Česko – Gruzínsko 4:1 (kon.) | Slovensko – Poľsko 2:1 (kon.)
koniec
Slovensko
2:1 (0:1)
Poľsko
Utorok 12.04.2016, 17:30 • NTC Poprad • Kvalifikácia ME žien
Predzápasové kurzy
     
    Slovenské futbalistky dokonali obrat! V 76. minúte prišiel impulz pre náš tím, keď penaltu premenila Vojteková a odvtedy boli na trávniku jednoznačne lepšie naše hráčky, na ktorých sa nakoniec usmiala spravodlivosť. V tretej nadstavenej minúte strelila víťažný gól Hmírová!
    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:19:31)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky sa veľmi tešia a už oslavujú! Našim reprezentantkám sa predsa len v závere podarilo streliť vedúci gól! Poľky si nedali pozor na Horešovú, ktorá prihrala do prázdnej bránky PATRÍCII HMÍROVEJ, ktorá iba priťuknutím lopty skórovala!
     
    90+3
    Hmírová sa zbavila protihráčky a prihrala Bartovičovej, ktorá si myslela, že je v ofsajde, a tak nepokračovala do poriadneho zakončenia. Vystrelila iba veľmi slabo na Szymansku, ktorá si s loptou poradila!
     
    90+2
    Poľky sa rozmiestnili v okolí šestnástky. K šanci sa dostala Balczeraková, ktorá vystrelila, ale iba do protihráčiek.
     
    90+1
    Biróová hľadala loptou na ľavej strane Hmírovú, ktorá si ju musela spracovať v sklze, a to sa jej veľmi nepodarilo.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Slovenky ešte stále neúnavne bojujú o vedúci gól. Poľky sa však držia na remíze a už nechcú zbytočne zaváhať. Počkáme si na nadstavený čas.
     
    89
    Bartovičovú prenechala loptu na hranici pokutového územia Ondrušovej, ktorá pálila. Jej zakončenie však letelo nad bránku!
     
    88
    Naše hráčky sa pokúšajú o posledné možné útoky na bránu Poľska. Snažia sa využiť každú medzeru v strede poľa kadiaľ preniknúť.
     
    86
    Slovenky vyrazili do protiútoku. Škorvánková posunula loptu pred pokutovým územím Bartovičovej, ktorá našla na ľavej strane Hmírovú, ktorá napriek snahe o neofsajdovú pozíciu aj tak skončila v postavení mimo hry.
     
    86
    Do zakončenia spred malého vápna sa dostala Kaletková, ale svojím projektilom triafala iba do pred sebou stojacej protihráčky.
     
    85
    Vojteková zahrávala ďaleko z útočnej polovice. Lopta oblúčikom letela na bránku, v ktorej stála Szymanska.
     
    84
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Daleszczyková, prichádza Pajorová.
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Chojnowska, prichádza Kaletková.
     
    83
    Lucie Haršányová šikovne vystrelila, ale jej zakončenie smerovalo iba priamo do stredu bránky.
     
    82
    Hmírová si vyžiadala priamy kop pár metrov spoza pokutového územia. Hráčka Poľska však nie je potrestaná žltou kartou.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 356 divákov.
     
    80
    Naša hráčka Šušková bežala po pravej strane do útoku, ale zozadu ju potiahla za dres Katarzyna Daleszczyková, ktorá si za tento zákrok vyslúžila žltú kartu.
     
    79
    Hmírová sa k strele nedostala a do nasledujúceho zakončenia spoza šestnástky sa prebojovala Škorvánková, ktorá však pálila mimo troch žrdí.
     
    78
    Pekná akcia od súpera. Sikorová posunula loptu pred šestnástkou Guściorovej, ktorá prihrala na hranicu šestnástky Dominike Grabowskej, ktorá šikovne vypálila a ponaťahovala strelou našu brankárku Máriu Korenčiovú!
     
    76
    Slovensko dalo gól!
    K lopte sa postavila JANA VOJTEKOVÁ, ktorá strelou k ľavej žrdi prekonala Szymansku a vyrovnáva stav stretnutia!
     
    74
    Pokutový kop pre Slovensko! Dominika Škorvánková bola faulovaná v šestnástke a hlavná rozhodkyňa ukázala na beily bod!
     
    73
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Zdenka Horešová, prichádza Dominika Koleničková.
     
    72
    Poľky smerovali do prečíslenia dvoch proti jednej. S loptou na pravej strnae bežala Daleszczková, ktorá mala na ľavej strane úplne voľnú Balczerakovú, no rozhodla sa pre strelu a vysoko prekopla bránu!
     
    71
    Balcerzaková hľadal prihrávkou na útočnej polovici Kamczykovú, ktorá sa však nakoniec do razantného zakončenia nedostala.
     
