Austria – Admira Wacker Mödling 3:1 (kon.) | Salzburg – Sturm Graz 1:1 (kon.) | Rheindorf Altach – Wolfsberger 1:1 (kon.)
Ried – Grodig 2:0 (kon.)
koniec
FC Salzburg
1:1 (1:0)
SK Sturm Graz
cz Sobota 07.05.2016, 18:30 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakúska Bundesliga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Salzburg se nakonec rozchází se Sturmem Graz smírně, když domácí ve druhém poločase potrestal za přílišnou pasivitu v ofenzivě krásnou přízemní střelou aktivní Bright Edomwonyi, který si dnes gól vstřelit zasloužil a šel mu naproti. Domácí mají aktuálně na čele tabulky před druhým Rapidem Vídeň náskok deseti bodů a předčasně se radují ze zisku mistrovského titulu! Konečný výsledek. Red Bull Salzburg 1 Sturm Graz 1. (20:21:25)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sturm Graz se snaží otočit v závěru vývoj utkání na svou stranu, jeho tlak ale postrádá nějakou nebezpečnou přihrávku nebo centr ze strany, o střele nemluvě.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 2 minuty, ačkoliv to není potřeba.
     
    90
    Běží devadesátá minuta utkání a uvidíme, kolik se nad jeho rámec bude nastavovat. V prvním poločase to nebyla ani sekunda.
     
    89
    Bright Edomwonyi to přehnal na levé straně s důrazem a po přistrčení jeho protihráče mu byl odpískán faul.
     
    88
    Dvě minuty do konce. Salzburg směrem vpřed až na dvě nepřesné střely v ofenzivě po přestávce nulový, zatímco Sturmu Graz se podařilo vyrovnat a s bodem bude určitě spokojený.
     
    87
    Brankář Michael Esser si při autovém vhazování Salzburgu určuje postavení svých spoluhráčů, aby v závěru utkání zbytečně neinkasoval.
     
    86
    Sturm Graz nikam nespěchá a v klidu kombinuje na vlastní polovině hřiště, respektive kombinoval, než se rozhodl pro zbytečný nákop vpřed.
     
    85
    Bright Edomwonyi už je zpět na nohu a utkání, které se blíží do samotného závěru, může pokračovat.
     
    84
    Střelec vyrovnávacího gólu Bright Edomwonyi zůstal ležet na hrací ploše a musí být ošetřován.
    83. Salzburg byl blízko vstřelení vedoucí branky.
     
    83
    Domácí hráči se po rozehrání standardní situace z levé strany dostali uprostřed šestnáctky k hlavičce, ta ovšem byla ještě jemně tečována jedním z obránců Sturmu a zamířila mimo!
     
    81
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Sascha Horvath, přichází Andreas Gruber.
     
    81
    Stefan Lainer se ocitl na přední levé tyči po zpětné přihrávce Andrease Ulmera v obrovské šanci, jenže z blízkosti fantastického brankáře Michaela Essera překonat nedokázal!
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut. Salzburg hraje na svém hřišti se Sturmem Graz nerozhodně 1:1.
     
    79
    Hra je během posledních minut opět hodně opatrná a tempo zápasu polevilo. Míč se přelévá ze strany na stranu, ovšem příliš pomalu a obě obrany jsou připraveny.
     
    78
    Hosté se snažili proniknout k šestnáctce soupeře středem hřiště, tam ale cesta k úspěchu zkrátka nevede, protože Salzburg ho skvěle zhušťuje.
     
    77
    Sturm Graz dnes hraje skvělé utkání, a to nejen vzhledem k výsledku. Otázkou ovšem je, kolik procent do toho hráči domácího Salzburgu dávají, protože na čele tabulky mají velký náskok a po dnešním utkání může být již nedostižný.
     
    76
    Salzburg na levé straně hřiště vybojoval rohový kop, jenže následný centr byl příliš dlouhý a na vzdálenější pravé tyči zamířil do území nikoho.
     
    75
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Yordy Reyna, přichází Hee-Chan Hwang.
     
    73
    Sturm Graz se pokusil otočit vývoj na svou stranu, jenže technická střela jednoho z hostujících fotbalistů skončila v náruči brankáře Alexandera Walkeho, který byl u své levé tyče včas!
     
