AC Miláno – Carpi FC 0:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
0:0 (0:0)
Carpi FC 1909
cz Štvrtok 21.04.2016, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, brzy na počtenou! (22:49:40)
    Na San Siru jsme se dnes branek nedočkali.
     
    V momentě, kdy Vid Belec ve své náruči ukryl poslední centr dnešního utkání adresovaný Balotellimu, sudí Guida ukončil zápas, což bylo následováno sprškou bučení a pískotu ze strany nespokojených příznivců Rossoneri. A není se čemu divit, Milánští podali proti o záchranu bojujícímu Carpi otřesný výkon a svého soka rozhodně nepřehráli, ačkoliv držení míče ovládli v poměru 82% ku 18%. Necelých deset minut před koncem se mohl stát hrdinou AC Alex, domácí stoper ale prakticky jedinou velkou šanci týmu z města módy v celém utkání zahodil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hráči v bíločervené kombinaci nikam nespěchají, zatímco domácím se čas rychle krátí. V tuto chvíli se rozběhla poslední minuta nastavení!
     
    90+3
    Lorenzo Lollo ve skluzu zasáhl Marca Crimiho, po zbytečném útočném faulu domácího středopolaře budou mít carpští fotbalisté spoustu času na rozehrávku.
     
    90+2
    Střídající José Mauri vybojoval další rohový kop pro Rossoneri, v nastavení se už veškerý děj odehrává na obranné polovině Carpských.
     
    90+1
    Už známe také délku nastavení, sudí Guida přidal nad rámec druhé půle hned pět minut!
     
    90
    Šance i na druhé straně! Tak závěr zápasu je pořádně zajímavý. Marco Crimi si po pravé straně navedl míč na hranici pokutového území a tvrdě vypálil, Donnarumma ale jeho ránu bravurně vyrazil!
     
    89
    Střídání v týmu Carpi FC 1909: ze hřiště odchází Raphael Martinho, přichází Lorenzo Lollo.
    88. Alex mohl rozhodnout!
     
    88
    Utkání mohlo mít nečekaného hrdinu! Domácí stoper Alex měl na kopačce úvodní gól zápasu, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal uklidit vyražený míč za Belecova záda!
     
    87
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Andrea Poli, přichází Manuel Locatelli.
     
    86
    Ignazio Abate se rozběhl po pravém křídle a vynutil si Suagherův faul, carpský zadák navíc vidí žlutou kartu.
     
    84
    Svěřenci kouče Brocchiho se až nyní dokázali usadit na útočné polovině, tak se nechme překvapit, zdali to k něčemu zajímavému povede.
     
    83
    Biancorossi mají zhruba deset minut před koncem dění na hřišti zcela pod kontrolou, hosté nyní díky neúnavnému Mbakoguovi zakládají další rychlý protiútok.
     
    82
    Do zajímavé výměny názorů se teď dostali Emanuele Suagher a Mario Balotelli, carpský zadák nakonec navíc extravagantního forvarda AC poplácal po tváři...
     
    81
    Kevin Lasagna si to po pravém křídle naštrádoval dopředu, nevyzrál ale na zkušeného Ignazia Abateho, který si navíc posléze došel pro autové vhazování.
     
    79
    Střídání v týmu Carpi FC 1909: ze hřiště odchází Stefano Sabelli, přichází Lorenzo Pasciuti.
     
    78
    Další nepovedená akce milánského celku skončila na úrovni půlící čáry a na druhou stranu se okamžitě vydává Jerry Mbakogu.
     
    77
    Hráčům Rossoneri nelze upřít snaha, šestý tým tabulky Serie A se ale proti o záchranu bojujícímu soupeři neskonale trápí a Carpi je blísko zlatému bodu ze San Sira.
     
    75
    José Mauri nic nevymýšlel a okamžitě po zisku míče vypálil, jeho nepřesný pokus ale proletěl vysoko nad břevnem.
     
    74
    Už i Lasagna je na nohou, hra je ale stále přerušena, což domácí lodivod Brocchi využívá k předávání pokynů Mariovi Balotellimu u postranní čáry.
     
    73
    Střídající Kevin Lasagna zůstal po nešťastném střetu s Alexem ležet v bolestech na trávníku a v akci už jsou týmoví lékaři, kteří sprejují Lasagnovo rameno. To Alex se už mezitím zvedl...
     
    71
    Nakonec z toho byla hlavička Andrey Poliho po dalekonosném nákopu Alexe, která ale nebyla vůbec přesná a následovat bude pouze odkop od Belecovy svatyně.
     
    70
    Svěřenci Christiana Brocchiho se po několikaminutové odmlce opět usadili na útočné polovině, tak se nechme překvapit, co vymyslí.
     
