Benfica – Bayern 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Barcelona 2:0 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
2:2 (1:1)
Bayern Mníchov
Streda 13.04.2016, 20:45 • Estádio da Luz, Lisabon • Liga majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Liga majstrov pokračuje v aktuálnej sezóne odvetnými zápasmi štvrťfinále, na Estádio da Luz v Lisabone, s kapacitou 65.647 divákov, zavíta Bayern Mníchov.

    Sport Lisboa e Benfica je rovnako, ako jeho dnešný súper, na čele ligového pelotónu vo svojej krajine. Do konca súťaže síce zostáva odohrať ešte päť duelov, chlapci z hlavného mesta však majú našliapnuté za titulom, najsilnejšiu konkurenciu za sebou a do konca sezóny zápasy so súpermi z kategórie tých slabších, ak sa im podarí neurobiť kotrmelec, fans budú sláviť ďalší titul. No a výborne si vedie aj v pohárovej Európe. Benfica v skupinovej fáze Ligy majstrov skončila na druhom mieste, „C“ skupinu vyhral Atlético Madrid. Na treťom mieste skončil Galatasaray a ostanú priečku v skupine zaujal FC Astana. Lós prisúdil pre osemfinále Benfice súpera zo severu Európy – Zenit Petrohrad. V prvom zápase sa súperi stretli v Portugalsku, domáci zvíťazili 1:0 po góle Jonasa z 91. minúty zápasu. Odveta v Petrohrade bola dlho v napätí. V 69. minúte zápasu domáci Hulk otvoril skóre a všetci v Rusku si priali predĺženie. Ako v Lisabone, tak aj doma Zenit nezvládol záver zápasu. Hostia najskôr v 85. minúte vyrovnali gólom Gaitana, aby v 96. minúte pri hre vabank domácich spečatil ich postup svojim gólom Talisca. Úvodné meranie síl v Mníchove skončilo víťazstvom „Bavorov“ najtesnejším možným výsledkom, keď jediný gól zápasu zaznamenal Arturo Vidal už v 2. minúte duelu.

    FC Bayern Mníchov vybojoval majstrovský titul s pohodlným 10 bodovým náskokom. Klub má aj v aktuálnej sezóne tie najvyššie ciele a bude chcieť v silnej konkurencii obhájiť svoje prvenstvo. Vo finále nemeckého Superpohára síce podľahol vicemajstrovi z Wolfsburgu, avšak až po penaltovom rozstrele. Bayern aj v aktuálnej sezóne vedie bundesligový pelotón a to s pohodlným päťbodovým náskokom. Bayern si plní okrem domácich súťaží povinnosti aj na medzinárodnej scéne. V skupinovej fáze Ligy majstrov s prehľadom zvíťazil v „F“ skupine a nechal za sebou Arsenal Londýn, Olympiakos Pireus a Dinamo Záhreb. Body stratil len v jedinom zápase, v Londýne sa z víťazstva 2:0 radoval domáci Arsenal. Na rad prišlo play-off Ligy majstrov a zdatný súper – Juventus Turín. V prvom zápase v Turíne Bayern viedol po góloch Thomasa Müllera a Robbena už 2:0, na Juventus stihol vyrovnať a tak sa súperi rozišli s deľbou bodov. Na rad prišla odveta v Mníchove a takmer šok pre fans „Bavorov“. Juventus v prvej polhodine zmazal manko a viedol 2:0, domáci znížili v 73. minúte gólom Lewandowskeho na 1:2, aby situáciu zachránil v prvej minúte nadstavenia Thomas Müller a duel išiel do predĺženia. V ňom viac vôle po víťazstve preukázali domáci a gólmi Alcantaru a Comana si zabezpečili postup do štvrťfinále. Teraz ho čaká odveta, pre ktorú si vytvoril jednogólový náskok z úvodného merania síl v Allianz Arene v Mníchove.

    Súperi sa vo vzájomnom meraní síl v súťažnom stretnutí v nedávnej minulosti nestretli, úlohu favorita však prevzal účastník nepochybne kvalitnejšej Bundesligy.