    72
    V táboru hostujících fanoušků propukla obrovská radost a pokud by takto zápas skončil, určitě by byli spokojeni, výhra je ovšem výhra. A navíc nad šampióny letošní sezóny?
     
    71
    Salzburg si tak dlouho koledoval o vstřelení vyrovnávacího gólu vzhledem ke své pasivitě směrem vpřed, až se ho nakonec dočkal.
    70. Bright EDOMWONYI - 1:1
     
    70
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    BRIGHT EDOMWONYI střílí parádní gól a z ničeho nic vyrovnává dvacet minut před koncem na 1:1!! Bright Edomwonyi si na levé straně hřiště naběhl na krásnou kolmou přihrávkou a poté přízemní střelou zpoza šestnáctky zamířil přesně k bližší tyči.
     
    67
    Velice rád bych Vám popsal nějakou zajímavou brankovou příležitost na jedné nebo druhé straně, jenže není z čeho.
     
    65
    Pouhých 25 minut dělí Salzburg od titulu. Sturm Graz se sice snaží, ale nemůže najít recept na překonání domácí obrany. Takhle věta už se pomalu stává otřepanou, stále je ovšem pravdivá.
     
    64
    Ani střídání nepomohla a na obou stranách po přestávce zatím marně čekáme na nějakou nebezpečnou brankovou příležitost.
     
    63
    Takumi Minamino byl po přestávce stažen ze hry, přitom byl během prvního poločasu velmi aktivní a v pokutovém území se dostal ke dvěma střelám, které byly zablokovány.
    Do Salzburgu dorazila i početná skupinka hostujících fanoušků.

     
    62
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Takumi Minamino, přichází Stefan Lainer.
     
    61
    Sturm Graz na pravém křídle rozehrál standardní situaci, jenže následný centr do šestnáctky byl příliš krátký a fotbalisté Salzburgu ho odvrátili do bezpečí.
     
    60
    Téměř hodina hry za námi a stav utkání zůstává po přestávce neměnný. Salzburg vede nad Sturmem Graz 1:0 a po skončení utkání zřejmě bude moci oslavovat zisk ligového titulu.
     
    59
    Sturm Graz pokračuje ve svém sympatickém výkonu, škoda jen pro nezaujatého diváka, že tomu chybí nějaké nebezpečná střela.
     
    58
    Bright Edomwonyi dokázal na pravé straně šestnáctky udržet míč na hrací ploše a poté poslal na přední tyč ostrý centr, který jeden z domácích fotbalistů odvrátil na rohový kop.
     
    57
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Kristijan Dobras, přichází Donis Avdijaj.
     
    56
    Bright Edomwonyi si nabíhal na pravé straně hřiště na kolmou přihrávku svého spoluhráče, ta ovšem byla příliš prudká a skončila v zámezí.
     
    55
    Po úvodních deseti minutách druhého poločasu je skóre stále 1:0 a utkání by možná prospěla nějaká změna v podobě střídání.
     
    54
    Salzburg dvakrát posílal míč do šestnáctky z pravého křídla, jenže ani po jednom z nich se k ohrožení brány Michaela Essera nedostal.
     
    53
    Oba týmy se snaží neustále vydávat do útoku, jejich akcím ale schází přesná finální přihrávka, po které by se jeden z aktérů na zeleném pažitu dostal ke střele. Oba brankáři jsou dlouho bez práce.
     
    52
    Salzburg je na favorita dnešního utkání směrem vpřed neškodný, to samé ovšem platí o ofenzivním snažení Sturmu Graz.
     
    51
    Sturm Graz se úspěšně ubránil a na pravé straně šestnáctky Salzburgu poté vybojoval rohový kop, ten ovšem vzápětí nic nepřinesl a domácího ho na přední tyči odvrátili.
     
    50
    Bright Edomwonyi, který v úvodu zápasu hlavičkoval tyče, upadl na pravé straně šestnáctky, jenže penalta se vzápětí nepískala.
     
    49
    Na hráčích Salzburgu je krásné, jak disciplinovaně hrají směrem dozadu. Sturm Graz se až na jednu výjimku marně snaží dostat k ohrožení domácí brány a má co dělat, aby se vůbec dostal k hranici pokutového území.
     
