Wolfsburg – Augsburg 0:2 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 0:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Darmstadt 4:1 (kon.)
Hertha – Bayern 0:2 (kon.) | Ingolstadt – Hannover 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:3 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:2 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 23.04.2016, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri on-line prenose z 31.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom sa proti sebe postavia dva vysoko postavené celky. Hertha Berlín privíta Bayern Mníchov a zápas sa začne o 15:30 na Olympiastadion v Berlíne.
     
    Hertha BSC
    Domáci majú na svojom konte 49 bodov, za čo im patrí štvrté miesto ligovej tabuľky. Dva body strácajú na tretí Leverkusen, ale naopak majú štvorbodový náskok pred piatou Borussiou Mönchengladbach. V posledných dueloch Hertha nepodáva dobré výkony, z posledných troch ligových zápasov získala len jediný bodík, naposledy prehrala 2:1 s Hoffenheimom.
     
    Bayern Mníchov
    Hostia majú na svojom konte 78 bodov, čo ich radí na prvú priečku a vedú Bundesligu so sedembodovým náskokom pred druhou Borussiou Dortmund. Hráči Bayernu vyhrali už päť ligových stretnutí v rade, naposledy si poradili v domácom zápase so Schalke 3:0.
     
    Vzájomné zápasy
    Hertha nad Bayernom vyhrala naposledy vo februári 2009, odvtedy všetkých deväť vzájomných stretnutí vyhral bavorský veľkoklub. Posledné meranie síl medzi týmito dvoma súpermi sa konalo v novembri 2015 v rámci 14.kola Bundesligy, kedy Bayern na domácej pôde zdolal Herthu 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Stark, Mittelstädt – Lustenberger (C), Tolga Ciğerci – Weiser, Stocker, Plattenhardt – Ibišević.
    Náhradníci: Burchert – Baumjohann, Kalou, Schieber, Kohls, van den Bergh, Hegeler.

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Tasci, Benatia – Rafinha, Götze, Arturo Vidal, Th. Alcântara, Costa – T. Müller, Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Alaba, Alonso, Javi Martínez, Ribéry, Coman.

    Rozhodca: M. Fritz – D. Schaal, M. Pelgrim.
     
    V základnej zostave domáceho tímu nastúpi aj slovenský obranca Peter Pekarík, ktorý si tak dnes proti Bayernu pripíše na svoje konto desiaty štart v tejto bundesligovej sezóne.
     
    Oba celky už nastúpené na trávniku, stretnutie sa onedlho začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop prvého polčasu sa postarali hostia z Mníchova, ktorí kombinujú v strede pola.
     
    1
    Jeden z domácich hráčov, zrejme Ibiševič sa pekne predieral pomedzi dvojicu obrancov hostí, ale padol na trávnik, čo sa domácim fanúšikom nepáči, ale rozhodca ukazuje, že sa hrá ďalej.
     
    2
    Douglas Costa na pravej strane vlastnej obrannej polovice fauloval Pekaríka a domáci budú zahrávať priamy kop.
     
    3
    Obrana Bayernu odvrátila center, ktorý mieril do šestnástky zo štandardnej situácie. Krátko na to sme mohli vidieť útočný faul v podaní domácich.
     
    4
    Pekarík krásne nacentroval do vápna z pravej strany, ale obrana hostí jeho center odvrátila. Lopta sa odrazila k domácemu Ciğercimu, ktorý strieľal len do jedného z hostí.
     
    6
    Hertha začala veľmi dobre a robí favorizovanému Bayernu problémy. Weiser sa pekne dostával do šance, ale napokon ho dvojica obrancov hostí zastavila na hranici pokutového územia.
     
    7
    Weiser v strede pola faulovaný Alcântarom, následne to domáci skúšali ďalekonosným centrom dopredu, ale lopta skončila mimo hracej plochy a späť do hry ju vráti odkopom od brány Neuer.
     
    8
    Veľký závar pred domácou svätyňou, keď po krásnom šprinte strieľal Douglas Costa, ale domáci gólman Kraft jeho strelu vyrazil. Hostia sa ešte dostali k dorážke, ale svojou strelou trafili len jedného z domácich zadákov.
     
    9
    Do zakončenia sa dostal najlepší strelec Bundesligy Robert Lewandowski, ktorý vybojoval roh pre hostí z pravej strany, ale po ňom dokázala Hertha odvrátiť loptu do bezpečia.
     
    11
    Bayern zahrával štandardku zo strednej vzdialenosti po faule domácich, ale nič z nej hostia nevyťažili, pretože z toho bolo len postavenie mimo hry.
     
    12
    Bayern sa prihrávkami na krátko takmer dostal do šance, ale Pekarík pekne zasiahol pred Costom na ľavej strane a posunul loptu svojmu gólmanovi.
     
