Leverkusen – Frankfurt 3:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 1:0 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 3:2 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Darmstadt – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Bayern – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:0 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 16.04.2016, 18:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítam Vás pri on-line prenose z 30.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom sa v mníchovskej Allianz-Aréne stretne domáci Bayern Mníchov s tímom Schalke 04 Gelsenkirchen. Zápas sa začne o 18:30.
     
    Bayern Mníchov
    Bavorský veľkoklub má na svojom konte po 29.ligových kolách 75 bodov a pred druhou Borussiou Dortmund má náskok siedmych bodov. V lige Bayern vyhral už štyri zápasy za sebou, naposledy si poradil 1:3 so Stuttgartom. Pred pár dňami, konkrétne 13.apríla 2016 si Bayern zmeral svoje sily s Benficou Lisabon v odvetnom štvrťfinálovom stretnutí Ligy Majstrov a na portugalskej pôde si vybojoval remízu 2:2, ktorá však po predchádzajúcej výhre 1:0 stačila Bavorom na postup do semifinále najprestížnejšej futbalovej súťaže sveta.
     
    Schalke 04
    Hostia z Gelsenkirchenu majú na svojom konte 45 bodov, čo ich radí na siedme miesto tabuľky. Rovnaký počet bodov má však aj piata Borussia Mönchengladbach a šiesty Mainz, takže Schalke bude musieť v závere sezóny tvrdo bojovať o budúcoročnú účasť v európskych súťažiach. Z posledných šiestich ligových zápasov vyhrali hostia tri, ale naposledy Schalke bralo tri body 18.marca. V dvoch aprílových dueloch získalo Schalke len jeden bod, keď najskôr podľahlo Ingolstadtu 3:0 a naposledy doma remizovalo s Borussiou Dortmund 2:2.
     
    Vzájomné zápasy
    V predchádzajúcom ročníku Bayern ani v jednom z dvoch vzájomných stretnutiach nenašiel recept na porazenie Schalke a oba duely sa skončili nerozhodne 1:1. V tejto sezóne na seba Schalke a Bayern narazili poprvýkrát 21.novembra 2015 v rámci 13.kola a Bayern vo Veltins- Aréne triumfoval po výsledku 1:3. Schalke naposledy vyhralo nad Bayernom v marci 2011 v pohári DFB Pokal, ale odvtedy už 11 stretnutí v rade nedokázallo nájsť recept na Mníchovčanov, ktorí v role favorita nastúpia aj do dnešného merania síl.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Benatia, Alaba, Bernat – Lahm (C) – Coman, Götze, Arturo Vidal, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Tasci, Ribéry, Rode, Th. Alcântara, Kimmich, T. Müller.

    FC Schalke 04: Fährmann – Riether, Matip, Neustädter – Caiçara, Højbjerg, Geis, Aogo – Sané, Huntelaar (C), Choupo-Moting.
    Náhradníci: Nübel – Friedrich, Kehrer, Belhanda, Meyer, Schöpf, Di Santo.

    Rozhodca: T. Welz – G. Kleve, M. Thomsen.
     
    -1
    Oba celky sú už nastúpené na hracej ploche a dnešné stretnutie 30.kola sa onedlho začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali hráči hosťujúceho Schalke, ale ich snaha o útok skončila len na kopačkách hráčov domáceho Bayernu, ktorí kontrolujú loptu na svojej polovici ihriska.
     
    2
    Po centri do šetnástky sa snažil hlavičkovať najlepší strelec Bundesligy Robert Lewandowski, ale k lopte sa nedostal. Jeho spoluhráč Douglas Costa následne áno, ale jeho pokus z ľavej strany pokutového územia letel mimo hosťujúcej svätyne.
     
    4
    Po faule hostí na pravej strane ich obrannej polovice mali hráči Bayernu možnosť priameho kopu, ale center z kopačky Philippa Lahma skončil v moci hráčov Schalke.
     
