Švédsko – Lotyšsko 2:1 (po pr.) | USA – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Česko – Rusko 3:0 (kon.)
koniec
Česko
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Rusko
Piatok 06.05.2016, 19:20 • VTB Ice Palace, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:15.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto on-line textového prenosu zo zápasu Majstrovstiev sveta 2016 v ľadovom hokeji medzi Česko – Rusko! Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:15!

    Ubehol jeden rok a opäť sa môžu fanúšikovia ľadového hokeja tešiť na Majstrovstvá sveta! Tento rok sa toto podujatie odohrá v Rusku a to konkrétne v Petrohrade a v Moskve. Turnaj sa odohrá klasickým spôsobom, ako poznáme už od roku 2012 a to na dve základne skupiny A a B. V oboch skupinách je 8 tímov a do štvrťfinále postúpia prvé 4 tímy!

    Skupina A: Kanada, Fínsko, USA, Slovensko, Bielorusko, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko

    Skupina B: Rusko, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, Lotyšsko, Nórsko, Dánsko, Kazachstan

    Aktéri tohto zápasu Česko a Rusko pôsobia teda v základnej skupine B, ktorá sa odohrá v Moskve!

    Česko:
    Česká hokejová reprezentácia ide na tento šampionát s novým trénerom a to s Vladimírom Vůjtkom, ktorý ešte na minuloročnom šampionáte trénoval našu reprezentáciu. Už tradične má tento tím silný výber a nachádzajú sa v ňom 4 hráči z NHL. Česko má každý rok tie vyššie ambície, uvidíme, ako sa im napokon bude na tomto šampionáte dariť.

    Brankári: Pavel Francouz (Traktor Čeľabinsk, KHL/Rus.), Dominik Furch (Avangard Omsk, KHL/Rus.), Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň)

    Obrancovia: Michal Kempný (Avangard Omsk, KHL/Rus.), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL/SR), Michal Jordán (Carolina Hurricanes, NHL/USA), Jan Kolář (Amur Chabarovsk, KHL/Rus.), Petr Zámorský (Örebro/Švéd.), Jakub Jeřábek (HC Škoda Plzeň), Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Adam Polášek (HC Sparta Praha), Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec)

    Útočníci: Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens, NHL/Kan.), David Pastrňák (Boston Bruins, NHL/USA), Roman Červenka (Piráti Chomutov), Jan Kovář, Tomáš Filippi (obaja Metallurg Magnitogorsk, KHL/Rus.), Petr Koukal (Avtomobilist Jekaterinburg, KHL/Rus.), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava, KHL), Martin Zaťovič (Lada Togliatti, KHL/Rus.), Tomáš Zohorna (Amur Chabarovsk, KHL/Rus.), Robert Kousal (Metallurg Novokuzneck, KHL/Rus.), Jiří Sekáč (Arizona Coyotes, NHL/USA), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Richard Jarůšek (Mountfield HK), Michal Řepík, Michal Birner (obaja Bílí Tygři Liberec)

    V príprave pred MS odohrala táto reprezentácia 9 zápasov, z ktorých 4 vyhrala v riadnom hracom čase, 1 po predĺžení a 4 prehrala.

    Rusko:
    Domáci celok má jasný cieľ: zlatá medaila! Už tradične má Rusko len tie najvyššie ambície na každom šampionáte a určite by chceli na domácom šampionáte obsadiť prvé miesto. Káder Ruska je nabitý hviezdami ľadového hokeja z NHL a KHL!

    Brankári:
    Sergej Bobrovskij (Columbus Blue Jackets, USA/NHL), Igor Šesťorkin (SKA Petrohrad, KHL), Iľja Sorokin (CSKA Moskva, KHL)

    Obrancovia:
    Nikita Zajcev (CSKA Moskva, KHL), Denis Denisov (CSKA Moskva, KHL), Viktor Antipin, Alexej Bereglazov (obaja Metallurg Magnitogorsk, KHL), Alexej Marčenko (Detroit Red Wings, USA/NHL), Alexej Jemelin (Montreal Canadiens, Kan./NHL), Vjačeslav Vojnov, Anton Belov, Maxim Čudinov (všetci SKA Petrohrad/KHL)

