Nijmegen – Arnhem 2:1 (kon.) | Kerkrade – Heerenveen 1:2 (kon.) | Den Haag – Groningen 0:1 (kon.)
Amsterdam – Zwolle 3:0 (kon.)
koniec
HFC ADO Den Haag
0:1 (0:0)
FC Groningen
cz Nedeľa 03.04.2016, 14:35 • Kyocera Stadion (Den Haag) [Kapacita: 15 000] • Holandská Eredivisie • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fotbalisté HFC ADO Den Haag nedokázali využít jednak výhodu domácího prostředí a druhak ani přesilovou hru, kterou měli k dispozici od 30. minuty po vyloučení de Leeuwa. Hráči Groningenu předvedli bojovnost, vynulovali domácí střelce a díky Lindgrenově gólu ze 76. minuty slaví těžce vydřené vítězsví, díky němuž se bodově dotáhli právě na svého dnešního soupeře. (16:32:53)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Den Haag byl blízko vyrovnání! Z levého rohu šestnáctky byl balon adresován do bezprostřední blízkosti brány, kde došlo k nebezpečnému pokusu hlavou, po němž balon proletěl jen těsně nad horní konstrukcí brány. Neúspěšný střelec se může pouze chytit za hlavu, tuto šanci měl proměnit.
     
    90+2
    Míč po dlouhém nákopu Padt skvěle vyboxoval mimo šestnáctku, ale do pokutového území okamžitě přilétl další centr. Balon se dostal na kopačku Havenaara, jenž jej ale ani nezpracoval a ani nevystřelil. Míč se od jeho nohy pouze odrazil do náruče Padta, který zachoval chladnou hlavu a znovu ušetřil několik vteřin.
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastavil pět minut nad rámec řádné hrací doby. Ještě tolik času tedy domácím plejerům zbývá na vytoužené vyrovnání.
     
    89
    V samotném závěru utkání byl žlutou kartou potrestán Desevio Payne (FC Groningen).
     
    88
    Velice blízko pokutového území se teď prokombinovali hráči Den Haagu. Mezi sebou si vyměnili několik narážeček, ale posléze se k míči dostali hosté a razantním způsobem ho odkopli daleko za půlící čáru.
     
    87
    Čas se fotbalistům v zelenožlutých dresech velmi rychle krátí a v tuto chvíli je jejich druhým protivníkem. Hosté už začínají šetřit cenné vteřiny, když se snaží udržet balon co nejdéle na svých kopačkách.
     
    85
    Závěrečné střídání také v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Albert Rusnák, nahradí ho Desevio Payne.
     
    84
    Za zdržování při odkopu od své svatyně byl žlutou kartou potrestán Sergio Padt (FC Groningen). Brankář hostujícího týmu cítí, že Groningen je blízko vítězství spojeného se ziskem tří bodů.
     
    83
    Když to nejde po zemi, musí to jít vzduchem. Toto si nejspíš řekl Beugelsdijk a odcentroval balon do předbrankového prostoru. Tam si nabíhal některý z jeho spoluhráčů, avšak hlavičkový pokus srazil obránce, od něhož se míč odrazil rovnou do Padtovy náruče.
     
    81
    Domácí se nějak konstruktivně snaží proniknout na útočnou polovonu, střed hřiště je však velmi pečlivě střežen záložní řadou Groningenu, která soupeři téměř nic nedovoluje.
     
    80
    Další a zároveň poslední střídání v týmu HFC ADO Den Haag: odpracováno dnes má Kevin Jansen, na závěrečnou desetiminutovku se na zelený pažit podívá Dion Malone.
     
    78
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: trenér domácího týmu ze hřiště stáhl Tyronna Ebuehiho, místo něhož do utkání zasáhne Dennis van der Heijden.
    76. Rasmus LINDGREN - 0:1
     
    76
    Groningen právě vstřelil branku!
    Nevídané se stává skutečným! Hosté oslabeni o jednoho hráče patnáct minut před koncem řádné hrací doby otevírají gólový účet zápasu a ujímají se tak vedení! Zhruba patnáct metrů před hranicí pokutového území došlo k nedovolenému zákroku. K exekuci nařízené standardní situace se postavil RASMUS LINDGREN a trefil se parádně. Jeho překvapivá pumelice z nějakých třiceti metrů zapadla přesně k levé tyči a gólman Hansen byl bez šance.
     