    A tak to vidia aj bookmakeri, ktorí favorizujú hostí a duel okorenili číselným vyjadrením 4,00 – 3,77 – 1,75, pričom kurz na úspech hostí ešte klesal smerom nadol, tie ďalšie dva zasa nabrali opačný smer. O všetkom sa však rozhodne priamo na trávniku a onlajny.eu priaznivcom futbalu a Ligy majstrov obzvlášť, v stredu večer, aj z tohto zápasu krátkymi písaným vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ihrisku Estádio da Luz v Lisabone.
     
    Úvodné zostavy:

    Benfica Lisabon:

    Ederson – A. Almeida, Lindelöf, Jardel (C), Eliseu – Fejsa, Sanches – Salvio, Pizzi, Carcela-González – Jiménez

    Náhradníci:

    P. Lopes – Luisão, Samaris, Guedes, Talisca, Jović, Semedo

    FC Bayern Mníchov:

    Neuer – Lahm (C), Kimmich, Javi Martínez, Alaba – Arturo Vidal, Alonso, Th. Alcântara – Costa, T. Müller, Ribéry

    Náhradníci:

    Ulreich – Rafinha, Lewandowski, Götze, Bernat, Rode, Coman

    Rozhodca:

    Kuipers – van Roekel, Zeinstra (HOL).
     
    Príjemný futbalový večer vám želám, dnes sa rozhodne o ďalších dvoch semifinalistoch Ligy majstrov a obe mená spoznáme na Pyrenejskom polostrove. Bayern si pre odvetu vytvoril jednogólový brejk, bude mu to stačiť?
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas nám začal a domáci zvolili na duel červené dresy, hostia v čiernych farbách. Kimmich sa pred pokutovým územím previnil faulom a hneď v úvode bude mať Benfica k dispozícii štandardku.
     
    3
    Lopta preletela múrom a skončila za bránkovou čiarou, Benfica z pravej strany bude kopať rohový kop.
     
    4
    Aj sa tak stalo, lopta však len preletela veľkým vápnom hostí a domáci bránku Bayernu neohrozili.
     
    4
    Neuer ďaleko vonku zo svojej bránky rozohral loptu do hry svojim spoluhráčom. Bayern kontroluje balón pri stredovom kruhu.
     
    5
    Dlhú loptu hostia pokazili a tak uvidíme odkop od bránky domácich v podaní Edersona.
     
    6
    Domáci zahrali malú domov a Ederson ich odkopom lopty za stredovú čiarou poslal do akcie, Benfica to skúša krátkymi prihrávkami na pravej strane.
     
    7
    Müller vybojoval na ľavej strane rohový kop, Xabi Alonso loptu zahral na malé vápno, tam ju poľahky zneškodnil gólman domácich Ederson.
     
    8
    Ribéry poslal z ľavej strany po zemi center na malé vápno, domáci loptu pohotovo odvrátili späť, mimo svoje pokutové územie.
     
    9
    Bayern to vyskúšal opäť po ľavej strane a centrom na malé vápno, lopta adresáta nenašla, domáci ju znova poslali do bezpečia mimo svoje pokutové územie.
     
    11
    Costa sa snažil z pravej strany dostať loptu do veľkého štvorca domácich, nepodarilo sa mu to, Benfica sa opäť poľahky ubránila, loptu dostala až k stredovej čiare.
     
    12
    Costa poslal loptu z pravej strany do pokutového územia, našiel však len hlavu domáceho beka a Benfica loptu poslala do bezpečia.
     
    13
    Akcie domácich končia pri stredovom kruhu, Bayern drží taktovku hry vo svojich rukách a snaží sa o úspešnú akciu, no vyloženú streleckú pozíciu si ešte nevypracoval.
     
    14
    Carcela potiahol loptu vpred po ľavej strane, Benfica ju však zakrátko pokazila a do akcie vyrazili hostia z Mníchova.
     