    48
    Michael Esser vše kontroloval pohledem a poté mohl odkopávat od své brány. Salzburg vstupuje do druhého poločasu s touhou pojistit své jednobrankové vedení, jenže jeho kombinaci nyní chyběla přesnost.
     
    47
    Valentino Lazaro vypálil zpoza šestnáctky levačkou, jeho následná střela ale po zemi zamířila daleko vedle levé tyče a navíc postrádala razanci.
     
    46
    Salzburg vstupuje do druhého poločasu s jednobrankovým vedením, přičemž ke skórování úvodního gólu stačila domácím jedna jediná střela.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:30.
     
    Sturm Graz vstoupil do utkání pořádně zostra a již ve třetí minutě se mohl ujmout senzačního vedení, jenže hlavička Brighta Edomwonyiho skončila na spojnici tyče a břevna, zatímco na opačné straně se nemýlil Valon Berisha a nádhernou střelou zpoza šestnáctky vymetl přesně vzdálenější pravý horní roh brány. Skóre po prvním poločase. Red Bull Salzburg 1 Sturm Graz 0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Svěřenci hostujícího trenéra Franca Fody hrají obětavě a v pokutovém území se neohroženě vrhají do střel Salzburgu.
     
    44
    Yordy Reyna se ocitl uprostřed šestnáctky v dobré šanci, jenže jeho následná střela po zemi po zpětné přihrávce svého spoluhráče byla zablokována.
     
    43
    Ve středovém kruhu se odehrál ostrý souboj a vypadalo to, že hlavní rozhodčí vytáhne ze své kapsy žlutou kartu, což také udělal, nakonec ji ale neudělil.
     
    42
    Fotbalisté Salzburgu se v blízkosti pokutového území stahují do skvělého obranného bloku a mezery mezi hráči jsou maximálně tři metry.
     
    41
    Kombinovat si mohou hostující fotbalisté na vlastní polovině jak dlouho chtějí. Salzburg rozehrávku Sturmu zbytečně nenapadá.
     
    40
    Sturm Graz se snaží především dobře kombinovat, což sice krásně vypadá, jenže to není vůbec účinné.
     
    39
    Nic nenasvědčuje tomu, že by se skóre mělo v nejbližší době změnit a vedení Salzburgu stále určuje jediná přesná střela mezi tři tyče. Tomu se říká produktivita!
     
    38
    Čas běží neúprosně a Salzburg za pár okamžiků s největší pravděpodobností odejde do kabin za jednobrankového vedení.
     
    37
    Sturm Graz nehraje špatně a zatím je Salzburgu vyrovnaným soupeřem. Navíc mohl v úvodu skórovat, jenže Bright Edomwonyi orazítkoval břevno.
    Hráči Salzburgu oslavující úvodní gól v blízkosti fanoušků.

     
    36
    Nádherně teď vykombinovali hosté Salzburg na pravém křídle a po krásné narážečce a odvráceném centru se dostali uprostřed šestnáctky ke střele, ta ovšem byla zablokována.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát něco málo přes deset minut a obrázek hry se nezměnil. Oba týmy se snaží útočit, jenže tomu chybí nějaká překvapivá, ale především přesná přihrávka.
     
    34
    Salzburg během posledních minut zvýšil obrátky, jenže kromě jedné zablokované střele se k ničemu nedostal.
     
    33
    Takumi Minamino si naběhl na zpětnou přihrávku svého spoluhráče z pravé strany pokutového území a bez přípravy vypálil, jeho následná přízemní střela ale byla zablokována.
     
    32
    Salzburg zatím hrozí především po pravém křídle, odkud opět přilétl do šestnáctky Sturmu centr, ten byl ovšem příliš vysoký a na vzdálenější levé tyči nebyl žádný z domácích fotbalistů.
     
    31
    Valon Berisha zatáhl svého protihráče za dres a ve středu hřiště mu byl odpískán faul, který se obešel bez karty, přestože se v tomto případě udělovat mohla a zřejmě i měla.
     
    30
    Brankář Salzburgu nadále zůstává bez zákroku poté, jeho spoluhráči uprostřed šestnáctky odhlavičkovali centr Sturmu do bezpečí.
     
    29
    Sturm Graz vybojoval na levém křídle rohový kop a má dobrou příležitost ohrozit bránu Alexandera Walkeho.
     
    28
    Až na poslední akci Salzburgu se hra stále odehrává pouze mezi oběma pokutovými územími a Sturm Graz se marně snaží prolomit pevnou domácí obranu.
     
