Leverkusen – Frankfurt 3:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 1:0 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 3:2 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Darmstadt – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Bayern – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
1:0 (1:0)
VfB Stuttgart
cz Sobota 16.04.2016, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Ještě jedno střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Baier, na závěrečné desítky vteřin si přichází zahrát Christoph Janker.
     
    85
    Střídání také v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Halil Altintop, přichází Hong Čong-ho.
     
    84
    Třetí střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odstupuje Timo Werner, místo něj na hřiště přichází český záložník Jan Kliment.
     
    82
    Kostić se rozeběhl směrem k pokutovému území, ovšem kousek od jeho rohu ho skluzem atakoval Dominik Kohr (FC Augsburg), který si za svůj nebezpečný zákrok velmi zblízka prohlédl design žluté kartičky.
     
    80
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Alfred Finnbogason, jediného úspěšného střelce utkání vystřídá Raúl Bobadilla.
    79. Timo Werner (STU)
     
    79
    Z levé strany odcentroval míč na přední tyč Didavi, který balon posadil na hlavu Wernera. Jeho pokus z hranice malého vápna zneškodnil gólman Hitz, jenž kulatý nesmysl vytěsnil na roh.
     
    73
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: pro dnešek má odpracováno Artem Kravec, místo něj na hrací plochu nastupuje Boris Tašči.
    72. Jeffrey Gouweleeuw (AUG)
     
    72
    Hosté o balon přišli a Augsburg tak mohl opět zahrozit! Po centru z levého okraje pokutového území zakončoval poblíž penaltového puntíku nikým nehlídaný Gouweleeuw, kterého však skvěle vychytal Tytoń. Polský brankář ve službách Stuttgartu pak zlikvidoval také dorážku z otočky od stejného střelce.
     
    67
    Maxim zaútočil po levém křídle a pouze za cenu faulu a následné žluté karty ho zastavil Daniel Opare (FC Augsburg), jenž se tak stal prvním takto potrestaným hráčem zápasu.
    55. Caiuby (AUG)
     
    55
    Domácí tým si vytvořil dobrou příležitost na zdvojnásobení svého náskoku! Po centru z pravé strany v pokutovým území vypálil Caiuby. Ten svůj pokus nasměroval do země a po odrazu od ní pokračovat míč směrem na bránu. Skvěle však zakročil Tytoń, jenž se vyšponoval do vzduchu, natáhl svou dlouhou ruku a konečky prstů balon vyškrábl nad břevno.
     
    46
    O poločasové přestávce došlo v týmu VfB Stuttgart ke střídání: na hřiště se už nepodívá Florian Klein, kterého nahradil Alexandru Maxim.
    41. Daniel Didavi (STU)
     
    41
    Rušno bylo ale také na opačné straně hracího pole! Střeleckým pokusem se prezentoval Didavi, po jehož ráně balon orazítkoval tyč.
    39. Halil Altintop (AUG)
     
    39
    A rozdíl ve skóre mohl být už dvoubrankový! Do letícího míče se bez přípravy opřel Halil Altıntop, jehož pumelice kousek od pravého rohu malého vápna prosvištěla jen těsně nad horní konstrukcí brány. Skutečně mnoho nescházelo...
    36. Alfred FINNBOGASON - 1:0
     
    36
    Augsburg právě vstřelil branku!
    K obrovské radosti příznivců domácího týmu se Augsburg ujímá vedení! Do pokutového území směřoval centr zleva, který sice zastavil obránce, ale balon se dostal na kopačku ALFREDA FINNBOGASONA. Islandský útočník zachoval chladnou hlavu, balon si připravil na střelu a tu umístil přesně k pravé tyči.
    28. Ragnar Klavan (AUG)
     
    28
    Domácí tým měl k dispozici další kop od rohového praporku. Po uvedení míče do hry došlo uvnitř šestnáctky ke zblokované střele, po níž se v šanci objevil hlavičkující Klavan. Ten Tytoně vystrašil pokusem z hranice malého vápna, ale gólman Stuttgartu byl na svém místě.
    14. Daniel Didavi (STU)
     
    14
    První větší šance zápasu přichází téměř po čtvrthodině hry! Kohr se před pokutovým územím dopustil nedovoleného zákroku, po kterém tak následovala standardní situace. Její exekuce se ujal Didavi, jehož pumelice vyslaná doprostřed brány pořádně vyprášila rukavice brankáře Hizte, jenž jedovatou ránu vyrazil nad břevno.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 36. Finnbogason

    Karty:   67. Opare (AUG), 82. Kohr (AUG)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:11.
    FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Klavan, Max – Kohr, Baier (C) (90+3. Janker) – Ku Ča-čchol, Altintop (85. Hong Čong-ho), Caiuby – Finnbogason (80. Bobadilla).
    Náhradníci: Manninger – Werner, Feulner, Al. Ajeti, Janker, Bobadilla, Hong Čong-ho.

    VfB Stuttgart: Tytoń – Schwaab, T. Šunjić, Niedermeier, Emiliano Insúa – Klein (46. Maxim), Didavi, Gentner (C) – Kostić – Werner (84. Kliment), Kravec (73. Tašči).
    Náhradníci: Langerak – Baumgartl, Heise, Kliment, Tašči, Barba, Maxim.

    Rozhodca: Stieler – Thielert, Schröder

    Diváci: 30660