    6
    Jeden z domácich hráčov fauloval v oblasti stredového kruhu a hostia zahrávali voľný kop, ale Schalke zatiaľ márne hľadá skulinku v defenzíve bavorského veľkoklubu.
     
    7
    Bayern sa prihrávkami na krátko dostal na dostrel Fährmann brány, ale dobrým čítaním hry zastavil domácu akciu Riether, ktorý odkopol loptu do stredu pola.
     
    8
    Bayern kontroluje hru a drží loptu na svojich kopačkách, ale zatiaľ len v strede pola. Vždy keď sa zdá, že sa domáci dostanú na dostrel brány Schalke, tak obrana hostí výborne zakročí.
     
    9
    Po faule na Choupo-Motinga zahrávalo Schalke voľný kop v strede pola, ale k lopte sa krátko na to dostal Bayern.
     
    10
    Dán Pierre Højbjerg sa dostal k lopte na polovici Bayernu potom, čo obrana Schalke zastavila domáci pokus o ofenzívu. Højbjerg sa sám rútil na bránu z pravej strany, ale jeho prízemný strelecký pokus k vzdialenejšej tyčke zvládol Neuer bez problémov.
     
    12
    Douglas Costa našiel pekným centrom z ľavej strany Lewandowskeho, ktorý skúšal prihrávku pätičkou do šestnástky na spoluhráča, ale obrana Schalke ho prekukla a odkopáva loptu.
     
    13
    Bayern sa na útočnej polovici nepresadil a do protiútoku išli hostia, ale Choupo-Moting svojím nadýchaným centrom nenašiel Caiçaru a lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    15
    Je za nami úvodná štvrťhodinka dnešného merania síl. Zatiaľ sledujeme opatrný zápas a výbornú defenzívnu hru na oboch stranách.
     
    16
    Ďalekonosný prízemný center zo stredu pola v podaní hráčov Schalke skončil len pri Manuelovi Neuerovi.
     
    17
    Hosťujúci Leroy Sané sa po sérii krátkych prihrávok dostával do sľubnej príležitosti, ale svoju strelu nasmeroval len do jedného z bekov Bayernu. Krátko na to sa snažili o kontru domáci, ale neuspeli.
     
    18
    Juan Bernat Velasco sa dostal k strele po akcii z ľavej strany, ale jeho prízemný pokus bol stečovaný na rohový kop, ktorý zahrával Lahm. Center domáceho kapitána od rohovej zástavky však dokázali hostia bez problémov odvrátiť do bezpečia.
     
    20
    Bayern kontroluje hru v strede pola. David Alaba to skúšal po ľavej strane, ale nepresadil sa.
     
    21
    Hra sa prerušuje na polovici Schalke, kde sa domáci dopustili útočného faulu, konkrétne Mario Götze.
     
    22
    Po ľavej starne sa dostal k centru Douglas Costa, ale jeho pas do šestnástky odvrátil hlavou Matip a Schalke sa dostalo do útočnej kontry, ale obrana Bayernu taktiež nedovolila svojmu súperovi zakončiť.
     
    24
    Götze sa prekľučkoval pomedzi dvoch hráčov, ale Robert Lewandowski po jeho prihrávke na krátko stratil loptu a dopredu mohlo ísť Schalke, ale po nepresnosti v ofenzíve hostí sa k lopte dostal domáci brankár Neuer.
     
    25
    Choupo-Moting sa predieral do šestnástky Bayernu z ľavej strany, ale domáci ho odzbrojili a zakladajú útok.
     
    26
    Vidal hľadal zo stredu pola Bernata, ktorý ale ťažkú prihrávku nedokázal spracovať.
     
    27
    Juan Bernat stratil v súboji s hosťujúcim hráčom loptu, ale Schalke nedokázalo ísť dopredu, pretože lopta hosťujúcemu Geisovi ušla za postrannú čiaru.
     
    28
    Benatia v strede pola fauloval hosťujúceho Huntelaara a Schalke zahrávalo voľný priamy kop, z ktorého však hostia nedokázali vyťažiť nič a k lopte sa dostal Bayern.
     
