Norwich – Manchester United 0:1 (kon.) | Sunderland – Chelsea 3:2 (kon.) | Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.)
Crystal Palace – Stoke City 2:1 (kon.) | West Ham – Swansea 1:4 (kon.) | Bournemouth – West Bromwich 1:1 (kon.)
Leicester – Everton 3:1 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
3:2 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 07.05.2016, 16:00 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Chelsea sa nachádza na deviatej priečke a na ôsmy Liverpool stráca sedem bodov. Sen o pohárovej Európe sa už dávnejšie rozplynul. Domáci však bojujú o záchranu a v súboji s Londýnčanmi potrebujú bodovať. Figurujú na prvom zostupovom mieste a na Newcastle strácajú jediný bod.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Mannone – Yedlin, Koné, Kaboul, van Aanholt – Kirchhoff – Borini, Cattermole (C), M'Vila, Khazri – Defoe.
    Náhradníci: Pickford – Seb Larsson, Rodwell, N'Doye, O'Shea, Lens, Watmore.

    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Mikel, Matić – Willian, Fàbregas, E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – Baba, Oscar, Pato, Traoré, Kenedy, Loftus-Cheek.

    Rozhodca: Mike Jones – West, Scholes.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodnú rozohrávku sa postarali hostia, ktorí kombinovali na vlastnej polovici, ale následne o loptu prišli.
     
    1
    Gary Cahill zastavil nebezpečný útok hostí, keď fauloval rozbehnutého Defoa. Hlavný arbiter mu udelil žltú kartu.
     
    2
    O exekúciu následného dobre vyzerajúceho priameho kopu sa postaral Wahbi Khazri, ktorého tvrdá rana uviazla v múre postaveného z hráčov londýnskej Chelsea.
     
    3
    Dopredu sa dostali aj hráči Chelsea, Costa nahral Fàbregasovi, no pri ňom boli dvaja hráči, ktorí mu znemožnili pokus o strelu.
     
    4
    Hosťom nevyšla ani táto akcia, ktorú ťahal Ivanović. Jeho pas na krídlo čakal Willian, no Srb poslal veľmi nepresnú prihrávku. Sunderland sa tak dostáva ku lopte prakticky zadarmo.
     
    5
    Sunderland prenikol ku bráne, lopta sa dostala ku Defoovi, ktorý sa nedokázal presadiť cez Cahilla, no vybojoval aspoň vhadzovanie, po ktorom ostávajú domáci vpredu.
     
    6
    Willian a Fàbregas si vymenili loptu v strede ihriska, prvý menovaný ju ihneď nakopol dopredu s vidinou nájsť Diega Costu, no napokon akcia skončila v Mannoneho náručí.
     
    8
    Chelsea robí pri svojej rozohrávke jednu chybu za druhou. Tentoraz zachytil loptu v strede ihriska Kirchhoff, jeho pas na Defoa bol však príliš rýchly.
     
    9
    Khazri poslal do súperovej šestnástky dlhú loptu takmer zo stredovej čiary, ale skončila mimo a nasleduje Courtoisov odkop.
     
    10
    Na druhej strane však zahrozili hostia! Fàbregas obehol Boriniho, videl, že si nabieha Willian, ktorému poslal spätnú prihrávku, ale strelu z brazílskej kopačky chytil Mannone bezproblémovo!
     
    12
    Sunderland sa opäť dokázal usadiť na útočnej polovici, no súboj na ľavej strane zvládol Ivanović, ktorý ihneď naštartoval útok svojich spoluhráčov.
     
    13
    Chelsea sa pomaly, ale isto prebúdza. Fàbregas dostal prihrávku za obranu, jeho spätný pas však odvrátil na prvý rohový kop zápasu Koné, ktorý sa drží za nohu.
     
    14
    Fàbregasov center zrazil hlavou pred Ivanovića Nemanja Matić, ale ani krajný obranca nedokázal vymyslieť strelu cez prehustenú šestnástku. Chelsea však kombinuje na útočnej polovici naďalej.
     
