NY Rangers – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 2:3 (kon.) | Nashville – Anaheim 0:3 (kon.)
Chicago – St. Louis 3:4 (kon.)
koniec
New York Rangers
1:3 (0:0, 1:1, 0:2) Stav série: 1:2
Pittsburgh Penguins
cz Streda 20.04.2016, 01:00 • Madison Square Garden, New York (kapacita 18006 míst) • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    Kris LETANG - 1:3
     
    59:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Ryan McDonagh se snažil o jednu z posledních rozehrávek z vlastního pásma, KRIS LETANG ale získal kotouč a z poloviny hřiště obloučkem poslal puk do prázdné branky! Bez asistence.
     
    58:45
    Henrik Lundqvist míří na střídačku, Rangers se pokusí o vyrovnání v šesti hráčích v poli!
     
    53:45
    Po chybě v domácí obraně se ke střele dostal Phil Kessel, mířil mimo branku, následnou dorážku už ale musel Lundqvist likvidovat!
    Matt CULLEN - 1:2
     
    44:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí stav zápasu na svou stranu! Dan Boyle nedokázal zastavit na obranné modré čáře puk, mezi domácí obránce pak vlétl MATT CULLEN, puk vypíchnul přesně do jízdy a samostatný únik proměnil úspěšnou střelou nad pravý beton! Asistence: Tom Kühnhackl a Ian Cole.
    Sidney CROSBY - 1:1
     
    39:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tentokrát se hostům podařilo v přesilové hře udeřit! Kris Letang udržel na modré čáře v puk v útočném pásmu a po rychlých přihrávkách po ose Malkin – Kessel se v předbrankovém prostoru prosazuje SIDNEY CROSBY, kterému stačilo nastavit hokejku na střílenou přihrávku od Kessela. Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
     
    39:00
    Přesilová hra pro Pittsburgh v závěru druhého dějství, za hákování míří na trestnou lavici Marc Staal.
    Krásná individuální akce Krise Letanga brankou neskončila
     
    33:59
    Kris Letang získal puk v útočném pásmu, elegantní otočkou si vytvořil střeleckou pozici, Lundqvist ale jeho střelu zastavil!
     
    28:04
    Rangers si zahrají další přesilovou hru, menší trest za podražení inkasuje Jevgenij Malkin.
     
    23:18
    Rangers si zahrají přesilovou hru, na trestnou lavici za hrubost míří obránce hostů Trevor Daley.
    Rick NASH - 1:0
     
    20:38
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se ale paradoxně při vlastním oslabení ujímají vedení! Kevin Klein získal kotouč ve vlastním pásmu a rychle nastartoval RICKA NASHE, který ujel všem hostujícím hráčům a parádní střelou do šibenice nedal Murraymu šanci zakročit! Asistence: Kevin Klein a Marc Staal.
     
    20:22
    Pittsburgh si zahraje druhou přesilovku v dnešním zápase, za vražení na hrazení je vyloučen Chris Kreider.
     
    19:33
    Derek Stepan se dostal k odraženému puku před brankou, tváří v tvář Murraymu se ale šance zalekl a zpoza branky nakonec nedokázal puk zasunout za brankovou čáru.
     
    16:58
    Po hromadné šarvátce u střídaček jsou vyloučení čtyři hráči – Viktor Stalberg a Kevin Hayes na straně Rangers, Kris Letang a Chris Kunitz na straně Penguins, všichni dostali menší trest za hrubost. Pokračovat se bude v plném počtu na obou stranách.
    Kreiderově brance opravdu předcházel ofsajd, Brady Skjei už měl zvednutou nohu ve vzduchu, když puk přecházel modrou čáru

     
    12:56
    Domácí přesilovou hru velmi rychle využili, když se po přihrávce od Zuccarella prosadil Chris Kreider. Hostující trenér Mike Sullivan nicméně použil trenérskou výzvu kvůli postavení mimo hru a branka byla odvolána! Pokračuje se tak za bezbrankového stavu, Rangers mají před sebou stále dlouhou přesilovku.
     
    12:10
    Síly na ledě se vyrovnají, na trestnou lavici za faul vysokou holí míří Conor Sheary. Trest je navíc dvojnásobný, protože v obličeji Dominica Moorea se objevila krev. Chvíli se tak nyní bude hrát ve čtyřech, poté začne dlouhá přesilovka Rangers.
     
    10:42
    Uvidíme první přesilovou hru v dnešním zápase, zahrají si ji Penguins. Za podražení je vyloučen domácí obránce Marc Staal.
    Murray vychytal velkou šanci Jespera Fasta
     
    09:52
    Matt Murray si připisuje velmi důležitý zákrok proti střele Jespera Fasta z bezprostřední blízkosti branky!
    Murray zlikvidoval šanci Dereka Stepana
     
    06:09
    Strhující momenty na obou stranách! Po výborné práci Zuccarella se ve slušné střelecké pozici objevil Derek Stepan, Murray jeho pokus zlikvidoval a následně se do přečíslení dva na jednoho na druhé straně dostali hosté, Phil Kessel ovšem svou střelou Lundqvista nepřekonal!
     
    03:04
    Po nepřehledné situaci před Lundqvistovou brankou se ke střele nakonec dostal Trevor Daley, domácí brankář ale dokázal zlikvidovat jak jeho střelu, tak i následnou dorážku Conora Shearyho!

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 21. Nash (Klein, M. Staal) – 40. Crosby (Kessel, Malkin), 45. Cullen (Kühnhackl, Cole), 60. Letang


    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – M. Staal, Klein, Yandle, McDonagh (C), Skjei, Boyle – Kreider, Stepan, Zuccarello – Miller, Brassard, Nash – E. Staal, Hayes, Fast – Glass, Moore, Stalberg. Trenér: Alain Vigneault.
    Pittsburgh Penguins: Murray (Zatkoff) – Määttä, Letang, Dumoulin, Daley, Cole, Lovejoy – Kunitz, Crosby (C), Hörnqvist – Sheary, Malkin, Fehr – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Rust. Trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodca: Sutherland, Jackson – Shewchyk, Heyer

    Diváci: 18006 (vyprodáno)
    NY Rangers 1 4 Pittsburgh
    #1 Štvrtok 14.04.2016 • 02:00
    Pittsburgh - NY Rangers 5:2
    #2 Sobota 16.04.2016 • 21:20
    Pittsburgh - NY Rangers 2:4
    #3 Streda 20.04.2016 • 01:00
    NY Rangers - Pittsburgh 1:3
    #4 Piatok 22.04.2016 • 01:00
    NY Rangers - Pittsburgh 0:5
    #5 Sobota 23.04.2016 • 21:20
    Pittsburgh - NY Rangers 6:3