    29
    Rafinha v obrovskej rýchlosti centroval do vápna, kde našiel Roberta Lewandowskeho, ktorý veľmi nebezpečne hlavičkoval do stredu brány Schalke, ale Fährmann si aj s pomocou obrancu poradil s touto situáciou, ktorá zaváňala domácim gólom.
     
    31
    Po prízemnom pase z pravej strany sa zdalo, že Klaas-Jan Huntelaar sa ocitne sám pred Neuerom, ale Benatia v poslednej chvíli sklzom odvrátil loptu na rohový kop, po ktorom Huntelaar hlavičkoval len do rukavíc Manuela Neuera.
     
    33
    Rafinha hľadal Vidala na pravej strane, ale Schalke odvrátilo loptu do bezpečia. Krátko potom sa dostal k strele Vidal, opäť po centri Rafinhu, ale nič z toho nebolo a pri lopte sú hostia.
     
    34
    Schalke v obrane dnes nič neriskuje a po "malej domov" sa lopta dostala ku gólmanovi Fährmannovi, ktorý ju ďalekým výkopom poslal do stredu pola.
     
    35
    Brazílčan Douglas Costa sa skúšal na ľavej strane útočnej polovice predrať pomedzi dvoch bekov Schalke, ale nepresadil sa.
     
    36
    Obrana Schalke vo vlastnom vápne odvracia pekne zatočený center Rafinhu. Krátko potom sa dostával na druhej strane ihriska do šance Caiçara, ale Bernat ho odzbrojil.
     
    38
    Choupo-Moting padol po súboji s Rafinhom na útočnej polovici Bayernu, ktorého ofenzívna snaha sa končí voľným kopom hostí, ktorý zahráva gólman Fährmann.
     
    39
    Schalke vynikajúco bráni a nenecháva žiadny voľný priestor pre domácich, ktorí pekne kombinujú, ale len v strede pola.
     
    41
    Vstupujeme do poslednej päťminútovky prvého polčasu. V sľubnej šanci sa ocitol Mario Götze, ale hosťujúci Neustädter
    ho nepustil k zakončeniu.
     
    43
    Po nepresnosti Bayernu na útočnej polovici sa rútili dopredu hostia, ale rovnako tak ich akcia skončila nepresným pasom. Krátko potom Costa hľadal centrom z pravej strany Lewandowskeho, ktorý v tesnej blízkosti brány skákal v snahe hlavičkovať, ale loptu nezasiahol.
     
    44
    Dnes veľmi aktívny Douglas Costa strieľal z hranice pokutového územia len do jedného z hostí, následne pekným centrom preniesol hru na druhú stranu útočnej polovice, kde našiel Rafinhu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli územnú prevahu domáceho Bayernu, ktorý však nedokázal svoju hernú nadvládu pretaviť v gól, pretože obrana hostí skvele bráni. Druhý polčas dnešného futbalového predstavenia sa začne približne 19:30.
     
    Oba celky už prichádzajú na trávnik a onedlho sa začne druhý polčas dnešného duelu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Tentokrát sa výkopu ujali domáci. Ich ofenzívna snaha je prerušená potom, čo Geis fauloval na pravej strane Götzeho. Z následnej štandardnej situácie však domáci nevyťažili nič a Schalke odkopáva loptu hlboko na defenzívnu polovicu Bayernu.
     
    48
    Bayern zvolil prihrávku zo stredu pola až k Neuerovi, po ktorého dlhom prízemnom pase sa dostal Bayern na dostrel súperovej brány, kde zakončoval Phillipp Lahm, ktorého pokus bol zblokovaný na roh.
     
    49
    Roh Bayernu obrana Schalke odvrátila a získala loptu. Akcia hostí skončila náznakom veľmi nebezpečnej šance, keď Leroy Sané v pokutovom území hľadal prihrávkou na krátko Choupo-Motinga. Ten však bol odzbrojený dvojicou domácich bekov.
     
