Praia – Ferreira 1:0 (kon.) | Moreirense – Rio Ave 0:1 (kon.)
koniec
GD Estoril Praia
1:0 (1:0)
FC Paços Ferreira
cz Nedeľa 03.04.2016, 18:00 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • Primeira Liga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Estoril po přestávce uhájil jednobrankový náskok, a to navzdory tomu, že byl deset minut před koncem dramatického utkání vyloučen po druhé žluté kartě střelec úvodního gólu Diogo Amado. Hosté početní převahu využít nedokázali a také oni dohráli utkání o deseti, když byl na straně Ferreiry v poslední minutě vyloučen taktéž po druhé žluté kartě Edú Pinheiro. Konečný výsledek. Estoril Praia 1 FC Paços Ferreira 0. (20:01:19)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.
    90. Edú Pinheiro vyfasoval od rozhodčího druhou žlutou kartu a následně tak i kartu červenou.
     
    90
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Edú Pinheiro (FC Paços Ferreira).
     
    89
    Hostující Manuel José se dostal necelé dvě minuty před koncem utkání ke střele a pokusil se vyrovnat, jeho pokus ale zamířil nad bránu domácího brankáře Kieszeka.
     
    88
    Na hřišti začíná být pořádné horko a hráči obou týmů dávají najevo své emoce a napjaté nervy. Čeká nás hodně nervózní závěr.
     
    86
    Esiti napřáhl zpoza šestnáctky k nebezpečné diagonální střele, ta ale nakonec zamířila vedle.
     
    85
    Trenér Estorilu Fabiano Soares dal na střídačce průchod svým emocím a poté byl vykázán na tribunu.
     
    84
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Mattheus, přichází Afonso Taira.
     
    84
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Paulo Henrique, přichází Manuel José.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Edú Pinheiro (FC Paços Ferreira).
     
    82
    Diego Carlos se pokusil vstřelit druhý a pojišťující gól, který by domácí tým definitivně uklidnil, jenže jeho pokus skončil na pozorném brankářovi Defendim, který během dnešního utkání inkasoval jeden jediný gól.
     
    81
    Diogo Amado je ustřední postavou dnešního zápasu, před pár okamžiky ale předvedl zbytečný zákrok, po kterém byl po druhé žluté a následně červené kartě vyloučen. Navzdory tomu si od fanoušků na cestě do kabin užívá potlesk.
    80. Červená karta po 2. žluté
     
    80
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Diogo Amado (GD Estoril Praia).
     
    78
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Mendy, přichází Michael.
     
    76
    Do konce utkání zbývá necelých patnáct minut a stav utkání stále určuje jediný gól, který vstřelil deset minut před přestávkou přízemní střelou ke vzdálenější levé tyči Diogi Amado.
     
    74
    Na opačné straně se pokusil zahrozit střídající Marion, jeho následná individuální akce ale neměla dlouhého trvání.
    Dnešní utkání sleduje 4.039 diváků.

    FUTEBOL É NO ESTÁDIO!4039 espectadores, muito obrigado a todos.Mais que um Clube, uma Região!

    Zveřejnil(a) Estoril Praia – Futebol SAD dne 3. duben 2016
     
    73
    Střídající Cícero se v pokutovém území dostal k nebezpečné hlavičce, která zamířila těsně mimo a málem skončila vyrovnávacím gólem! Brankář Kieszek se za jeho pokusem pouze ohlédl.
     
    72
    Estoril se dopustil nepřesné rozehrávky a daroval tak míč zadarmo fotbalistům Ferreiry, kteří mají necelých dvacet minut na to, aby minimálně smazali jednobrankový náskok soupeře.
     
    70
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Gerso Fernandes, přichází Marion.
     
    69
    Mattheus se ocitl ve velké brankové příležitosti, na poslední chvíli se ale do jeho rány skvěle vložil obránce Paulo Henrique!
     
    67
    Fabiano Soares připravuje na lavičce Estorilu první střídání.
     
    66
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Roniel, přichází Edson Paraíba.
     
    65
    Rád bych Vám poslal nějakou zajímavou brankovou příležitost, jenže hra se odehrává převážně ve středu hrací plochy a Paços Ferreira připravuje druhé střídání.
     
