Žilina – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
1:1 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
Utorok 12.04.2016, 18:00 • Pod Dubňom, Žilina • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení priaznivci futbalu. Vítam Vás pri sledovaní odvetného semifinálového zápasu Slovnaft cup-u medzi MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava. Po prvom zápase je všetko otvorené, keďže sme sa na Pasienkoch gólu nedočkali a zápas tak skončil výsledkom 0:0


    MŠK Žilina: Žilinčania postupujú Slovnaft cup-om zatiaľ bez ťažkostí a hlavne bez inkasovaného gólu. V doposiaľ 6 zápasoch nastrieľali žlto-zelení 24 gólov a ani jeden nedostali. Postupne Žilinčania zdolali Strážske (9:0), Liptovský Mikuláš(4:0), Borčice(3:0),Vyšné Opátske(5:0) a Dunajskú Stredu(3:0). Posledný z týchto vyhraných zápasov bol zároveň prvou výhrou šošonov v jari.
    Čo sa týka ligového postavenia, Žilinčania na tom nie sú až tak dobre. Momentálne im patrí štvrtá priečka so 40 bodmi a so skóre 53:35. V jarnej časti MŠK vyhral len dva zápasy zo siedmych možných. Treba však podotknúť že kabínu domácich trápi dlhodobé zranenie kapitána Viktora Pečovského.
    Asisten trenéra,Marián Zimen, sa vyjadroval pred odvetným duelom a jedno z jeho vyjadrení bolo aj toto: „Je skvelé, že máme proti sebe súpera, akým je Slovan a že si prípadný postup môžeme vychutnať s domácimi fanúšikmi.“(zdroj: mskzilina.sk).



    ŠK Slovan Bratislava na opačnej strane máme tím, ktorý nevyužil v prvom zápase výhodu domáceho ihriska. Všetko je však otvorené, no postúpiť môže len jeden. Cesta Slovanu Bratislava nebola taká hladká ako tá žilinská, no predsa len sa belasí dostali tam, kde teraz sú. Najťažším sa stalo pre Bratislavčanov práve štvrťfinálové kolo so Senicou, v ktorom sa diváci na Pasienkoch po remíze 1:1 stali svedkami penaltového rozstrelu. Ani jeden z mužov v belasom drese sa však nepomýlil. Okrem Senice Slovanisti narazili na Fatran Varín(8:0), Vinica(8:0), Nitra(3:2) a Pohronie(1:0).
    Vo Fortuna lige Slovan Bratislava stále stíha prvý AS Trenčín. Strata bodov na prvého je až 9 bodová. Napriek tomu však patrí hosťom druhá priečka s 57 bodmi a so skóre 38:16. Táto štatistika hovorí o zatiaľ najlepšej defenzíve v najvyššej súťaži.
    Pred odvetným zápasom so Žilinou sa vyjadroval aj zadák Slovanu Bratislava Boris Sekulič: „V Žiline sa hrá vždy ťažko. Určite budú hrať agresívne a ofenzívnejšie než dnes. Ak však na to nájdeme odpoveď a budeme hrať rovnako agresívne, môžeme uspieť.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Paur, Santiago Diaz, Špalek, Pečovský(K), Hlohovský, Mazaň, Vavro, Škvarka, Králik, Mabouka.
    Náhradníci: Mandous – Švejdík, Michlík, Káčer, Haskić, Letić, Bénes.

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić, De Kamps, Kubík, Zreľák, Milinković(K), Scott, Crnkić, Saláta, Podaný, Pliatsikas.
    Náhradníci: Hrubeš – Dielna, Oršula, Kele, Simović, Kotula, Vittek.

    Rozhodca: Sedlák – Benko, Bobko – Marhefka.
     
