Norwich – Manchester United 0:1 (kon.) | Sunderland – Chelsea 3:2 (kon.) | Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.)
Crystal Palace – Stoke City 2:1 (kon.) | West Ham – Swansea 1:4 (kon.) | Bournemouth – West Bromwich 1:1 (kon.)
Leicester – Everton 3:1 (kon.)
koniec
Norwich City
0:1 (0:0)
Manchester United
Sobota 07.05.2016, 13:45 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.
     
    Úvodné zostavy:

    Norwich City: Ruddy – Pinto, Martin (C), Bassong, M. Olsson – Redmond, O'Neil, Howson, Brady – Hoolahan – Jerome.
    Náhradníci: Rudd – Bamford, Dorrans, Jarvis, Mbokani, Naismith, Whittaker.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Rojo, Darmian – Carrick – Lingard, Mata, Rooney (C), Depay – Martial.
    Náhradníci: Romero – Borthwick-Jackson, Fosu-Mensah, A. Herrera, Januzaj, McNair, Schneiderlin.

    Rozhodca: C. Pawson – M. Mullarkey, D. Bryan.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    V úvode zápasu kombinujú s loptou na kopačkách domáci hráči.
     
    3
    Norvich mal v úvode stretnutia obrovskú šancu na otvorenie skóre po rýchlom brejku, ale zakončenie Jeromeho nebolo ideálne.
     
    5
    Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    6
    Po centri z ľavého krídla hlavičkoval jeden z domácich hráčov do priestoru brány, ale De Gea bol pozorný a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    7
    Depay v strede pola faulovaný domácim Howsonom, United budú zahrávať voľný kop v oblasti stredového kruhu.
     
    8
    Obranca Manchesteru Darmian skúsil vystreliť na domácu bránu zo strednej vzdialenosti z pravej strany. Po jeho pokuse však bude nasledovať len odkop od brány v podaní domáceho brankára Ruddyho.
     
    10
    Herrera sa snažil o center do šestnástky Norwichu po Valenciovom pase z pravej strany, ale Herrera nastrelil len jedného z brániacich domácich hráčov. Prvých desať minút stretnutia už je za nami.
     
    11
    Depay sa pekne predieral po ľavom krídle, dokázal sa zbaviť beka, ale následne stratil rovnováhu a k lopte sa dostala domáca obrana, ktorá kombinuje v strede pola.
     
    12
    Darmian sa zrejme zranil pri tvrdom strete pri postrannej čiare po súboji s domácim Pintom. Zrejme uvidíme v úvode stretnutia striedanie v tíme hostí. Darmian v opatere lekárov, hra je prerušená.
     
    14
    Až teraz sa začalo opäť hrať, Darmian v opatere lekárov za postrannou čiarou, zatiaľ čo domáci zahrávali priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale nič z toho nebolo. Naopak na druhej strane ihriska predviedol pekný šprint Rooney, ale taktiež z toho nebola vážnejšia šanca.
     
    16
    Teraz pre zmenu zostal v strede pola po súboji otrasený domáci Redmond, ten však bude môcť pokračovať v zápase. Darmiana ležiaceho za postrannou čiarou už odnášajú na nosítkach.
     
    16
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Matteo Darmian, prichádza Cameron Borthwick-Jackson.
     
    17
    Domáci kombinujú na polovici hráčov United, ale jeden z nich fauloval Herreru a k lopte sa dostanú hostia.
     
    18
    Norwich držal loptu vo svojej moci na polovici súpera, ale pri postrannej čiare fauloval Martin Lingarda a k lopte sa dostanú opäť vďaka voľnému kopu hráči United.
     
    20
    Valencia a Mata perfektne zakombinovali na pravej strane pokutového územia domácich, ale Matov opas pred bránu na Rooneyho obrana Norwichu vystihla a do protiútoku sa rútili domáci. Ich snaha po pravom krídle sa skončila len odkopom od brány v podaní De Geu.
     
    21
    Domáci gólman Ruddy bude vykopávať od brány potom, čo jeden z hosťujúcich hráčov hľadal na ľavom krídle dlhým ďalekonosným centrom Depaya. Bolo to totiž príliš dlhé na holandského krídelníka.
     
    23
    Martin v strede pola fauloval Depaya, bol to voľný kop pre United, po ktorom hostia prišli o loptu a museli sa brániť útočnému náporu Norwichu. Domáci ale po nepresnej kombinácii stratili loptu na útočnej polovici.
     
