B. Bystrica – Nitra 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HC MONACObet Banská Bystrica
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0) Stav série: 2:4
HK Nitra
Piatok 22.04.2016, 19:30 • ZŠ Banská Bystrica • Tipos Extraliga play-off • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Vážení šporoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní šiesteho finálového zápasu našej najvyššej hokejovej súťaže. Duel sa odohrá pod Urpínom, kde sa domáca Banská Bystrica pokúsi odvrátiť majstrovský mečbal Nitry.

    Finálová séria je od začiatku vyrovnaná, preto právom očakávame, že ani dnes neuvidíme jednoznačný zápas. Absolútny vrchol sezóny začali lepšie nitrianski hokejisti, ktorí doma zvíťazili 3:1 a 3:2 a ujali sa celkového vedenia 2:0. Séria sa potom presťahovala na stred Slovenska, kde boli pánmi vlastného ľadu Banskobystričania a po výhrach 5:3 a 4:2 vyrovnali na 2:2. Pred piatym duelom tak bolo jasné, že sa bude hrať o veľa, a síce o majstrovský mečbal. Nespornú výhodu domáceho prostredia mali vďaka lepšiemu postaveniu po základnej časti Nitrania a ukážkovo ju aj využili. Zatiaľ posledný finálový zápas tohtoročného Slovnaft play-off sa skončil nitrianskym víťazstvom 6:4.

    V Banskej Bystrici uvidíme z pohľadu domácich zápas o všetko. Tím, ktorý v semifinále vyradil obhajcu titulu z Košíc, bude stáť pred obrovskou výzvou – ak Nitru nezdolá, na majstrovský titul si prvýkrát v hstórii nesiahne a už druhýkrát v rade získa striebro. Z pohľadu Nitry vyzerá situácia psychologicky výhodnejšie – ak zverenci trénera Stavjaňu triumfujú, bude ich čakať veľká oslava zisku premiérového titulu a veselá cesta domov. Ak nie, séria sa vyrovná na 3:3 a rozhodne sa v nedeľu pod Zoborom.

    Stávkové kancelárie pasujú do úlohy favorita Banskú Bystricu. Domáci hokejisti musia v náročnej pozícii pre výhru urobiť absolútne maximum, preto na ich triumf vypísali bookmakeri kurz približne 1.9. Nitra vyhrať chce, ale nemusí a na základe toho ohodnotili stávkové kancelárie šancu na jej triumf na klzisku súpera kurzom približne 3.22.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Petran, Gründling, Čížek, Bezúch, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bajaruns, Handzuš, Bortňák

    HK Nitra: Lakosil (Valent) – Kuzma, Milam, Mezei, Podhradský, Milo, Baker, Kutálek, König – Blackwater, Slovák, Laliberté – Bajtek, Beca, H. Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Pupák

    Rozhodca: J. Kubuš, Jonák – Šefčík, Výleta.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na začiatok zápasu, domáca Banská Bystrica nastúpi v bielych dresoch, hostia z Nitry v modrej farbe. Pred úvodným buly si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Prvá tretina šiesteho finále sa začala výherným buly pre Banskú Bystricu. Majeský sa ihneď snažil rozohrávať smerom dopredu, ale Štefanka mu to prekazil.
     
    00:33
    Hostia začali napádať rozohrávku súpera. Macík získal puk a chcel páliť, ale bol tvrdo a čisto atakovaný. Dnes môžeme očakávať naozaj tvrdú a bojovnú hru.
     
    00:58
    Domáci tím si prevzal puk a pokúsil sa o útočnú akciu. Po pravej strane prenikal Zigo, no bol zastavený ofsajdom.
     
    01:32
    Hostia zrejme dali gól, rozhodca však bude telefonovať a finálny verdikt vyriekne až videoarbiter.
     
    01:32
    Nitra dala gól!
    Videoarbiter presný zásah potvrdil a hostia sa ujímajú vedenia! Postaral sa o to JUDD BLACKWATER, ktorý puk napálil z uhla z ľavej strany a Bacashihuu poriadne prekvapil. Domáci gólman si úzku štrbinku neustrážil a inkasuje ako prvý. Asistencie: Jameson Milam a David Laliberté.
     
    01:50
    V Banskej Bystrici sa zápas zaujímavo vyvíja už od samého začiatku. Iba pripomeňme, že ak by sa už skóre nemenilo, Nitra by dnes získala svoj historicky prvý majstrovský titul v najvyššej slovenskej súťaži.
     
    02:45
    Domáci sa pokúšajú o rýchlu odpoveď. Z pásma chcel teraz od pravého mantinelu vypáliť Hvila, ale nemohol tak urobiť, pretože sa nachádzal v ofsajde.
     
    03:04
    V krátkom čase tu máme druhý ofsajd v rade. Banskej Bystrici zatiaľ úvod nevychádza, domáci hráči sa nevedia ani usadiť v pásme.
     
    03:40
    Nitra hru upokojila a rozohráva spred svojej bránky. Domáci tím znervóznel a vôbec sa nevie dostať pred gólmana Lakosila.
     