    Útočníci: Sergej Plotnikov (Arizona Coyotes, USA/NHL), Sergej Kalinin (New Jersey Devils, USA/NHL), Stepan Sannikov (Sibir Novosibirsk/KHL), Jevgenij Dadonov, Vadim Šipačov, Sergej Širokov (všetci SKA Petrohrad/KHL), Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogorsk, KHL), Alexander Burmistrov (Winnipeg Jets, Kan./NHL), Jegor Averin, Daniil Apaľkov (obaja Lokomotiv Jaroslavľ/KHL), Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings, USA/NHL), Sergej Andronov, Roman Ľubimov, Ivan Telegin, Alexander Radulov (všetci CSKA Moskva, KHL), Artemij Panarin (Chicago Blackhawks, USA/NHL)

    V príprave pred MS odohrala táto reprezentácia 8 zápasov, z ktorých 3 vyhrala v riadnom hracom čase, 2 vyhrala po predĺžení a 3 prehrala.

    Čaká nás tak určite zaujímavé stretnutie, pri ktorom by sme sa nudiť nemali, hokejová aréna bude vypredaná! Uvidíme, ako obaja aktéri tohto zápasu vstúpia do šampionátu!
    Ranný pohľad na moskovské letisko, z ktorého sa časť redakcie Onlajnov odobrala do Petrohradu a časť ostala v hlavnom meste Ruskej federácie

    Za obedom sme sa vybrali k moskovskému štadiónu. VTB Ice Palace je zaliaty slnkom a je nádherný!
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Furch (Francouz) – Jeřábek, Jordán, Kolář, Šimek, Kempný (A), Kundrátek, Doudera – Červenka (A), Plekanec (C), Pastrňák – Birner, Kovář, Řepík – Kašpar, Zohorna, Kousal – Zaťovič, Filippi, Koukal – Jarůšek

    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Čudinov, Bělov, Zajcev, Marčenko, Antipin – Tělegin, Mozjakin (A), Dacjuk (C) – Panarin, Dadonov, Šipačov (A) – Plotnikov, Ljubimov, Kalinin – Širokov, Burmistrov

    Rozhodca: Piechaczek (GER), Wehrli (SUI) – Nieminen (FIN), Pihlblad (SWE).
     
    Príjemný podvečer všetkým, ktorí klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním! Do začiatku stretnutia medzi Česko – Rusko už veľa času neostáva. Zatiaľ si môžte prezrieť zostavy, s akými oba tímy do zápasu pôjdu a ako ich poskladali tréneri Vladimír Vůjtek a Oleg Znarok.
    Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Piechaczek (GER), Wehrli (SUI) – Nieminen (FIN), Pihlblad (SWE).
    Tesne pred úvodným buly sa Vám opäť prihlásime!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche! Vypočujeme si hymny oboch krajín a stretnutie sa môže začať! Prajem všetkým príjemný športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    Zápas sa nám už naplno rozbehol! Česi sa pokúšali o prvý výpad na bránku Ruska, dopustili sa však len zakázaného uvoľnenia. Do útočného pásma sa tak dostávajú Rusi.
     
    01:00
    Teraz sa už Čechom podarilo sa dostať do útočného pásma a sledovali sme prvé ohrozenie na brankára Bobrovskijho, Bornerovu strelu však brankár domácich zneškodnil.
     
    01:25
    Napokon sa po rýchlom výpade dostali dopredu aj Rusi a zasahovať tak musel aj brankár Furch, ten si však podobne počínal úspešne a hru prerušil svojim zákrokom.
     
    02:00
    Opäť sa nám hra prerušuje po stečovanej strele. Rusko opäť získava buly v útočnom pásme, Česi tak od úvodu musia odolávať tlaku domáceho výberu.
     
    02:35
    Od úvodu sledujeme rýchly a kvalitný hokej, oba tímy však hrajú veľmi pozorne, aby nespravili žiadnu vážnu chybu, ktorá by znamenala nebezpečenstvo.
     
