Fínsko – Kanada 1:3 (kon.) | Slovensko – Česko 4:3 (kon.) | USA – Švajčiarsko 4:0 (kon.)
koniec
Slovensko
4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Česko
Streda 20.04.2016, 01:00 • ICON Sports Center, Grand Forks, USA • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:33 Buček (SVK) - 4:3
     
    56:33
    Slovensko dalo gól!
    Už po skončení presilovky, ale predsa sa nám podarilo streliť gól! Z pravého kruhu napriahol SAMUEL BUČEK a presnou trefou pod brvno dokonal obrat Slovákov.
    42:09 Solenský (SVK) - 3:3
     
    42:09
    Slovensko dalo gól!
    SAMUEL SOLENSKÝ sa po druhý raz už nemýlil. Svoj nájazd zakončil šikovnou strelou pod vyrážačku a vyrovnáva stav stretnutia!
    35:01 Bjalončík (SVK) - 2:3
     
    35:01
    Slovensko dalo gól!
    Havelka už bol na ľade, ale Slováci sa dostali do prečíslenia. Kmecovi strela vôbec nesadla, ale k puku sa dostal PETER BJALONČÍK a strelou po ľade znižuje v oslabení na rozdiel gólu!
    Asistencia: Dušan Kmec.
    20:41 Zadina (CZE) - 1:3
     
    20:41
    Česko dalo gól!
    Protiútok a radosť na druhej strane! FILIP ZADINA si po pravom krídle nakorčuľoval do streleckej pozície a exkluzívnym švihom zavesil pod brvno, silnou strelou Durnému dokonca rozbil fľašu s vodou.
    Asistencie: Lukáš Doudera a Kristián Reichel.
    12:22 Karafiát (CZE) - 1:2
     
    12:22
    Česko dalo gól!
    Až po presilovke to nášmu súperovi vyšlo. Bělohorský puk zaviezol po pravom krídle do pásma, medzi kruhmi našiel voľného JIŘÍHO KARAFIÁTA a ten švihom umiestnil puk k vzdialenejšej žrdi.
    Asistencie: Matouš Bělohorský a Daniel Kurovský.
    03:18 Liška (SVK) - 1:1
     
    03:18
    Slovensko dalo gól!
    Česi prepadli na modrej čiare, Smolka sa dostal za nich a v samostatnom nájazde Kořenářa neprekonal, ale voľný puk ako prvý dokorčuľoval ADAM LIŠKA a do odkrytej brány vyrovnáva!
    Asistencia: Erik Smolka.
    01:18 Zachar (CZE) - 0:1
     
    01:18
    Česko dalo gól!
    Hneď z protiútoku sa Česi dostávajú do vedenia! Durný vykorčuľoval z brány proti nahodeniu, ale odpálil puk len na české hokejky. Havelka ho ešte neprekonal, no voľný MAREK ZACHAR z dorážky už áno.
    Asistencia: Martin Havelka.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 4. Liška (Smolka), 36. Bjalončík (Kmec), 43. Solenský (t.s.), 57. Buček – 2. Zachar (Havelka), 13. Karafiát (Bělohorský, Kurovský), 21. Zadina (Doudera, Reichel)


    Slovensko: Durný – D. Kmec, Fehérváry, Zeleňák, M. Bodák, M. Krempaský, Hedera, Rajnoha, M. Ivan – Solenský, A. Ružička, F. Krivošík – Studenič, Miloš Roman, S. Buček – Šmida, Lacka, A. Liška – E. Smolka, Bjalončík, R. Václav.
    Česko: Kořenář – Hájek, L. Doudera, Budík, Vála, Kachyňa, Kvasnička, Sirota, Novák – Pavlík, K. Reichel, F. Zadina – Kousal, O. Najman, Kantner – Zachar, Kodýtek, Havelka – Karafiát, D. Kurovský, Bělohorský.

    Rozhodca: Voss (USA), Warschaw (AUT) – Davis (USA), Golyak (BLR)

    Diváci: 463