Nitra – B. Bystrica 3:2 (kon.)
koniec
HK Nitra
3:2 (1:0, 1:1, 1:1) Stav série: 2:0
HC MONACObet Banská Bystrica
Streda 13.04.2016, 19:30 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga play-off • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Počas tretej tretiny sme videli to pravé finálové vyvrcholenie. Kutálek najprv zvýšil vedenie Nitry na 3:1. Bystričanom zdvihol šance na výhru Tománek, ktorý znížil stav v 52. minúte počas päťminútovej presilovky.
    V závere sa však už domáci bezpečne ubránili a a stav 3:2 si ustrážili.
    Pod Urpín teda s lepšou náladou cestujú hráči Nitry, ktorí po dnešnom zápase vedú v sérii 2:0.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:15:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Banská Bystrica sa dopustila ďalšieho postavenia mimo hry a teraz to už bude ťažké.
     
    59:40
    Už len dvadsať sekúnd do konca tretej tretiny a hostia sú momentálne s pukom len za vlastnou bránou.
     
    59:20
    Banskobystričania vybojovali vhadzovanie a Bacashihua následne odkorčuľoval opäť na striedačku.
     
    59:08
    Banskobystričania získali puk v strednom pásme, no akosi sa zamotali a dopustili sa postavenia mimo hry. Tréner Országh si vyžiadal oddychový čas.
     
    58:45
    Jason Bacashihua odkorčuľoval na striedačku, hostia hrajú v šestici!
     
    58:12
    Po Gilliesovom nahodení nedokázali jeho spoluhráči prečísliť útočné pásmo a získať puk späť na svoje hokejky. Nitrianski hokejisti vkladajú do defenzívy všetky svoje sily.
     
    57:25
    Banskej Bystrici sa už skončila dlhočizná päťminútová presilová hra, v ktorej dokázala streliť jeden gól. Nitra sa bránila veľmi zodpovedne a aj vďaka výbornej práci Mareka Slováka získavala dôležité sekundy.
     
    56:23
    Po Gilliesovej strate puku získal čierny predmet Marek Slovák, ktorý sa opäť ukázal ako skúsený hráč, ktorý si dovolí čokoľvek. Prekladaním získal rýchlosť v strednom pásme a vykorčuľoval do obranného pásma a následne puk vyhodil von.
     
    55:24
    Sandgren vypálill od modrej čiary, puk získali domáci hráči, vybojovali si ho a Macík ho takým bejzbolovým spôsobom poslal von z obrannej tretiny.
     
    54:51
    Hvila vypálil príklepom od modrej čiary, puk však bol zblokovaný smerom do rohu klziska. Banská Bystrica je aj naďalej v pásme.
     
    53:51
    Nitrančania získali puk a Slovák ho šikovne vyviedol do útočného pásma. Tam si popod nohy prehodil puk a následne si dovolil aj spätnú prihrávku až do obranného pásma.
     
    53:22
    Handzuš sa snažil podržať puk pri mantineli v útočnom pásme, no okamžite však bol masírovaný protihráčmi a hosťom sa podarilo vyhodiť.
     
    52:54
    Banskobystrická presilovka pokračuje aj naďalej. Hostia majú k dispozícii viac než tri minúty, aby vyrovnali a následne si vynútili predĺženie.
     
    52:19
    Teraz mohol poslať rýchlu odpoveď Kuzma, ktorý vykorčuľoval s Macíkom do prečíslenia, ale nakoniec jeho nerazantné zakončenie Bacashihua vyrazil.
    51:46 TOMÁNEK - 3:2
     
    51:46
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani okamžite využívajú úvod presilovej hry! Po vyhratom buly prihral Sandgren puk na ľavý kruh ROMANOVI TOMÁNKOVI, ktorý rozmýšľal, potom však napriahol a vypálil! Prestrelil Valenta, ktorý cez stojaceho Handzuša nevidel toho veľmi veľa!
     