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche, stretnutie sa o malý okamžik začne. Domáci dnes nastúpia v žlto-zelených a hostia v tradičných belasých dresoch.
    Nástup mužstiev na ihrisko
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Lopta z kopačky Ivana Santiaga Diaza ihneď smerovala pred veľké vápno Slovanistov, no žiaden z mužov v žlto-zelenom sa k lopte nedostal.
     
    2
    Po nepresne prihrávke Nermina Crnkića sa k lopte dostal Nikolas Špalek. Ten bez váhania loptu vyviezol až za poliacu čiaru, no presnosť chýbala aj Žilinčanom.
     
    3
    Domáci síce držia v úvode stretnutia loptu na svojich kopačkách, no lopta sa stále drží pred ich vlastným veľkým vápnom a tak sa Slovanisti nemusia obávať.
     
    4
    Žilinčana kombinovali asi na metri štvorcovom kúsok od veľkého vápna Slovanu Bratislava. Loptu mal posledný na kopačke Jakub Paur, ktorý to skúsil cez menovca – Jakuba Podaného. Úspešnejším bol práve hosťujúci zadák.
     
    5
    Individuálne to skúsil po pravom krídle teraz Nikolas Špalek, no ani tento futbalista sa cez Jakuba Podaného nedostal.
     
    6
    Po zblokovanom pokuse Michala Škvarku uvidíme prvý rohový kop zápasu. Loptu si už k vlajočke stavia Škvarka.
     
    7
    Center letel na zadnú tyč, kde vyskakoval Denis Vavro. Stopérovi MŠK však chýbali centimetre na to aby loptu dokázal hlavou trafiť.
     
    8
    Žilinčania sú v úvodných minútkach aktívnejším celkom na trávniku. Lopta sa neustále drží v tesnej blízkosti 16-tky Slovanu. Centre však domácim zatiaľ nevychádzajú.
     
    9
    Kolmicou za obranu to teraz skúšal Denis Vavro. Loptu však nedostal cez Borisa Sekulića a tak sa hra znovu vracia k stredovému kruhu.
     
    10
    Ďalší rohový kop domácich. Loptu teraz rozohrali žlto-zelení na krátko. Center do vápna Slovanu napokon vyslal Michal Škvarka. Mucha však nedovolil domácim zakončovať a loptu včas ukryl.
     
    11
    Centrom slabšou nohou to teraz skúsil aj Denis Vavro. No ani tento pokus domácich futbalistov nekončí inde ako v rukách Jána Muchu.
     
    12
    Pred vápnom teraz operoval Nikolas Špaleko. Ten to skúsil jednoduchou kľučkou na Sekulića, no Boris sa prekvapiť nenechal a loptu bez faulu Špalekovi odobral.
     
    13
    Menší výpad si urobili aj futbalisti Slovanu Bratislava. Konkrétne sa jednalo o Františka Kubíka, ktorý sa žiaľ cez Martina Králika nedostal.
     
    14
    Teraz to však bolo už o niečom inom. Slovanisti sa dostali do tesnej blízkosti žilinského vápna. Loptu napokon dnu poslal František Kubík, ktorý našiel kapitána hostí – Marka Milinkovića. Marko to skúsil krížnou strelou, no lopte chýbali centimetre na to aby si našla cestu do siete MŠK.
     
    15
    Po tejto nevyužitej šanci začínajú byť hosťujúci futbalisti čoraz aktívnejší. Momentálne sme boli svedkami nedovoleného zákroku Diaza kúsok od 16-tky Žiliny.
     
    16
    Do lopty sa napokon oprel kapitán hostí Marko Milinković, ktorý síce prekonal šesť-členný múr, no podarilo sa mu prestreliť aj bránku Žiliny.
     
    17
    Lopta sa ihneď po výkope Miloša Volešáka dostala na kopačky belasých. Tí zatiaľ kombinujú len v tesnej blízkosti poliacej čiary.
     
    18
    Jakub Podaný teraz nepresnou prihrávkou odovzdal loptu Ernestovi Maboukovi. Ten síce loptu vyviezol na súperovú polovičku, no behom sekundy ju aj stratil.
     