    62
    Ze zápasu uplynula více než hodina hry a Estoril vede nad Ferreirou zásluhou Dioga Amada stále těsně 1:0. Hosté se během druhého poločasu sice dostali k několika střelám, ty ovšem končí mimo nebo v náručí pozorného Kieszeka.
     
    60
    Cícero se okamžitě po příchodu na hřiště uvedl střelou, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde stál připravený a zatím nepřekonaný brankář Kieszek.
     
    59
    Hostující trenér Jorge Simão se rozhodl po necelé hodině hry posílit ofenzivu svého týmu a na hřiště místo Minhocy vyběhl Cícero, který se společně se spoluhráči pokusí smazat jednobrankový náskok domácího Estorilu.
     
    58
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Minhoca, přichází Cícero.
     
    56
    Mendy se ocitl po bleskově sehraném protiútoku a přihrávce Léa Bonatiniho ve velmi slibné šanci, propálit hostujícího brankáře Defendiho se mu ale nepodařilo! Míč zamířil těsně mimo.
     
    55
    Dnešní utkání sleduje 4039 diváků.
     
    54
    Hosté se dostali ke střele zpoza šestnáctky, brankář Kieszek si s ní ale hravě poradil a ukryl míč ve svých rukavicích.
     
    53
    Léo Bonatini poslal do pokutového území krásný centr, po kterém se natahoval Diakhité, míč ale do brány usměrnit nedokázal poté, co na něho těsně nedosáhl!
     
    52
    Úvod druhého poločasu se odehrává ve stejném duchu jako drtivá většina toho prvního, během něhož se oba dva týmy marně snažily dostat do nějaké slibné brankové příležitosti.
     
    50
    Hostující brankář Defendi dobře přečetl hru a před rozběhnutým Mendym ukryl míč ve svém náručí.
     
    48
    Žádný z trenérů se během přestávky nerozhodl střídat, a tak oba týmy nastoupily do druhého poločasu ve stejném složení, v jakém utkání zahájily.
     
    47
    Domácí fotbalisté Estorilu rozehráli druhý poločas, do kterého zásluhou přesné trefy Diega Amada vstupují s jednobrankovým vedením.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    Estoril vstoupil do utkání skvěle a Léo Bonatini mohl již ve čtvrté minutě poslat svůj tým do vedení, jenže jeho pohotové nůžky po dobře rozehraném rohovém kopu zneškodnil připravený brankář Defendi, co se ovšem domácím fotbalistům nepodařilo v úvodu utkání, to jim vyšlo deset minut před koncem prvního poločasu, kdy prolomil dlouhou pasáž hry bez nějaké šance Diogo Amado a poslal Estoril do vedení. Skóre po prvním poločase. Estoril Praia 1 Paços Ferreira.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Dvouminutové nastavení se téměř naplnilo a v prvním poločase už se zřejmě druhého gólu nedočkáme.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    42
    V závěru prvního poločasu oba týmy začaly hrát pořádně tvrdě a hlavní rozhodčí Bruno Paixão v rychlém sledu vytáhl ze své kapsičky tři žluté karty, z nichž dvě viděli domácí hráči.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Diego Carlos (GD Estoril Praia).
     
    40
    Žlutou kartu dostává Esiti (GD Estoril Praia).
     
    38
    Žlutou kartu dostává Bruno Santos (FC Paços Ferreira).
     
    37
    Estoril po vstřeleném gólu výrazně ožil a snaží se přidat další gól, zatím ale bez úspěchu.
    35. Diogo AMADO - 1:0
     
    35
    Estoril právě vstřelilo branku!
    DIOGO AMADO se z ničeho nic prosazuje a posílá Estoril do vedení!! Mattheus se dostal do dobré příležitosti a brankář Defendi před ním míč vyrazil pouze na kopačku Dioga Amada, který se z blízkosti nemýlil a zamířil ke vzdálenější levé tyči.
     
    32
    V přístavním městě Estorilu na jihu Portugalska se stále odehrává ten samý obrázek, oba týmy se snaží útočit, jenže bez nějaké gólové příležitosti.
     
    31
    Na trávník Estádio António Coimbra da Mota se začínají snášet kapky deště. Uvidíme, zda některému z týmů přinesou štěstí.
     