    03:00
    Pred bránkou Česka bolo opäť rušno, brankár Furch však dokázal puk vytesniť do bezpečia a následne ho jeho spoluhráči vyviezli do bezpečia. Celou arénou sa ozýva mohutný pokrik fanúšikov Ruska.
     
    03:55
    Ďalší útok Rusov si zobral na starosť Burmistrov, nedokázal však puk zaviesť až pred bránku Česka a na modrej čiare ho stratil. Dopredu to tak teraz môžu hokejisti z Českej republiky.
     
    04:10
    Rusko sa opäť prakticky zadarmo dostane ku buly v útočnom pásme po stečovanom puku. Zatiaľ však obrana oboch celkov pracuje výborne.
     
    04:35
    Česko teraz vyrazilo do rýchleho brejku, ku puku sa dostal Plekanec, v dobrej pozícii však bránku Rusov netrafil a do rýchleho brejku idú Rusi.
     
    05:00
    Obrovská šanca na strane Česka! Rusko stratilo puk a tak sa Česi dostali do rýchleho brjeku, puk dostal na hokejku Červenka a jeho strela skončila na prilbe brankára Bobrovskijho!
     
    05:31
    Presilová hra pre Česko! Rusko teraz zle striedalo a za príliš veľa hráčov na ľade dostáva hráčska lavica trest na dve minúty!
     
    06:00
    Česko hrá zatiaľ presilovku veľmi dobre! Drží sa v útočnom pásme a hrozí nebezpečnými strelami, puk však nie a nie padnúť za chrbát ruského brankára.
     
    07:00
    Presilovka Česka sa pomaličky bude končiť, Rusko má čo robiť, aby sa dokázalo ubrániť veľkému tlaku svojho súpera.
     
    07:31
    Rusko hrá už v plnom počte! Česko síce svoju výhodu v presilovke nevyužilo, ale dokázalo poriadne vytrápiť Rusko! Uvidíme, ako sa teda bude zápas vyvíjať ďalej.
     
    08:00
    Po skončení presilovky sú teraz častejšie pri puku hokejisti domáceho výberu, avšak Česko im veľa priestoru neposkytuje. Hra sa však odohráva prevažne v útočnom pásme Ruska.
     
    08:35
    Česi si vybojovali teraz puk na svoje hokejky, dostali sa aj do rýchleho protiútoku, avšak Jordán zle zakombinoval a jeho následná prihrávka nenašla nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    09:25
    Rusi sa prekvapivo teraz dostali do prečíslenia, strela od modrej však brankára českého výberu nezamestnala, pretože puk skončil len na zadnom mantinely.
     
    10:00
    Prvá polovička prvej tretiny je už za nami, zatiaľ sledujeme výborný hokej, častejšie je však pri puku Rusko, ktoré poriadne trápi svojho dnešného súpera v jeho obrannom pásme.
     
    10:45
    Sledovali sme obrovský tlak v obrannom pásme Česka, Rusi poriadne zatlačili na svojho súpera, všetky ich streli však skončilo len mimo bránky, ktorú stráži Furch.
     
    11:25
    Čechom sa napokon podarilo dostať sa do prečíslenia, avšak nemali už dostatok síl aby presnejšie zakončili. Puk je už na hokejkách domácich a tak sa Česko musí rýchlo vrátiť späť.
     
    12:43
    Druhá presilovka pre Česko! Kalinin sa previnil podrazením a tak si odsedí dve minúty na trestnej lavici!
     
    13:15
    Druhá presilovka Česka sa už naplno rozbehla, Česko sa drží v útočnom pásme, avšak nedarí sa im nájsť priestor, odkiaľ by šlo vyslať nebezpečnú strelu na brankára Ruska.
     
    14:00
    Kovář sa teraz dostal do zakončenia, bol však troška z uhla a tak sa mu nepodarilo trafiť bránku a puk skončil len na zadnom mantinely a tak s Rusi dokázali oslobodiť.
     
    14:48
    Česko dalo gól!