    51:37
    Nitriansky obranca Branislav Mezei dostáva trest na 5 plus 20 minút za úder hlavy a krku. Iskierka nádeje pre Banskú Bystricu stále svieti.
     
    51:30
    Mezei v tejto chvíli nehral veľmi fair-play, keď lakťom sotil do Milana Kytnára, ktorý okamžite ľahol na ľad a pravdepodobne inkasoval ranu do nosa a tečie aj krv. Bude sa vylučovať a bude to podľa všetkého vyšší trest.
     
    51:11
    Ďatelinka si zobral puk zo stredného pásma a potom od modrej čiary nahodil na Valenta, ktorý strelu iba sledoval očami, keďže puk letel vedľa bránky.
     
    50:10
    Milam atakoval Tomáša Ziga hokejkou do tváre pri bránkovisku domácich, Zigo trošku zahral divadielko, na čo mu hlavní rozhodcovia neskočili.
    49:51 KUTÁLEK - 3:1
     
    49:51
    Nitra dala gól!
    Nitra strieľa tretí gól, ktorý môže byť pravdepodobným klincom do rakvy! Beca si zasekol protihráča na modrej čiare, Ručkay odpútal pozornosť a natiahol na seba hráča. Vtedy sa otvoril v medzikruží priestor pre TIBORA KUTÁLKA, ktorý spracoval puk a strelou k pravej žrdi prekonal Bacashihuu!
    Asistencie: Matthew Beca, Henrich Ručkay.
     
    48:41
    Bajaruns s Handzušom bojovali o puk v útočnom pásme. Ešte sa im to podarilo. Domáci však získali puk, ale nie na dlho, keďže okamžite ho od seba odstrelili a je z toho icing.
     
    47:55
    Lunter si pripravil puk vyššie v medzikruží a švihom vystrelil. Valent musel dať do pozoru svoju vyrážačku, ktorou nakoniec úspešne puk vyrazil.
     
    47:32
    Nitrančanom sa otvorili medzierky v defenzíve hostí a domáce mužstvo mohlo vyraziť do prečíslenia. Beca si však s Ručkayom nerozumeli a Bacashihua nakoniec zamestnaný nebol.
     
    47:02
    Ďatelinka pochybil v rozohrávke a ťažiť z toho mohol Beca, no nakoniec sa k strele nedostal a ani jeden z ostatných domácich hráčov.
     
    45:53
    Z diania v tretej tretine zatiaľ vyplýva, že toto dejstvo je taktické najmä zo strany Nitry, ktorá sa veľmi nechce tlačiť do útoku a skôr svoje sily sústredí na bránenie góluchtivej Banskej Bystrice.
     
    44:48
    Jason Bast svojím bekhendom hľadal Ďatelinku pred bránkoviskom, ale nitrianski hokejisti mali svoju defenzívu dobre zorganizovanú.
     
    44:12
    Banskobytričania si nerozumeli v rozohrávke ďalšej akcie. Bastov teč znamenal iba zakázané uvoľnenie a hra sa teda sťahuje pred Bacashihuu.
     
    43:13
    Roussel po buly pálil tvrdo príklepom. Jeho delovka mala dobrú rýchlosť, no letela vedľa protiľahlej žrde.
     
    42:32
    Bortňák získal puk za bránkou, no veľmi dlho ho na hokejke nedokázal udržať a Nitrančania to využili a poslali ho von do stredného pásma.
     
    41:42
    Ordzovenský strieľal z medzikružia, no jeho zakončenie nezašlo priďaleko. Bystričania blokovali strelu svojou výstrojou.
     
    41:07
    Tománkovi nechali hráči Nitry veľa priestoru pri bránke, a tak sa to snažil kanonier hostí využiť, vystrelil spred brankára, no Valent úspešne zasiahol.
     