    04:13
    Nitra napokon puk zaviezla až do útoku a skúsila to nahodením, ale to nešťastne zasiahlo iba prilbu Bacashihuu. Domáci gólman ale našťastie nie je zranený a po krátkom oddychu bude môcť pokračovať v hre.
     
    04:53
    Domáci tím získal buly na svoje hokejky a dostal sa do útoku. Petran to tam skúsil nahodením, no Handzuš ho nestihol tečovať.
     
    05:00
    Handzuš ešte puk zachytil a z uhla to skúsil prihrávkou do lepšej pozície. Z nej pálil Majeský, no ani jeho rana sa neujala. Lakosil je absolútne pokojný.
     
    05:47
    Nitra získala puk a predviedla výborný protiútok. Puk po pravej strane potiahol Blackwater, skúsil to aj zakončením, ale to si Bacashihua ustrážil pravým betónom.
     
    06:13
    Nitra ešte aj po buly ostala v pásme. Marek Slovák tam pred bránkou našiel opäť Blackwatera, ten bleskovo zakončil, ale z tiesnenej pozície sa mu nedarilo tak, ako to plánoval.
     
    06:46
    S pukom sa teraz v útoku pohral aj Kutálek, ale domáci tím ho prudko odstavil. Banská Bystrica sa pokúša skonsolidovať a prevziať hru do svojich rúk.
     
    07:16
    Nitra sa musela stiahnuť až za svoju bránku, odkiaľ puk vyhodila iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po pravici Lakosila.
     
    07:25
    Nitrania buly pred svojím gólmanom vyhrali a puk okamžite nahodili smerom dopredu. Tam šprintoval Kutálek, ale bol prirýchly a prihrávku spracoval už v ofsajde.
     
    07:43
    Nitra predviedla ďalšiu peknú šancu. Bene sa po pravej strane rútil do zakončenia, s pukom nič nevymýšľal a rovno strieľal, ale Bacashihua jeho pokus vytesnil prilbou.
     
    08:01
    Hosťujúci Štefanka teraz puk nahodil pred domácu bránku, ale Bajtek už dorážať nemohol, pretože banskobystrický gólman si všetko pozorne postrážil.
     
    08:16
    Štefanka teraz pálil z uhla z podobnej pozície ako predtým úspešný Blackwater, ale Bacashihua si teraz priestor pri pravej žrdi postrážil.
     
    09:12
    Domáci tím sa konečne dostal do útočnej tretiny a udržal sa tam. Banskobystričania to skúsili aj nahodeniami na bránku, ale ani raz neposlali na Lakosila nebezpečný puk.
     
    09:34
    Domáci Bortňák predviedol peknú prácu s pukom a spoza bránky sa natlačil do zakončenia, ale v ňom úspešný nebol. Hru navyše postavením v bránkovisku prerušil Kytnár.
     
    09:52
    Nitra získala puk na svoje hokejky a chcela ho zaviesť do útoku, no to hosťom nevyšlo a dopustili sa iba ofsajdu.
     
    10:32
    Ofsajdový verdikt teraz aj na domácej strane, kde do pásma prilýchlo vletel Hvila. Vhadzovať sa bude opäť v strednom pásme.
     
    10:38
    Nitra získala buly na svoje hokejky, stiahla sa do vlastnej tretiny a chcela bleskovo rozohrať, ale dopustila sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    11:22
    Teraz to domácim vyšlo a dostali sa do zaujímavej pozície. Tománek bol veľmi tesne bránený, ale aj napriek tomu si dokázal puk hodiť na bekhend a strieľať, no Lakosil s tým nemohol mať problém.
     
    11:47
    Lakosil teraz po jednom zo súbojov ostal na chvíľu ležať na zemi a rozhodcovia hru prerušili, ale našťastie pre hosťujúceho gólmana nepôjde o nič vážne a bude môcť pokračovať v hre.
     
    12:30
    Veľmi pekná akcia Banskej Bystrice. Domáci sa sformovali spoza vlastnej bránky, puk dostali na opačnú polovicu, odkiaľ od modrej čiary vypálil Ďatelinka. Lakosilovi puk na moment vypadol, ale rýchlo si ho opäť pokryl a dorážku nedopustil.
     
    12:59
    Nitra rýchlo vyhodila puk do útoku. Blackwater to opäť skúsil z ľavej strany k bližšej žrdi, no tentokrát z tejto pozície nebol úspešný.
     
    13:32
    Oba celky prestriedali a Banská Bystrica bude začínať spoza svojej bránky. Domáci tím je smerom dopredu stále viac a viac aktívny.
     
    13:47
    Puk teraz skončil na striedačke a hra sa bude musieť prerušiť. Máme za sebou už viac ako prvú polovicu úvodnej tretiny a môžeme konštatovať, že jednogólový náskok Nitry zatiaľ rozhodne nič neznamená. Domáci tím sa začína konsolidovať a nepríjemne sa tlačí do ofenzívy.
     
    13:59
    Domáci tím podržal puk v útoku a skúsil to aj v zakončení. Od modrej čiary to strieľanou prirhávkou skúsil Gründling, jeho pokus ešte tečoval Majdan, no iba vedľa bránky Lakosila.
     