    Je tu prvý gól tohto zápasu a na smútok domácich fanúšikov ho dáva Česko počas presilovej hry!
    Tak táto presilovka už Cechom vyšla, po výbornej kombinácii sa ku puku dostal obranca TOMÁŠ KUNDRÁTEK, ktorého strelu ešte síce niekto tečoval, ale puk skončil tam kde má a to v bránke Ruska – Česko vyhráva 1:0!
    Asistencie: Jan Kovář, Michal Kempný.
    14:48 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:0

     
    15:00
    Toto zrejme Rusi nečakali, že budú musieť doťahovať výsledok. Avšak je pred nami ešte veľa času, určite sa tak máme na čo tešiť.
     
    16:01
    Prvá presilovka v tomto zápase pre Rusko! Tomáš Kempný sa previnil proti pravidlám nedovolenim bránením a tak sa bude musieť Česko brániť v oslabení!
     
    16:45
    Rusko poriadne oblieha bránku svojho súpera, avšak Česko sa v oslabení bráni výborne a Rusku neposkytuje žiadne priestor, odkiaľ by mohlo nebezpečne vystreliť.
     
    17:00
    Antipinov sa dostal ku strele, ale aj s ňou si brankár Česka Furch dokázal poradiť a tak Česko stále vyhráva o jeden gól!
    Predzápasový nástup hráčov na ľad
     
    17:45
    Rusom sa už presilovka kráti, Česko sa aj naďalej bráni úspešne a Rusov prakticky ku ničomu nepúšťa.
     
    18:01
    Česko hrá v plnom počte! Rusi s prakticky ku ničomu vážnemu počas presilovky nedostali a Česko si tak ubránili svoje tesné jednogólové vedenie.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    19:01
    A opäť je tu presilovka pre Česko! Chudinov sa previnil podrazením a tak si odpyká trest na dve minúty!
     
    19:45
    Česko sa drží v útočnom pásme a hrozí pred bránkou Rusov, domáci výber sa však zatiaľ bráni úspešne. Ak gól nepadne, Česi si prenesú nejaký ten presilovkový čas aj do začiatku druhej tretiny!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina zápasu Česko – Rusko a výsledok je trocha prekvapivý, pretože Česko vyhráva 1:0! Sledovali sme vynikajúcu prvú tretinu, divákom sa hokej páčil, ale domácim priaznivcom sa nepáči zatiaľ priebežný výsledok zápasu! Ten sa zrodil v 15.minúte, keď sa počas presilovky presne trafil Kundrátek! Rusko malo k dispozícii aj presilovku, ale tú Česko perfektne ubránilo. Česko malo k dispozícii ešte okrem spomínanej presilovky ďalšie dve, jednu Rusi ubránili, ale ešte sa budú musieť v úvodných sekundách druhej tretiny brániť!

    Hráči sa pobrali do šatní na prestávku, tešme sa tak na to, čo nás bude čakať v druhej tretine!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, takže druhá tretina sa už môže čoskoro začať! Uvidíme, čo všetko nás v nej čaká.
     
    Pripomíname, že Rusko sa bude musieť ešte jednu minútu brániť početnej výhode Česka!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina sa rozbehla, do zakončenia sa dostal Kašpar, ale ku žiadnemu nebezpečnému pokusu sa nedostal. Rusko sa však ešte musí brániť vo svojom obrannom pásme.
     
    20:48
    Česko dalo gól!

    Domáca aréna je v šoku! Česku vyšla presilovka a Rusko prehráva 2:0! Od modrej čiary smerovala strela na bránku Ruska, ku odrazenému puku sa dostal ROMAN ČERVENKA, ktorý aj na dvakrát poslal puk za chrbát ruského brankára!
    Asistencie: Jakub Jeřábek, David Pastrňák.
    20:48 Roman ČERVENKA - 2:0

     
    21:05
    V aréne to len tak stíchlo, domáci neveria, že ich tím prehráva už 2:0! Rusi sa však určite ešte nevzdávajú a máme sa tak na čo tešiť!
     
    22:00
    Česku však dva strelené gól určite dodali veľa síl a aj takého pokoja na ich hokejky, čo je teraz určite vidieť. Rusko sa síce vie dostať ku puku, ale nevie nič zaujímavé vymyslieť.
     
    23:20
    Do rýchleho brejku sa teraz dostal výber Česka, konkrétne Plekanec s Pastrňákom, avšak kapitán českého výberu bránku Ruska v dobrej pozícii netrafil!
     