    13
    Takmer takmer sa dostal do šestnástky s loptou na nohe Lewandowski po pase od Alcântaru, ale domáca defenzíva mala šťastie, pretože polskému kanonierovi odskočila lopta na hranici vápna a odtiaľ ju hráči Herthy dokázali odkopnúť do stredu pola.
     
    14
    Plattenhardtov pekný center do vápna z ľavej strany odvrátil Benatia. Po následnom vhodení lopty do hry spoza autovej čiary sa jej zmocnil gólman hostí Neuer.
     
    16
    Bayern zahrával priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, ale Thiagov center dokázali domáci odvrátiť. Ešte predtým však došlo k nepríjemnému stretu medzi Lewandowskim a Kraftom, ktorý sa drží za brucho.
     
    17
    Domáci Stocker zostal ležať na trávniku po tvrdom strete s Kimmichom, ale karta sa udeľovať nebude.
     
    18
    Hosťom sa nedarí dostať sa na útočnú polovicu, prvý pokus o ofenzívny pas odvrátil jeden z domácich hráčov, druhý skončil mimo hracej plochy.
     
    19
    Veľkého zaváhania sa dopustil domáci brankár Kraft, ktorý prihrávkou na krátko len trafil nabiehajúceho Douglasa Costu a domáci mali veľké šťastie, že od neho lopta odskočila mimo ihriska.
     
    20
    Pekne sa predral do vápna po pravom krídle domáci Stocker, ktorý našiel Weisera, ten ale svoj pokus nastrelil len do jedného z bekov Bayernu, ktorý sa obetavo hodil do strely.
     
    22
    Douglas Costa krásne spracoval loptu na útočnej polovici a oblúčikom na ľavom krídle vysunul Thiaga Alcântaru, ten však v dobrej pozícii mieril len do pripraveného Krafta. Následný rohový kop hosťom nevyšiel a dopredu sa dostávala domáca Hertha, ale pred nabiehajúcou dvojicou domácich hráčov zachránil situáciu dlhým odkopom Neuer.
     
    24
    Nepresnosti na oboch stranách, hrá sa momentálne v strede pola.
     
    25
    Lewandowski sa pekne uvoľnil na pravej strane a snažil sa odcentrovať do vápna, kde mal troch spoluhráčov, ale nastrelil len Langkampa. Krátko potom obetavo zastavil Vidal domáceho Plattenhardta.
     
    27
    Po faule Benatiu zahrávali domáci štandardku zo strednej vzdialenosti, po ktorej si ešte hráči Herthy dokázali vybojovať rohový kop z ľavej strany, ale po ňom sa dostal k lopte Bayern. Lenže útočnú akciu si hostia pokazili sami, keďže Douglas Costa sa dopustil útočného faulu.
     
    28
    Po dlhom centri Tasciho do vápna sa vo vzušnom súboji stretli domáci Ibiševič a hosťujúci gólman Neuer, ale hlavný arbiter pískal útočný faul domácemu útočníkovi. Loptu vráti späť do hry odkopom od brány Neuer.
     
    30
    Kimmich pekne spracoval loptu na pravom krídle po vysokom centri zo stredu pola, následne sa sám Kimmich pokúsil o center do vápna, ale nastrelil len ruku jedného z domácich hráčov a uvidíme priamy kop Bayernu z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    31
    Priamy kop hostí zahrával Douglas Costa, ktorého tvrdý strelecký pokus skončil len v rukaviciach domáceho brankára Krafta. Kráítko potom v strede pola fauloval Stocker Kimmicha.
     
    33
    Domáci sa dostali do prečíslenia a veľmi nebezpečne obliehali pokutové územie hostí, ale pokusy Weisera, Stockera a ani Pekaríka neprešli cez prehustenú defenzívu Bayernu na bránu.
     
    35
    Hertha dokázala dostať Bayern pod tlak, ale zatiaľ sa jej nedarí prekonať obranu hostí natoľko, aby sa dostala do vyloženej šance. Loptu drží už na svojich kopačkách Bayern a snaží sa o ukľudnenie hry.
     
    36
    Bayern sa snažil o útočnú akciu, tá končí po útočnom faule Lewandowskeho. Hertha však neudržala loptu dlho a v strede pola sa jej opäť zmocnili hostia.
     
    37
    Hosťujúci Rafinha poslal tvrdým sklzom k zemi Weisera pri postrannej čiare a dostáva za to žltú kartu.
     
    38
    Po štandardnej situácii, ktorá nasledovala po faule na Weisera sa nestalo nič, pretože Ibiševič bol v ofsajde.
     
    39
    Dlhý center poslal jeden z hostí z vlastnej obrannej polovice na nabiehajúceho Costu, tomu však na ľavom krídle lopta odskočila z kopačky a späť do hry ju vrátia vhodením domáci hráči.
     