    14:15
    Banská Bystrica si pásmo udržala a skúsil to aj Tománek. Ten chcel zo strany cez bránkovisko zrejme nájsť Majdana pri ľavej žrdi, no na nitrianskeho brankára nevyzrel.
     
    14:27
    Nitra po výhernom buly poslala puk iba nna zakázané uvoľnenie.
     
    14:53
    Hostia buly vyhrali opäť a dostali sa až do útoku. Bajtek potiahol puk po ľavej strane, v útočnom pásme prihral Majdanovi a ten strieľal, avšak Bacashihua to dobre videl a poradil si.
     
    15:08
    Nitra vyhrala vhadzovanie aj pred bránkou súpera a dostala sa do ďalšieho zakončenia. Videli sme aj pokusy o dorážky, no Sandgren si obetavo ľahol do dráhy puku.
     
    15:19
    Banská Bystrica sa bude brániť! Dvojminútový trest za technický priestupok inkasuje inkasuje Sandgren, ktorý brnakárovi po ľade posúval hokejku, čo je v rozpore s pravidlami.
     
    15:41
    Pomer síl na ľade sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie hosťujúci Laliberté.
     
    16:01
    Čížek to od modrej čiary skúšal strelecky, ale nemieril presne a k puku sa dostala Nitra. Hostia budú rozohrávať zo svojho pásma.
     
    16:44
    Sledujeme stále iba hru štyroch proti štyrom, Banská Bystrica je v nej aktívnejšia. Nitra si musí dávať veľký pozor.
     
    17:23
    Sandgren sa už vrátil na ľadovú plochu a Banská Bystrica pokračovala v tlaku, ale hostia s vypätím síl odolali. Nitra sa musí brániť aj naďalej.
     
    17:55
    Nitra napokon skrátené oslabenie prečkala a presunula sa do útoku. Tam sa priamo pred bránku natlačil anavrátilec z tresntej lavice Laliberté, no jeho pokus o zakončenie bol zneškodnený.
     
    18:55
    Nitra sa v ťažkej pozície dopustila iba zakázaného uvoľnenia.
     
    19:06
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hokejisti nepoľavili a zaslúžene vyrovnávajú! Postaral sa o to skúsený MICHAL HANDZUŠ, ktorý puk na dvakrát bekhendovo dorážal, pričom Lakosil si s druhým pokusom už nedokázal poradiť. Asistencie: Fredkrik Sandrgen a Ivan Ďatelinka.
     
    19:52
    Prebieha záverečná minúta tejto tretiny a Banská Bystrica útočí aj naďalej. Strelecky to skúšal Hvila a pálil veľmi nebezpečne, ale Lakosil jeho pokus v poslednej chvíli vyrazil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina šiesteho finálového zápasu je minulosťou. Videli sme v nej rýchly gól zo strany hosťujúcej Nitry, ktorá mala následne viac z hry, no záver už patril Banskobystričanom. Tým sa podarilo vyrovnať a dokonca mohli ísť aj do vedenia, čím vyslali pod Zobor jasný signál, že nechcú, aby sa dnes sezóna skončila.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:33.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Banská Bystrica dostala v úvode strednej dvadsaťminútovky puk do útoku, kde o neho oba celky tvrdo bojujú pri mantineli.
     
    20:58
    Prvá minúta priniesla iba silové súboje pri mantineli po Lakosilovej ľavici, ale ani jeden strelecký pokus. Stále sledujeme bojovný a tvrdý hokej.
     
    21:18
    Domáci Zigo si napokon popri mantineli prevzal puk a hodil si ho až na zakončenie, no s tým si Lakosil pohodlne poradil.
     
    21:33
    Nitrianski hráči získali puk pred svojou bránkou a chceli ho vyhodiť dopredu, kam šprintoval Slovák, no ten bol zblokovaný a Nitre bolo pripísané zakázané uvoľnenie.
     
    21:38
    Banská Bystrica získala buly na svoju stranu a rýchlo sa rozhodla vystreliť. Prudko pálil Ďatelinka, ale Lakosil si dal pozor a puk prikryl.
     
    22:16
    Banská Bystrica chcela opätovne preniknúť do pásma, no zastavil ju iba ofsajdový verdikt. Úvod druhej tretiny sa nesia v znamení obrovskej bojovnosti na oboch stranách.
     
    22:56
    Bortňák teraz potiahol puk do pásma a chcel prihrávať Handzušovi, ale bol veľmi dobre pokrytý a nemohol pracovať podľa svojich predstáv.
     
    23:23
    Opäť tu máme ofsajd na strane Banskej Bystrice. Musíme uznať, že domáci sú po zmene strán jednoznačne aktívnejší.
     
    24:13
    Domácich hokejistov aj tentokrát zastavilo ofsajdové postavenie. Zo strany Banskej Bystrice vidíme obrovskú ofenzívnu bojovnosť, Nitra sa zatiaľ dokáže brániť.
     