    19
    Ihneď po vhadzovaní to skúsil Ernest Mabouka nákopom na Jakuba Paura. ten sa ocitol v hlavičkovom súboji s Borisom Sekulićom. Úspešnejší bol tento raz stopér Slovanu.
     
    21
    Už v poradí tretí rohový kop teraz pre šošonov vybojoval kapitán MŠK – Viktor Pečovsk. Loptu si stavia Škvarka.
     
    22
    Domáci znovu rozohrávali na krátko. Center napokon do vápna Bratislavy vyslal Hlohovský. Ani jeden z mužov v žlto-zelenom sa však k lopte nedostal.
     
    23
    Po menšom ošetrovaní vo vápne belasých sa pokračuje v hre. Na trávniku po treťom žilinskom rohovom kope ostal ležať zrejme Zreľák.
     
    24
    Hlasný piskot na štadióne MŠK teraz smeruje na adresu Marka Milinkovića. Ten jasne protestuje proti výroku hlavného arbitra odpískať v prospech domácich.
     
    25
    Na trávniku teraz ostáva ležať samotný Milinković. Arbiter stretnutia – Dušan Sedlák však teraz pískol v prospech Slovanu.
     
    26
    Do lopty sa napokon oprel Marko Milinković. Lopta letela na zadnú tyč, kde našla hlavu Jakuba Podaného, no Jakub zakončil len do pred sebou stojaceho Králika.
     
    27
    Žilinčania sa teraz mohli dostať do brejku dvoch na troch. Nepresnou prihrávkou však zastavil útočnú akciu domácich Ivan Santiago Diaz.
     
    28
    Kúsok od vápna Bratislavy ostal teraz ležať Filip Hlohovský. Hlavný arbiter nefúkol do píšťalky a tak Slovanisti zahájili rýchly protiútok, ktorý však zastavil na ľavom krídle Denis Vavro.
     
    29
    Center v podaní hostí napokon prišiel. Lopta sa prepadla až na zadnú tyč ,kde stál pripravený Marko Milinković. Marko však loptu netrafil ideálne a tak si môžu domáci vydýchnuť.
     
    30
    Ďalší centrovaný pokus do vápna Žiliny. Tento raz sa do lopty oprel kapitán hostí Milinković, ktorý však adresáta pred Milošom Volešákom nenašiel.
     
    31
    Po kombinácii Michala Škvarku s Nikolasom Špalekom padá prvý menovaný kúsok od veľkého vápna hostí. Hlavný arbiter sa nad týmto pádom len pousmial a hru neprerušil.
     
    32
    Žilinčania sa napokon dostali aspoň k centru. Ten prišiel z kopačky pravého obrancu – Ernesta Mabouku, no ani na tejto strane si lopta adresáta nenašla.
     
    34
    Žilinčania teraz dravo zabojovali o loptu. Najprv v sklze Diaz a hneď po ňom aj Filip Hlohovský. Lopta sa napokon razantne odrazila od Hlohovského až pred Muchu, ktorý musel zasahovať.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Sekulić (ŠK Slovan Bratislava).
     
    36
    Do lopty sa napokon oprel z priameho kopu Jakub Paur, ktorý razantný projektil napálil len do múru. Konkrétne to napálil do Nermina Crnkića, ktorý sa bez váhania rozbehol za odrazenou loptou.
     
    37
    Na opačnej strane to skúsil centrovaným pokusom František Kubík. Jeho pokus letel priamo na biely bod, no tu stál pripravený Martin Králik, ktorý hlavou odvrátil do bezpečia.
     
    39
    Po Špalekovej individuálnej akcii sa na hranici vápna k lopte dostal kapitán šošonov – Viktor Pečovský. Viktorovi vyšiel krok, no razantný projektil poslal vysoko nad bránku.
     