    15
    Ederson na okamih majiteľom lopty, Bayern to znova vyskúšal po ľavej strane, bez úspechu.
     
    16
    Ribéry bol faulovaný Almeidom pri postrannej čiare na ľavej strane, Kuipers píska domácim faul.
     
    17
    Pekná kombinačná akcia Bayernu po pravej strane skončila nepresnou prihrávkou vo veľkom vápne Benficy, ktorá naďalej odoláva menšiemu tlaku hostí.
     
    18
    Kuipers píska hosťom útočný faul, loptu do hry rozohral odkopom za stredovú čiaru gólman Ederson.
     
    19
    Lahm našiel z pravej strany svojou loptou v pokutovom území Müllera, Thomas z prvej vystrelil a jeho projektil len tesne minul pravú žrď Edersonovej bránky.
     
    20
    Müller sa teraz čuduje a reklamuje u postranného svoj faul, nič na tom nezmení, arbitri hosťom loptu berú.
    19. Thomas Müller účet dnešného duelu neotvoril
     
    21
    Alaba vystrelil zo stredu spoza šestnástky domácich, bol nepresný a diváci tak uvidia odkop od bránky domácich.
     
    22
    Lahm z pravej strany poslal loptu za pokutové územie, Alcântara posadil loptu na hlavu Vidala, ktorý bol na bielom bode, odkiaľ sa kope penalta, Arturo loptu usmernil na bránku domácich, Ederson bol však pozorný a loptu poľahky zneškodnil.
     
    24
    Benfica loptu pred pokutovým územím domácich stratila a Bayern vyrazil do akcie po ľavej strane ihriska.
     
    25
    Costa na pravej strane dostihol dlhú loptu, poslal ju na malé vápno, domáci bek ju hlavou pohotovo poslal za postrannú čiaru.
     
    26
    Bayern teraz stratil loptu na polovici domácich za postrannou čiarou, autové vhadzovanie pre domácu Benficu, ktorá pôjde do akcie.
     
    27
    Benfica dala gól!
    Brejková akcia domácich a dlhá lopta do veľkého štvorca hostí našla hlavu útočníka menom RAÚL ALONSO JIMÉNEZ RODRÍGUEZ, ktorý tiesnený dvomi hráčmi Bayernu nedal Neuerovi najmenšiu šancu.
    27. Raúl Jiménez - 1:0
     
    29
    Bayern v tomto okamihu stratil svoj domáci výsledok a Benfica zmazala manko z Nemecka, hostia operujú s loptou na kopačkách za stredovým kruhom.
     
    30
    Benfica po góle ožila a center pred bránku z pravej strany dostal Jiménez, ktorý sa hrdinom zápasu nateraz nestane, loptu pohotovo poslal na bránku hostí, Neuer ho však vychytal.
     
    31
    Bayern zaskočený po góle od stredovej čiary zahral malú domov a Neuer upokojuje situáciu na hracej ploche.
     
    32
    Vidal vystrelil spoza šestnástky domácich, loptu však zatočil nad bránku Benficy, odkop z malého vápna bude realizovať Ederson.
     
    34
    Lahm dostal dlhú loptu na hranicu veľkého vápna, spracoval si ju cez hruď na zakončenie, Ederson pohotovo vybehol z bránky a Philippovi loptu zakončiť nedovolil.
     
    35
    Benfica si teraz robí s loptou na kopačkách čo chce, od veľkého vápna hostí však napokon po prihrávkach poslala loptu malou domov Edersonovi, to sa publiku rozhodne nepáči.
     
    36
    Jiménez na ľavej strane pri rohovej zástavke napokon nevybojoval ani len autové vhadzovanie, loptu bude do hry vhadzovať Bayern.
     
    37
    Aj Bayern zahral na istotu malú domov Neuerovi, ktorý loptu poslal do hry svojim spoluhráčom. Hostia postupujú vpred len veľmi pomaly.
     