    24
    Domáci majú zatiaľ viac loptu na svojich kopačkách než hostia, ale tím sa zas darí držať hráčov Norwichu v bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    25
    Hoolahan mal veľa priestoru na ľavom krídle, ale nedokázal odcentrovať do pokutového územia. Domáci to skúsili prízemnou prihrávkou na hranicu šestnástky, ale tento pas obrana United dokázala odvrátiť do stredu pola, kde bol následne faulovaný Rooney.
     
    27
    Manchester United zahrával rohový kop z pravej strany, po ktorom ale získali loptu domáci a dostali sa do prečíslenia, po ktorom po krížnej prihrávke na pravú stranu vápna pálil z dobrej pozície O'Neil, ale lopta sa po jeho pokuse odrazila od jedného z hráčov United.
     
    28
    Hostia zahrávali priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale po Matovom centri z toho bude len roh z pravej strany.
     
    29
    Po centri od pravej rohovej zástavky sa dostal k hlavičke pri vzdialenejšej tyči Smalling, ale jeho pokus letel tesne nad brvno domácej brány.
     
    30
    Nepresnosti na oboch stranách, po nevydarenej kombinácii United na ľavom krídle bude Ruddy vykopávať od brány, zatiaľ čo prvá polhodinka dnešného stretnutia sa už stala minulosťou.
     
    32
    Jeden z domácich hráčov bol faulovaný Rojom na polovici Manchesteru a Norwich tak zahrával priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale krátko po ňom sa k lopte dostali hráči United.
     
    33
    Manchester United prišiel o loptu po nepresnom centri z pravej strany, krátko na to prišli o loptu domáci po nepresnom centri zo stredu pola.
     
    34
    Hráči Norwichu to skúsili po ľavom krídle, ale napokon ich akcia nepriniesla nebezpečenstvo a späť do hry loptu odkopom od brány vrátil De Gea.
     
    35
    V oblasti stredového kruhu kombinujú s loptou na kopačkách hosťujúci hráči.
     
    36
    United veľmi dobre zakombinovali pred šestnástkou domácich, najskôr len do obrancu tvrdo pálil Mata, krátko potom Mata pre zmenu posúval loptu na strelu spoza šestnástky Lingardovi, ktorý bol faulovaný a United budú zahrávať priamy kop.
     
    37
    Exekúcie priameho kopu hostí sa ujal Depay, ale jeho strelecký pokus trafil len jedného z brániacich hráčov.
     
    38
    Najskôr United nedokázali prejsť cez prehustenú obranu domácich, krátko na to zase hráči Norwichu nedokázali presne odcentrovať na krídlo.
     
    39
    Po rohovom kope hostí z ľavej strany sa už druhýkrát v dnešnom zápase dostal k hlavičke Smalling, ale tentokrát namieril svoj pokus len do náručia pripraveného gólmana domáceho celku.
     
    40
    V úvodnej polovici polčasu boli aktívnejší domáci hráči, naopak v posledných minútach majú viac hry hostia, ktorí momentálne kombinujú v strede pola.
     
    41
    Hráči United sa dokázali usadiť na útočnej polovici, ale zatiaľ sa im nedarí dostať sa na dostrel pokutového územia domácich.
     
    42
    Po ďalekonosnom centri z vlastnej polovice sa dostal k lopte na ľavom krídle domáci Jerome, ktorý sa preštrikoval až do vápna United, kde však stratil rovnováhu pri súboji s jedným z hosťujúcich bekov a nedokázal zakončiť. Domáci fanúšikovia si dokonca pýtali piskotom pokutový kop.
     
    43
    V závere polčasu dostali hostia domáci Norwich pod tlak, ale aj strela Depaya a rovnako aj strelecký pokus Carricka dokázala domáca obrana odvrátiť do bezpečia.
     
    44
    Mierna strkanica vznikla po hlavičkovom súboji pred šestnástkou domáceho Norwichu, kde sa útočného faulu dopustil Herrera. Domáci zadák Martin sa musel po tomto súboji zveriť do opatery lekárov.
     
    45
    Domáci Martin už pokračuje v zápase, k prvému polčasu sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    45+1
    Po nenápadne vyzerajúcej akcii sa dostal do dobrej šance hosťujúci Rooney, ale Ruddy si poradil a okamžite poslal loptu do bezpečného stredu pola.
     