    40:19
    Bajtek bol prvý, kto sa v tretej tretine pokúsil o útok. Korčuľoval po ľavej strane a strieľal, no bol obmedzovaný protihráčom a zakončenie teda nebolo veľmi nebezpečné.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V priebehu prostrednej časti hry sme boli svedkami dvoch gólov. Najprv domáci zvýšili svoje vedenie po góle Lalibertého z 27. minúty, no v 36. minúte znižoval Zigo. Hostia mali blízko na dosah aj vyrovnanie, ale Kytnár nepremenil trestné strieľanie.
    Tretia tretina sa začne približne o 21:31.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:26
    Majeský nahodil puk na bránu a Gillies sa snažil o rýchlu dorážku, keďže Valent vyrážal iba pred seba. Nakoniec si nitriansky brankár usporiadal bránkovisko a puk prikryl.
     
    38:42
    Čech Petr Stloukal už v týchto chvíľach naskočil na ľadovú plochu a nejako si svedomie spytovať nemusí. Jeho tím totižto počas jeho vylúčenia neinkasoval.
     
    38:11
    Banskobystričania zatiaľ nenechádzajú správny recept na rozostavanie sa v útočnej tretine. Zigo aspoň získal pásmo po svojom prieniku po ľavom krídle, keďže vystrelil na Valenta, ktorý bezpečne puk zakryl.
     
    36:36
    Hlavní rozhodcovia zdvihli svoju pravicu a Banská Bystrica bude hrať ďalšiu presilovku. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou si dve minúty odsedí Petr Stloukal.
    36:27
     
    36:27
    Milan Kytnár sa rozhodol pre streľbu spred bránkoviska. Valent sa nenechal vyľakať a puk zachytil na svojom betóne. Stav sa teda nemení!
     
    36:27
    Milan Kytnár sa dostal do samostatného zakončenia a bol hákovaný Milom a Mezeiom. Je tu trestné strieľanie pre Kytnára!
    35:42 ZIGO - 2:1
     
    35:42
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia v posledných sekundách presilovej hry znižujú stav stretnutia a dávajú stretnutiu predpoklad na zaujímavejší koniec! Bast prenechal puk v okolí pravého kruhu TOMÁŠOVI ZIGOVI, ktorý mohol pokračovať sám proti Valentovi. Nitriansky brankár šiel na kolená, Zigo sa sústredil na situáciu a Valentovi poslal puk ponad rameno okolo hlavy!
    Aistencia: Jason Bast.
     
    34:58
    Majdan z rohu klziska hľadal pred bránkoviskom Handzuša. Dvojica hosťujúcich hokejistov si však nejako nerozumela a domáci mohli vyhodiť puk.
     
    33:42
    Banská Bystrica si zahrá presilovú hru. Henrich Ručkay dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    33:08
    Slovák posunul k tyčke Lalibertému, ktorý strieľal z prvej, ale dokázal trafiť z ostrého uhla iba hokejku brankára Jasona Bacashihuu.
     
    32:33
    Nitra podcenila rozohrávku a Bystričania zachytili puk v strednom pásme. Majdan sa s Bastom však ďaleko nedostali.
     
    31:33
    Nitra bude hrať presilovku. Ivan Majeský je potrestaný dvomi minútami za zovretie puku.
     
    31:03
    Ordzovenský napriahol na modrej čiare, ale napokon zvolil iba nahodenie na bránku. Bacashihua si s pukom poradil a vyrazil ho na zadný mantinel.
    29:32
     
    29:32
    Po vhadzovaní v útočnom pásme hostí sa k strele od modrej dostal Roussel, ktoré zakončenie skončilo bezpečne ukryté vo Valentovej lapačke.
     
    29:03
    Majdan sa otočil v strednom pásme, prenikol do útočného pásma a pálil s náprahom. Valent bol stopercentne pripravený a strelu likvidoval s chladnou hlavou.
     