    38
    Bayern dal gól!
    Lahm poslal loptu pred bránku z pravej strany, Ederson loptu z malého vápna vyboxoval na hranicu veľkého vápna, ARTURO VIDAL ju však pohotovo poslal pod brvno domácej bránky.
    38. Arturo Vidal - 1:1
     
    40
    Bayern upokojil hru a s loptou hrá v okolí stredového kruhu, dnešný zápas do predĺženia už nepôjde, Benfica na postup musí vsietiť ešte dva kúsky.
     
    41
    Bayern stratil loptu pred veľkým vápnom domácich, Benfica sa vyberie do akcie, no to by ale loptu nesmela hneď odovzdať súperovi.
     
    42
    Kimmich bol faulovaný pri stredovej čiare a s bolestivým výrazom v tvári sa zdvíha z ihriska.
     
    44
    Bayern poslal loptu na pravú stranu Costovi, Douglas akciu zbrzdil a loptu poslal na stred hracej plochy, po chvíľke hostia o loptu prišli, autové vhadzovanie pre domácich.
     
    45
    Arturo Vidal si spracoval v pokutovom území na ľavej strane dlhú loptu, okamžite zakončil, bol však nepresný a bránku domácich prestrelil. Nad základný hrací čas pridali arbitri ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Hráme s loptou pri stredovej čiare a hráči oboch klubov už o chvíľku pôjdu do šatní.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Od úvodu sme videli tlak hostí, no blesk z jasného neba udrel na druhej strane, keď po krásnej akcii famóznym gólom otvoril skóre zápasu Jiménez. Vzápätí mal na kopačkách aj druhú šancu zápasu, no nepremenil ju. Benfica po góle ožila, no gól videli diváci na druhej strane hracej plochy, keď po rovnako peknej akcii hostí vsietil nádherný gól Vidal. Bayern má nakročené do semifinále, ako sa s tým vysporiada Benfica v druhej polovici duelu? To uvidíme po prestávke.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:48.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Benfica rozohrala druhú polovicu duelu a s loptou sa vybrala pred bránku súpera, stratila ju však.
     
    47
    Bayern rovnako tak stroskotal pred veľkým vápnom domácich, autové vhadzovanie pre Benficu nariadili rozhodcovia zápasu.
     
    48
    Pokazený center z pravej strany v podaní Costu, lopta skončila za bránkovou čiarou, do hry ju rozohrá z malého vápna Ederson.
     
    49
    Bayern kontroluje loptu pri veľkom vápne domácich, loptu sa bude snažiť držať čo najďalej od Neuera a čo najdlhšie na svojich kopačkách, zatiaľ sa mu to darí.
     
    50
    Domáci to skúsili dlhou loptou vpred, Neuer vybehol včas z bránky a loptu zobral do rukavíc.
     
    51
    Ďalšia dlhá lopta domácich a zákrok Neuera, ktorý loptu poslal za postrannú čiaru, po rýchlom autovom vhadzovaní však domáci o loptu prišli.
     
    52
    Bayern dal gól!
    Z ľavej strany zahrával Bayern rohový kop, Xabi Alonso poslal loptu k vzdialenejšej žrdi, Martínez hlavou loptu vrátil pred bránku a THOMAS MÜLLER ju pohotovo poslal do siete.
    52. Thomas Müller - 1:2
     
    54
    Benfica zahrávala rohový kop, nič z neho nevyťažila a do brejku sa dostal Bayern, Costa sa rútil na bránku, Ederson vybehol z bránky, hodil sa mu pod nohy a loptu mu z kopačiek čistým spôsobom zobral.
     
    55
    Strela z ľavej strany spoza šestnástky v podaní Ribéryho skončila tesne nad brvnom domácej bránky, navyše Ederson celú situáciu ešte kontroloval.
     
    57
    Neuer sa stal na okamih majiteľom lopty, poslal do akcie svojich spoluhráčov, Bayern loptu za stredovou čiarou ale stratil.
     
    58
    Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza Pizzi, prichádza Gonçalo Guedes.
     
    58
    Futbal akoby stratil na tempe, hráme teraz s balónom pri stredovej čiare a obe mužstvá sa v držaní lopty povinne striedajú.
     