    45+2
    Hráči United stratili loptu pri kombinácii na útočnej polovici, ktorú si vzal domáci Jerome a založil rýchly protiútok, po ktorom musel De Gea zasahovať proti pokusu Bradyho spoza šestnástky.
     
    45+3
    V závere polčasu kombinujú na pravom krídle hráči United, ale v bezpečnej vzdialenosti od domácej svätyne.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli viac-menej vyrovnaný futbal, v úvode stretnutia bol lepším tímom domáci Norwich, naopak s pribúdajúcim časom sa hernej prevahy zmocnili hráči Manchesteru United. Gól sme však nevideli a do druhého dejstva pôjdu oba celky za stavu 0:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O prvú akciu druhého polčasu sa postarali domáci hráči, ale po nepresnom centri bude De Gea vykopávať od brány.
     
    47
    Po Matovom centri pálil z pravej strany vápna z prvej a z voleja hosťujúci Herrera, ale trafil len bočnú sieť domácej brány.
     
    49
    Po zblokovanom centri na pravé krídlo vhadzovali domáci loptu spoza autovej čiary, ale tú si vybojovali pre seba hráči United. Následne bol aj ich center zblokovaný za postrannú čiaru. Po ňom sa po Valenciovej prihrávke dostal k strele Mata, ale lopta sa odrazila od jedného z domácich hráčov do stredu pola.
     
    50
    Ťažiskom hry teraz stred pola, úvodná päťminútovka druhého dejstva je už minulosťou.
     
    51
    Depay v oblasti stredového kruhu faulovaný domácim Olssonom. United zahrávali voľný kop, po ktorom kombinujú na vlastnej polovici.
     
    53
    Druhý polčas sa zatiaľ nehrá vo vysokom tempe, lopta sa pohybuje najmä v strede pola, kde sa oba celky striedajú v jej držaní.
     
    54
    Pekne sa predieral k pokutovému územiu domácich hosťujúci Herrera, ale Olsson ho napokon dokázal odstaviť od lopty.
     
    55
    Hostia veľmi nebezpečne obliehajú pokutové územie domáceho Norwichu, ale dva pokusy o center do vápna boli zblokované a domácej obrane sa zatiaľ darí držať hráčov United v strednej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    56
    Jeden z hosťujúcich hráčov sa dopustil útočného faulu, exekúcie voľného kopu domácich sa ujal gólman Ruddy.
     
    57
    Mata prešprintoval pravé krídlo a vyslal na domácu bránu strieľaný center, po ktorom ale lopta opustila hraciu plochu a späť do stredu pola ju výkopom vrátil Ruddy.
     
    58
    Po jednom z osobných súbojov v strede pola ostáva na trávniku ležať domáci O'Neil a zveruje sa do opatery lekárov.
     
    59
    Hra pokračuje, domáci kombinujú na útočnej polovici, O'Neil sa už vrátil do hry.
     
    60
    Norwich sa dlho v útoku nezdržal, v strede pola majú loptu na svojich kopačkách hráči Manchesteru. Je za nami hodinka hry.
     
    61
    Herrera pekne zakombinoval na pravom krídle s Valenciom po akcii, ktorú začal Mata, ale keď Herrera hľadal na hranici šestnástky Lingarda, loptu získali domáci.
     
    62
    Valencia najskôr pekne centroval z pravého krídla na Carricka, ktorý sa vška nedostal k strele spoza šestnástky. Krátko na to sa dostal k zakončneiu samotný Valencia, ale jeho pokus z pravej strany vápna skončil len na jednom z domácich hráčov.
     
    63
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Robbie Brady, prichádza Dieumerci Mbokani.
     
    64
    Hostai zahrávali roh z ľavej strany, po ktorom už tretíkrát v dnešnom zápase hlavičkoval Smalling, ale tentokrát tesne minul domácu bránu.
     
    65
    Tesne na hranici pokutového územia hosťujúceho celku sa dostával k strele O'Neil, ale napokon bol odzbrojený. Norwich však zostal v útoku a po centri z ľavej strany pálil spoza šestnástky opäť O'Neil, ale jeho strela mierila príliš vysoko nad brvno De Geovej brány.
     
    67
    Teraz sú to pre zmenu hráči United, kto oblieha pokutové územie súpera, ale k strele sa hostia zatiaľ nedostali.
     
    68
    United svoj ofenzívny tlak nedokázali pretaviť v strelu na bránu, práve naopak hostia sa museli brániť po rýchlom brejku domáceho tímu, po ktorom pálil len do jedného z obrancov Jerome.
     