    50
    Mario Götze sa po nenápadne vyzerajúcej akcii dostal k strele z hranice pokutového územia. 23-ročný nemecký záložník však svoj pokus nasmeroval len do náručia pripraveného gólmana Schalke Fährmanna.
     
    52
    Kingley Coman našiel prihrávkou z pravej strany Artura Vidala a reprezentant Čile sa obtočil okolo vlastnej osi a krásnou prízemnou strelou ľavačkou nasmeroval loptu na svätynu Schalke. Tento pekný strelecký pokus len o pár centimetrov minul ľavú tyčku hosťujúcej brány!
    52.
     
    54
    Bayern dal gól!
    Prihrávku hlavou od Vidala z ľavej strany spracoval ROBERT LEWANDOWSKI ukážkovo na hrudi a krásnou strelou, ľavačkou z voleja prekonáva Fährmanna. Pre útočníka domáceho Bayernu je to 26.gól v aktuálnom ročníku Bundesligy!
    54. Robert Lewandowski (BAY) - 1:0
     
    56
    Defenzíva Schalke musela čeliť veľmi nebzpečnej situácii, keď na pravej strane útočnej polovice kombinovali Rafinha s Comanom, ale lopta napokon skončila za postrannou čiarou po odraze od jedného z hosťujúcich bekov.
     
    57
    Akcia Bayernu sa skončila potom, čo sa Brazílčan Douglas Costa ocitol v postavení mimo hru.
     
    59
    Obrana Bayernu zblokovala strelu Saného na rohový kop, po ktorom sa do sľubnej šanci dostal Choupo-Moting, ale bol to ofsajd a pri lopte tak budú opäť domáci.
     
    60
    Bayern bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti po faule na Maria Götzeho.
     
    61
    Bayern rozohral voľný kop na krátko, ale Rafinha následne prišiel o loptu a videli sme protiútok Schalke, ktorý však skončil len na pozornej obrane domácich.
     
    62
    Ani Lewandowskeho gól na tempe zápasu nič nezmenil a opäť sledujeme prevažne kombináciu domácich hráčov v strede pola.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Mehdi Benatia, prichádza Joshua Kimmich.
     
    64
    Götze našiel vo vápne Lewandowskeho, ale z tejto sľubnej šance nič nebolo a dopredu smerovalo Schalke, ktoré však stroskotalo a pri lopte tak opäť domáci Bayern.
     
    65
    Bayern dal gól!
    Druhýkrát v dnešnom stretnutí sa strelecky presadzuje ROBERT LEWANDOWSKI, ktorý po centri Rafinhu z pravej strany posiela loptu hlavou do siete a Poliak sa môže tešiť zo svojho 27.gólu v tomto ročníku.
    65. Robert Lewandowski (BAY) - 2:0
     
    66
    Lahm a Coman sa dostali do ofenzívnej akcie, ktorá sa skončila rohovým kopom pre Bayern. Po centri od rohovej zástavky má síce loptu v moci Bayern, ale len v strede pola.
     
    67
    Po centri z pravej strany z kopačky Caiçaru sa dostal k zakončeniu Leroy Sané, ale jeho pokus Neuera neprekvapil a zníženie stavu sa nekoná.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Douglas Costa, prichádza Franck Ribéry.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Klaas-Jan Huntelaar, prichádza Max Meyer.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Johannes Geis, prichádza Younés Belhanda.
     
    70
    Hosťujúci útočník Choupo-Moting sa druhýkrát v tomto polčase ocitol v ofsajde a tým ofenzívna snaha Schalke končí.
     
    73
    Bayern dal gól!
    Niečo málo cez 5 minút potreboval Francúz Franck Ribéry na to, aby predviedol svoju futbalovú genialitu. Po jeho krásnom individuálnom prieniku z ľavej strany našiel ARTURA VIDALA a reprezentant Čile svojím tretím gólom v sezóne zvyšuje skóre dnešného duelu.
    73. Arturo Vidal (BAY) - 3:0
     
    75
    O tom, že Bayern v dnešnom zápase bude zaslúžene brať tri body už zrejme pochybuje len málokto. Pred nami je posledná štvrťhodinka hry.
     