    28:45
    Handzuš sa snažil vypracovať streleckú príležitosť pre svojich spoluhráčov. Prihral na modrú čiaru Rousselovi, ktorý však puk okamžite poslal po rohu naspäť.
     
    27:11
    V počte striel sú momentálne na tom lepšie hostia, ktorí v priebehu druhej tretiny poslali na Valenta 6 pukov, zatiaľ čo Nitrančania iba jeden a aj ten skončil v bráne. Gólovo teda jednoznačne vedú domáci a majú v druhej tretine stopercentnú efektivitu streľby.
    26:05 LALIBERTÉ - 2:0
     
    26:05
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti strieľajú druhý gól v stretnutí a zvyšujú svoj náskok! Hostia prepadli v strednom pásme a do prečíslenia vykorčuľoval Slovák. Ten situáciu riešil strelou a k odrazenému puku z Bacashihuovho betónu sa dostal DAVID LALIBERTÉ, ktorý jednoznačne prízemnou strelou dorazil!
    Asistencie: Marek Slovák a Peter Ordzovenský.
     
    25:20
    Piačka však následne ostal ležať na ľadovej ploche, keďže po súboji ho hokejkou do tváre zasiahol Majdan. Rozhodcovia to konzultovali s kapitánmi oboch tímov, ale vylučovať sa nebude. Hlavní arbitri totiž situáciu jasne nevideli.
     
    25:18
    Bast posunul puk krížnou prihrávkou Grundlingovi, ktorý sa však k strele nedostal. Tvrdo telom ho dohral Piačka a nedovolil mu vystreliť.
     
    24:22
    Na ľadovú plochu sa vrátil Ďatelinka, ktorému pred malou chvíľou vypršal desaťminútový trest, ktorý inkasoval ešte v priebehu prvej tretiny.
     
    22:44
    V peknej šanci bol Juraj Majdan, ktorý vystrelil spoza hráča z pravého kruhu a jeho zakončenie skončilo na pravej žrdi Valentovej bránky! Bola to asi najväčšia šanca hostí v presilovke.
     
    22:28
    Gillies mal puk na hokejke v medzikruží a ak by lepšie sledoval hru, mohol by puk posunúť pred bránku Majdanovi, ktorý by mal pred sebou iba Valenta.
     
    21:38
    V úvode presilovej hry sú zatiaľ Banskobystričania neškodní. Nitrančania vytláčajú svojho súpera mimo bránky a nenechávajú mu veľa priestoru v pásme.
     
    20:53
    Banská Bystrica bude hrať prvú presilovku v zápase. Za podrazenie si dve minúty odsedí Jameson Milam.
     
    20:42
    Roman Tománek predviedol pozoruhodný samostatný výpad do útočného pásma. Prenikol s pukom až na pravý kruh, ale odtiaľ už vystreliť nedokázal.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke mali navrch viac nitrianski hokejisti. Tí sa dostali do vedenia po góle Bajteka z 11. minúty.
    Druhá tretina sa začne približne o 20:30.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:47
    Marek Slovák sa dostal do rýchleho protiútoku jedného proti jednému. Podarilo sa mu vystreliť z pravého kruhu, ale jeho pokus letel nad bránku.
     
    18:28
    Macíka tvrdo poslal k ľadu Gillies, ktorý nezaprel v sebe kanadskú hokejovú školu, ktorá dáva dôraz na hru telom. Macík však súboj celkom dobre ustál.
     
    17:43
    Šmach prihral pred útočným pásmom Máriovi Lunterovi, ktorý švihom strieľal z medzikružia, ale priestor Valentovej brány netrafil.
     
    17:11
    Laliberté korčuľoval za nahodeným pukom o mantinel a aj toutou aktivitou prinútil Bacashihuu, aby prikryl puk pod lapačku.
     
    16:43
    Tibor Kutálek sa nenechal zahanbiť, a tak takisto predviedol svoju individuálnu činnosť. Niekoľkými kľučkami sa dostal do útočného pásma, ale bol mu odpískaný ofsajd.
     
