Philadelphia – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Florida – Carolina 5:2 (kon.)
NJ Devils – Toronto 5:1 (kon.) | Columbus – Chicago 5:4 (po pr.) | Minnesota – Calgary 1:2 (kon.)
Montreal – Tampa Bay 5:2 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:4 (po pr.) | St. Louis – Washington 1:5 (kon.)
Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Vancouver – Edmonton 4:3 (3:2 po s.n.) | LA Kings – Winnipeg 3:4 (0:1 po s.n.)
San Jose – Arizona 1:0 (kon.)
po s.n. (3:2)
Vancouver Canucks
4:3 (1:0, 0:1, 2:2 - 0:0)
Edmonton Oilers
cz Nedeľa 10.04.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Emerson ETEM - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vancouver Canucks.
    Autorem vítězné branky je EMERSON ETEM.
     
    64:53
    Taylor Hall (EDM) dostal menší trest, 2 minuty sekání.

     
    64:00
    Daniel Sedin mohl uklízet puk v blízkosti pravé tyče z úhlu do prázdné brány, jenže Cam Talbot předvedl spektakulární zákrok a jeho nebezpečný projektil ukryl ve své lapačce!
     
    58:33
    Derek Dorsett (VAN) dostal menší trest, 2 minuty nesportovní chování.
    58:33 Patrick MAROON - 3:3
     
    58:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    PATRICK MAROON odpovídá chirurgicky přesnou střelou a vyrovnává necelé dvě minuty na 3:3!! Nail Jakupov nádhernou přihrávkou přenesl hru z pravého křídla do levého kruhu pro vhazování, kde si Patrick Marron zpracoval puk a poté nádhernou střelou zápěstím vymetl přesně bližší levý horní roh nad pravým ramenem Jacoba Markströma. Bylo tam hodně málo místa, Patrick Maroon to ale trefil nádherně. Asistence: Nail Jakupov, Mark Letestu.
     
    57:05
    Ben Hutton (VAN) dostal menší trest, 2 minuty držení.
    55:52 Jannik HANSEN - 3:2
     
    55:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    JANNIK HANSEN nádhernou brankou odmítá prodloužení a posílá Vancouver do vedení 3:2!! Adam Pardy nedokázal na obranné modré čáře zachytit nádhernou diagonální žabičku v podání Alexe Biegy a Jannik Hansen se na levém křídle dostal do samostatného úniku, který zakončil parádní střelou do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, a jeho pokus se od horní tyče odrazil do sítě. Asistence: Matt Bartkowski, Alex Biega.
     
    54:19
    Zach Kassian na pravém křídle nabral velkou rychlost a poté si sjel před bránu, kde se z blízkosti na přední tyči snažil zamířit mezi betony Jacoba Markströma, ten se ale potřetí v utkání překonat nenechal a jeho pokus vyrazil!
    47:46 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:2
     
    47:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    RYAN NUGENT-HOPKINS se prosazuje a vyrovnává stav utkání na 2:2!! Taylor Hall na levém křídle od mantinelu nahodil puk před bránu, kde do jeho přihrávky vložil skvěle hůl Ryan Nugent-Hopkins a bekhendem ji mezi lapačkou a levým betonem Jacoba Markströma poslal do brány. Asistence: Taylor Hall, Iiro Pakarinen.
     
    46:32
    Zajímavost:

    Henrik Sedin zaznamenal v letošní sezóně NHL druhý největší počet kanadských bodů od roku 2005.
    41:21 Emerson ETEM - 2:1
     
    41:21
    Vancouver právě vstřelil branku!
    EMERSON ETEM vrací na začátku třetí části Canucks ztracené vedení a domácí hokejisté dělají velký krok k vítězství!! Derek Dorsett přenesl hru krásnou přihrávkou doleva na Emersona Etema, který zavezl puk do kruhu pro vhazování a poté z něj napřáhl ke střele, která pod lapačkou Cama Talbota zamířila ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Derek Dorsett.
    33:46 Darnell NURSE - 1:1
     
    33:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    DARNELL NURSE střílí nádherný gól a vyrovnává na 1:1!! Nail Jakupov našel na modré čáře Darnella Nurse, který na levém křídle napřáhl ke tvrdé střele s příklepem a jeho následná střela letící nad ledem se od bližší levé tyče odrazila do brány. Asistence: Nail Jakupov, Lauri Korpikoski.
     
    30:46
    Taylor Hall (EDM) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    25:34
    Leon Draisaitl skvěle clonil před bránou a vzápětí se dostal ke střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Jacob Markström ale vytáhl skvělý zákrok a lapačkou jeho pokus vyrazil mimo. Vzápětí se dostal k dorážce mezi kruhy pro vhazování Taylor Hall, jehož střela mířila do horní části brány, jenže brankář Vancouveru předvedl spektakulární zákrok, když na zádech a brankové čáře zastavil puk ve své lapačce!
     