    73
    Střídání v týmu FC Groningen: tak nakonec nikoliv, Lorenzo Burnet musí odejít ze hřiště, zraněného spoluhráče vystřídá Abel Tamata.
     
    71
    Po razantním odkopu míče z vlastní šestnáctky s bolestivou grimasou v obličeji zůstal na trávníku ležet Burnet. Po chvíli se však ze hřiště sám zvedl a nejspíš bude moci nadále pokračovat v utkání.
     
    70
    Fotbalisté HFC ADO Den Haag měli možnost rozehrát další rohový kop, ale ani napodruhé si nedokázali vytvořit střeleckou pozici. Obrana Groningenu je důsledná a bezbrankový stav chce udržet za každou cenu.
     
    68
    Zelenožlutí si jsou vědomi toho, že při vyšším počtu hráčů na hřišti se s remízou nemohou spokojit a při rozehrávce rohového kopu pospíchali. Jeho exekutorem se stal Duplan, který ale v pokutovém území žádného ze svých spoluhráčů nenalezl.
     
    66
    Obrana Den Haagu centrovaný balon odvrátila.
     
    65
    Hostující tým nečekaně zahrozil po střele z uctivé vzdálenosti. K dalekonosné ráně totiž napřáhl Jesper Drost a nemířil vůbec špatně, když balon vyslal do horní části brány. Proti tvrdě střele však vytyčil svou rukavici Hansen a vytěsnil balon nad břevno.
     
    63
    Domácím se povedlo proniknout do velkého vápna a zlevé strany mířila přihrávka na ještě lépe postaveného Jansena, do jehož jedovaté rány vložil nohu obránce. Balon se odrazil za bránu, takže následoval rohový kop. Hráči Groningenu nabíhajícím soupeřům nedovolili zakončit a pohlídali si je.
     
    61
    Zřejmě za nesportovní chování vyfasoval kartu žluté barvy Lorenzo Burnet (FC Groningen).
     
    60
    Hosté přesto udrželi balon na svých kopačkách a vymysleli další ofenzivní výpad, který byl však zastaven ofsajdovým postavením Hateboera.
     
    59
    FC Groningen provedl ve druhém poločas ojedinělou útočnou akci a hned získal výhodu rohového kopu. Centru z něj se však zkonsolidovaná defenziva Den Haagu úspěšně ubránila.
     
    58
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odstupuje Juninho Bacuna, na trávník přichází Alexander Sørloth.
     
    56
    Celek z Haagu si vytvořil další zajímavou příležitost, když si na centr zleva naběhl Havenaar. Ten zakončoval hlavou z bezprostřední blízkosti, nicméně Padt se zaskvěl úspěšným zákrokem, kterým podržel šance svého celku na bodový zisk nad vodou.
     
    54
    Krátce po uvedení míče do hry se prezentoval centrem na zadní tyč Havenaar, skákavý balon dokázal trefit Jansen, jenže byl v plném náběhu a svá střelecká mířidla nesrovnal dostatečně.
     
    53
    Havenaar zaútočil po levé straně, odkud se snažil propasírovat míč do šestnáctky. V tom mu ale skluzem zabránil Hateboer, jenž míč odvrátil na rohový kop.
     
    51
    To se jim nakonec také podařilo, když se zpoza pokutového území opřel do míče střídající Marengo. Jeho křižný pokus z levé strany přinutil gólmana Padta k zákroku na zemi.
     
    50
    V tuto chvíli se kulatý nesmysl nachází na kopačkách hráčů v zelenožlutých dresech, kteří se trpělivými narážečkami snaží prokombinovat do střeleckých pozic, z nichž by mohli ohrozit Padtovu svatyni.
     
    48
    Velmi šikovně to provedl Maduro, na něhož zezadu dotíral jeden z napadajících hráčů. Hostující fotbalista si ale míč přikryl tělem a poté jen čekal na to, až do něj protivník nedovoleným způsobem vrazí.
     
    47
    Domácí fotbalisté se usadili na útočné polovině a obranu svých soupeřů zaměstnávají rychlou kombinační souhrou před hranicí pokutového území, kde si hledají prostor pro zakončení.
     
