J. Kórea – Japonsko 3:0 (kon.) | Rakúsko – Taliansko 4:2 (kon.) | Slovinsko – Poľsko 1:4 (kon.)
koniec
Rakúsko
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Taliansko
cz Utorok 26.04.2016, 16:30 • Spodek Katowice, Katovice, Polsko (otevřen 1971, kapacita 9000 diváků) • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Anton Bernard dostává menší trest za podražení a definitivně tak pohřbívá šance svého týmu.
    57:24 Daniel TUDIN - 4:2
     
    57:24
    Itálie právě vstřelila branku!
    Že by bylo ještě drama? ARMIN HELFER pálil od modré čáry poté, co mu puk přiťuknul Armin Hofer a kotouč prošel klubkem těl a zapadl až za záda Starkbauma. Asistence: Armin Hofer, Markus Gander.
     
    55:36
    Po střele od modré čáry se k dorážce z mezikruží dostal Insam, který jen těsně minul bránu Rakouska. Velká škoda pro Itálii.
     
    55:08
    Následuje další přesilovka Itálie. Rakouská střídačka dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Lukas Haudum.
    53:09 Alexander EGGER - 4:1
     
    53:09
    Itálie právě vstřelila branku!
    Přeci jen se Italové dočkali snížení! Ze skrumáže v rohu kluziště se kotouč dostal do mezikruží na hůl Tommasa Traversy, který přisunul kus černé gumy ALEXANDERU EGGEROVI, který nádhernou střelou vymetá pavučiny v horním růžku Starkbaumovy svatyně. Asistence: Tommaso Traversa, Diego Kostner.
     
    52:11
    Přesilovou hru si zahraje Itálie. Andreas Kristler si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    46:43
    Na trestnou lavici záhy po gólu Rakouska usedají hned dva hráči. Giulio Scandella (ITA) dostává dvouminutový trest za podražení, Daniel Oberkofler (AUT) stejný trest za držení protihráče.
    46:16 Stefan BACHER - 4:0
     
    46:16
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Troufám si tvrdit, že je definitivně rozhodnuto! Kotouč se dostal na modrou čáru na hůl STEFANA BACHERA, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Puk byl pravděpodobně tečován jedním z Italů a Bernard tak již nestačil zareagovat. Asistence: Lukas Haudum, Michael Schiechl.
     
    42:20
    Benjamin Petrik oslabuje svůj tým a odsedí si menší trest za hru vysokou holí.
    39:10 Konstantin KOMAREK - 3:0
     
    39:10
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka znamená třetí gól Rakouska! Rakouští hráči si bleskově vyměnili puk u modré čáry a ve finále se kotouč dostal na pravou stranu na volného KONSTANTINA KOMARKA, který střelou z první propálil Bernarda v bráně Itálie. Asistence: Stefan Ulmer, Alexander Pallestrang.
     
    38:51
    Přesilová hra pro Rakušany. Giulio Scandella dostává dvě minut za hákování.
     
    35:58
    Kotouč z levé strany prošel před střed hřiště až na Ganahla, který ve skvělé pozici trefuje pouze přesunujícího se Bernarda.
     
    33:40
    Hofer s Kristlerem fantasticky napadali. První jmenovaný se poté ocitl sám před Bernardem. Místo třetího gólu však puk končí v lapačce Bernarda.
    30:46 Andreas KRISTLER - 2:0
     
    30:46
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané přidávají druhý gól a jdou do dvoubrankového vedení! Itálie ztratili puk u mantinelu a poté se puk po odrazu od brusle Hofera dostal do brankoviště a ANDREAS KRISTLER se nejrychleji zorientoval a dopravil kus černé gumy za záda Bernarda. Asistence: Fabio Hofer.
     
    26:02
    Fabio Hofer oslabuje svůj tým. Dostává menší trest za držení a máme zde přesilovku pro Itálii.
    12:21 Andreas KRISTLER - 1:0
     
    12:21
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané se ujímají vedení! Střela Fabio Hofera od modré čáry byla lehce tečovaná ANDREASEM KRISTLEREM. Na tuto změnu směru už Bernard nestačil zareagovat a italský brankář tak musí lovit kotouč ze své sítě. Asistence: Fabio Hofer, Stefan Ulmer.
     
    04:14
    Larkin se pěkně vyhnul obránci Rakouska a poté pálil na Starkbauma, který jeho pokus pouze vyrazil a jeden z Italů následně zakončoval pouze do boční konstrukce brány.

    Radomír Fukala

    Góly a asistencie: 13. Kristler (Hofer, Ulmer), 31. Kristler (Hofer), 40. Komarek (Ulmer, Pallestrang), 47. Bacher (Haudum, Schiechl) – 54. Egger (Traversa, D. Kostner), 58. Tudin (Hofer, Gander)


    Rakúsko: Starkbaum (Kickert) – Lembacher, Pallestrang, Viveiros, Ulmer, Schlacher (A), Bacher, Fechtig – Schiechl, S. Geier, N. Petrik – Komarek, Kristler, F. Hofer – Lebler (C), Herburger, M. Geier (A) – Oberkofler, B. Petrik, Ganahl – Haudum
    Taliansko: And. Bernard (Cloutier) – McMonagle, Egger, Trivellato, Larkin,A. Hofer, Helfer (A), Zanatta, Marchetti – Scandella, Ramoser, Tudin – Frigo, D. Kostner (A), S. Kostner – Gander, Insam, Ant. Bernard (C) – Traversa, Aguirre Magnabosco, Andergassen

    Rozhodca: Kulev, Piragič – Haurum, Leermakers

    Diváci: 1500