J. Kórea – Japonsko 3:0 (kon.) | Rakúsko – Taliansko 4:2 (kon.) | Slovinsko – Poľsko 1:4 (kon.)
koniec
Slovinsko
1:4 (1:1, 0:3, 0:0)
Poľsko
cz Utorok 26.04.2016, 20:00 • Spodek Katowice, Katovice, Polsko (otevřen 1971, kapacita 9000 diváků) • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. Již zítra se ale na vás budu těšit u on-line přenosu z utkání mezi Polskem a Rakouskem. Dobrou noc! (22:42:30)
     
    POZÁPASOVÉ OHLASY TRENÉRŮ

    Nik Župančič, Slovinsko

    "Myslím, že polský tým dnes ukázal, jak se bojuje a já mu gratuluji k tomu, co předvedl. Začali jsme špatně, v přesilovce jsme se vrátili do hry, ale Polsko dnes bylo ve všem lepší. Nedělali jsme ty dobré věci, které jsme dělali v prvních zápasech, nenapadali jsme tak dobře jako Poláci a neuspěli jsme v situacích, kdy jsme měli dát branku. Byl to náš nejhorší zápas na tomto mistrovství."

    Jacek Płachta, Polsko

    "Po dvou porážkách to byl opravdu těžký zápas. Tým byl po celou dobu stoprocentně koncentrován a od prvního do posledního hráče, všichni odevzdali více než 100%. V pravý čas jsme vždy dali gól, měli jsme výborné oslabení. Hráčům musím poděkovat za to, že ukázali velký charakter a odměnou jim byl vyhraný zápas."
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ

    Slovinsko

    Aleš Kranjc 0+0

    Tomasz Malasiński

    3+0
     
    Právě skončilo utkání mezi Slovinskem a Polskem. Kdo čekal výhru slovinské reprezentace, ten se šeredně pletl. Po nepřesvědčivým výkonech v prvních dvou utkáních Poláci konečně zabrali a dokázali Slovince porazit 1:4. Ve 4. minutě poslal Poláky do vedení Tomasz Malasiński, ale vzápětí bylo srovnáno zásluhou Žigy Jegliče. Ve 24. minutě však Mikolaj Łopuski vrátil vedení na polskou stranu a následně svými dvěma góly upravil skóre po druhé třetině na 1:4 Tomasz Malasiński. A proto, že další branka již nepadla, připisují si Poláci velmi cenné tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Kotouč je ve středním pásmu. Slovinsko dne hodně překvapivě nevyhraje.
     
    59:19
    Slovinsku se nedaří návrat do útočného pásma. Tohle už Poláci stoprocentně zvládnou a celá hala zpívá!
     
    58:55
    Sabahudin Kovačevič sice napálil jen blokujícího soupeře, ale nakonec to bylo zbytečné, nebo´t je odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    58:31
    V závěru je ještě vyloučen Paweł Dronia (POL). Jeho přestupkem bylo vražení na hrazení.
     
    58:16
    Po chybě v rozehrávce domácích reprezentantů musel Radziszewski rychle na led. Proti střele z kruhu si však dokázal povyjet a zasáhl.
     
    57:58
    Miha Verlič se snažil něco změnit, ale v útočném pásmu sám vůbec nic nevymyslel.
     
    57:29
    Chmielewski nejprve dobře přenechal puk kolegovi z útoku a poté si najel před Krošeljovu svatyni, aby tečoval nahození z pravé strany.
     
    56:35
    Favoritům ze Slovinska se hodně rychle krátí čas na to, aby něco udělali s tímto nepříznivým výsledkem. Poláci je navíc nepouštějí do pásma.
     
    55:47
    Slovinsko už deset vteřin hraje v plném počtu a Sabolič tak mohl zaútočit. Puk ale poslal jen do náruče polského brankáře.
     
    55:24
    Po pravé straně teď do šance pronikl Dziubiński! Nabruslil si před brankáře a zakončením minul jen o centimetry!
     
    54:48
    V početní výhodě se zatím Polákům nedaří. Puk letí až k jejich brankáři.
     
    54:09
    Radziszewski sice nepředvedl zrovna ideální zákrok, ale Poláci i přesto vyhodili puk z vlastního pásma. V přesilové hře by však měli útočit.
     
    53:37
    Slovinci si nepohlídali střídání a Anže Kuralt (SLO) už míří odpykat trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    53:03
    První polská pětka opět dokázala zakombinovat v útočném pásmu a Zapała zleva vyzkoušel pozornost slovinského brankáře.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 7. Jeglič (Sabolič) – 4. Malasiński (Dronia), 24. Łopuski (Wronka, Kolusz), 28. Malasiński (Wronka, Bryk), 39. Malasiński (Pociecha, Zapała)


    Slovinsko: Kristan (od 41. Krošelj) – Kovačevič (A), Kranjc, Repe, Gregorc, Pretnar, Vidmar, Milovanovič – Jeglič, Tičar (A), Sabolič – Verlič, Pance, Urbas (C) – Kuralt, Mušič, Ograjenšek – Pešut, Koblar, Hebar – Ropret
    Poľsko: Radziszewski (Odrobny) – Borzecki, Bychawski, Kruczek, Dronia, Wajda, Bryk, Kotlorz, Pociecha – Zapała, Wronka, Malaśinski – Chmielewski, Pasiut (A), Łopuski – Urbanowicz, Dziubiński, Kolusz (C) – Bagiński (A), Bepierszcz, Galant

    Rozhodca: Stephen Reneau (USA), Marian Rohatsch (GER) – Jakov Palej (RUS), Anton Semjonov (EST)

    Diváci: 6.500