    24:35
    Rusi však momentálne tvrdo bojujú o každý puk a ja na nich vidno, že sa snažia streliť čo najrýchlejšie kontaktný gól, ktorý by ich vrátil späť do zápasu.
     
    25:20
    Česko sa však žiadnej veľkej chyby zatiaľ nedopustilo a hrá s veľkým pokojom. Rusko to tak bude mať veľmi ťažké, aby sa vrátilo späť do tohto zápasu!
     
    26:30
    Rusi teraz zaváhali v obrannom pásme! Na ľavej strane dostal puk na svoju hokejku Plekanec, avšak v dobrej pozícii bránku netrafil!
     
    27:25
    Puk majú momentálne častejšie Česi, avšak neradí sa im pred bránkou domácich nič nebezpečné vymyslieť. Takýto vývoj zápasu asi nečakal nikto, ale Česko hrá naozaj dobre!
     
    28:00
    Ku puku sa už dostal výber domácich a snažia sa preniknúť do útočného pásma a vymyslieť tam niečo nebezpečné, Furch je však v bránke Česka už dávnejšie bez práce.
     
    28:30
    Filippi sa teraz dostal ku nebezpečnej strele a brankár domáceho tímu radšej hru prerušil. Česko tak ešte ostane v útočnom pásme.
     
    29:00
    Po dlhšej dobe sa Rusom podarilo niečo nebezpečné vymyslieť, pred bránkou Česka však napokon zle zakombinovali a tak Česi puk vyvážajú do bezpečia.
     
    29:31
    Rusko si zahrá presilovku! Autor druhého gólu Roman Červenka sa previnil hákovaním a tak si Rusko zahrá druhú presilovku v tomto zápase, gól potrebujú ako soľ!
     
    30:00
    Druhá presilovka Ruska je už v plnom prúde, Česko sa zatiaľ bráni úspešne a darí sa mu držať domáci výber ďalej od svojej brány.
     
    30:35
    Rusko však už naplno rozbehlo svoj kolotoč, avšak nedarí sa im vyslať presnú strelu na brankára Česka Dominika Furcha.
     
    31:31
    Česko hrá už v plnom počte, Rusku sa nepodarilo zahrať túto presilovku podľa predstáv a gól nestrelilo!
     
    31:45
    Mozjakin v obrovskej šanci! Rusko sa držalo v útočnom pásme, puk na hokejku dostal Mozjakin, jeho následná strela však skončila na brvne bránky Česka! Česko tak malo teraz veľké šťastie a naďalej vyhráva o dva góly!
     
    32:10
    Teraz sa na druhej strane dostalo do zakončenia aj Česko, brankár domáceho výberu však úspešným zákrokom hru prerušuje. Pomaličky sa začína krátiť druhá tretina.
     
    33:15
    Rusko sa dostalo do závaru pred bránkou svojho súpera, Česko však všetko ustálo a snaží sa teraz preniknúť do útočného pásma. No určite sme všetci zvedaví, či sa Rusom podarí ešte niečo do konca druhej tretiny vymyslieť.
     
    34:55
    Sledovali sme obrovský tlak hokejistov domáceho výberu z Ruska, avšak nepodarilo sa im napokon puk dostať za chrbát brankára Furcha.
     
    35:15
    Obrovský tlak Rusov pokračuje aj naďalej! Len to tak na tribúnach vrie, avšak Rusko nie a nie dostať puk do bránky! Čo teraz predvádza Rusko je priam neskutočné, krásne hokejové divadlo!
     
    36:45
    Tlak Rusov pokračuje aj naďalej! Burmistrov sa dostal ku puku, avšak netrafil odkrytú časť bránky Česka! Rusko teraz predvádza neskutočný hokej!
     
    37:25
    Obrovský tlak Ruska je už zažehnaný, Česi aj s dávkou veľkého šťastia gól neinkasovali a tak si aj naďalej držia výborný náskok pred koncom druhej tretiny.
     