    14
    Chelsea dala gól!

    The Blues otvárajú skóre zápasu! Hazard prihral DIEGOVI COSTOVI, ktorý loptu posunul Cahillovi, jeho prihrávka sa od súpera odrazila priamo ku naturizovanému Španielovi a ten dokázal umiestniť svoju strelu ku vzdialenejšej žrdi!
    14. Diego Costa (CHE) - 0:1
     
    16
    Chelsea zachytila v strede ihriska ďalšiu loptu. Prihrávku dostal ihneď Fàbregas, ktorý zbadal lepšie postaveného Williana, ale nahral mu na päty a celú akciu zabrzdil.
     
    17
    Hazard nedokázal zachytiť jednoduchú prihrávku na trávniku a lopta skončila v zámedzí.
     
    18
    Sunderland pokryl nebezpečne vyzerajúci útok svojho súpera. Domácim sa v posledných minútach príliš nedarí podržať loptu a chyby už robia častejšie oni.
     
    19
    Veľké upozornenie pre Chelsea! Jermaine Defoe dostal parádny center, ktorý umiestnil do Courtoisovho protipohybu a trafil žrď, no ešte predtým bol odpískaný ofsajd!
     
    21
    Sunderland drží loptu v strede ihriska a snaží sa dostať bližšie ku bráne belgického gólmana v službách londýnskeho klubu.
     
    21
    Cattermole poslal strelu z diaľky, ktorú zrazil Matić pred seba a domáci hráči a priaznivci signalizovali hru rukou, ale pokutový kop sa konať nebude!
     
    23
    Pozeráme sa na útočnú aktivitu domácich hráčov, ktorí si loptu posúvajú z kopačky na kopačku.
     
    24
    The Black Cats sú stále pri lopte a snažia sa nájsť cestu cez nepriepustnú obranu Chelsea.
     
    25
    Napokon sa Sunderlandu nepodarilo vymyslieť nič zaujímavé, ale podobne skončila aj akcia hostí, keď Willian nezachytil prihrávku a nasleduje odkop v podaní brankára Mannoneho.
     
    26
    Yedlin mal na svojej hlave vyrovnanie! Parádny center mu poslal Khazri, no prvý menovaný si vylámal zuby na Courtoisovi, ktorý vyrazil!
     
    27
    Tentoraz bol Yedlin v pozícii prihrávajúceho hráča, no Fabio Borini jeho rýchlu prihrávku nedokázal zachytiť.
     
    28
    Na druhej strane doručil dobrý center do vápna Ivanović. Diego Costa si pohyb načasoval dobre, ale napokon pred ním dokázal odkopnúť jeden z brániacich hráčov.
     
    30
    Sunderlandu sa nepodarilo udržať loptu vo svojej moci a napokon sme zaregistrovali oslobodzujúci odkop, ktorý skončil pri Cahillovi.
     
    31
    Väčšina akcií The Black Cats smeruje na Jermaina Defoa, no tento Khazriho center bol o čosi dlhší ako sa patrilo.
     
    32
    Fabio Borini vysunul peknou prihrávkou Defoa, no anglický futbalista sa nachádzal v postavení mimo hry. Chelsea bude rozohrávať spred vlastnej brány.
     
    34
    John Terry a Fabio Borini sa ocitli vo vzájomnom súboji v strede ihriska, po ktorom ostali obaja na zemi, ale opakované zábery ukázali, že hosťujúci kapitán trafil talianskeho hráča lakťom do hlavy.
     
    36
    Fabio Borini sa po dlhšej dobe postavil a odkráčal vedľa ihriska. Medzitým pustil rozhodca Jones späť do hry Johna Terryho.
     
    37
    Borini je taktiež zdravotne v poriadku a ihneď sme ho mali možnosť sledovať v akcii, keď dostal loptu na hranicu šestnástky, no nepodarilo sa mu vytvoriť streleckú pozíciu.
     
    38
    Diego Costa ukázal, aký je silný na lopte. Po Fàbregasovom priťuknutí dokázal obísť dvoch hráčov, ale svoju sólovú akciu nedokázal dotiahnuť do zdarného konca.
     
    39
    Domáce tribúny sa rozčuľujú. Azpilicueta nahral Costovi, ktorý podľa všetkého vyšiel z ihriska, no nariadený je rohový kop pre hostí.
     