    60
    Douglas Costa potiahol loptu vpred po individuálnej akcii po ľavej strane, vystrelil spoza šestnástky, svojou loptou opečiatkoval ľavú žrď bránky Edersona, odkiaľ sa lopta odrazila späť do hry!
     
    62
    André Almeida sa oprel do lopty, vystrelil z peknej diaľky a loptu zatočil pod brvno bránky hostí, Neuer ju končekmi prstov vyškriabol nad bránku!
    62. André Almeida svojich fans nepotešil
     
    62
    Benfica z rohového kopu nič nevyťažila, zbytočným faulom sa pred veľkým vápnom prezentoval Vidal, štandardka pre domácich.
     
    63
    Goncalo Guedes rozohral voľný priamy kop, loptu poslal nad bránku hostí a Bayern kráča do semifinále Ligy majstrov.
     
    64
    Hostia z ľavej strany zahrávali rohový kop, samozrejme, na signál, Bayern už predsa len bude hrať s časom. Ribéry vyrobil akciu a rohový kop si zopakuje.
     
    65
    Opäť to bol rohový kop na signál, no po krátkej akcii to Bayern skúsil strelou na bránku, Ribéryho balón na malom vápne zneškodnil Ederson.
     
    66
    Guedes poslal na zem rukami Kimmicha a Holanďan Kuipers musel hru prerušiť, lopta pre Bayern, útočný faul domácich.
     
    67
    Situácia na druhej strane hracej plochy, útočným faulom sa teraz previnil Arturo Vidal.
     
    68
    Bayern dosiahol tretí gól, radovať sa však nemôže, arbitri pískajú ofsajd, v ktorom sa ocitol Thomas Müller.
     
    68
    Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza Eduardo Salvio, prichádza Talisca.
     
    69
    Bayern zahral na istotu malú domov Neuerovi, ktorý ich dlhou loptou poslal do akcie, hostia hrajú s balónom za stredovou čiarou.
     
    70
    Costa poslal loptu z pravej strany pred bránku domácich, Ederson bol pánom situácie na malom vápne a loptu v páde na zem zlikvidoval.
     
    70
    Carcela-González poslal zozadu na zem Costu a Kuipers po prvýkrát dnes ťahá z vrecka žltú kartu.
     
    72
    Thomas Müller dostal loptu do veľkého vápna, vrátil ju za hranicu šestnástky Vidalovi, ktorý vystrelil, Edersonovi lopta pomedzi nohy prešla za bránkovú čiaru tesne okolo ľavej žrde bránky.
     
    72
    Z pravej strany Bayern zahral rohový kop, nič však z neho nevyťažil a mrzieť ho to isto iste dnes už nebude.
     
    74
    Domáci zahrali malú domov a brejkovali, Kuipers musel hru prerušiť po faule Martíneza, ktorý tesne pred veľkým vápnom fauloval prenikajúceho Jiméneza.
    72. Arturo Vidal gólovú poistku nepridal
     
    74
    Javi Martínez právom potrestaný kartou žltej farby.
     
    76
    Benfica dala gól!
    Excelentne zahraný voľný priamy kop, TALISCA prestrelil múr čiernej farby a loptu poslal k ľavej žrdi Neuerovej bránky!
    76. Talisca - 2:2
     
    78
    Benfica hnaná vpred svojimi fans hrá už na vabank, predsa len musí dať ešte dva góly na postup, vidíme teraz rýchly futbal zo strany na stranu a vo veľmi vysokom tempe.
     
    79
    Neuer poslal loptu na stredovú čiaru, hostia ju stratili a fans uvidia autové vhadzovanie domácich.
     
    80
    Costa s Vidalom to vymysleli pekne na pravej strane pokutového územia, Arturo hľadal vysokou loptou na ľavej strane pokutového územia Müllera, nepodarilo sa mu to však, defenzíva domácich sa stihla včas ako-tak sformovať.
     
