pravé konstrukce brány.
     
    45
    V prvním poločase nastavil hlavní rozhodčí jednu minutu.
     
    44
    Falkenburg v jednom ze soubojů zřejmě utrpěl bolístku, neboť se chytá se stehno pravé nohy. Doposud jediný úspěšný však v utkání pokračuje, jeho zranění asi není natolik vážné, aby musel odejít ze hřiště.
     
    42
    Z levé strany se snažil prodrat do pokutového území Oost, nicméně rychle k němu přistoupil Wuytens a čistým skluzem svého soupeře odzbrojil.
     
    41
    Domácí stále marně hledají recept na neprostupnou obranu Tilbrugu, která v dosavadním průběhu hry odvádí nesmírně kvalitní práci.
     
    39
    Zkonsolidovaná defenziva Willemu II Tilburg si nabíhající soupeře pokryla a nedovolila jim zakončit.
     
    38
    Skvělou přihrávkou se domácí snažili probít do úniku, ale včas zakročil Kali, který skluzem poslal míč za koncovou čáru.
     
    37
    Po Ahannachově přihrávce chtěl procpat balon do předbrankového prostoru Rosario, v tom mu ale zabránil Peters.
     
    35
    Na opačné straně hřiště došlo v pokutovém území po kontaktu mezi dvěma hráči k pádu, ale píšťalka hlavního sudího k nevoli příznivců Almere zůstala němá.
     
    34
    Na stezku odvahy se vydal Hupperts, ukličkoval jednoho obránce, ale na dalšího už nevyzrál.
     
    33
    Další útočná akce domácího týmu byla tentokrát zastavena z důvodu porušení pravidla o ofsajdu. Willem II Tilburg tak bude rozehrávat nepřímý volný kop z vlastní polovinu, avšak jen kousek od středové čáry.
     
    31
    Ahannach skvělým pasem za obranu vyslal kupředu Kipa. Ten si na levé straně vápna tělem zpracoval míč a poté vyslal jedovatou střelu, která rozvlnila síť. Bohužel pro hráče Almere City jen tu boční.
     
    29
    Domácí toho směrem dopředu zatím moc nepředvedli, což se snažil odčinit Quasten. Odhodlal se k výpadu po levém křídle, ale od míče byl v souladu s pravidly odstaven.
     
    27
    Falkenburg u rohového praporku podstoupil souboj s Nieuwpoortem a pro svůj celek vybojoval rohový kop. Po centru k bližší tyči došlo k nepřesnému zakončení.
     
    25
    Přihrávku na pravou stranu pokutového území obdržel Hupperts, jenže se ukopl a vůbec tak nedokázal trefit bránu.
     
    24
    Z centru ze standardní situace míč uvnitř pokutového území několikrát poskočil a poté skončil v rukavicích gólmana Almere, který jej rozehrál svým spoluhráčům v poli.
     
    23
    Na útočnou polovinu se ale vydal jiný hráč Tilburgu, a sice Kali. Po faulu na jeho osobu byl nařízen přímý volný kop.
     
    21
    Peters chtěl odvážně proniknout mezi dvěma hráči, ale ti mu zavřeli cestu a hráč Willemu II si svůj záměr raději rozmyslel.
     
    19
    Hra se v tuto chvíli přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč. Ten je častěji v držení hráčů Tilbrugu.
     
    18
    Fotbalisté Willemu II Tilburg disponují územní převahou a mají více ze hry, domácí celek byl proto donucen zaujmout obranné postavení.
     
    15
    Willem II právě vstřelil branku!
    Hosté se po necelé čtvrthodině hry dostávají do vedení! Tvrdá střela zpoza šestnáctky se od útočícího hráče Bruna Andradeho odrazila na kopačku ERIKA FALKENBURGA a ten příznivce Willemu II rozradostněl přesnou střelou pod břevno z levé části hranice malého vápna.
    15. Erik FALKENBURG - 0:1
     
    14
    Za dlouhým nákopem za obranu směřoval Oost, ale zdvižený praporek asistenta rozhodčího znamená jediné – ofsajd.
     
    12
    Opět si střeleckou pozici dokázal najít Bruno Andrade, střela brazilského útočníka z hranice velkého vápna svůj cíl nenašla. Přízemní střela prosvištěla zhruba dva metry od levé tyče.
     
    9
    Také na druhé straně hřiště došlo ke střele, kterou vyprodukoval Bruno Andrade. Hráč Willemu II vypálil ze střední vzdálenosti, nicméně neměl dostatečně přesně seřízena mířidla.
     