    77
    Hráči Schalke pekne zakombinovali na útočnej polovicia striedajúci Meyer pekným centrom hľadal spoluhráča v pokutovom území, ale bolo z toho len postavenie mimo hru.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Sebastian Rode.
     
    79
    Schalke v závere stretnutia upustilo od svojej striktne defenzívnej hry a snaží sa o zníženie stavu a takmer sa to hosťom podarilo, keď sa Belhanda ocitol zoči voči Neuerovi. Gólman Bayernu však fantasticky strelu vyrazil a k odrazenej lopte sa dostali domáci, ktorí ukľudňujú hru.
     
    80
    Zápas vstupuje do svojej poslednej desaťminútovky. Loptu má vo svojej moci domáci tím, ale hráči Bayernu musia čeliť vysokému napádaniu hostí.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Eric Choupo-Moting, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    83
    Schalke nedokázalo obrať Bayern o loptu a momentálne sú to domáci, kto drží loptu suverénne pod kontrolou.
     
    84
    Po centri Aoga sa snažil rozvíjať jeho myšlienku Meyer, ale nemohol, pretože jeho spoluhráč Sané bol v postavení mimo hru a rozhodcom to neuniklo.
     
    85
    Prienik hosťujúceho Caiçaru po pravej strane vyzeral sľubne, ale po následnej nepresnej prihrávke sa k lopte dostali domáci, ktorí sa však nikam neponáhľajú a držia loptu v oblasti stredového kruhu. Zápas vstúpil do svojej poslednej päťminútovky.
     
    87
    Hráči Bayernu si prihrávajú na vlastnej polovici, do lopty si kopol aj gólman Neuer a je jasné, že dnešný duel sa už iba dohráva.
     
    87
    Dnešné stretnutie sleduje 75000 divákov.
     
    88
    Po dlhom odkope od vlastnej brány v podaní hosťujúceho brankára Fährmanna sa jeden z hráčov Schalke snažil dostať do šance po pravej strane, ale Bernat si so situáciou poradil a získal loptu pre domáci celok.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času si hráči Schalke vybojovali štandardnú situáciu v tesnej blízkosti pokutového územia. Na pravej strane útočnej polovice hostí bol totiž faulovaný Caiçara.
     
    90+1
    Hoci sa zdalo, že po priamom kope Schalke sa k zakončeniu dostane Dán Højbjerg, nestalo sa tak a domáci odvrátili nebezpečenstvo. Následne hlavný arbiter Tobias Welz ukončuje dnešný duel.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Po bezgólovom prvom polčase sme sa v druhom dejstve predsa len dočkali vsietených gólov, ale tešilo sa z nich len jedno mužstvo a to domáci Bayern Mníchov. O dva góly sa v 54. a 65. minúte postaral Robert Lewandowski, ktorý tak upevnil svoju pozíciu najlepšieho strelca Bundelsigy. V 73.minúte svojím presným zásahom zvýšil na konečných 3:0 Arturo Vidal.
     
    S konšatovaním, že Bayern Mníchov zaslúžene zdolal tím FC Schalke 04 sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (20:33:34)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 54. Lewandowski, 65. Lewandowski, 73. Arturo Vidal


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 9:7.
    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Benatia (63. Kimmich), Alaba, Bernat – Lahm (C) – Coman, Götze, Arturo Vidal (78. Rode), Costa (68. Ribéry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Tasci, Ribéry, Rode, Th. Alcântara, Kimmich, T. Müller.

    FC Schalke 04: Fährmann – Riether, Matip, Neustädter – Caiçara, Højbjerg, Geis (69. Belhanda), Aogo – Sané, Huntelaar (C) (69. Meyer), Choupo-Moting (82. Schöpf).
    Náhradníci: Nübel – Friedrich, Kehrer, Belhanda, Meyer, Schöpf, Di Santo.

    Rozhodca: T. Welz – G. Kleve, M. Thomsen