    27
    Domácí se konečně vrhli směrem vpřed a po chybě jednoho z obránců Sturmu Graz se dostali na pravé straně k přízemnímu centru, ten ale brankář Michael Esser vystihl a včas byl na zemi.
     
    26
    Hra se uklidnila, a to zejména z pohledu domácích hráčů. Salzburg se ujal rychle vedení, které nyní pouze kontroluje.
     
    25
    Stav utkání stále určuje fantastická trefa v podání Valona Berishy, který měl ale opačný účinek, než bychom bývali doufali.
     
    24
    Hostující fotbalisté Sturmu pokračují v dobývání brány Salzburgu, zatím se ale nedostali k ohrožení jeho brány. Brankář Alexander Walke je bez práce a nezaujatý fanoušek určitě doufá, že ne nadlouho.
    Berisha předvedl parádní trefu a poslal Salzburg za titulem.

     
    23
    Sturm Graz se po pravém křídle vydal do útoku, ten ale vzápětí zastavil nepřesný centr, který na přední tyči nikoho nenašel a zamířil do zámezí.
     
    22
    Yordy Reyna zbytečně tvrdě zajel ostrým skluzem do Lukase Spendlhofera a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Yordy Reyna (FC Red Bull Salzburg).
     
    21
    Salzburg hned z první střely mezi tři tyče udeřil a po dvaceti minutách vede nad Sturmem Graz 1:0.
     
    20
    Michael Esser už dnes sice jednou inkasoval, s nádhernou střelou Valona Berishy ale nemohl dělat vůbec nic.
     
    19
    Domácí hráči se pokusili zrychlit hru kolmou přihrávkou středem hřiště, ta ale stejně jako v úvodu utkání skončila pouze u brankáře Michaela Essera.
     
    18
    Hra se nyní odehrává mezi oběma šestnáctkami, i když uzemní převahu mají domácí fotbalisté Salzburgu.
     
    17
    Sturm Graz se poměrně často vrhá do útoku, jenže střed hřiště domácí fotbalisté skvěle zhušťují a hosté se nemají kudy dostat do pokutového území Salzburgu.
     
    16
    Mistrovská jízda Salzburgu vrcholí fantastickým gólem a fanoušci domácího celku zpívají hlasité chorály.
    15. Valon BERISHA - 1:0
     
    15
    Salzburg právě vstřelil branku!
    VALON BERISHA se blýskl fantastickou střelou do šibenice a po necelých patnácti minutách posílá Salzburg do vedení!! Valon Berisha se opřel do míče a Michael Esser si na ní během letu vzduchem sáhl, vytěsnit ji ale mimo tři tyče nedokázal a míč zapadl přesně do pravého horního rohu brány.
     
    14
    Následný rohový kop domácího Salzburgu nic nepřinesl a obrana Sturmu definitivně zažehnala hrozící nebezpečí.
     
    13
    Yordy Reyna jednomu ze středních obránců Sturmu vypíchl míč a poté se řítil sám na bránu, jenže v pokutovém území se poté ocitl pod tlakem a jeho následnou střelu vybíhající brankář Michael Esser skvělým zákrokem vyrazil na rohový kop!
     
    12
    Christian Schwegler sice na pravé straně vlastní poloviny hřiště ztratil míč, vzápětí za něho ale skvěle zaskočil Bernardo.
     
    11
    Ze zápasu uplynulo úvodních deset minut a fotbalisté domácího Salzburgu si zatím nevytvořili žádnou dobrou příležitost.
    V Salzburgu panuje ideální fotbalové počasí a fanoušci doufají, že dnes oslaví zisk dalšího bundesligového titulu.

     
    10
    Sturm Graz vyrazil středem hřiště do rychlého protiútoku, jenže ten vzápětí nic nepřinesl, stejně jako následný centr z levé strany, který byl na vzdálenější pravé tyči odvrácen.
     
    9
    Konrad Laimer se dopustil na útočné polovině svého týmu útočného faulu a poté musel rychle pelášit směrem dozadu, protože hosté rychle rozehráli.
     
    8
    V sestavě Salzburgu dnes chybí tradiční kapitán Soriano, který před utkáním k radosti fanoušků uspořádal autogramiádu.
     