    40
    Peter Pekarík sa najskôr krásne prekľučkoval po pravej strane, ale svojím centrom nastrelil len jedného z hostí. Krátko potom sa však slovenský obranca dostal opäť k centru a napálil loptu do Benatiu, od ktorého sa odrazila do náručia pripraveného Neuera.
     
    41
    Hosťujúci útočník Thomas Müller dostáva žltú kartu za tvrdý sklz na Stockera, ktorého sa dopustil na vlastnej obrannej polovici.
     
    43
    Po štandardnej situácii, ktorú zahrávali domáci po Müllerovom faule sa opäť pekným centrom do vápna blysol Pekarík, ale hosťujúca defenzíva dokázala loptu odvrátiť do bezpečia.
     
    44
    Sledujeme veľmi tvrdý zápas, v ktorom si súperi nič nedarujú. Opäť sa hra prerušovala v oblasti stredového kruhu, kde bol faulovaný hosťujúci Alcântara.
     
    45
    Bayern to skúšal prenesením hry z pravej strany na ľavú, kde bol voľný Douglas Costa, ale kým sa k nemu nadýchaný center dostal, dokázal ho jeden z domácich zadákov odzbrojiť a zabrániť tak prípadnému nebezpčenstvu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli šance na oboch stranách, stretnutie je veľmi vyrovnané a v druhom polčase sa ešte určite máme na čo tešiť. Hrá sa veľmi tvrdo, videli sme veľa faulov, dva z nich boli potrestané žltou kartou.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Julian Schieber.
     
    48
    Bayern dal gól!
    Po Götzeho pase sa dostal k lopte ARTURO VIDAL a tvrdou strelou spoza šestnástky otvoril skóre dnešného stretnutia.
    48. Arturo Vidal (BAY) - 0:1
     
    50
    Bayern sa po góle hneď v úvode druhého polčasu dostal na koňa a je to na ihrisku vidieť. Hertha je trošku stiahnutá v defenzíve, zatiaľ čo hostia pokojne kombinujú v strede pola. Pekne sa snažil predrať do šance Müller, ale obrana Herthy napokon dokázala vytlačiť Bayern na vlastnú polovicu.
     
    52
    Tretia žltá karta v dnešnom zápase a tretíkrát ju dostáva hosťujúci hráč. Tentokrát je to autor zatiaľ jediného gólu stretnutia Arturo Vidal, ktorý tvrdým šlapákom v strede pola fauloval jedného z domácich hráčov.
     
    57
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok. Duel pokračuje za nezmeneného stavu 0:1 pre hostí.
     
    57
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Franck Ribéry.
     
    57
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Rafinha, prichádza David Alaba.
     
    59
    Tempo hry v druhom polčase opadlo, zdá sa, že domáci hrajú defenzívnejšie a naopak hostia sa nikam neponáhľajú a taktiež sa snažia hlavne nič nepokaziť a nestratiť tak svoj náskok.
     
    61
    Hráči Bayernu kombinujú v oblasti stredového kruhu a hoci sa o prienik cez os ihriska pokúšal Douglas Costa, domáca defenzíva jeho rýchly šprint pribrzdila a odkopla loptu na polovicu hostí.
     
    62
    Veľké problémy robil teraz domácim Ribéry na ľavom krídle, ale napokon sa nedostal ani k centru a ani k strele, naopak dopustil sa faulu na domáceho Mittelstädt, ktorý sa musí zveriť do opatery lekárov.
     
    64
    O peknú kombináciu sa teraz postarali hostia, keď pätičkou na spoluhráča prihrávali najskôr Ribéry a následne aj Lewandowski a vysunili tak Vidala, ale jeden z domácich bekov nepustil tohto čílskeho záložníka k zakončeniu.
     
    64
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentin Stocker, prichádza Salomon Kalou.
     
    66
    Kalou nebol na ihrisku ani minútku a už sa dopustil faulu v strede pola, krátko an to sa útočného faiulu dopustili rpe zmenu hostia.
     
    67
    Ďalekonosný center do vápna domácich odvrátil Stark len veľmi ležérne a k lopte sa dostal Ribéry, ktorý hneď hľadal pekným pasom spoluhráča, ale našťastie pre Herthu trafil len jedného z jej hráčov. Krátko potom sa na pravom krídle pekným šprintom predviedol Plattenhardt, ale svoj center z pravej strany nasmeroval len do Benatiu.
     
    68
    Hra sa prerušovala po útočnom faule Maria Götzeho. Krátko potom ostal na trávniku otrasene ležať Douglas Costa po tvrdom strete s domácim Ciğerci a Brazílčan sa musí zveriť do opatery lekárov.
     
    70
    Takmer dve minútky sa nehralo, následne sa lopty ujali domáci hráči, ktorí sa snažili o kombináciu na útočnej polovici, ale Bayern vytlačil Herthu do stredu pola.
     