    24:46
    Nitra sa na moment takisto dostala do pásma. Puku sa tam na ľavej strane zmocnil Slovák a chcel prihrávať pred bránku, avšak tam nikoho v modrom drese nemal.
     
    24:57
    Nitra sa musela vrátiť pred svoju bránku, odkiaľ puk vyhodila iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    25:28
    Zakázaného uvoľnenia sa teraz dopustil aj domáci celok. Banská Bystrica sa predtým natlačila do zakončenia, v bezprostrednej vzialenosti však nebola úspešná.
     
    26:11
    O puk sa bojuje po celom klzisku, ale ani jeden z tímov sa nevie nadlhšie usadiť v pásme. Všetci si dávajú obrovský pozor na zbytočné zaváhanie.
     
    27:01
    Handzuš krížne našiel Majeského, ale ten v súboji s Podhradským o puk prišiel a zakončiť nemohol.
     
    27:14
    Strelecky to teraz z ľavej strany skúsil Kytnár. Jeho pokus Lakosil dobre videl, aj preto s lapačkou počkal na správny moment a pohotovo zasiahol.
     
    28:07
    Nitra vyviezla puk z pásma a hneď sa s ním presunula na opačnú stranu. Blackwater tam našiel Lalibertého a ten pálil, ale nepresne.
     
    28:22
    Ofsajd Banskej Bystrice hru opäť preruší. Teraz sledujeme poriadne nesúvislý a rozkúskovaný hokej.
     
    29:21
    Tománek zachytil puk pred modrou čiarou a pokúsil sa ho ešte poslať do lepšej pozície. Na hranicu kruhu prihral Majdanovi, no ten bol vynikajúco pokrytý a nemohol zakončiť.
     
    29:45
    Nitra sa dopustila iba zakázaného uvoľnenia a bude sa musieť opäť brániť.
     
    29:55
    Brankár Lakosil vystrčil lapačku vedľa ľavej žrde a zachytil puk. Domáci tím sa do vyloženej šance nevie dostať.
     
    30:43
    Nitra opäť vyhodila puk iba na zakázané uvoľnenie a hra sa opäť prerušuje. V týchto cvhíľach nesledujeme veľmi pekný hokej, hráči však bojujú o každý centimeter ľadu.
     
    30:54
    Domáci Sandgren to teraz skúsil dvomi streleckými pokusmi v rade, ale ani raz nebol úspešný, pretože hostia všetko obetavo zblokovali.
     
    31:38
    Slovák chcel puk podržať pri vlastnom mantineli a rozohrať, ale napokon mu ho zobral Hvila. Boje o každý kúsoček ľadu pokračujú.
     
    31:54
    Banská Bystrica sa po rýchlom prechode súpera musela stiahnuť pred vlastnú bránku, ale náporu pohodlne odolala. Diváci musia duel sledovať so zatajeným dychom.
     
    32:18
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Milo – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    32:40
    Tománek to skúisl strelecky od modrej čiary, ale Handzuš nedokázal tečovať. Puk následne získali Nitrania a vyhodili ho cez všetky čiary.
     
    32:59
    Skúsený Handzuš teraz pri prechode do útoku urobil kľučku a vošiel tak iba do ofsajdu.
     
    33:10
    Nitra získala puk a pohodlne ho vyhodila až za Bacashihuu. V týchto cvhíľach sledujeme zo strany hostí veľmi dobrú obranu.
     
    33:53
    Domáci Šmach vyhodil puk medzi divákov, ale predtým ho ešte tečoval hosťujúci Slovák. Vhadzovať sa bude v útoku Banskej Bystrice.
     
    34:29
    Hosťujúci Milo vykorčuľoval z trestnej lavice a okamžite sa dostal do samostatného úniku. Na bránku sa rútil v skvelej pozícii, ale trestuhodne mieril iba nad hornú žrď.
     
    34:50
    Diváci zrejme ešte teraz predýchavajú šancu, v ktorej hosťujúci Milo neuspel. Hokejisti sa to snažia hodiť za hlavu a chcú sa sústrediť iba na aktuálne momenty.
     
    35:11
    Začala sa posledná päťminútovka strednej tretiny. V tejto časti hry sme zatiaľ presný zásah nevideli, najbližšie k nemu mal pred niekoľkými sekundami hosťujúci Milo.
     
    36:40
    Domáci Bast si puk stiahol na čepel a nakorčuľoval si s ním až k ľavej žrdi hosťujúcej svätyne. Odtiaľ chcel strieľať, ale nemohol, pretože bol vynikajúco pokrytý.
     
    37:25
    Hostia teraz nechali až príliš veľa prestoru pred svojou bránkou. Handzuš sa tam ocitol v bekhendovom zakončení, ale Lakosil rýchlo a úspešne zareagoval.
     
    37:33
    Nitra následne puk vyhodila iba na zakázané uvoľnenie, vhadzovať sa bude po Lakosilovej pravici.
     
    38:20
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Gillies – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    38:31
    Domáci vyhrali dôležité buly a puk vysunuli z pásma. Nitra bude zakladať novú útočnú akciu.
     