    70
    Škorvánková si hľadala priestor v šestnástkovom oblúku. Nakoniec dostala prihrávku od Biróovej, ale musela ju okamžite vrátiť späť.
     
    68
    Škorvánková si pripravila loptu za šestnástkou a poslala zo svojej kopačky tvrdú strelu. Škoda, že jej dráha smerovala vedľa bránky.
     
    67
    Slovenské hráčky stupňujú tlak a snažia sa o vyrovnávajúci presný zásah, ktorý by tímu okolo kouča Zsolta Pakuszu pomohol v ďalšom napredovaní zápasu
     
    63
    Naša hráčka Lucia Šušková dostala žltú kartu za zákrok na Patrycju Balczerakovú.
     
    63
    Daleszczyková bežala s loptou na útočnú polovicu a podarilo sa jej vystreliť spoza šestnástky. Pokus to však nebol príliš nebezpečný, ale aj tak zamestnal brankárku Korenčiovú.
     
    62
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Joanna Wróblewska, prichádza Ewelina Kamczyková.
     
    61
    Hmírová bežala do šestnástky, aby zabránila prípadnému zakončeniu od Wróblewskej. Podarilo sa jej to.
     
    59
    Ondrušová hľadala centrom za obranu Škorvánkovú. Naša kapitánka sa však už nakoniec k lopte nedostala a teda ani nezakončila.
     
    58
    Hmírová sa dožadovala odškodnenia po súboji s Wróblewskou, po ktorom skončila na trávniku. Hlavná rozhodkyňa však nereagovala na podnet slovenskej futbalistky.
     
    56
    Gól v hosťujúcej sieti však visí na vlásku. Naše futbalistky sú stále aktívnejšie a hladnejšie po góle. Poľky zatiaľ odolávajú.
     
    55
    Ďalšia obrovská šanca pre náš tím! Skákajúcu loptu v pokutovom území dokázala trafiť Horešová, no neposlala razantnú strelu na bránu. Poľky sa asi v pätici dokázali ubrániť.
     
    54
    Hmírová odcentrovala loptu smerom do pokutového územia, odkiaľ však už následne nedokázala zakončovať žiadna z našich hráčok.
     
    52
    Pakulska hľadal prihrávkou Chojnowsku, ktorú však jednoznačne odstavila Fischerová a nedovolila jej pokračovať v útočnom pohybe.
     
    50
    Príležitosť pre náš tím! V malom vápne sa lopty zmocnila Diana Bartovičová, ktorá si ešte stiahla na pravú nohu protihráčku a následne pálila. Strieľala však iba do protihráčky.
     
    50
    Joanna Wróblewska si šikovne zbehla po loptu na útočnej polovici. Kopla si ju však ďaleko dopredu a následne ju nedokázala dobehnúť. Vyšlo však najavo, že aj tak bola v ofsajde.
     
    48
    Balczeraková sa s Fischerovou škriepili o loptu. Nakoniec súboj vyhrala poľská futbalistka a súperky môžu ísť dopredu.
     
    47
    V úvode druhého polčasu mali výkop futbalistky Poľska, ktorým sa však ihneď nepodarilo zaútočiť. Slovenky začínajú v miernom tempe.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase ťahali za kratší koniec futbalistky Slovenska. Poľsko sa dostalo do vedenia po góle Daleszczkovej z 30. minúty.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Bartovičová vysunula do zakončenia Zdenku Horešovú, ktorá šla sama na bránku proti Szmanskej. Snažila sa ju oklamať pohybom do strany, no poľská brankárka sa nenechala nachytať a loptu zachytila!
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Bartovičová hľadala centrom niekoho zo svojich spoluhráčiek v pokutovom území, ale Poľky sa bránili úspešne.
     
    44
    Vojteková sa lopty zbavila rázne, odkopla ju za postrannú čiaru až ku striedačke a odtiaľ sa odrazila do hľadiska.
     
    42
    Škorvánková si spracovala loptu na hranici vápna a snažila sa spätnou prihrávkou vrátiť loptu Bartovičovej. Nuž, poľská defenzíva bola pozorná.
     
    40
    V posledných minútach sa zvyšuje tlak od Poliek, ktoré ostávajú v dobrej nálade po strelenom góle a snažia sa o zvýšenie svojho náskoku. Môžu tak urobiť po nasledujúcej štandardke.
     
    39
    Korenčiová sa pred Chojnowskou musela mať na pozore. Loptu však v ťažkej situácii dokázala odkopnúť do bezpečia.
     
    37
    Pekná individuálna akcia od Škorvánkovej. Naša kapitánka vyšprintovala s loptou po pravej strane a z priestoru pokutového územia pálila. Mierila však mimo.
     