    72
    Teraz zakombinoval na útočnej polovici Bayern Mníchov, ale po centri do vápna, kde nebol nikto z hostí sa dostala k lopte domáca Hertha. Nemalo to však dlhé trvanie a v strede pola sa jej opäť zmocnili hostia. Krátko potom sme videli pekný prienik Lewandowskeho, z ktorého však nebolo nič.
    72. Robert Lewandowski (BAY)
     
    73
    Po nenápadnom centri sa dostal k hlavičke Francúz Ribéry, ale Kraft si s jeho pokusom poradil.
     
    74
    Arturo Vidal faulovaný Weiserom na obrannej polovici Bayernu.
     
    75
    Nepresnosti na oboch stranách, hrá sa prevažne v strede pola. Pred nami je posledná štvrťhodinka hry.
     
    76
    Opäť sme videli útočný faul Herthy a opäť bol faulovaným hráčom Arturo Vidal. Tentokrát si na neho vyšliapol Stark.
     
    77
    Thiago Alcântara si pri postrannej čiare dlho pridržal Weisera a dostáva za to žltú kartu.
     
    78
    Do náznaku šance sa dostal Kalou, krátko potom aj Ribéry, ale ani jeden z týchto dvoch hráčov nedokázal zakončiť svoju snahu strelou na bránu.
     
    79
    Bayern dal gól!
    DOUGLAS COSTA dostal prihrávku na pravom krídle, nabehol si bližšie k vápnu a nádhernou delovkou vymietol šibenicu domácej brány a svojím štvrtým gólom v sezóne zvýšil na 0:2.
    79. Douglas Costa (BAY) - 0:2
     
    81
    Hostia kombinujú na útočnej polovici, nikam sa neponáhľajú a všetko nasvedčuje tomu, že dnešný duel už je rozhodnutý.
     
    83
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Tolga Ciğerci, prichádza Florian Kohls.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Robert Lewandowski, prichádza Javi Martínez.
     
    85
    Hertha sa už zrejme zmierila s tým, že dnes na body nedosiahne a domáci akoby sa už ani nesnažili niečo v útoku vymyslieť.
     
    87
    Sľubne sa rozvíjala šanca hostí, ale napokon Ribéry nenahral na ľavom krídle presne Costovi a k lopte sa dostali domáci. Tí sa ale do útoku nehrnú a volia prihrávku až ku gólmanovi Kraftovi.
     
    88
    Dnešné stretnutie sleduje 76 233 divákov.
     
    89
    Domáci sa napokon predsa len pokúsili o útok, dlhý ďalekonosný center posielal z vlastnej polovice jeden z bekov Herthy na Schiebera, ktorý si nabiehal na loptu, ale Neuer bol rýchlejší a postrážil si situáciu.
     
    90
    Posledná minútka riadneho hracieho času, pri lopte v strede pola Bayern. Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    90+1
    Bayern sa pokúšal o posledný útok, ale nedostal sa ďalej ako do stredu pola a dnešné stretnutie sa už iba dohráva.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V prvom polčase dnešného duelu sme videli dynamický vyrovnaný futbal, v tom druhom už Hertha na Bayern nestačila a hostia potvrdili svoju úlohu favorita výhrou 0:2, o ktorú sa strelecky postarali v 48.minúte Arturo Vidal a v 79.minúte krásnou ďalekonosnou strelou Douglas Costa. Celý zápas v domácom drese odohral slovenský obranca Peter Pekarík, ktorý bol najmä v prvom polčase veľkou ofenzívnou zbraňou Herthy a posielal nebezpečné centre do pokutového územia a zároveň si dobre plnil aj defenzívne úlohy.
     
    S konštatovaním, že Hertha Berlín prehrala na domácej pôde s Bayernom Mníchov 0:2 sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok víkendu. (17:26:11)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 48. Arturo Vidal, 79. Costa

    Karty:   37. Rafinha (BAY), 41. T. Müller (BAY), 52. Arturo Vidal (BAY), 77. Th. Alcântara (BAY)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 4:0. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 8:16.
    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Stark, Mittelstädt – Lustenberger (C), Tolga Ciğerci (83. Kohls) – Weiser, Stocker (64. Kalou), Plattenhardt – Ibišević (46. Schieber).
    Náhradníci: Burchert – Baumjohann, Kalou, Schieber, Kohls, van den Bergh, Hegeler.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Tasci, Benatia – Rafinha (57. Alaba), Götze, Arturo Vidal, Th. Alcântara, Costa – T. Müller (57. Ribéry), Lewandowski (84. Javi Martínez).
    Náhradníci: Ulreich – Alaba, Alonso, Javi Martínez, Ribéry, Coman.

    Rozhodca: M. Fritz – D. Schaal, M. Pelgrim

    Diváci: 76233