    39:11
    Nitrania sa napokon v pásme usadili. Ručkay pálil z hanice prového kruhu tesne vedľa, nik z jeho spoluhráčov puk netečoval.
     
    39:49
    Nitra ešte ostáva v pásme a skúša to obrovským tlakom. Od modrej čiary tentokrát pálil Milam, no domáci sa obetavo hodili do dráhy puku.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme gól nevideli a skóre ostáva nezmenené. Za sebou máme dvadsaťminútovku plnú obrovskej bojovnosti o každý jeden centimeter ľadovej plochy. Obe strany si uvedomujú dôležitosť duelu a snažia sa nespraviť zbytočnú chybu, čo sa im zatiaľ darí.

    Tretia tretina sa začne približne o 21:28.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Banská Bystrica sa v úvode tretej tretiny musela brániť, ale záver početnej nevýhody ustála a neinkasovala.
     
    40:58
    Máme tu zakázané uvoľnenie zo strany Nitry. Zdá sa, že aj tretia dvadsaťminútovka bude poriadne rozkúskovaná.
     
    41:24
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Milam – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    41:50
    Banská Bystrica sa ihneď usadila v pásme a skúša to strelecky, ale hosťujúci tím sa obetavo vrhá do striel. Obrovská bojovnosť z prvých dvoch tretín pokračuje.
     
    42:43
    Baker teraz dokázal puk vyhodiť až k Bacashihuovi, ktorý dokonca musel byť v pohotovosti. Nitra sa dokáže brániť veľmi dobre.
     
    43:24
    Milam je už späť na ľadovej ploche, Banská Bystrica si na svoje konto pripisuje nevyužitú presilovku a pokračujeme za stavu 1:1.
     
    44:17
    Nitra dostala puk do útoku a snaží sa útočiť. Skvelú prácu však za bránkou urobil Majeský, ktorý jedného z hráčov hostí prudko odstavil a strelu nepripustil.
     
    44:53
    Hostia ostávajú v útoku, štvrtá formácia teraz domácemu tímu poriadne komplikuje život. Banská Bystrica sa však skvelo bráni a pokúša sa blokovať strely podobne ako to teraz urobil Petran.
     
    45:28
    Domáci Bortňák to teraz skúšal strelou z otočky, ale Lakosil si poradil. Diváci sledujú hru prelievajúcu sa zo strany na stranu.
     
    45:57
    Domáci hráči spoza svojej bránky posunuli puk do priestoru medzi kruhmi, odkiaľ chcel Tománek páliť, ale nedohodol sa so Zigom a napokon nebezpečne nezakončil ani jeden.
     
    46:05
    Banská Bystrica ešte v útoku ostala. Prudko pálil aj Majdan, ale Lakosil si povyšiel z bránky, zmenšil strelecký uhol a s pukom si poradil.
     
    46:44
    Banská Bystrica teraz predviedla situáciu dvoch proti dvom. Domácich dopredu potiahol Handzuš a prudko pálil, ale Lakosil si pripísal výborný zákrok vyrážačkou.
     
    47:28
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Handzuš – 2 min., sekanie).
     
    47:40
    Nitra vyhrala buly a ihneď sa usadila v pásme. Slovák hcel popred bránku krížne prihrávať Blackwaterovi, ale puk na neho neprešiel, pretože ho zrazil Majeský.
     
    48:15
    Nitra dala gól!
    Hostia využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Druhýkrát v zápase sa presadil JUDD BLACKWATER, tentokrát pálil po krížnej prihrávke od ľavej žrde a presne vystihol priestor, ktorý presúvajúci sa Bacashihua nestihol pokryť. Asistencie: Marek Slovák a David Laliberté.
     
    48:26
    Banská Bystrica pykala za vylúčenie Handzuša veľmi krutým spôsobom a pokračovať bude už v plnom počte. Domáci tím má pred sebou náročnú pozíciu – ak si chce sezónu predĺžiť, musí čo najskôr vyrovnať.
     
    49:30
    Banská Bystrica vrhla svoje sily do útoku. Hvila to skúsil nastrelením na bližšiu ľavp žrď, ale s tým si Lakosil poradil.
     
    49:49
    Banská Bystrica sa chcela do pásma opätovne dostať dlhým nahodením, ale dopustila sa iba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude pred Bacashihuom.
     
    50:20
    Začala sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. V tejto chvíli si netrúfame povedať, či pôjde aj o poslednú desaťminútovku tejto sezóny.
     
    50:34
    Zakázaného uvoľnenia sa teraz dooustila aj Nitra a hra sa presunie pred Lakosila.
     
    51:03
    Hra sa rýchlo prelieva to strany na stranu a emócie pracujú naplno. Nitra teraz hru prerušila postavením v ofsajdovej pozícii.
     
    51:36
    Nitrania natlačili súperov k mantinelu a nedovolili im zakončiť. Ďatelinka napokon spoza bránky aspoň prihral, ale pred svätyňou hostí našiel iba pokrytého spoluhráča.
     