    38:30
    Po veľmi dlhej dobe sa Česko dostalo do útočného pásma a po strele Kolářa brankár Ruska radšej hru prerušil. Druhá tretina sa už rýchlo napĺňa.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám aj druhá tretina zápasu Česko – Rusko! Sledujeme naozaj úžastný zápas, avšak pre Rusov sa stav vyvíja veľmi nepriaznivo, pretože prehrávajú s Českom 2:0! Česko využilo zvyšok presilovky, ktorú si prenieslo z prvej tretiny a hneď v úvode druhej tretiny išlo do vedenia 2:0! Rusko však dokázalo vytvoriť veľký tlak na bránku Česka, ale domácemu výberu sa ešte stále nedarí streliť prvý gól na tomto šampionáte!

    Sledujeme krásne stretnutie, šance sú na oboch stranách, skóre sa vyvíja nepriaznivo pre Rusov, určite sa tak máme na čo tešiť aj v poslednej tretej tretine!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, takže posledná tretia tretina sa už môže čoskoro začať! Uvidíme, čo všetko nás v nej čaká.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:00
    Rusko je od začiatku tejto tretiny pri puku a tlačí sa pre bránku Česka! Uvidíme, či sa napokon domácemu vyberú podarí niečo s týmto zápasom ešte spraviť.
     
    41:30
    Domáci výber teraz dlho kombinoval pred bránou Česka, avšak nepodarilo sa mu nijako nebezpečne ohroziť Furcha. Česká defenzíva zatiaľ všetko zvláda.
     
    42:45
    Tlak Ruska na bránku Česka pokračuje aj ďalej, domácemu výberu sa však dnes v koncovke vôbec nedarí. Ljubimov stroskotal na dnes vynikajúcom Furchovi.
     
    43:20
    Hra sa teraz presúva do stredného pásma, Česko sa vymanilo z tlaku Ruska a snaží sa čo najdlhšie držať puk na svojich hokejkách a zbierať tak cenný čas.
     
    43:31
    Presilovka pre Rusko! Radim Šimek sa previnil podrazením a tak Česko čakajú krušné dve minúty!
     
    44:00
    Výborný zákrok brankára Furcha! Ani Marchenko ho tak nedokázal prekonať, ak dnes Česko vyhrá, tak aj vďaka výbornému výkonu svojho brankára!
     
    44:50
    Ani táto strela Rusov gólom neskončila, pred bránkou Česka to už poriadne vrie, ale ten puk do nej nie a nie padnúť, Rusko hrá túto presilovku vynikajúco, chýba však tomu gól!
     
    45:13
    Krátka presilovka o dvoch hráčov! Jan Kolář sa previnil držaním a tak bude hrať Rusko presilovku 5 na 3 na 18 sekúnd, potom bude pokračovať klasická presilovka 5 na 4!
     
    45:37
    Dacjuk minul bránku Česka a skončila sa už aj početná výhoda o dvoch hráčov domácich hokejistov! Avšak Rusko si ešte zahrá presilovku 5 na 4!
     
    46:10
    Ljubimov sa dostal ku dorážke, avšak nedokázal dostať puk následne do bránky! Česko sa tak oslobodzuje z pod tlaku Ruska!
     
    47:14
    Česko hrá už v plnom počte! Skvelo tak zvládli ťažké dlhé minúty v oslabeniach a smerujú za senzačným víťazstvom, avšak Rusku ešte ostáva pomerne dosť času niečo spraviť, Furch však dnes pred bránkou Česka zatiahol obrovskú roletu!
     
    48:10
    Hra sa teraz po ofsajde presunula do stredného pásma, Česko si tak drží Rusov od svojej brány.
     
    48:45
    Puk je momentálne na hokejkách domácich hokejistov, ktorí sa snažia o nebezpečné preniknutie do obranného pásma Česka.
     
    49:45
    Dopredu sa však teraz podarilo preniknúť aj Čechom, avšak v útočnom pásme nič zaujímavé nevymysleli a tak musel na druhej strane po rýchlom brejku Ruska zasahovať v bránke Česka Furch.
     
    51:10
    Vojnov sa dostal do ideálneho zakončenia, avšak Furch včas vytasil svoj betón a puk vyrazil do bezpečia.
     