    46
    O poločasové přestávce došlo v týmu HFC ADO Den Haag ke střídání: na hřiště se už nevrátil Timothy Derijck, místo kterého se na trávníku objevil Ludcinio Marengo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním dějství se přítomní diváci branky nedočkali, přestože několik šancí ke skórování bylo, a to zejména v úvodu utkání. Zápas poznamenalo hlavně vyloučení de Leeuwa, který za oplácení po necelé půlhodině hry putoval předčasně pod sprchy. Den Haag byl od tohoto momentu výrazně lepším celkem a početní výhodu se pokusí využít po změně stran.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V samotném závěru úvodního dějství hosté ještě kopali standardní situaci. Rusnákův centr se ale stal kořistí brankáře Hansena.
     
    45+1
    V prvním poločase byla nastavena jedna minuta.
     
    44
    Domácí mužstvo se tentokrát pokusilo zaútočit prostřednictvím dlouhého nákopu po levé straně, za kterým uháněl Schaken. Ten ale nenabral dostatečnou rychlost a míč vystřelený jako z kanonu zmizel daleko v zámezí.
     
    42
    Po zisku míče uháněli vpřed domácí a zprava přilétl do pokutového území centr, jehož adresátem měl být Havenaar. Před útočícím hráčem však ukořistil balon Padt a pevně ho sevřel ve své náruči tak, aby mu z ní nevypadl.
     
    40
    Podél pravé lajny se chtěl prodrat kupředu Bacuna, ale musel obejít obránce. To se mu přeci jen podařilo, nicméně kulatý nesmysl se na chvíli dostal do zámezí. Pomezní arbitr na nic nečekal, zdvihl svůj praporek a hlavní rozhodčí jeho signalizaci překročení míče posvětil hvizdem. Vhazování tak provedou fotbalisté Den Haagu.
     
    38
    Svěřenci trenéra Frasera zahrávali hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, ovšem ani po jednom z nich nedokázali hostujícího brankáře střelecky ohrozit.
     
    36
    HFC ADO Den Haag si vytvořili slibnou šanci, když si na vzdušný centr z pravé strany naběhl Jansen. Jeho hlavička sice mířila doprostřed brány, jenže byla velmi prudká a Padt tak s vypětím všech sil musel balon vyrazit na roh.
     
    34
    Domácí tým začíná přebírat iniciativu a stále častěji proniká k šestnáctce svého soupeře. Defenziva Groningenu je ale pozorná a mírnému tlaku ze strany Den Haagu zatím odolává.
     
    30
    Michael de Leeuw (FC Groningen) vběhl s míčem do pokutového území a po kontaktu se soupeřem v něm upadl. Píšťalka hlavního sudího však zůstala nemá a pokračovalo se tak ve hře. K ležícímu Leeuwovi ale přistoupil Beugelsdijk a nohou zasáhl ležícího soupeře do hlavy. To si hráč hostujícího týmu nenechal líbit, hbitě se zvedl z trávníku a svého soupeře udeřil hlavou podobně jako Zinedine Zidane Marca Materazziho při finále Mistrovství světa 2006, ne však tak razantně. Hlavní arbitr přesto na nic nečekal a ze své kapsičky vytasil červenou kartu. V následujících minutách to hosté budou mít velmi obtížné, budou totiž hrát v početní nevýhodě.
     
    29
    Brankář domácího mužstva provedl dlouhatánský výkop, kterým se snažil vysunout útočníky. To se ale nepovedlo.
     
    28
    Útočný výlet fotbalistů Groningenu byl zastaven zdviženým praporkem asistenta rozhodčího, který v postavení mimo hru přistihl Jespera Drosta. Domácí tým tak bude rozehrávat nepřímý volný kop z vlastní poloviny hřiště.
     
    26
    Hráči v černých dresech se opět prokombinovali k šestnáctce, odkud Maduro přihrávkou na levou stranu oslovil nabíhajícího Burneta. Ten se s míčem vydal až do pokutového území a jeho následný střelecký pokus z velmi ostrého úhlu lapil pozorný Hansen.
     
    24
    Groningen založil další ofenzivní výpad a získal výhodu rohového kopu. Míč do hry uvedl Rusnák, avšak proti centru do předbrankového prostoru zasáhla pozorná obrana Den Haagu, která balon odhlavičkovala mimo šestnáctku.
     
    23
    Na opačné straně podnikli útočnou akci také hráči Groningenu. Na pravém křídle ji táhl Hateboer, jenž vyslal prudký centr na zadní tyč. Tam si na balon naběhl de Leeuw, ale byl tísněn jedním ze svých strážců a míč tak mezi tři tyče nedostal.
     