    52:15
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci dnes sezónu ukončiť rozhodne nechcú! MÁRIO LUNTER sa do puku oprel v pravom kruhu a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    52:53
    Stav je opäť vyrovnaný a k víťazstvu majú rovnako blízko aj ďaleko oba celky. Uvidíme, ako sa hra teraz bude vyvíjať. Vhadzovať sa bude pred bránkou Banskej Bystrice, ktorá sa dopustila zakázaného uvoľnenia.
     
    53:08
    Hosťom trochu ušiel puk v strednom pásme a Bajaruns to chcel využiť. Skúšal prudkú strelu spomedzi dvoch obrancov, no bol nepresný a bránku minul.
     
    53:44
    Nitra sa presunula do útoku. Podhradský to skúšal strelecky, ale Banská Bystrica hrá v defenzíve vynikajúco.
     
    54:37
    Nitra mala puk za bránkou súpera a pokúšala sa dostať ho do čo najvýhodnejšej pozície. To sa hosťom napokon podarilo a prudko pálil Kutálek, ale Bacashihua priam zázračne odolal.
     
    54:37
    Uvidíme hru štyroch proti štyrom. Na trestnú lavicu smerujú domáci Gründling a hosťujúci Beca.
     
    55:23
    Slovák v súboji stratil puk a ponúkol tak Lunterovi dobrú príležitosť. Domáci hráč ihneď prudko zakončil a Lakosil sa musel mať na pozore aby odolal.
     
    55:40
    Banská Bystrica je po strelenom góle veľmi aktívna a pokúša sa celý duel otočiť. Domáci tím rozhodne nechce získať ďalšie striebro.
     
    56:37
    Vzájomné vylúčenia sú minulosťou a hrať budeme v plnom počte ne oboch stranách.
     
    57:20
    Nitra sa opäť dostala do útoku. Ručkay sa tam natlačil priamo pred bránkovisko, ale bol bránený a o hokejku napokon prišiel.
     
    57:48
    Hra sa prelieva zo strany na stranu a diváci zrejme ani poriadne nedýchajú. Záver šiesteho finále sprevádza veľká nervozita.
     
    58:12
    Baker to skúsil strelecky, ale Matoušek puk následne zblokoval a nedovolil súperom dorážku. Medzičasom sa začala posledná dvojminútovka riadnej hracej doby.
     
    58:56
    Blackwater to skúsil ďalšou strelou a veru nebol ďaleko od hetriku. Domáci môžu ďakovať Bacashihuovi, ktorý pohotovo zasiahol.
     
    59:22
    Začala sa posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. Nitra ostáva usadená v pásme, Bystričania však svojich súperov vytláčajú z dobrých streleckých pozícií.
     
    59:57
    Neuveriteľný záver! Ďatelinka pálil od modrej čiary, ale Lakosil puk tri sekundy pred sirénou reflexívne vytesnil.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Riadna hracia doba šiesteho finálového zápasu víťaza nespoznala a nasledovať bude desaťminútové predĺženie. Ak v ňom Nitra strelí gól, bude oslavovať zisk zlata. Ak triumfuje Banská Bystrica, stav série sa vyrovná na 3:3 a dinále sa v nedeľu vráti pod Zobor.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:22
    Prvé buly desaťminútového predĺženia získala Basnká Bystrica. Domáci hokejisti sa ihneď pustili do útoku, odkiaľ spred bránky pálil Matoušek, ale Lakosil si poradil.
     
    60:44
    Veľkú šancu sme videli aj na opačnej strane. Hostia vysunuli puk, za ktorým šprintoval dnešný ostrostrelec Blackwater, ale chýbalo mu pár centimetrov a zakončiť tak nedokázal.
     
    61:04
    Bajtek poriadne dobiedzal pred domácou bránkou, Bacashihua tak puk radšej prikryl.
     
    61:28
    Vo štvoriciach na oboch stranách je na ľade dostatok priestoru. Domáci Majeský to teraz skúšal strelecky od modrej čiary, ale nebol presný.
     
    62:11
    Mohlo byť rozhodnuté! Ďatelinka posunul puk na Tománka, ktorý ihneď pálil, ale trafil iba Lakosila. Brankári zatiaľ kraľujú predĺženiu.
     
    62:33
    Ďalšia vyložená šanca pre Banskú Bystricu. Domáci prenikli v dvojici proti jednému obrancovi, na pravú stranu dostal prihrávku Ďatelinka a pálil, ale Lakosil predviedol ďalší zázračný zákrok.
     
    63:14
    V doterajšom priebehu predĺženia má viac z hry Banská Bystrica. Domáci tím zahadzuje jednu šancu za druhou.
     
    63:41
    Tak toto je ďalšia neuveriteľná situácia! Bast prihral priamo pred bránku Tománkovi, ten ihneď pálil, ale Lakosil v poslednej chvíli puk vyrazil.
     
    64:35
    Domáci Bortňák sa presunul medzi kruhy a chcel strieľať, ale bol dobre pokrytý a nemohol tak urobiť. Nitra sa musí stiahnuť do defenzívy.
     
    65:02
    Do útoku sa presunuli aj hosťujúci hokejisti. Nitrania zvolili prudkú strelu, ktorá však skončila iba niekoľko centimetrov od domácej bránky.
     