    30
    Diogo Amado naprosto zbytečně zajel do Roniela a žlutou kartu viděl naprosto po zásluze.
     
    29
    Jen co jsem svou myšlenku předhodil na stůl, žlutou kartu na domácí straně uviděl za ostřejší faul Diogo Amado, který se stal prvním potrestaným hráčem dnešního utkání.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Diogo Amado (GD Estoril Praia).
     
    27
    Ačkoliv během úvodních minut bylo k vidění hodně osobních soubojů, utkání se zatím odehrává v duchu fair-play a hlavní rozhodčí Bruno Paixão zatím nemusel sáhnout k žádné kartě.
     
    25
    Domácí hráči během posledních okamžiků vyklidili hřiště a soustředí se především na obranu, která zatím šlape jako dobře promazaný stroj. Ferreira to má směrem kupředu hodně těžké.
     
    24
    Estoril brání v pokutovém území a na jeho hranici ve velkém počtu hráčů, což má za následek, že se útoky hostujících hráčů odrážejí od domácí obrany jako od zdi.
     
    23
    Oba týmy mají na svém kontě shodně 36 bodů a v tabulce se nachází těsně vedle sebe, takže od dnešního střetnutí na Estádio António Coimbra da Mota lze očekávat vyrovnaný průběh.
     
    20
    Léo Bonatini měl ve čtvrté minutě velice slibnou příležitost, když se pokusil o pohotové nůžky a ty mu vyšly, když zamířily na bránu a prověřily pozornost brankáře Defendiho. Od té doby ovšem na nějakou vzrušující šanci čekáme marně.
     
    19
    Paços na zvýšení tempa svého soupeře rychle zareagoval a nyní jsou to jeho hráči, kteří se snaží převzít iniciativu, což se jim sice poměrně daří, ale bez brankové příležitosti.
     
    17
    Domácí Estoril má sice více ze hry a jeho hráči jsou směrem vpřed aktivnější, jenže jejich útoky zastavují nepřesné finální přihrávky nebo zbytečné ztráty míče.
     
    16
    Oba celky vehementně bojují ve středu hřiště o míč, hra se ale odehrává pouze mezi oběma šestnáctkami. Kdyby si brankáři vzali do brány noviny, vůbec nic by se nestalo.
     
    14
    Řada tvrdých hlavičkových soubojů hru v úvodu utkání rozkouskovala a ani jeden z týmů se nemůže dostat do nějaké brankové příležitosti.
     
    12
    Marco Baixinho se vrátil zpět na hřiště a kolem hlavy má pevně omotaný obvaz, což naznačuje, že na jeho hlavě došlo ke krvavému zranění.
     
    11
    Ze zápasu uplynulo úvodních deset minut, během kterých jsme zatím nebyli svědky žádného gólu a brankových příležitostí je poskrovnu.
     
    10
    Marco Baixinho byl ošetřen a vypadá to, že v zápase bude moci bez problémů pokračovat . Obránce Ferreiry si ze souboje s Gersem maximálně odnesl bouli na hlavě.
     
    9
    Gerso se tentokrát střetl v podobném místě s Marco Baixinhem, který zůstal ležet na hrací ploše a vyšel ve vzájemného souboje hůře.
     
    8
    Gerdo a Henrique se nepříjemně srazili v blízkosti středového kruhu ve vzdušném souboji hlavami. Byl to tvrdý náraz, oba dva hráči ale zůstali stát na nohou.
     
    7
    Ferreira na levém křídle rozehrála standardní situaci, jenže následný centr zablokovala zeď domácího celku, která dobře vyskočila do vzduchu.
     
    6
    Hosté se po několika minutách vydali směrem vpřed a na levé straně hřiště vybojovali další standardní situaci.
     
    5
    Estoril je v úvodu zápasu mnohem nebezpečnější a fotbalisté Ferreiry mají co dělat, abych jejich útočné manévry odvraceli.
    4. Obrovská šance domácích zůstala neproměněna.
     
    4
    Anderson se vydal po pravém křídle z pozice obránce na útočný výlet a vybojoval pro svůj tým další rohový kop, který tentokrát Estoril rozehrál tradičním způsobem a následné pohotové zakončení Bonatiniho přes hlavu mířilo ke vzdálenější pravé tyči, brankář Defendi byl ale včas na zemi!
     