    35
    Naše hráčky majú v posledných minútach stretnutia problémy s presadením sa v útoku. Pomáhajú si cez brankárku Korenčiovú.
     
    33
    Poľské hráčky po strelenom góle zvýšili chuť do hry. Napádajú naše futbalistky vysoko a takisto si aj do týchto priestorov zbiehavajú pre lopty. Teraz ju stratila Šušková, využila to Wiankowska a bežala s ňou po ľavom kraji. K zakončeniu sa však neprebojovala.
     
    30
    Poľsko dalo gól!
    Sme svedkami prvého gólu stretnutia! Po chybe našich hráčok v obrane sa k lopte dostala Balczeraková, ktorá ju do uličky posunula KATARZYNE DALESCZYKOVEJ a tá tvrdou strelou z priestoru šestnástky nedala šancu Korenčiovej!
     
    28
    Chojnowska bežala s loptou po ľavej strane a očami už videla pred bránkou nabiehajúcu Grabowsku. Snažila sa jej posunúť loptu, no naša brankárka Korenčiová natiahnutou rukou vyrazila loptu a zabránila jasnému gólu!
     
    28
    Žltou kartou je potrestaná naša futbalistka Ondrušová. Poľky budú rozohrávať z útočnej polovice.
     
    27
    Fischerová neúnavne bránila Pakulsku, aby nemohla prihrať smerom dopredu. Slovenkám sa teda podarilo zbrzdiť aj túto akciu.
     
    25
    Momentálne prebieha ošetrovanie poľskej hráčky, ktorá leží na trávniku. Slovenky túto nečakanú pauzu využívajú na občerstvenie.
     
    24
    Bartovičová sa otočila s loptou smerom k bráne a poslala ju do šestnástky. Tu boli v prečíslení poľské futbalistky, ktoré sa lopty zmocnili.
     
    23
    Sikorová sa na chvíľu zbavila Vojteková, ale iba na chvíľu. Tá ju následne ešte prenasledovala a pred jej centrom sa jej hodila do prihrávky. Poľky získali roh.
    Pohľad na trávnik pred začiatkom stretnutia
     
    22
    V posledných minútach nabralo stretnutie celkom príjemné zrýchlenie. Diváci sledujú kvalitné súboje a šance na oboch stranách.
     
    21
    Snaživá Šušková dokázala výborne ubrániť Balczeraková, ktorá sa už neohrozene blížila do zakončenia. Naša hráčka ju však perfektne dobehla a vykopla jej loptu spred kopačky.
     
    20
    Hmírová predbehla protihráčku a loptu vrátila do šestnástky Horešovej. Tá dokázala vystreliť, ale iba do pred nej stojacej futbalistky Poľska.
     
    18
    Lucia Šušková pekne vystrelila spoza hranice šestnástky. Brankárka Szymanska sa musela za strelou poriadne natiahnuť!
     
    17
    Obrovská šanca pre Slovensko! Kapitánka Škorvánková sa s loptou dostala na pravú stranu a odtiaľ posielala center do malého vápna, kde šprintovala Hmírová, no tej nakoniec načasovanie sklzu úplne nevyšlo a loptu tesne minula!
     
    16
    Naše hráčky si museli dať pozor na nebezpečnú Dominiku Grabowsku, ktorá mala loptu na kopačke v šestnástke sa dostala sa k strele. V poslednej chvíli jej však zabránila Fischerová.
     
    15
    Grabowska mala loptu na kopačke na pravej strane, akosi však zľakla vysokej Haršányovej, s ktorou sa jej nechcelo viesť osobný súboj.
     
    13
    Aleksandra Sikorová bola šikovne vysunutá na pravú stranu Grabowskou a pokračovala ku bráne. Následne sa snažila centrom nájsť svoju spoluhráčku, ale loptu zachytila Korenčiová. Musela tak však urobiť až na dvakrát.
     
    11
    Wróblewska zahrávala štandardku z pravej strany. Krátkou loptou sa snažila prekvapiť brankárku Korenčiovú, ktorá si však na jej úmysel dala pozor.
     
    9
    Poľky si nerozumeli v obrane. Balczeraková s Guściorovou si poslali zlú prihrávku a lopta skončila za postrannou čiarou. Je z toho aut pre Slovenky.
     
    7
    Loptu centrovala Silvana Chojnowska. Následne sa o hlavičku pokúšala Balczeraková, ale jej pokus skončil nad našou bránkou.
     
    6
    Štandardku zahrávala priamo na bránku Jana Vojteková. Brankárka Szymanska reagovala pohotovo a loptu zachytila do rúk. Poľky následne šli do protiútoku, budú mať rohový kop.
     
    5
    Hmírová bola na pravej strane faulovaná a náš tím bude zahrávať štandardku. Pravdepodobne pôjde o centrovanú loptu.
     