    65:49
    Diváci sa dožadujú vylúčenia po zákroku na Hvilu, ale rozhodcovia mlčia. V predĺžení sme videli už niekoľko tvrdých zákrokov, avšak ani jeden z nich nebol za hranicou pravidiel.
     
    65:49
    Lukášovi Hvilovi musia z ľadu pomáhať spoluhráči a ťažko povedať, či dnes ešte bude môcť pokračovať. Pevne veríme, že domáci hráč bude v poriadku.
     
    66:24
    Hostia nahodili puk do pásma. Z pravej strany sa ho na bránku pokúšal napáliť Podhradský, ale mieril iba na ochrannú sieť.
     
    66:48
    Nitrania buly v strednom pásme vyhrali a dostali sa do ofenzívy. Tam však boli natlačení iba k mantinelu a Mezei na prihrávku čakal márne.
     
    67:20
    Banskobystričania hru vysunuli do stredného pásma. Nervozita je naozaj obrovská a nikto nechce urobiť žiadnu chybu.
     
    67:58
    Banskobystričania hru posunuli až do svojej útočnej tretiny. TOmánek to tam skúšal strelecky, ale jeho pokus hostia zrazili korčuľou.
     
    68:11
    Začala sa posledná dvojminútovka tohto predĺženia. Puk majú na hokejkách hostia, ktorí budú rozohrávať od svojej bránky.
     
    68:46
    Hosťujúci Slovák mal na hokejke rozhodnutie, ale bol dôrazne bránený a výborne stíhaný jedným z domácich hráčov. Svoje zakončenie tak po individuálnej akcii poslal iba do Bacashihuu.
     
    69:20
    Banská Bystrica stratila pri defenzíve množstvo síl, aj preto teraz puk nahodila do útoku a odišla striedať.
     
    69:48
    Domáci tím prestriedal a vrátil sa do útoku. Strelecky to od pravého mantinelu skúsil Ďatelinka, no nebol presný a minul priestor Lakosilovej bránky.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení sa o víťazovi šiesteho finále nerozhodlo a nasledovať budú samostatné nájazdy. Lotéria môže rozhodnúť o zisku majstrovského titulu pre Nitru alebo o predĺžení finálovej série.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:0
    Jason BAST nepremieňa svoj prvý pokus, pretože Lakosil mu puk vypichol hokejkou.
     
    1. séria
    0:0
    Tibor KUTÁLEK si položil Bacashihuu na ľad a pálil bekhendom, ale domáci gólman ho aj napriek nevýhodnej pozícii vychytal.
     
    2. séria
    0:0
    Michal HANDZUŠ takisto nepremieňa, jeho strelu k pravej žrdi Lakosil vyrazil.
     
    2. séria
    0:0
    Radoslav MACÍK tesne minul pravú žrď domácej bránky.
     
    3. séria
    0:0
    Roman TOMÁNEK si položil Lakosila, ale ten v páde puk vyrazil. Nitra bude mať na hokejke nájazd, po ktorom môže získať titul!
     
    3. séria
    0:0
    Henrich RUČKAY si položil Bacashihuu a zakončoval do prázdnej bránky, ale banskobystrický gólman sa famózne otočil a puk vyrazil!
     
    4. séria
    0:0
    Poradie sa obrátilo. Tibor KUTÁLEK to skúšal parádou pomedzi nohy brankára, no neúspešne.
     
    4. séria
    0:0
    Lukáš HVILA to skúsil strelou, Lakosil ostal na mieste a vyrazil ju.
     
    5. séria
    0:0
    Henrich RUČKAY takisto strieľal, ale Bacashihua ostáva neprekonaný! Pod Urpínom by sa napätie dalo krájať.
     
    5. séria
    0:0
    Roman TOMÁNEK to takisto skúsil streleckou, ale Lakosil jeho pokus vyrážačkou zneškodnil.
     
    6. séria
    0:0
    Judd BLACKWATER volil kľučku, ale svoj tretí gól dnes nedal.
     
    6. séria
    0:0
    Juraj BEZÚCH si puk potiahol až pred Lakosila, ale ten situáciu ustál.
     
    7. séria
    0:1
    Marek SLOVÁK prestrelil Bacashihuu! Banská Bystrica teraz musí skórovať, inak sa jej sezóna skončí!
     
    7. séria
    1:1
    Michal HANDZUŠ zvládol najnervóznejšiu situáciu sezóny, položil si Lakosila a zakončil pod hornú žrď.
     
    8. séria
    1:1
    Marek SLOVÁK aj teraz pálil k ľavej žrdi, ale Bacashihua na strelu počkal a lapačkou ju zneškodnil.
     
    8. séria
    1:1
    Michal HANDZUŠ trafil iba brankára, gól z toho nie je.
     
    9. séria
    1:1
    Tibor KUTÁLEK nezakončil presne.
     
    9. séria
    1:1
    Juraj MAJDAN mieril pomedzi betóny, ale Lakosil to dobre prečítal. Nasledovať bude desiata séria.
     