    40
    Ten nepriniesol nič zaujímavé. Na útočnej polovici sa útočným faulom previnil práve Diego Costa, ktorý mal dnes prsty vo všetkom dôležitom pre londýnsku Chelsea.
     
    41
    Sunderland AFC dal gól!
    Pár minút pred koncom prvého dejstva je vyrovnané! Po Cattermolovom nákope sa o loptu bojovalo vo vzduchu, Cahill hlavičkou nabil WAHBIMU KHAZRIMU, ktorý parádnou strelou nedal Courtoisovi žiadnu šancu!
    41. Wahbi Khazri (SUN) - 1:1
     
    43
    Chelsea dostala gól, o ktorý si však koledovala, pretože domáci hrozia z väčšiny protiútokov. Cahill vyriešil situáciu veľmi zle a tento gól padol jeho zavineným. Teraz sa mu podarilo vybojovať loptu a snaží sa naštartovať hosťujúcu akciu.
     
    44
    Borini dostal prihrávku do behu, ale pri snahe dostať sa ku lopte fauloval Azpilicuetu. Toto neušlo postrannému rozhodcovi, ktorý bol veľmi blízko.
     
    45
    Gary Cahill fauloval pri autovej čiare a domácim dáva ďalšiu príležitosť v podobe zaujímavého voľného kopu.
     
    45+1
    Nadstavili sa ešte tri minúty!
     
    45+1
    Domáca štandardka skončila tým, že sa guľatého čuda zmocnili hostia.
     
    45+2
    Thibaut Courtois musel pod tlakom upratať loptu do zámedzia, po vhadzovaní kombinujú na útočnej polovici hráči Sunderlandu.
     
    45+3
    Khazriho pripravil o loptu v strede ihriska Obi Mikel a hostia vyrážajú do poslednej akcie prvej polovice.
     
    45+3
    Chelsea dala gól!

    Gólom do šatne sa Chelsea ujíma po druhý raz v zápase vedenia! Azpilicueta dlho nerozmýšľal a ihneď loptu posunul do behu NEMANJOVI MATIĆOVI, ktorý rozvlnil sieť strelou pomedzi Mannoneho nohy!
    45+3. Nemanja Matić (CHE) - 1:2
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvá polovica zápasu priniesla vcelku zaujímavý futbal, ktorý okorenili tri gólové momenty. Ako prvá sa ujala vedenia Chelsea, keď sa presadil Diego Costa. V 41. minúte dokázal nájsť odpoveď Khazri, ale nebolo to všetko. Pár sekúnd pred koncom našiel Azpilicueta Matića, ktorý vrátil Chelsea do pohody a vedenia.

    Druhý polčas začne približne o 17:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Borini a Defoe sa postarali o rozohrávku druhej časti hry, ktorá, dúfajme, bude taktiež zaujímavá.
     
    47
    Defoe nahral Khazrimu, ktorý vošiel do veľkého vápna, ale o loptu prišiel. Domáci však pokračovali ďalej, ale Kirchhoffova rana ostala zablokovaná.
     
    48
    Sunderland začala veľmi aktívne! M'Vila našiel jedovatým centrom na zadnej žrdi Defoa, ktorému chýbalo k zakončeniu pár centimetrov!
     
    49
    Na druhej strane prihral Azpilicueta Fàbregasovi, no jeho spätnú prihrávku zachytil M'Vila.
     
    49
    Eden Hazard našiel Diega Costu, ktorý sa ocitol sám pred Mannonem, no nedokázal streliť svoj druhý gól v zápase!
     
    49
    Khazri nahral Defoovi, ktorý sa chcel uvoľniť a vypáliť, no Cahill mu to nedovolil.
     
    50
    John Obi Mikel poslal na hranici šestnástky k zemivan Aanholta a Sunderland má zaujímavý priamy kop.
     
    51
    Následný priamy kop rozohral Khazri, ktorého center nadvihol Kirchhoff, ale Courtois bol pripravený.
     
    52
    Lee Cattermole podkopol rozbehnutého Hazarda, ktorý by išiel do zaujímavej šance. Domáci hráč dostal žltú kartu a Chelsea má navyše štandardku.
     
    53
    Hra je prerušená, pretože na zemi leží Hazard.
     
    54
    Fàbregasov center do stredu šestnástky nepriniesol nič zaujímavé, Sunderland sa dokázal oslobodiť formou dlhého odkopu.
     