    82
    Xabi Alonso zahrával z ľavej strany voľný priamy kop na signál, loptu oblúčikom spoza veľkého vápna do šestnástky dostal Müller, nezakončil ju však presne, defenzíva domácich balón poslala za bránkovú čiaru.
     
    82
    Z rohového kopu Bayern nič nezískal, Ederson loptu dokázal na malom vápne zneškodniť.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Robert Lewandowski.
     
    84
    Martínez opäť fauloval pred pokutovým územím hostí, Kuipers píska ďalšiu peknú štandardku pre domácich.
     
    85
    Talisca opäť zahral voľný priamy kop, loptu poslal okolo ľavej žrde Neuera za bránkovú čiaru.
     
    86
    Benfica sa snaží s výsledkom ešte čo to urobiť, center z ľavej strany na malé vápno zneškodnil vo svojich rukaviciach Neuer.
     
    87
    Útočný faul Lewandowskeho, ktorý si navyše vykoledoval zásah do tváre, lopta pre domácich.
     
    88
    Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza Eliseu, prichádza Luka Jović.
     
    89
    Trochu nepresností a to na oboch stranách, hráme tak len medzi šestnástkami, stále vo vysokom tempe.
     
    89
    Lewandowski dostal dlhú loptu pred veľké vápno a zakončil, Ederson ho však vychytal a rozohral akciu svojho klubu.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Xabi Alonso, prichádza Juan Bernat.
     
    90
    Nad základný hrací čas pridali arbitri z Holandska tri minúty, tak to ukázal na svetelnej tabuľke štvrtý rozhodca duelu Diks.
     
    90+1
    Almeida v sklze podkopol Ribéryho a za útočný faul vidí v rukách hlavného žltú kartu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Franck Ribéry, prichádza Mario Götze.
     
    90+3
    Bayern drží loptu pred veľkým vápnom domácich a stráca ju, domáci sa pokúsia o poslednú akciu zápasu.
     
    90+4
    Dlhá lopta domácich končí v pokutovom území Bayernu, z otočky vystrelil Jović, loptu poslal medzi žrde, Neuer ho v páde na zem vychytal!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Zápas v Lisabone sa skončil zmierlivou remízou, keď účet zápasu otvoril krásnym gólom Jiménez. Bayern ešte do polčasu vyrovnal po rovnako peknom góle Vidala a postupová matematika velila domácim vsietiť dva góly. No boli to hostia, ktorí v druhom polčase pridali druhý gól do bránky domácich a o postupujúcom bolo prakticky rozhodnuté. Domáci exportným gólom Taliscu z priameho kopu dali výsledku už len konečnú podobu. Do semifinále postupuje Bayern, Benfica pre tento ročník v Lige majstrov skončila. Dobrú noc všetkým našim priaznivcom želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (22:40:53)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 27. Jiménez, 76. Talisca – 38. Arturo Vidal, 52. T. Müller

    Karty:   70. Carcela-González (BNF), 90+1. A. Almeida (BNF) – 74. Javi Martínez (BAY)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:10.
    Benfica Lisabon: Ederson – A. Almeida, Lindelöf, Jardel (C), Eliseu (88. Jović) – Fejsa, Sanches – Salvio (68. Talisca), Pizzi (58. Guedes), Carcela-González – Jiménez.
    Náhradníci: P. Lopes – Luisão, Samaris, Guedes, Talisca, Jović, Semedo.

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Kimmich, Javi Martínez, Alaba – Arturo Vidal, Alonso (90. Bernat), Th. Alcântara – Costa, T. Müller (84. Lewandowski), Ribéry (90+2. Götze).
    Náhradníci: Ulreich – Rafinha, Lewandowski, Götze, Bernat, Rode, Coman.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (HOL)

    Diváci: 63.235
    05.04.2016
    Bayern - Benfica 1:0

    Góly: 2. Arturo Vidal

    Karty:   22. Ribéry (BAY), 42. Bernat (BAY) – 58. Jonas (BNF), 62. Lindelöf (BNF)

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 11:12.