    40
    A ďalšia strela na strane domácich futbalistov. Opäť to bolo po Špalekovom prieniku. Tento raz sa však k lopte dostal Ivan Santiago Diaz, ktorý razantným projektilom minul svätyňu Jána Muchu o necelého pol metra.
     
    42
    Žilina dala gól!

    Po menšom hlavičkovom zaváhaní Santiaga Diaza sa lopta prepadla až na zadnú tyč. Ani jeden z trojice Slovanistov však loptu nedokázal odpratať do bezpečia a tak si ju na kopačku zobral FILIP HLOHOVSKÝ, ktorý krížnou strelou otvára stav stretnutia.
     
    44
    Zreľák si už brúsil zuby na nepresnú prihrávku Diaza. Včas však vyšprintoval Denis Vavro, ktorý v sklze loptu poslal vysoko na polovičku hosťujúceho celku.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvý polčas odvetného semifinálového zápasu medzi MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava. Prvá 45 minútovka bola naozaj vyrovnaná. Dočkali sme sa nejednej šance na jednej i druhej strane, no úspešnejším celkom je zatiaľ ten domáci, ktorému sa podarilo v 42. minúte otvoriť stav stretnutia po obrovskom zaváhaní obrancov Bratislavy.

    Druhý polčas začne približne o 19:00
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Róbert Vittek.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti Slovanu Bratislava. Tí sa rozhodli pre kombináciu smerom pred vlastného gólmana odkiaľ postupne podniknú útok.
     
    47
    Do vápna Žiliny sa individuálne predieral František Kubík. Loptu mu však včas ukradol Viktor Pečovský, ktorý ju bez váhania poslal na súperovú polovičku.
     
    48
    Žilina vybojovala priamy kop na pravom krídle. Do lopty sa napokon oprel Róbert Mazáň, ktorý našiel vo vápne Jakuba Paura. Jakub vystrelil, no Mucha na dvakrát strelu likviduje.
     
    49
    Po rohovom kope domácich futbalistov sa na hranici vápna k lopte dostal Michal Škvarka. Michal bez váhania vystrelil, no projektil letel privysoko.
     
    50
    Hra je na moment prerušená. Pri rohovej zástavke ostáva ležať Jakub Paur. tento raz sa to nezaobíde bez ošetrenia.
     
    51
    Rohový kop si zahrajú aj futbalisti Slovanu Bratislava. Loptu si už k rohovej zástavke stavia František Kubík.
     
    51
    Prvý center Kubíkovi vôbec nevyšiel. Po zákroku Martina Králika si však môže dať repete.
     
    52
    Druhý rohový kop dopadol už o čosi lepšie. Lopta sa dostala na hranicu vápna, kde sa do nej oprel Granwald Scott. Projektil mal síce razanciu, no bol veľmi nepresný.
     
    53
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Crnkić, prichádza Oršula.
     
    54
    Slovan dal gól!

    Slovanisti v druhom polčase ešte neopustili polovičku Žiliny. Lopta sa dostala na krídlo odkiaľ ju poslal pred Miloša Volešáka Podaný. František Kubík z bieleho bodu loptu netrafil ideálne, no našťastie sa však za ním ocitol FILIP ORŠULA, ktorý bez problémov dorovnal.
     
    56
    Za obranou Slovanu sa teraz ocitol sám s loptou Jakub Paur. ten ešte pohybom oklamal Kornela Salátu, no jeho následný projektil minul cieľ o dobrý meter.
     
    57
    Žilinčania musia po inkasovanom góle zvýšiť aktivitu. Momentálne sú na tom lepšie Bratslavčania, ktorým stačí udržať remízu.
     
    58
    Ďalší rohový kop domácich futbalistov. Tento raz sa do lopty oprel Róbert Mazáň, ktorý síce našiel Hlohovského, no koncovky sme sa predsa len nedočkali.
     