    55
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Lamine Koné, prichádza John O'Shea.
     
    56
    The Black Cats dokázali vyraziť do rýchleho útoku, no Jermaina Defoa dokázal zablokovať dobre hrajúci Nemanja Matić.
     
    58
    Cattermolov pas na Defoa neprešiel a hostia sa ihneď dostali pred šestnástku svojho súpera, ktorý je v druhej polovici veľmi odvážny.
     
    59
    Costa nahral Matićovi, ten ešte posunul na Ivanovića, ale jeho prudký center odohral na protiútok spoluhráčov Kaboul.
     
    60
    Rohový kop Sunderlandu zobral na svoje plecia Wahbi Khazri, ale jeho center neznamenal pre hosťujúci celok nič nebezpečné.
     
    62
    The Blues si posúvali loptu za veľkým vápnom až našiel Fàbregas Diega Costu, ktorý nedokázal prepáliť loptu cez Mannoneho!
    62. Diego Costa (CHE)
     
    63
    Chelsea by chcela rozhodnúť dnešný zápas, pretože domáci sú stále namotivovaní získať aspoň bod, ktorý majú stále na dosah.
     
    64
    Khazriho center odvrátil jeden z hostí za šestnástku, kde sa do lopty oprel Cattermole, no jeho strela bez prípravy skončila veľmi ďaleko od brány.
     
    64
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Jan Kirchhoff, prichádza Duncan Watmore.
     
    65
    Hazard pribrzdil útok domácich dobrým obranným sklzom len na chvíľu, ale ani po autovom vhadzovaní sa Sunderlandu nepodarilo dostať bližšie ku bráne.
     
    67
    Sunderland AFC dal gól!
    Domáci dobíjali svätyňu Thibauta Courtoisa dovtedy, kým nestrelili vyrovnávajúci gól! Van Aanholt našiel presnou prihrávkou FABIA BORINIHO, na ktorého delovku si hosťujúci brankár siahol, no nedokázal jej zabrániť v ceste do siete!
    68. Fabio Borini (SUN) - 2:2
     
    68
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Branislav Ivanović, prichádza Abdul Baba.
     
    69
    Sunderland AFC dal gól!
    Neskutočné, domácim sa podarilo otočiť a sú vo vedení! Yedlinov center si spracoval JERMAINE DEFOE a parádnou strelou ku pravej žrdi dáva domácim nádej na záchranu!
    69. Jermain Defoe (SUN) - 3:2
     
    70
    Defoe si pri oslave gólu vyzliekol dres, žltá karta.
     
    71
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Lee Cattermole, prichádza Sebastian Larsson.
     
    73
    Patrick van Aanholt sa postaral o faul tesne pred vlastnou šestnástkou a hostia majú veľkú šancu na gól!
     
    74
    Willian zakrútil loptu, no Vito Mannone ju vytlačil nad brvno a užíva si ovácie publika!
     
    74
    Následný roh Chelsea ostal bez zakončenia a dopredu vyrážajú The Black Cats.
     
    75
    Na druhej strane zobral exekúciu rohu na svoje plecia Khazri, no ani Sunderland od rohovej zástavky nepochodil.
     
    76
    Chelsea si posúva loptu na útočnej polovici a snaží sa o vyrovnanie. Do konca zápasu ostáva približne 15 minút a Sunderland živí nádej na dôležité tri body.
     
    77
    Monotónna rozohrávka Chelsea napokon skončila neúspechom, dopredu vyrazili po ľavej strane domáci, ale ani im sa nepodarilo dostať do zakončenia.
     
    78
    Útočná akcia Chelsea tentoraz zlyhala na ofsajdovom postavení Diega Costu.
     
    79
    Wahbi Khazri zahral ďalšiu štandardnú situáciu, no jeho center sa stal ľahkou korisťou pre hosťujúcich hráčov.
     
    80
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Oscar.
     
    81
    Chelsea kontroluje priebeh hry s loptou vo svojej moci. Sledujeme pokojnú rozohrávku v strede ihriska keďže domáci sú v plnom počte pripravení brániť vlastnú šestnástku.
     