    25:26
    Jordan Eberle se v blízkosti pravé tyče dostal ke dvěma střelám, ani jedna z nich ale za zády Jacoba Markströma, který skvěle ucpal prostor u své levé tyče, neskončila!
     
    24:35
    Nikita Tryamkin (VAN) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    24:35
    Connor McDavid se dostal po přihrávce Patricka Maroona do samostatného úniku poté, co se skvěle protáhl mezi dvěma protihráči, a vzápětí byl zezadu podražen!
     
    22:35
    Lauri Korpikoski poslal před bránu z levého křídla nebezpečnou diagonální přihrávku, po které se jeden z jeho spoluhráčů dostal do zakončení, jeho pokus ale Jacob Markström pravém betonem vyrazil mimo, zatímco táhlou střelu Darnella Nurse od modré čáry ukryl ve svém náručí! Leon Draisaitl byl zřejmě tím hráčem, který se dostal po přihrávce Lauriho Korpikoskiho do šance.
     
    19:02
    Daniel Sedin byl zřejmě tím hráčem, který vypálil z levého kruhu pro vhazování na vzdálenější pravou tyč, Cam Talbot ale jeho následný pokus levým betonem vykopl mimo tři tyče!
     
    18:28
    Adam Pardy (EDM) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    15:53
    Bo Horvat napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k nebezpečné střele, která mířila do horní části brány, Cam Talbot ji ale dokázal vyrazit holí do vzduchu a poté puk rukavicí reflexivně vyrazil do bezpečí!
     
    11:31
    Jordan Eberle se podíval směrem ke stropu Rogers Areny poté, co si v levém kruhu pro vhazování srovnal puk na hůl a vzápětí mířil střelou zápěstím směrem do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Jacob Markström předvedl úžasný semafor a puk ukryl v lapačce!
     
    10:32
    Bo Horvat (VAN) dostal menší trest, 2 minuty vražení na hrazení.
    10:01 Derek DORSETT - 1:0
     
    10:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    DEREK DORSETT předvedl chirurgicky přesnou střelu a posílá Vancouver do vedení!! Adam Pardy nedokázal vyhodit puk zpoza brány z obranného pásma a poté jen sledoval, jak Matt Bartkowski krásnou diagonální přihrávkou z pravého křídla našel v levém kruhu pro vhazování Dereka Dorsetta, která nádhernou střelou po ledě propálil vše, co mu stálo v cestě, a jeho pokus zamířil na milimetry přesně ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Matt Bartkowski.
     
    07:06
    Taylor Hall se snažil v blízkosti levé tyče procedit puk za záda Jacoba Markströma, ten ale vytáhl několik zákroků a překonat se nenechal! To byla zatím největší šance Oilers.
     
    04:48
    Brendan Gaunce byl zřejmě tím hráčem, který velmi nebezpečně mezi kruhy pro vhazování vypálil bekhendem a jeho pokus mířil k levé tyči, Cam Talbot ale následnou střelu letící nad ledem každopádně pravým betonem vyrazil!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 11. Dorsett (Bartkowski), 42. Etem (Dorsett), 56. Hansen (Bartkowski, Biega), rozh. náj. Etem – 34. Nurse (Jakupov, Korpikoski), 48. Nugent-Hopkins (Hall, Pakarinen), 59. Maroon (Jakupov, Letestu)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Eberle (EDM)
    0:0   Horvat (VAN)
    2. séria:
    0:0   Hendricks (EDM)
    1:0   Burrows (VAN)
    3. séria:
    1:1   Nugent-Hopkins (EDM)
    1:1   Hansen (VAN)
    4. séria:
    1:1   McDavid (EDM)
    1:1   Granlund (VAN)
    5. séria:
    1:1   Korpikoski (EDM)
    1:1   D. Sedin (VAN)
    6. séria:
    1:2   Draisaitl (EDM)
    2:2   Virtanen (VAN)
    7. séria:
    2:2   Maroon (EDM)
    3:2   Etem (VAN)


    Vancouver Canucks: Markström (Hiller) – Hamhuis (A), Tanev, Hutton, Tryamkin, Bartkowski, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Burrows – Zalewski, Granlund, Hansen – Kenins, Gaunce, Virtanen – Dorsett, Horvat, Etem. Hlavní trenér: Willie Desjardins.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Nurse, Pardy, Oesterle, Reinhart – Maroon, McDavid, Eberle (A) – Hall (A), Nugent-Hopkins (A), Pakarinen – Korpikoski, Draisaitl, Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.

    Rozhodca: Mike Leggo, Kendrick Nicholson – Lonnie Cameron, Vaughan Rody

    Diváci: 18570