    69
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Jérémy Ménez.
    Alessio Romagnoli v první půli rozdal celkem 57 přihrávek.
     
    67
    Do konce základní hrací doby zbývá už jen necelých pětadvacet minut a nic nenasvědčuje tomu, že by se na aktuálním bezbrankovém stavu mělo něco měnit. Prakticky veškerý děj se momentálně odehrává ve středu hřiště.
     
    66
    Začíná se nám přiostřovat, za další nedovolený zákrok vyfasoval žlutý kartonek domácí stoper Alex.
     
    64
    Jerry Mbakogu dostal pořádně naloženo v hlavičkovém souboji ve středu pole a hostující útočník se zkrvaveným nosem opouští hrací plochu. Snad to nebude nic vážného...
     
    63
    Střídající José Mauri okamžitě po nástupu na hřiště probudil své hibernující spoluhráče! Italský středopolař našel přesnou kolmicí úplně volného Bonaventuru, který si ale nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    62
    Marco Crimi si neporozuměl s Cofiem a míč skončil v autu, nařízeného vhazování se ujme Luca Antonelli.
     
    61
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Kevin-Prince Boateng, přichází José Mauri.
     
    60
    Teď si navíc unikající Jerry Mbakogu vynutil faul Alessia Romagnoliho, Carpští tak budou rozehrávat z pravé strany.
     
    59
    Své štěstí zkusil střídající Kevin Lasagna, jeho pokus ale mířil přímo do míst, kde stál připravený Gianluigi Donnarumma.
     
    58
    Ve druhé půli si Vid Belec ještě ani nesáhl na míč, fotbalisté favorizovaného AC jsou po změně stran směrem dopředu naprosto bezzubí.
     
    57
    Fotbalisté Carpi jsou i nadále aktivnější! Po standardní situaci to zkusil ihned po zisku odraženého míče Cristian Zaccardo, pokus hostujícího kapitána byl ale zblokován.
     
    56
    Důrazný Jerry Mbakogu se prokousal až do zakončení, jeho pokus zpoza hranice pokutového území ale sotva doputoval k Donnarummovi, jenž bez problémů zakročil.
     
    54
    Střídání v týmu Carpi FC 1909: ze hřiště odchází Jonathan de Guzmán, přichází Kevin Lasagna.
     
    53
    Zničehonic se Mario Balotelli zjevil ve zajímavé palebné pozici, extravagantní forvard ale nedokázal trefit balon podle svých představ.
     
    52
    Riccardo Montolivo měl před sebou dálnici volného prostoru, nedokázal ale potřebně zrychlit, a tak pouze posunul míč na pravou stranu, kde číhal Abate.
     
    50
    Převaha Carpi po změně stran pokračuje, což se náročným příznivcům Rossoneri vůbec nezamlouvá a z tribun se čím dál častěji ozývá pískot.
     
    49
    Zázračný mladík Gianluigi Donnarumma ale nemusel ani zasahovat, Alex ve spolupráci s Antonellim dostal kulatý nesmysl až kamsi k půlící čáře.
     
    48
    S tou ale svěřenci Christiana Brocchiho naložili bídně a kupředu se poté vydal Marco Crimi, po jehož zblokovaném pokusu bude Carpi zahrávat roh!
     
    47
    Jerry Mbakogu uvízl v ofsajdové pasti, milánští fotbalisté tak budou mít spoustu čsu na rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Příliš fotbalové krásy k vidění nebylo a ačkoliv měli favorizovaní Rossoneri územní převahu, ani oni si mnoho šancí nevypracovali. Troufám si tvrdit, že remíza zatím odpovídá dění na hřišti. Změní se na tom něco po změně stran? Moudřejší budeme ve 21:52, buďte s námi u toho!
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Balotelliho zákrok na brankáře Belece.
     
    45+1
    Jauvajs, tak tohle muselo setsakramentsky bolet. Mario Balotelli naprosto zbytečně povalil hostujícího brankáře Belece, jenž zůstává ležet nehybně na trávníku.
     
    45
    Sudí Guida nastavil nad rámec prvního poločasu dvě minuty!
     
    45
    Marco Crimi ještě za svůj faul ve středu hřiště vidí žlutou kartu.
     
    44
    De Guzmán s Jerrym Mbakoguem ale nyní vytlačili červenočerné až na jejich vlastní polovinu, svěřencům kouče Brocchiho už mnoho času nezbývá.
     
    42
    S blížícím se koncem prvního poločasu začíná aktivita milánských fotbalistů gradovat, prakticky veškerý děj se nyní odehrává na obranné polovině Carpi.
     
    41
    Po souboji s Balotellim zůstal ležet v bolestech na trávníku Emanuele Suagher a domácí útočník může být hodně rád, že za to nevyfasoval žlutou kartu.
     