    51:45
    Presilovka pre Česko! Šipačjov sa previnil nedovolenim bránením a tak si Česko zahrá v početnej výhode, čo je určite skvelým impulzom pre Česko v týchto minútach zápasu!
     
    52:15
    Česi držia puk na svojich hokejkách a snažia sa tak zbierať čas. Síce sa dostávajú počas presilovky do útočného pásma, ale z útok na bránu to nijak nepreháňajú.
     
    53:45
    Rusko hrá už v plnom počte! Rusom tak ostáva približne 6 minút na to aby strelili dva góly a vynútili si tak predĺženie. Tak takúto situáciu čakal málo kto!
     
    54:45
    Česi sa už bránia aj za cenu zakázaného uvoľnenia, avšak obrana Česka hrá vo veľkej pohode a Rusov ku ničomu nepúšťa.
     
    55:15
    Domáci výber sa nemôže dostať ku tlaku na bránku svojho dnešného súpera, veľa času neostáva, aby sme s dočkali senzácie!
     
    56:00
    Aj naďalej sa darí Česku držať Rusov ďalej od svojej brány, na chvíľu sa Česko usadilo aj v útočnom pásme domácich, avšak ku ničomu prevratnému tam nedošlo.
     
    56:35
    Určite sme aj zvedaví, či dôjde zo strany Ruska aj ku hre bez brankára! Česko sa aj naďalej úspešne bráni a Rusku čas teraz ubieha veľmi rýchlo, Česku zase pomaly.
     
    57:20
    Hra sa opäť presúva do útočného pásma Rusov, Furch je však dnes aj naďalej nepriestrelný a drží svoj tím nad vodou. Ak to Česko predsa len zvládne, bude mať na tom veľký podiel aj ich brankár.
     
    58:15
    Rusko odvoláva brankára a skúša to v šestici!
     
    58:28
    Česko dalo gól!

    Je rozhodnuté! Česko spečatilo svoje senzačné víťazstvo nad domácim výberom gólom do prázdnej bránky, postaral sa oň MICHAL BIRNER!
    Bez asistencie.
    58:28 Michal BIRNER - 3:0

     
    59:04
    V samom závere zápasu ide na trestnú lavicu domáci hokejista Dadanov za nebezpečnú hru hokejkou!
     
    59:43
    Napokon sa ešte vylučuje aj na českej strane, Tomáš Plekanec sa previnil podrazením!
     
    Koniec zápasu.
     
    Senzačné víťazstvo Česka je na svete! V tretej tretine pridali Česi gól do prázdnej brány a tak Rusko, ako domáce mužstvo vstupuje do turnaja prehrou 3:0 a navyše nestrelilo ani gól! Šampionát sa však ešte len začína a pred oboma tímami je ešte dosť zápasov. Česku toto víťazstvo určite pomôže do ďalších bojov, Rusi sa musia poučiť a zlepšiť hlavne koncovku.

    Za najlepšieho hráča Ruska je vyhlásený Pavel Dacjuk a na strane Česka pochopiteľne brankár Dominik Furch!

    Ja Vám ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok večera a príjemný víkend, ktorý je pred nami! Nezabudnite, že náš portál Vám prinesie všetky zápasy z Majstrovstiev sveta, tešíme sa tak na Vás pri ďalších prenosoch! Dovidenia a dočítania! (21:36:11)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 15. Kundrátek (Kovář, Kempný), 21. Červenka (Jeřábek, Pastrňák), 59. Birner (bez asistencii)


    Česko: Furch (Francouz) – Jeřábek, Jordán, Kolář, Šimek, Kempný (A), Kundrátek, Doudera – Červenka (A), Plekanec (C), Pastrňák – Birner, Kovář, Řepík – Kašpar, Zohorna, Kousal – Zaťovič, Filippi, Koukal – Jarůšek
    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Čudinov, Bělov, Zajcev, Marčenko, Antipin – Tělegin, Mozjakin (A), Dacjuk (C) – Panarin, Dadonov, Šipačov (A) – Plotnikov, Ljubimov, Kalinin – Širokov, Burmistrov

    Rozhodca: Piechaczek (GER), Wehrli (SUI) – Nieminen (FIN), Pihlblad (SWE)