    15:45
    Banská Bystrica už mohla smerovať do rýchleho protiútoku, Bajtek sa však po nevydarenej koncovke rýchlo vrátiť a zbrzdil akciu súpera.
     
    14:45
    Hvila predviedol svoju individuálnu šikovnosť. Vymieľal a zbavil sa Milama, obkorčuľoval bránku a posunul na modrú Majeskému. Ten následne váhal so strelou, napokon napriahol a pálil, ale puk bol vyrazený mimo hracej plochy.
     
    13:40
    Tománek vrátil po mantineli dozadu na Majdana, ktorého následné zakončenie bolo usmernené mimo brány. Valent si už niekoľko desiatok sekúnd na puk nesiahol. Svedčí to o tom, že Nitra je aktuálne mimoriadne aktívna.
     
    12:47
    Macík nabil krížnou prihrávkou Bajtekovi, ktorý pálil z pravého kruhu. Bacashihua si pripravil svoje betóny a strelu vyrazil do rohu klziska.
     
    12:08
    Nitriansky elitný presilovkový útok s Lalibertém, Slovákom a Milamom už opäť robí problémy bystrickým hráčom v oslabení. Slovák našiel krížnou prihrávkou na modrú Milama, ktorý mohol strieľať, ale ešte tak neurobil.
     
    11:12
    Banská Bystrica opäť zbytočne faulovala a po vcelu dobrom úvode prichádza herný útlm a naopak, domácim začal hokej po strelenom góle viac chutiť a budú sa snažiť čo najrýchlejšie svoje vedenie zvýšiť.
     
    11:06
    Nitra šla do prečíslenia, vytvorila si ďalšiu dobrú príležitosť, po ktorej získala aj presilovú hru. Ivan Ďatelinka si odsedí dve plus desať minút za úder hlavy a krku.
     
    10:50
    Na opačnej strane sa snažili hostia vyťažiť z prečíslenia. Tománek sa dostal k puku pred bránkoviskom, stratil však rovnováhu a nedokázal už razantne zakončiť.
    10:11 BAJTEK - 1:0
     
    10:11
    Nitra dala gól!
    Domáci zvládli tlak hostí v úvode stretnutia a strieľajú úvodný gól! Baker vystrelil puk od modrej čiary a Štefanka ho tečoval. Bacashihua vyrazil puk na pravý kruh k FILIPOVI BAJTEKOVI, ktorý perfektnou strelou z otočky rozvlnil sieť!
    Asistencie: Juraj Štefanka, Justin Baker.
     
    09:49
    Bortňák prenechal puk na pravom kruhu Handzušovi, ktorý sa snažil ešte predĺžiť pred bránkovisko na Bajarunsa. Handzuš to však neurobil stopercentne a puk smeroval iba priamo ku Valentovi.
     
    09:15
    David Laliberté vykorčuľoval po pravom krídle a zvádzal súboj s Pujacsom, ktorý ustál. Následne však Bystričania prečíslili a kanadský útočník už nedokázal nájsť vhodnú možnosť na prihrávku.
     
    08:40
    Ordzovenský vypálil od modrej čiary. Bacashihua bol pripravený, no puk bol zastavený pred bránkoviskom.
     
    07:28
    Veľká príležitosť hostí! Hvila získal puk v rohu klziska a spred bránky mu presunul cez bránkovisko ku opačnej žrdi, kde bol Colton Gillies, no Valent predviedol výborný zákrok!
     
    07:04
    Dravý banskobystrický útočník Zigo predviedol svoju chuť do hry a neúnavne bojoval o puk na útočnej modrej čiare. Na nejaký moment ho získal, ale vzápätí mu už domáci hráči venovali väčšiu pozornosť.
     