    40
    K hlavičce se nakonec prokousal velezkušený brazilský zadák Alex, jehož pokus ale proletěl poměrně vysoko nad břevnem Belecovy svatyně.
     
    38
    Odvážný průnik Abateho po pravém křídle zastavil až Gaetano Letizia, Rossoneri tak budou zahrávat už svůj třetí rohový kop.
     
    37
    Centr z levé strany ale skončil přímo v Belecově náruči, milánští fotbalisté s touto standardní situací naložili prachbídně.
     
    36
    Brocchiho parta se opět nastěhovala před pokutovým území soupeře a nakonec z toho sice nic nebezpečného nebylo, Simone Romagnoli nepřesným odkopem daroval domácím roh.
    Minulé vzájemné utkání ovládli favorizovaní Rossoneri poměrem 2:1.
     
    34
    Zhruba z poloviny zaplněné tribuny San Sira reagují na každou nepovedenou akci svých oblíbenců pískotem, nyní se ale píská z úplně jiného důvodu – kvůli nevybíravému zákroku Zaccarda na Balotelliho.
     
    33
    Alessio Romagnoli to teď udělal prachbídně. Milánský zadák vypálil z dobrých třiceti metrů, ačkoliv měl před sebou ještě spoustu volného prostoru a jeho velice nepřesná střela div, že nepřeletěla přes ochrannou síť.
     
    32
    Isaac Cofie si ve středu hřiště naprosto zbytečně vyšlápl na Montoliva a za svůj zákrok vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    30
    Aktivně napadající ofenzivní hráči Carpi vytlačili domácí borce až k Donnarummovi, poté to ale Marco Crimi přehnal s razancí a sudí mu odpískal útočný faul.
     
    29
    Svěřenci Christiana Brocchiho opět rychle spěchají dopředu, to u nich nebylo v úvodních pasážích zápasu vůbec obvyklé...
     
    27
    Teď si ale Rossoneri nedali pozor na zadní vrátka a využít toho mohl Jonathan de Guzmán, jenž ale neměl dostatečnou rychlost, a proto o míč přišel ještě dříve, než by stihl proniknout do pokutového území.
     
    26
    Tempo hry opět začíná nabírat na obrátkách. Červenočerní na nic nečekají a po zisku každého míče okamžitě pádí dopředu, to se musí příznivcům Milánských líbit.
     
    25
    Bacca se rovněž po pravé straně hřiště vydal do brejku, narazil ale na zeď jménem Gaetano Letizia a o kulatý nesmysl záhy přišel.
     
    24
    Až do pokutového území se po pravém křídle probil Stefano Sabelli, v klíčový moment ale o balon přišel, a tak si domácí fanoušci mohli pořádně oddechnout.
     
    22
    Luca Antonelli se v pokutovém území srazil se Zaccardem, jemuž poté pořádně vyčinil Mario Balotelli. Emocemi to začíná jiskřit!
     
    21
    Gaetano Letizia uklidil kulatý nesmysl před Polim do autu, Milánští tak budou vhazovat z pravé strany, o což se postará Ignazio Abate.
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí a mnoho fotbalové krásy v ní k vidění nebylo, zatím je to především velký boj o každý metr.
     
    19
    Emanuele Suagher zkušeně udržel za svými zády napadajícího Baccu až do chvíle, kdy míč překročil brankovou linii. Vid Belec už si chystá balon k odkopu.
     
    17
    Nakonec vlastně nic. De Guzmán ani neprocpal svůj centr do pokutového území, podobným neúspěchem skončila i následná dorážka Mbakogy, kterou obětavě zblokoval Poli.
     
    16
    K jeho exekuci se už staví Jonathan de Guzmán, tak se nechme překvapit, co nizozemský legionář vymyslí.
     
    15
    Jerry Mbakogu byl před hranicí pokutového území nevybíravě sražen k zemi Alexem, hosté tak budou zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice!
     
    13
    Riccardo Montolivo míč geniálně přepustil Baccovi, exsevillský snajpr ale z hranice šestnáctky přestřelil Belecovu branku!
     
    12
    Svěřenci Christiana Brocchiho se usadili na útočné polovině, zatím tomu ale chybí nápad, chcete-li moment překvapení.
     
    11
    Laxní Mario Balotelli nezvládl hlavičkový souboj na polovině hřiště a dvojice hráčů Carpi si s ním sérií krátkých přihrávek následně pohrála.
     
    9
    Dalekonosný projektil Carlose Baccy byl několikrát tečován a Belecovu svatyni nakonec neohrozil, hosté si teď ale museli pořádně oddechnout!
    Předzápasový rituál domácích stál za to!
     