    3
    Estoril na pravé straně hřiště vybojoval první rohový kop, který domácí hráči rozehráli nakrátko a následný diagonální pas do šestnáctky byl vzápětí sražen vysoko do vzduchu. Brankář Defendi neváhal a vysokou svíci stáhl do svého náručí.
     
    2
    Hostující fotbalisté vybojovali na levém křídle první standardní situaci a do šestnáctky Estorilu poslali dlouhý diagonální pas, ten ovšem v pohodě stáhl ze vzduchu připravený brankář Kieszek, který si poprvé osahal míč.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Bruno Paixão dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hostující hráči Ferreiry, kteří v případě vítězství mohou svého dnešního soupeře v tabulce přeskočit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fanoušci pomalu zaplňují tribuny, zatímco fotbalisté obou týmů se bedlivě věnují rozcvičení. Do výkopu dnešního utkání zbývá něco málo přes pět minut.
     
    Úvodní sestavy:

    GD Estoril Praia: Kieszek – Anderson Luís, Diego Carlos, Diakhité, Pedro Botelho – Esiti, Diogo Amado, Mendy, Mattheus, Gerso – Léo Bonatini. (rozestavení 4-5-1)
    Náhradníci: Georgemy, Afonso Taira, Mano, Michael, Marion, Dankler, Felipe Augusto.

    FC Paços Ferreira: Defendi – Bruno Santos, Ricardo, Marco Baixinho, Paulo Henrique – Edú Pinheiro, Minhoca, Carlos Ponck – Roniel, Bruno Moreira, Diogo Jota. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Mário Felgueiras, Cícero, Edson Farias, Barnes, Miguel Vieira, Pedro Marques, Manuel José.

    Rozhodčí: Bruno Paixão. Asistenti: António Godinho, Rodrigo Pereira. Čtvrtý rozhodčí: Bruno Jesus.
     
    Paços Ferreira:

    Ačkoliv výsledky Ferreiry během února nebyly bůh ví jaké, od března se její stagnující hra zlepšila. Fotbalisté hostujícího celku během minulého měsíce nepoznali chuť porážky a v posledních dvou zápasech navíc udrželi čisté konto. Paços získal během března pět bodů, když remizoval Marítimem a Moreirense a mezitím zvítězil těsně 1:0 nad Guimaraesem.
     
    Estoril Praia:

    Estoril Praia se nachází ve skvělé formě, když během posledních šesti ligových zápasů čtyřikrát vyhrál a jen jednou vyšel podobě naprázdno, když doma těsně podlehl 1:2 druhému a favorizovanému Sportingu Lisabon. Domácí tým by se rád probojoval do evropských pohárů, od kterých ho dělí pět bodů.
     
    V neděli večer je na programu zajímavý souboj dvou sousedů z tabulky, ve kterém Estoril vyzve na svém hřišti stagnující tým Paços Ferreira. Hosté vyhráli z posledních deseti ligových zápasů pouze jednou, během posledních tří utkání ovšem ani jednou neprohráli. Oba celky mají na svém kontě před utkáním 28. kola portugalské NOS Ligy, kterým Vás s radostí provede Tomáš Reiner, shodně 36 bodů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 35. Amado

    Karty:   28. Diogo Amado (ETR), 40. Esiti (ETR), 41. Diego Carlos (ETR) – 38. Santos (FER), 83. Pinheiro (FER)   80. Amado (ETR) – 90. Pinheiro (FER)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:17.
    GD Estoril Praia: Kieszek – Anderson Luís, Diego Carlos, Diakhité, Pedro Botelho – Esiti, Diogo Amado, Mendy (78. Michael), Mattheus (84. Afonso Taira), Gerso (70. Marion) – Léo Bonatini. (rozestavení 4-5-1)
    Náhradníci: Georgemy, Mano, Dankler, Felipe Augusto.

    FC Paços Ferreira: Defendi – Bruno Santos, Ricardo, Marco Baixinho, Paulo Henrique (84. Manuel José) – Edú Pinheiro, Minhoca (58. Cícero), Carlos Ponck – Roniel (66. Edson Farias) , Bruno Moreira, Diogo Jota. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Mário Felgueiras, Barnes, Miguel Vieira, Pedro Marques.

    Rozhodca: Bruno Paixão. Asistenti: António Godinho, Rodrigo Pereira. Čtvrtý rozhodčí: Bruno Jesus

    Diváci: 4039