    10. séria
    1:2
    Jameson MILAM si položil brankára a Nitra je opäť krôčik od zisku majstrovského titulu!
     
    10. séria
    1:2
    Michal HANDUŠ trafil pravú žrď bránky a Banskú Bystricu nezachránil!
     
    70:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Nitra.
    Autorom víťazného gólu je JAMESON MILAM.
     
    Koniec zápasu.
     
    Nitra zvládla nájazdovú lotériu a prvýkrát v histórii získava majstrovský titul! Ako bonus si k nemu zverenci trénera Stavjaňu pribalia aj miestenku v nadnárodnej súťaži Champions Hockey League.
     
    Hokejová sezóna 2015/2016 sa teda končí už aj na Slovensku. Videli sme obrovské množstvo skvelých zápasov, veľkých prekvapení, stovky gólov a napokon zlatý záver pre Nitru, ktorú čaká veľmi veselá cesta domov pod Zobor.
     
    Zlatú korčuľu pre najužitočnejšieho hráča play-off Tipsport ligy získal nitriansky útočník David Laliberté. Pred rokom toto prestížne ocenenie získal Košičan Gabriel Spilar.
     
    Na ľadovej ploche sa práve začalo dekorovanie strieborného tímu. Banskobystričania neskrývajú svoje sklamanie, tento kov totiž získavajú už druhýkrát v rade. Pred rokom vo finále podľahli Košiciam, ktoré tento rok v semifinále vyradili, ale na historicky prvý majstrovský titul to napokon nestačilo.
     
    Dekorovanie pokračuje, v týchto cvhíľach dostávajú hokejisti Nitry na krk vysnívané zlato. Nitra má za sebou sezónu, v ktorej sa s Košicami dlho pretekala o prvé miesto v základnej časti, napokon skončila druhá, avšak dnešný úspech je na túto ranu určite dostatočne veľkou náplasťou.
     
    Dušan Milo prevzal z rúk riaditeľa Pro-Hokeja Richarda Lintnera majstrovskú trofej a v klbku spoluhráčov ju zodvihol nad hlavu. Pre nitrianskych hráčov sa začína spanilá jazda majstrovských osláv.
     
    Na banskobystrickom ľade sa oslavuje aj smúti, presne o tom je hokej. Nitra dnes stojí na strane víťazov a Banská Bystrica sa musí zmieriť s porážkou. Taká je bilancia dnešného finále.

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime. V mene celej redakcie Onlajny.eu vám ďakujeme, že ste počas sezóny 2015/2016 sledovali naše priame prenosy. Vážime si vašu prejavenú dôveru a tešíme sa na vás pri ďalších (nie len hokejových) prenosoch. (23:13:27)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 20. Handzuš (Sandgren, Ďatelinka), 53. Lunter – 2. Blackwater (Milam, Laliberté), 49. Blackwater (Slovák, Laliberté), rozh. náj. Milam

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Jason Bast (BBY)
    0:0   Tibor Kutálek (NIT)
    2. séria:
    0:0   Michal Handzuš (BBY)
    0:0   Radoslav Macík (NIT)
    3. séria:
    0:0   Roman Tománek (BBY)
    0:0   Henrich Ručkay (NIT)
    4. séria:
    0:0   Tibor Kutálek (NIT)
    0:0   Lukáš Hvila (BBY)
    5. séria:
    0:0   Henrich Ručkay (NIT)
    0:0   Roman Tománek (BBY)
    6. séria:
    0:0   Judd Blackwater (NIT)
    0:0   Juraj Bezúch (BBY)
    7. séria:
    0:1   Marek Slovák (NIT)
    1:1   Michal Handzuš (BBY)
    8. séria:
    1:1   Marek Slovák (NIT)
    1:1   Michal Handzuš (BBY)
    9. séria:
    1:1   Tibor Kutálek (NIT)
    1:1   Juraj Majdan (BBY)
    10. séria:
    1:2   Jameson Milam (NIT)
    1:2   Michal Handuš (BBY)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Petran, Gründling, Čížek, Bezúch, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bajaruns, Handzuš, Bortňák
    HK Nitra: Lakosil (Valent) – Kuzma, Milam, Mezei, Podhradský, Milo, Baker, Kutálek, König – Blackwater, Slovák, Laliberté – Bajtek, Beca, H. Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Pupák

    Rozhodca: J. Kubuš, Jonák – Šefčík, Výleta
    B. Bystrica 2 4 Nitra
    #1 Utorok 12.04.2016 • 19:30
    Nitra - B. Bystrica 3:1
    #2 Streda 13.04.2016 • 19:30
    Nitra - B. Bystrica 3:2
    #3 Sobota 16.04.2016 • 19:30
    B. Bystrica - Nitra 5:3
    #4 Nedeľa 17.04.2016 • 19:30
    B. Bystrica - Nitra 4:2
    #5 Streda 20.04.2016 • 19:30
    Nitra - B. Bystrica 6:4
    #6 Piatok 22.04.2016 • 19:30
    B. Bystrica - Nitra 2:3 po s.n. (1:2)