    69
    Nepresnosti na oboch stranách, ťažiskom hry najmä stred pola.
     
    70
    Valencia vybojoval svojou aktivitou na pravom krídle roh pre United, ktorý zahrával Mata, ale jeho center odvrátil na ďalší roh Howson. Po druhom Matovom centri od rohovej zástavky odkopol loptu do stredu pola domáci O'Neil.
     
    72
    Manchester United dal gól!
    Gól strelil JUAN MATA potom, čo sa dostával do dobrej príležitosti Rooney, ale nevystrelil, obtočil sa vo vápne okolo svojej osi a na pravej strane pokutového územia domácich našiel Matu, ktorý presnou strelou k bližšej žrdke otvoril skóre dnešného duelu.
    72. Juan Mata (MAN) - 0:1
     
    73
    Domáci zahrávali po faule hosťujúceho hráča priamy kop zo strednej vzdialenosti, po ktorom prišlo nepresné zakončenie Jeromeho.
     
    74
    United kombinujú na súperovej polovici, ale v bezpečnej vzdialenosti od vápna Norwichu.
     
    75
    Howson ostáva otrasene ležať na trávniku potom, čo sa nešťastne zrazil na vlastnej polovici s Juanom Matom. Po nepresnom centri United na pravé krídlo, budú vhadzovať spoza postrannej čiary na vlastnej polovici domáci.
     
    77
    Kvôli Howsonovemu zraneniu sa už dve minútky nehrá.
     
    78
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Morgan Schneiderlin.
     
    78
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Jonathan Howson, prichádza Graham Dorrans.
     
    78
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Cameron Jerome, prichádza Patrick Bamford.
     
    79
    Domáci zahrávali priamy kop zo nebezpečnej vzdialenosti z pravého kírdla, po ktorom nepresne halvičkoval Dorrans.
     
    80
    Zápas vstupuje do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    82
    Herrera sa pokúsil o strelu zo strednej vzdialenosti, ale nedokázal ňou ohroziť domácu bránu. Tempo zápasu v závere duelu výrazne opadlo.
     
    83
    United kombinujú v strede pola a je vidieť, že hostia sa nikam neponáhľajú a budú sa snažiť už len najmä ubrániť najtesnejší náskok.
     
    85
    Loptu kontrolujú najmä hráči United na vlastnej polovici a v oblasti stredového kruhu.
     
    86
    Domáci sa predsa len pokúsili o vyrovnanie, ale strela z ľavej strany nepriniesla nič, keďže lopta trafila len jedného z brániacich hráčov hostí.
     
    88
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Michael Carrick, prichádza Timothy Fosu-Mensah.
     
    89
    Dnešné stretnutie sa už viac-menej len dohráva, United držia loptu vo svojej moci. Teraz budú hostia zahrávať voľný kop po faule na Matu.
     
    90
    Norwich sa pokúsil o vyrovnanie, ale nebezpečný center z pravej strany odvrátil výborne hosťujúci zadák Smalling.
     
    90+1
    K riadnej hracej dobe sa bude nadstavovať 5 minút.
     
    90+2
    Dnešné stretnutie sleduje 27132 divákov.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Gary O'Neil (Norwich City).
     
    90+3
    V závere duelu pri lopte hráči United, ale po nepresnej Depayovej strele sa môžu domáci pokúsiť o posledný útok.
     
    90+4
    United odvracia nebezpečné centre smerujúce do vápna hostí.
     
    90+5
    Koniec zápasu. (15:40:45)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 72. Mata

    Karty:   90+2. O'Neil (NRW)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:10.
    Norwich City: Ruddy – Pinto, Martin (C), Bassong, M. Olsson – Redmond, O'Neil, Howson (78. Dorrans), Brady (63. Mbokani) – Hoolahan – Jerome (78. Bamford).
    Náhradníci: Rudd – Bamford, Dorrans, Jarvis, Mbokani, Naismith, Whittaker.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Rojo, Darmian (16. Borthwick-Jackson) – Carrick (88. Fosu-Mensah) – Lingard (78. Schneiderlin), Mata, A. Herrera, Depay – Rooney (C).
    Náhradníci: Romero – Borthwick-Jackson, Fosu-Mensah, Martial, Januzaj, McNair, Schneiderlin.

    Rozhodca: C. Pawson – M. Mullarkey, D. Bryan