Fínsko – Kanada 1:3 (kon.) | Slovensko – Česko 4:3 (kon.) | USA – Švajčiarsko 4:0 (kon.)
koniec
USA
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Švajčiarsko
cz Streda 20.04.2016, 02:30 • Ralph Engelstad Arena • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:23 Casey MITTELSTADT - 4:0
     
    56:23
    USA právě vstřelilo branku!
    Tohle bylo pro švýcarského brankáře trochu kruté. Brown poslal puk zpoza brány CASEYMU MITTELSTADTOVI, který si najel až těsně před Wuthricha, švýcarského brankáře rozhýbal a poslal puk do skulinky mezi jeho levým betonem a tyčkou. Asistence: Logan Brown.
     
    55:10
    Anderson prokličkoval mezi švýcarskými hráči až mezi kruhy a střílel. I přes to, že Wuthrichovi stáli ve výhledu hráči, dokázal proti Andersonově střele vytáhnout efektní semafor a přerušit hru.
     
    48:28
    Třetí lajna Američanů měla dvakrát na holích další gól. Napoprvé ale puk vyrazil Wuthrich, napodruhé prošla střela Kryse z téměř nulového úhlu brankovištěm a minula odkrytou bránu.
     
    35:03
    Teď to ale americkému brankáři málem nevyšlo. Woll se špatně pochopil se spoluhráči a vyjel rozehrávat puk do rohu kluziště. Za ním se ale řítil i jeden ze Švýcarů, kterého dobrusloval jeden z domácích. Oba pak vrazili do Wolla, který se rychle snažil dostat zpět do branky, zatímco další dva hráči zůstali ležet na ledě.
     
    30:09
    Za krosček putuje za katr další ze Švýcarů, a to Nando Eggenberger.
     
    28:23
    Švýcaři jdou do tří! Za nedovolené bránění si dvě minuty odsedí Dominik Volejnicek (SUI).
     
    26:37
    Simon le Courte (SUI) putuje na trestnou lavici. Švýcarský útočník neudržel hokejku dostatečně nízko a je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl.
    25:24 Graham MCPHEE - 3:0
     
    25:24
    USA právě vstřelilo branku!
    Po několika dorážkách se GRAHAMU McPHEEMU přece jen podařilo dorazit puk z pravé strany za švýcarského brankáře. Ve skrumáži několika hráčů neměl Wuthrich šanci zasáhnout. Asistence: William Lockwood.
     
    24:00
    Nadvakrát se pak snažil kolem levé tyčky doklepnout puk za Wuthricha Brown, švýcarský brankář ale po puku skočil a schoval jej pod sebe.
    16:44 Kailer YAMAMOTO - 2:0
     
    16:44
    USA právě vstřelilo branku!
    Americký kapitán Lindgren vyvezl puk po levé straně na kruh, odkud jej nahodit na branku. KAILER YAMAMOTO měl hůl ve správný čas na správném místě a z pravé strany pak kotouč doklepl do odkryté brány. Američané tak jen sekund před koncem přece jen využívají přesilovku. Asistence: Ryan Lindgren.
     
    14:45
    Přesilovka také pro Američany! Elia Riva (SUI) si odsedí menší trest za nedovolené bránění.
    12:46 Casey MITTELSTADT - 1:0
     
    12:46
    USA právě vstřelilo branku!
    Chvíli na to se ale CASEY MITTELSTADT přece jen dočkal gólu, když se dostal nikým nehlídán až před Wuthricha a poslal puk přímo mezi jeho betony. Asistence: Logan Brown, Trent Frederic.
     
    05:15
    Kiefer Bellows (USA) putuje na trestnou lavici na dvě minuty za hákování. Švýcarsko si tak zahraje první přesilovku utkání.

    Zuzana Spurná

    Góly a asistencie: 13. Mittelstadt (Brown, Frederic), 17. Yamamoto (Lindgren), 26. McPhee (Lockwood), 57. Mittelstadt (Brown)


    USA: Woll (Oettinger) – Fox, Greenway, Martin, Lindgren (C), Krys, Hellickson, Luce – Anderson, Keller, Bellows – Frederic, Lockwood, Sanchez – Mittelstadt, Yamamoto, Brown – Pastujov, Howdeshell, Walker – McPhee.
    Švajčiarsko: Wuthrich (Chuard) – Gross, Stadler (C), Geisser, Riva, Gerber, le Coultre, Steinmann – Hischier, Miranda, Simic – Volejnicek, Lerch, Heim – Suter, Kurashev, Eggenberger – Berni, Loosli, Lust – Ruegsegger.

    Rozhodca: Grumsen (DEN), Pajula (FIN) – Sysuev (RUS), Vanoosten (CAN)