    8
    Mario Balotelli si šikovně obhodil svého strážce, jeho následná střela už ale za moc nestála. Z tribun se však ozývá potlesk, ačkoliv se bude pouze vykopávat od Belecovy klece.
     
    7
    Po nepřesném centrz Sabelliho, který už se vrátil na hřiště, bude následovat pouze odkop od Donnarummovy svatyně. Ani jednomu týmu to zatím příliš nelepí.
     
    6
    První střela na carpskou svatyni přišla až po odpískání ofsajdu, průniková přihrávka Alessia Romagnoliho našla sprintujícího Baccu příliš pozdě.
     
    5
    Sabelli se za pomoci týmových fyzioterapeutů zvedl a s problémy odkulhal ze hřiště, u postranní čáry už se začal rozcvičovat jeho náhradník.
     
    4
    Stefano Sabelli se drží za nohu a válí se v bolestech na trávníku, s carpským zadákem to bohužel nevypadá vůbec dobře. To by byla velká komplikace pro Castoriho partu...
     
    3
    Riccardo Montolivo si všiml rozběhnutého Balotelliho, ke zlobivému dítěti italského fotbalu ale kolmice zkušeného reprezentačního středopolaře nakonec nedoletěla.
     
    2
    Právě Alex to nyní přehnal s důrazem v souboji s Marcem Crimi, hosté si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    1
    Milánští fotbalisté se po výkopu provedeném Balotellim uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině, u míče je momentálně zadák Alex.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Začátek zápasu by se měl o pár minutek zpozdit, za chviličku ale jdeme na to!
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, Alex, A. Romagnoli, Antonelli – A. Poli, Montolivo, K-P. Boateng, Bonaventura – Bacca, Balotelli.
    Náhradníci: Diego López, Abbiati – De Sciglio, Mexés, Ménez, J. Mauri, Honda, Ely, C. Zapata, Locatelli, Calabria, Vido.

    Carpi FC 1909: Belec – Letizia, S. Romagnoli, Zaccardo, Suagher – Crimi, Martinho, Cofie, Sabelli – de Guzmán – Mbakogu.
    Náhradníci: Colombi – Porcari, R. Bianco, Verdi, F. Poli, Di Gaudio, Lasagna, Pasciuti, Lollo, Mancosu, Daprelà, Fedele.

    Rozhodčí: Guida – Preti, Pegorin.
     
    CARPI FC 1909

    Fotbalisté Carpi se statečně bijí o záchranu v nejvyšší soutěži, díky solidní aktuální formě se jim podařilo uniknout ze sestupových vod. Biancorossi zvítězili třikrát z posledních pěti zápasů, na osmnácté Frosinone ale mají náskok pouhého bodu. Podaří se jim ho na San Siru zvýšit? Určitě by to bylo překvapení, fotbal je ale nevyzpytatelný, tak se nechme překvapit!
     
    AC MILÁN

    Pátá Fiorentina ve středu zakopla na hřišti trápícího se Udine, milánský velkoklub tak má stále reálnou šanci na účast v pohárové Evropě. AC momentálně patří šestá příčka tabulky se sedmibodovým mankem a zápasem k dobru právě na Fiorentinu. Milánským se ale v poslední době příliš nedaří, svěřenci kouče Brocchiho až v minulém kole díky výhře na hřišti Sampdorie ukončili pětizápasovou šňůru bez vítězství.
     
    Srdečně vítám všechny fotbalové příznivce u sledování dohrávky vloženého čtyřiatřicátého kola italské Serie A. Od 20:45 si to na Stadio Giuseppe Meazza rozdají o důležité ligové body AC Milán a Carpi FC 1909, tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vojtěch Balon

    Góly:

    Karty:   45+1. Balotelli (ACM), 66. Alex (ACM) – 32. Cofie (CAR), 45. Crimi (CAR), 86. Suagher (CAR)


    Držení míče: 82 % : 18 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:13.
    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Alex, A. Romagnoli, Antonelli – A. Poli (87. Locatelli), Montolivo, K-P. Boateng (61. J. Mauri), Bonaventura – Bacca (69. Ménez), Balotelli.
    Náhradníci: Diego López, Abbiati – De Sciglio, Mexés, Ménez, J. Mauri, Honda, Ely, C. Zapata, Locatelli, Calabria, Vido.

    Carpi FC 1909: Belec – Letizia, S. Romagnoli, Zaccardo, Suagher – Crimi, Martinho (89. Lollo), Cofie, Sabelli (79. Pasciuti) – de Guzmán (54. Lasagna) – Mbakogu.
    Náhradníci: Colombi – Porcari, R. Bianco, Verdi, F. Poli, Di Gaudio, Lasagna, Pasciuti, Lollo, Mancosu, Daprelà, Fedele.

    Rozhodca: Guida – Preti, Pegorin