    59
    Žilinčanom sa ešte podarilo loptu udržať pred vápnom Slovana Bratislava, no potrebná strela stále neprichádza.
     
    60
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Škvarka, prichádza Bénes.
     
    61
    Žilinčania sa ocitli v brejku štyroch na troch. Posledný pri lopte sa po prihrávke Jakuba Paura ocitol László Bénes, ktorému lopta moc na kopačku nesadla. Strela bola síce presná, no nerazantná.
     
    62
    Pečovský sa teraz veľmi jednoducho nechal o loptu pripraviť v strede hracej plochy. Loptu mu zobral Joeri de Kamps, ktorý prihrával za obranu Žiliny veľmi nepresne.
     
    63
    K lopte sa dostal na pravom krídle aj Filip Oršula. Ten to skúsil padáčikom na Róberta Vitteka, no lopte dal priveľa razancie a tá sa tak k adresátovi nedostala.
     
    64
    Na opačnej strane to taktiež z pravého krídla skúšal Ernest Mabouka. Lopta v tomto prípade našla adresáta, ktorým bol Nikolas Špalek, no ten z tejto pozície zakončiť nedokázal.
     
    65
    Domáci futbalisti teraz museli odolať priamemu kopu z kopačky Jakuba Podaného. Lopta síce letela priamo do vápna, no včas zakročil Martin Králik, ktorý odkopáva ďaleko za poliacu čiaru.
     
    66
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Špalek, prichádza Haskić.
     
    67
    Nermin Haskić sa ihneď zapája do útočného snaženia MŠK. Bohužiaľ žlto-zelení sa nachádzajú stále len kúsok od poliacej čiary. Z tejto pozície padajú góly len málokedy.
     
    68
    Ďalší rýchly brejk domácich futbalistov troskotá po nepresnej prihrávke kúsok od veľkého vápna súpera. Nepresnou prihrávkou na Bénesa sa teraz prezentoval Haskić.
     
    69
    Napriek tomu sa však domáci dostali k strele. Konkrétne vypálil po prihrávke kapitána Pečovského Jakub Paur. Jeho projektil však našiel len chrbát Borisa Sekulića.
     
    70
    Žilinčania stále držia loptu pred vápnom Slovanu. Chýba tomu však strela, ktorá by mohla priniesť aspoň ohrozenie Jána Muchu. Ten je zatiaľ v druhom polčase len s jedným zákrokom.
     
    71
    Denis Vavro si vypýtal faul kúsok od vápna Slovanu. Pri lopte už stojí trojica: Bénes, Hlohovský, Diaz.
     
    72
    Do lopty sa napokon oprel Filip Hlohovský, ktorý síce loptu dostal pred Jána Muchu, no žiaden z futbalistov v žlto-zelenom si k lopte cestu nenašiel.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Vavro (MŠK Žilina).
     
    74
    Slovan Bratislava sa s rozohrávkou priameho kopu nikam neponáhľa. Na svetelnej tabuli svieti výsledok 1:1, ktorý Bratislavčanom zatiaľ vyhovuje. Naopak domáci majú ešte kus roboty.
     
    75
    František Kubík mohol teraz posunúť Slovan bližšie k postupu. Z pravého krídla sa k nemu dostala lopta. František po jednej otočke vypálil k ľavej tyčke. Lopte chýbali len centimetre, na to aby si našla cestu za chrbát Volešáka.
     
    76
    Na domácej lavičke sa chystá posledné striedanie zápasu. Do hry sa s najväčšou pravdepodobnosťou zapojí Jakub Michlíík.
     
    77
    Za obranu Žiliny sa teraz rozbehol František Kubík. Už už si loptu chystal na silnejšiu nohu, no včas zakročil Ernest Mabouka, ktorý ho bez faulu odzbrojil.
     
    78
    Nermin Haskić to teraz skúsil individuálne po pravom krídle Slovanu. Podarilo sa mu síce oklamať Zreľáka, no cez Podaného sa už nedostal.
     