    3
    Naše hráčky upokojili hru a začínajú postupnou rozohrávkou od brankárky Korenčiovej. Poľky zatiaľ bez problémov bránia stred poľa.
     
    2
    Chojnowska si zbehla po loptu na hrot a pred šestnástkou sa ju snažila vrátiť svojej spoluhráčke. Slovenské futbalistky však bránili bezpečne.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia majú k dispozícii naše hráčky, ktoré sa okamžite pokúsili zaútočiť na súperovu bránu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hymny odzneli a všetko je pripravené na začiatok kvalifikačného stretnutia. Počasie je na futbal ideálne, a tak by hráčkam nemalo nič prekážať.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Korenčiová – Šušková, Haršányová, Fischerová, Vojteková – Bíróová, Ondrušová – Hmírová, Škorvánková (C), Bartovičová – Horešová
    Náhradníci: El-Dahaibová – Košíková, Šušolová, Zdechovanová, Koleničková, Horváthová

    Poľsko: Szymanska – Sikorová (C), Guściorová, Siwińska, Wiankovska – Balczeraková, Pakulska – Grabowska, Daleszczyková, Wróblewska – Chojnowska
    Náhradníci: Palińska – Konseková, Miková, Pajorová, Kamczyková, Dereńová, Kaletková

    Rozhodca: Azzopardiová (MLT) – Milanovová (MKD), Rafalskiová (GER).
     
    Prajem vám príjemné futbalové popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z druhého zápasu kvalifikácie žien na ME. V Poprade dnes slovenské reprezentantky nastúpia proti výberu Poľska.

    Aktuálna tabuľka skupiny 4
    1. Švédsko, 4 V, 10:0, 12 b.
    2. Dánsko, 2 V, 1 R, 1 P, 5:1, 7 b.
    3. Poľsko, 2 V, 1 R, 1 P, 5:4, 7 b.
    4. Slovensko, 2 V, 3 P, 8:6, 6 b.

    5. Moldavsko, 5 P, 1:18, 0 b.

    V piatok slovenské futbalistky na trávniku NTC Poprad podľahli favorizovanému Švédsku 0:3. Za Švédsky sa presadili Appequistová, Sembrantová a Blacksteniusová.

    Základné zostavy prvého zápasu
    Slovensko: Korenčiová – Zdechovanová, Haršanyová, Matysová, Fischerová – Hmírová, Ondrušová, Škorvánková – Bíróová, Koleničková – Bartovičová.
    Švédsko: Lindahlová – Samuelssonová, Fischerová, Sembrantová, J. J. Anderssonová – Appelquistová, Dahlkvistová, Segerová – S. Jakobssonová, Hammarlundová, Schoughová.

    Pozápasová reakcia nášho trénera Zsolta Pakuszu: "Nemôžem byť spokojný s výsledkom zápasu. Nie je náhoda, že Švédky dosahujú na medzinárodnej scéne výrazné úspechy, chcel by som vyzdvihnúť snahu nášho tímu dodržať taktiku, mrzí ma, že sme nedokázali streliť gól. Hráčky Švédska dokážu v každom zápase dosiahnuť vysoké percento zakončenia akcií, z tohto pohľadu by sme mohli konešný rezultát považovať za akceptovateľný, v utorok nás čaká proti Poľsku iný zápas, chceme lepší výsledok."

    Slovenky sa teda proti Poľsku budú pokúšať o lepší výsledok, najlepšia by bola určite výhra. Poľky vo štvrtkovom kvalifikačnom zápase remízovali na domácej pôde 0:0 s reprezentantkami Dánska a pod Tatrami sa pokúsia taktiež o zisk troch bodov.

    Sledujte teda s nami kvalifikačný duel žien. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 76. Vojteková (pen.), 90+3. Hmírová – 30. Daleszczyková

    Karty:   28. Ondrušová (SVK), 63. Šušková (SVK) – 80. Daleszczyková (POL)


    Slovensko: Korenčiová – Šušková, Haršányová, Fischerová, Vojteková – Bíróová, Ondrušová – Hmírová, Škorvánková (C), Bartovičová – Horešová
    Náhradníci: El-Dahaibová – Košíková, Šušolová, Zdechovanová, Koleničková, Horváthová

    Poľsko: Szymanska – Sikorová (C), Guściorová, Siwińska, Wiankovska – Balczeraková, Pakulska – Grabowska, Daleszczyková, Wróblewska – Chojnowska
    Náhradníci: Palińska – Konseková, Miková, Pajorová, Kamczyková, Dereńová, Kaletková

    Rozhodca: Azzopardiová (MLT) – Milanovová (MKD), Rafalskiová (GER)

    Diváci: 356