    06:35
    Štefankovo nahodenie zo stredného pásma smerovalo oblúčikom vedľa brány, ale Bacashihua ho pre istotu zachytil do lapačky a nechal hru prerušiť.
    06:14
     
    06:14
    Hvila sa snažil čo najviac vyťažiť zo situácie pred brankárom Valentom, pretlačil sa tam po bekhendovej strane. Nitrianski obrancovia si však na neho dali dostatočný pozor.
     
    05:58
    Piačka si musel dať pozor na útočníka Tománka, ktorý sa hnal za pukom za bránkou. Situáciu úspešne zvládol a puk forhendom vrátil na zadný mantinel spoluhráčom.
     
    05:23
    Nitra sa opäť dobre rozostavila v útočnom pásme. Milam posunul puk na pravý kruh Stloukalovi, ktorý okamžite pohotovo vystrelil, ale presný nebol. Handzušovi sa o malú chvíľu skončí trest.
     
    04:20
    Laliberté pekne krížnou prihrávkou našiel Henricha Ručkaya, ktorý pálil prakticky z prvej. Bacashihua šiel na kolená a strelu vyrazil. Hostia nakoniec puk vyhodili do bezpečia.
     
    03:27
    Presilové hry budú určite kľúčové aj v dnešnom zápase. Prvú získavajú Nitrančania, keďže Michal Handzuš dostáva menší trest za držanie.
     
    03:12
    Banská Bystrica získala útočné pásmo, Handzuš z kruhu posunul puk na modrú Sandgrenovi, ktorý okamžite nahodil. Valent si už tentokrát pripísal zákrok a vyrazil strelu betónmi. Následne po ďalšom pokuse bol v šanci Handzuš, ktorý na dvakrát dorážal, ale puk nepretlačil.
     
    02:46
    Bortňák zvládol obkľúčenie dvomi protihráčmi a posunul na modrú Sandgrenovi, ktorý pohotovo nahodil na bránu. Valent bol pripravený, ale zasahovať nemusel.
     
    02:09
    V prvom väčšom náznaku boli domáci, ktorí vytvorili pre Bacashihuu zložitú situáciu. Do bránky sa natlačil Beca s Kutálkom, ktorí sa snažili natlačiť puk po Ručkayovej prihrávke. Bystrický gólman to však zvládol.
     
    01:45
    Grundling nedôrazne vystrelil puk po mantineli a na modrej čiare ho zachytil Podhradský, ktorý okamžite nahodil. Na puk si teda úspešne siahol aj brankár Bacashihua.
     
    01:16
    Marek Slovák vykorčuľoval s pukom do útočného pásma a bol hokejkou zabrzdený banskobystrickým hráčom. Spadol na ľad, ale hlavní rozhodcovia faul nepískali. Pokračuje sa teda ďalej.
     
    00:41
    V Nitre Aréne sa hra na niekoľko sekúnd prerušila kvôli slabšiemu osvetleniu nad obranným pásmom domácich. Zápas je teda na nejaký moment zdržaný.
     
    00:41
    Zigo obkorčuľoval po pravom krídle. Luntera pred bránkoviskom nenašiel, ale následne sa mu podarilo prihrať Matoušekovi na modrú čiaru. Bystrický krídelník nahodil na bránku a Valent puk zachytil.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní zápasu bol úspešnejší domáci Štefanka. Nitra nahodila puk do pásma, ale okamžite sa k nemu dostal obranca Roussel, ktorý sa napokon zo štvrtej pôvodnej formácie dostáva na ľad hneď v úvodných sekundách.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred úvodným buly si vypočujeme štátnu hymnu.
     
    Na zimnom štadióne v Nitre je pomaly všetko pripravené na začiatok stretnutia. Diváci sa ujímajú svojich sedadiel a hľadajú správnu polohu na sledovanie kvalitného finálového hokeja. Ostaňte s nami, o chvíľu je tu začiatok druhého zápasu finále Tipsport ligy 2015/2016!
     