    79
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Vavro, prichádza Michlík.
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby ostáva niečo menej ako 10 minút. Žilinčania v tejto poslednej 10 minútovke otvárajú hru o čom svedčí aj striedanie Denisa Vavra za Jakuba Michlíka.
     
    81
    Z pravej strany to skúsil razantným centrom Ernest Mabouka. Pokus z jeho kopačky síce našiel striedajúceho Michlíka, no ten nedokázal cez obranu hostí zakončiť.
     
    82
    Strelou zo strednej vzdialenosti sa teraz prezentoval Róbert Mazáň. Jeho projektil bol síce razantný, no veľmi nepresný.
     
    83
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Podaný, prichádza Simović.
     
    84
    Žilinčania zavreli Slovanistov vo vlastnom vápne. Séria centrov v podaní Mabouku s Pečovským však nenašla adresáta. Žilinčania tak stále pokračujú bez potrebnej strely.
     
    85
    Žilinčania – konkrétne Filip Hlohovský si teraz vypýtal faul na ľavom krídle. Pri lopte stojí dvojica: Hlohovský, Bénes.
     
    86
    Do lopty sa napokon oprel Filip Hlohovský, ktorý centrom na zadnú tyč nechal vyznamenať sa Jána Muchu. Gólman Bratislavy vyskočil najvyššie a loptu jednoducho vyboxoval do bezpečia.
     
    88
    Jakub Paur výborne teraz predlžoval hlavou do vápna Bratislavy. Nermin Haskić jeho úmysel nepochopil a tak si loptu berie do svojej moci Ján Mucha, ktorý sa s výkopom neponáhľa.
     
    89
    Róbert Mazáň teraz výborne nakopol loptu na Jakuba Paura. Ten si ju za obranou Slovanu dokázal spracovať, no Ján Mucha zakročil včas a loptu mu z kopačky jednoducho uchmatol.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Paur (MŠK Žilina).
     
    90+1
    V druhom polčase sa budú nadstavovať +2 minúty.
     
    90+2
    V samom závere zápasu mohli Žilinčania streliť potrebný gól. Prízemný center vápnom poslal z pravej strany Mabouka. Lopta preletela meter od kopačky Jakuba Paura, no ten nestihol včas zareagovať.
     
    90+2
    Tým to však nekončí. Z hranice vápna sa do lopty oprel Jakub Michlík. Jeho projektil síce narobil Jánovi Muchovi problémy, no lopta si napokon nenašla cestu do siete.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami odvetný zápas medzi MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava. Celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 1:0 pre MŠK Žilinu. Slovanu však vstup do druhej 45 minútovky vyšiel a napokon bol ich výkon odmenený aj dorovnávajúcim gólom, ktorý prišiel z kopačky Filipa Ošulu. Zvyšok zápasu mali taktovku v rukách domáci, no napriek tomu sa šošonom nepodarilo loptu dostať do siete. Prvým inkasovaným gólom v Slovnaft cupe končí aj žilinská cesta touto súťažou.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (19:54:30)

    Patrik Ondrovič

    Góly: 42. Hlohovský – 54. Oršula

    Karty:   73. Vavro (ZIL), 90. Paur (ZIL) – 35. Sekulić (SBA)


    MŠK Žilina: Volešák – Paur, Santiago Diaz, Špalek, Pečovský(K), Hlohovský, Mazaň, Vavro, Škvarka, Králik, Mabouka.
    Náhradníci: Mandous – Švejdík, Michlík, Káčer, Haskić, Letić, Bénes.

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić, De Kamps, Kubík, Zreľák, Milinković(K), Scott, Crnkić, Saláta, Podaný, Pliatsikas.
    Náhradníci: Hrubeš – Dielna, Oršula, Kele, Simović, Kotula, Vittek.

    Rozhodca: Sedlák – Benko, Bobko – Marhefka