    7
    Salzburg dominuje letošnímu ročníku rakouské Bundesligy a titul má na dosah.
     
    6
    Ačkoliv střela domácího útočníka byla nepřesná, v hledišti se ozval hlasitý potlesk.
     
    5
    Japonec Takumi Minamino si naběhl za obranu na krásnou kolmou přihrávku středem hřiště, jenže jeho následná přízemní střela zamířila zhruba dva metry vedle vzdálenější levé tyče.
     
    4
    Sturm Graz vstoupil do utkání pořádně zostra a již po necelých třech minutách mohl jít do vedení. Skóre ovšem zůstává bezbrankové.
    3. Bright Edomwonyi orazítkoval nádhernou hlavičkou tyč.
     
    3
    Bright Edomwonyi se ocitl v první vážné brankové příležitosti a jeho následné zakončení skončilo na tyči! Daniel Offenbacher na levém křídle rozehrál standardní situaci a uprostřed šestnáctky našel krásným centrem Brighta Edomwonyiho, jehož hlavička orazítkovala spojnici tyče a břevna. Hosté se vzápětí ještě dostali k dorážce, jejich pohotová střela ale zamířila vedle pravé tyče.
     
    2
    Paulo Miranda se pokusil zrychlit hru kolmou přihrávkou, ta ovšem skončila pouze u brankáře Michaela Essera, který v klidu nohou rozehrál.
     
    1
    Fotbalisté Salzburgu se vrhli po pravém křídle do prvního útoku, jejich následná akce ovšem kromě autového vhazování nic nepřinesla a Sturm Graz se úspěšně ubránil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a utkání mezi Salzburgem a Sturmem Graz může začít.
    Fotbalisté domácího Salzburgu během rozcvičení před utkáním.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Laimer, Bernardo, Valon Berisha – Minamino, Reyna, Lazaro. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: C. Stankovic, Schmitz, Keïta, Lainer, Oberlin, Hwang, Pehlivan. Trenér: Óscar García.

    SK Sturm Graz: Esser – Kayhan, Spendlhofer, Avlonitis, Lykogiannis – Kamavuaka, Offenbacher – Schick, Dobras, Horvath – Edomwonyi. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Schoissengeyer, M. Stankovic, Potzmann, Gruber, Schützenauer, Kienast, Avdijaj. Trenér: Franco Foda.

    Rozhodčí: Dominik Ouschan. Asistenti: M. Baumann, M. Winkler. Čtvrtý rozhodčí: A. Heiß.
    Kapitán Salzburgu Soriano před utkáním rozdal pár podpisů.

     
    Salzburg bude chtít v sobotu večer potvrdit famózní formu, během níž vyhrál šest ligových utkání v řadě, proti Sturmu Graz, který je naopak v útlumu. Hosté zvítězili třikrát v řadě, jenže po vítězství nad Grödigem, Altachem a Wolfsbergerem přišla prohra na hřišti Rapidu Vídeň a bezbranková remíza doma s Riedem. Sturm Graz v letošní sezóně rakouské Bundesligy bojuje o evropské poháry a na třetí Austrii Vídeň aktuálně ztrácí čtyři body, zatímco Salzburg už pomalu oslavuje zisk titulu. Utkáním 34. kola z Red Bull Areny mezi Salzburgem a Grazem Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Reiner

    Góly: 15. Berisha – 70. Edomwonyi

    Karty:   21. Reyna (SLZ)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:17.
    FC Salzburg: Walke – Schwegler, Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Laimer, Bernardo, Valon Berisha – Minamino (62. Lainer), Reyna (77. Hwang), Lazaro. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: C. Stankovic, Schmitz, Keïta, Oberlin, Pehlivan. Trenér: Óscar García.

    SK Sturm Graz: Esser – Kayhan, Spendlhofer, Avlonitis, Lykogiannis – Kamavuaka, Offenbacher – Schick, Dobras (58. Avdijaj), Horvath (81. Gruber) – Edomwonyi. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Schoissengeyer, M. Stankovic, Potzmann, Schützenauer, Kienast. Trenér: Franco Foda.

    Rozhodca: Dominik Ouschan. Asistenti: M. Baumann, M. Winkler. Čtvrtý rozhodčí: A. Heiß