    Najproduktívnejším hráčom Banskej Bystrice v play-off je Roman Tománek, ktorý zatiaľ nazbieral 11 bodov vďaka 6 gólom a 5 asistenciám. Vo včerajšom zápase sa však nepresadil. Jediný gól v utorňajšom zápase strelil Lukáš Hvila.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Valent – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei (A), Baker, Kuzma, Milo (C), König – Laliberté, Slovák, Stloukal – H. Ručkay, Beca, Kutálek – Macík, Štefanka (A), Bajtek – Piačka, Bene, Pupák

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Šmach, Ďatelinka (A), Pujacs, Majeský, Čížek, Gründling, Sandgren, Roussel – Tománek, Bast, Majdan – Gillies, Kytnár (C), Hvila – Lunter, Zigo, Matoušek – Bortňák, Handzuš (A), Bajaruns

    Rozhodca: Jonák, Müllner – Šefčík, Výleta.
     
    Aktuálne najproduktívnejším hráčom celého play-off je práve nitriansky útočník Tibor Kutálek, ktorý má na konte zatiaľ 13 bodov za 8 gólov a 5 asistencií. Včera sa na víťazstve Nitre podieľal jedným presným zásahom.
     
    Po prvom odohratom zápase finále Slovnaft play-off Tipsport ligy vyhráva Nitra v sérii nad Banskou Bystricou 1:0. Corgoni vstúpili do finále podobne ako do semifinále aj štvrťfinále, teda víťazstvom.
    O úvodný gól stretnutia sa v polovici prvej tretiny v oslabení postaral Kutálek, ktorý zužitkoval nezištnú prihrávku od Becu. V 31. minúte sa o vyrovnanie postaral netypicky korčulou Hvila. Gól musel odobriť videorozhoca. O víťazovi stretnutia rozhodli dve využité presilovky v záverečnej tretine. Prvú pri vylúčení Handzuša využil Milam, kedy strelou od modrej prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Poistku pridal po ukážkovej kombinácii Slovák, ktorý potrestal 5 minútové vylúčenie Kytnára za nešetrný zákrok na Podhradského.
    To, či si Nitra udrží finálovú domácu neporaziteľnosť alebo sa hráčom Bystrice podarí vyrovnať stav serie sa dozviete aj z nášho textového prenosu, na ktorý vás srdečne pozývam.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 11. Bajtek (Štefanka, Baker), 27. Laliberté (Slovák, Ordzovenský), 50. Kutálek (Beca, H. Ručkay) – 36. Zigo (Bast), 52. Tománek (Sandgren, Handzuš)


    HK Nitra: Valent – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei (A), Baker, Kuzma, Milo (C), König – Laliberté, Slovák, Stloukal – H. Ručkay, Beca, Kutálek – Macík, Štefanka (A), Bajtek – Piačka, Bene, Pupák
    HC MONACObet Banská Bystrica: Bacashihua – Šmach, Ďatelinka (A), Pujacs, Majeský, Čížek, Gründling, Sandgren, Roussel – Tománek, Bast, Majdan – Gillies, Kytnár (C), Hvila – Lunter, Zigo, Matoušek – Bortňák, Handzuš (A), Bajaruns

    Rozhodca: Jonák, Müllner – Šefčík, Výleta
    Nitra 4 2 B. Bystrica
    #1 Utorok 12.04.2016 • 19:30
    Nitra - B. Bystrica 3:1
    #2 Streda 13.04.2016 • 19:30
    Nitra - B. Bystrica 3:2
    #3 Sobota 16.04.2016 • 19:30
    B. Bystrica - Nitra 5:3
    #4 Nedeľa 17.04.2016 • 19:30
    B. Bystrica - Nitra 4:2
    #5 Streda 20.04.2016 • 19:30
    Nitra - B. Bystrica 6:4
    #6 Piatok 22.04.2016 • 19:30
    B. Bystrica - Nitra 2:3 po s.n. (1:2)