    82
    Chelsea skúša všetko možné. Teraz sa snažil nájsť Costu Thibaut Courtois, no lopta sa dogúľala ku Mannonemu.
     
    83
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza John Obi Mikel, prichádza Bertrand Traoré.
     
    85
    Hostia začínajú svoju útočnú akciu postupným útokom od vlastnej brány. Sunderland sa snaží držať stred ihriska a vytláčať súperových hráčov von.
     
    86
    Domácim sa to podarilo, keď musela Chelsea zapojiť do hry brankára, ale jeho odkop bol veľmi presný, zachytil ho vpredu Hazard.
     
    87
    John Terry dohral súboj s Defoom za hranicou pravidiel. Hlavný arbiter Mike Jones neváhal ani sekundu a ihneď vytiahol žltú kartu.
     
    87
    Kaboul dostal žltú kartu za zbytočné protesty smerom na hlavného rozhodcu.
     
    88
    Sebastian Larsson zastavil rodiaci sa útok hostí v strede ihriska nedovoleným spôsobom a pokračujeme v rozdávaní žltých kariet.
     
    89
    Chelsea sa pomalým spôsobom dostala až ku bráne a chystá si priamy kop. Diega Costu stiahol na zem John O'Shea.
     
    90
    Ku lopte sa postavili Oscar a Fàbregas, no pálil druhý menovaný. Jeho strela sa od múru odrazila ku Matićovi, ktorý dlho rozmýšľal a domáci sa dokázali oslobodiť vďaka dlhému odkopu.
     
    90+1
    Začalo sa päť nadstavených minút dramatického zápasu!
     
    90+1
    Watmore začal burcovať domáce tribúny, ktoré sa celý čas starajú o veľmi dobrú atmosféru. Teraz však tŕpnu, či sa ich miláčikom podarí udržať tesný náskok.
     
    90+2
    Chelsea sa dostala ku lopte, no po Matićovej prihrávke odkopol Terry len ku Larssonovi.
     
    90+3
    Chelsea sa napokon dokázala prepracovať dopredu, no Traorého prihrávka dovnútra šestnástky skončila v Mannoneho náručí.
     
    90+3
    Borini zbadal, že Courtois je von z brány a rozhodol sa, že skúsi trafiť prázdnu bránu, no nepodarilo sa mu to. Domáci tréner rozhadzuje rukami, pretože Talian mohol loptu radšej podržať.
     
    90+5
    John Terry vletel do Khabriho bezhlavo a za svoj faul dostal druhú žltú kartu! V sprchách tak bude o pár sekúnd skorej.
     
    90+6
    Sunderland rozohral voľný kop nadlho, no Defoe prihral do ofsajdu. Chelsea vyráža do posledného útoku dnešného zápasu.
     
    90+6
    Mannone má loptu vo svojom náručí a je rozhodnuté!
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Parádny zápas je za nami a Sunderland môže byť veľmi spokojní, pretože dokázal v druhom dejstve streliť dva góly a otočiť. Táto výhra pre zverencov Sama Allardyca znamená, že sa vyšvihli na 17. priečku a pred Newcastlom majú bodový náskok.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný športový večer. (18:00:06)

    Roland Hric

    Góly: 41. Khazri, 67. Borini, 69. Defoe – 14. D. Costa, 45+3. Matić

    Karty:   52. Cattermole (SUN), 70. Defoe (SUN), 87. Kaboul (SUN), 88. Seb Larsson (SUN) – 1. Cahill (CHE), 87. Terry (CHE)   90+5. Terry (CHE)


    Sunderland AFC: Mannone – Yedlin, Koné (55. O'Shea), Kaboul, van Aanholt – Kirchhoff (64. Watmore) – Borini, Cattermole (C) (71. Seb Larsson), M'Vila, Khazri – Defoe.
    Náhradníci: Pickford – Seb Larsson, Rodwell, N'Doye, O'Shea, Lens, Watmore.

    Chelsea FC: Courtois – Ivanović (68. Baba), Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Mikel (83. Traoré), Matić – Willian (80. Oscar), Fàbregas, E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Begović – Baba, Oscar, Pato, Traoré, Kenedy, Loftus-Cheek.

    Rozhodca: Mike Jones – West, Scholes