    8
    Dopředu se vydalo také Almelo a svou ofenzivní akci zakončilo střeleckým pokusem. Zpoza pokutového území se do míče opřel Salasiwa. Jeho ránu nejprve zblokoval obránce a dorážka, která následovala, zamířila příliš vysoko nad břevno.
     
    6
    Aktivní hosté se opět zmocnili míče a pokusili se zaútočit prostřednictvím dlouhé přihrávky směřující za obranu, jenže Hupperts nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost a balon mu zmizel někde za koncovou čárou.
    5.
     
    5
    Jeden z hostujících hráčů si naskočil na centr z levé strany a zaměstnal brankáře Etemadiho.
     
    5
    Podél pravé postranní čáry chtěl domácí defenzivě upláchnout Hupperts, ale to se mu nepodařilo. Míč skončil v zámezí a zpět do hry jej uvedou právě fotbalisté Almere City.
     
    3
    V úvodních minutách se hraje převážně uprostřed hřiště a po obě pokutová území. Oba soupeři se zatím jen tak oťukávají a vyčkávají, co jeden od druhého mohou očekávat.
     
    1
    Domácí hrají v červených dresech a hráči hostujícího týmu oblékli dresy černé barvy.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté Almere.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou celků už nastoupili na hřiště, utkání tak začne co nevidět.
     
    Úvodní sestavy:

    Almere City FC: Etamendi – van Buuren, Ramsteijn, Nieuwpoort, Quasten – Kip, Rosario, Salasiwa – Boldewijn, Oost, Ahannach.
    Náhradníci: Pistoor – Burgzorg, Vet, Receveur, van Amersfoort, van der Water, Waalkens.

    Willem II Tilburg: Lamprou – Joppen, D. Wuytens, Peters, Achenteh – Ojo, Falkenburg, Kali – Hupperts, Andrade, Andersen.
    Náhradníci: Meul – Koppers, Ondaan, Haemhouts, van der Velden, Nemec, Kawaya.
    Dějištěm zápasu bude Yanmar Stadion, jehož kapacita činí 3200 míst
     
    Přehled odehraných vzájemných utkání

    25.04.2014 Almere City FC – Willem II Tilburg 1:2
    08.11.2013 Willem II Tilburg – Almere City FC 5:0
    27.04.2012 Almere City FC – Willem II Tilburg 1:4
    18.11.2011 Willem II Tilburg – Almere City FC 1:2
     
    Willem II Tilburg

    Willem II zakončil sezonu v Eredivisie na šestnáctém místě, přitom o udržení prvoligové příslušnosti bez barážové účasti bojoval až do závěrečného kola. V něm sice na hřišti Rody zvítězil 3:2, ale vyhrát dokázal rovněž jeho konkurent, a sice rotterdamský Excelsior. V barážovém dvojutkání je klub z jižní části Nizozemska považován za výrazného favorita a papírové předpoklady by měl potvrdit už v prvním zápase v Almere.
     
    Almere City FC

    Almere City FC obsadil v Eerste divisie osmou příčku a v prvním barážovém kole mu byl přisouzen tým Emmenu. Klub, který byl založen teprve v roce 2001, vyhrál obě utkání shodně 4:1 a mohl se tak radovat z postupu do další fáze baráže. Jeho trenér Jack de Gier se v průběhu sezony mohl spolehnout především na výkony Ricarda Kipa, který se stal s patnácti vstřelenými brankami nejlepším střelcem týmu.
     
    Příjemný páteční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, vítejte u textové online reportáže z barážového utkání o postup do nejvyšší nizozemské soutěže, v jehož rámci se zaměříme na souboj mezi celky Almere City FC a Willem II Tilburg. Utkáním, jehož úvodní výkop je stanoven na 20:45, vás bude provázet Lukáš Jasoněk a gif animace ze zajímavých momentů zápasu vytvoří můj polský kolega Piotr Grabowski.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 15. Falkenburg

    Karty:   90+2. Receveur (AMR) – 66. Wuytens (WLM), 68. Falkenburg (WLM), 77. Ondaan (WLM)   89. Wuytens (WLM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:3.
    Almere City FC: Etamendi – van Buuren, Ramsteijn, Nieuwpoort, Quasten – Kip, Rosario, Salasiwa – Boldewijn, Oost, Ahannach.
    Náhradníci: Pistoor – Burgzorg, Vet, Receveur, van Amersfoort, van der Water, Waalkens.

    Willem II Tilburg: Lamprou – Joppen, D. Wuytens, Peters, Achenteh – Ojo, Falkenburg, Kali – Hupperts, Andrade, Andersen.
    Náhradníci: Meul – Koppers, Ondaan, Haemhouts, van der Velden, Nemec, Kawaya.