    21
    Na nadýchaný centr z rohového kopu si uvnitř pokutového území naskočil aktivní Havenaar. V době střely hlavou byl ale v záklonu, a tak nedokázal míč nasměrovat správným směrem. Po velkém obloučku balon dopadl na horní síť.
     
    20
    Míč se nakonec podařilo vybojovat hráčům v zelenožlutých dresech, kteří se na útočný výlet vydali podél pravé postranní čáry. Pokusili se vyprodukovat centr, ale ten byl obráncem sražen na roh.
     
    18
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné souboje o míč, který velmi často střídá svého majitele.
     
    15
    Od úvodního hvizdu uplynula už čtvrthodina hry a nebezpečnější byl domácí celek, který si vytvořil dvě velké příležitosti. Hosté nepůsobí dobrým dojmem a zvláště v útočné fázi jejich výkon značně pokulhává.
     
    10
    V úvodních deseti minutách měli více ze hry fotbalisté Den Haagu, územní převahou však disponují hráči hostujícího mužstva.
     
    9
    Po centru z nařízeného přímého volného kopu došlo v pokutovém území Groningenu k nebezpečnému hlavičkovému pokusu Havenaara, který z bezprostřední blízkosti dokázal senzačním zákrokem zlikvidovat gólman Padt.
     
    6
    Balon se nachází na kopačkách hráčů v černých dresech, kteří se snaží projít středem hřiště. Ten je ale pečlivě střežen zálžní řadou Den Haagu.
     
    4
    Byli jsme svědky první vážnější šance zápasu! Domácím se podařilo zmocnit míče a na pravé straně se uvolnil prostor před Ebuehim. Jeho centr letící do předbrankového prostoru byl posazen na hlavu naskakujícího Havenaara, který z velmi nebezpečné pozice zamířil jen těsně vedle levé tyče. Gólman Padt si tak pro tuto chvíli mohl oddechnout. V případě přesnějšího zakončení by byl totiž zcela bez šance, neboť se po balonu pouze ohlédl.
     
    3
    Hosté kombinují na vlastní polovině hřiště, jejich rozehrávku diriguje mladík Hateboer. Fotbalisté Den Haagu se snaží míč ukořistit, ale to se jim nedaří.
     
    2
    Podél pravé postranní čáry provedl individuální akci Bacuna, ale do cesty se mu postavil Jansen, který fotbalistu hostujícího celku v souladu s pravidly odstavil od míče.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté Groningenu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na uctění památky bývalého vynikajícího fotbalisty Johana Cruijffa probíhá minuta ticha.
     
    Hráči domácího týmu oblékli zelenožlutou sadu dresů, fotbalisté Groningenu zápas odehrají v dresech černé barvy.
     
    Hlavní arbitr právě přivádí fotbalisty obou mužstev na hrací plochu.
    Fotografie z předzápasové rozcvičky hráčů domácího celku

     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers – D. Bakker, Derijck, Jansen – Schaken, Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Kristensen, Marengo, Ebecilio, van der Heijden, Zuiverloon.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet – Tibbling, Maduro – Bacuna, Rusnák, J. Drost – de Leeuw.
    Náhradníci: van der Vlag – Hoesen, Sørloth, Tamata, Payne, Idrissi, De Vos.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap – Dieperink.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání

    Groningen – Den Haag 2:1
    Groningen – Den Haag 1:1
    Den Haag – Groningen 3:0
     
    Nejlepší střelci obou mužstev

    HFC ADO Den Haag – Na domácí straně to je japonský útočník Mike Havenaar, který má momentálně na svém kontě 13 branek.

    FC Groningen – Na druhé straně to je nizozemský útočník Michael de Leeuw, který má momentálně na svém kontě 8 branek.
    Dějiště zápasu bude Kyocera Stadion s kapacitou 15 000 míst

     
    FC Groningen

    Groningen se momentálně nachází v tabulce na dvanácté příčce se čtyřiatřiceti body. Po osmadvaceti odehraných zápasech mají na svém kontě 9 výher, 7 remíz a 12 porážek. Na venkovní půdě zatím odehráli čtrnáct zápasů, ze kterých 2x vyhráli, 4x remizovali a 8x prohráli.

    Posledních 5 zápasů

    Brémy II – Groningen 3:0 (PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ)
    Groningen – Vitesse 0:3
    Excelsior – Groningen 2:1
    Groningen – PSV 0:3
    Twente – Groningen 2:0
     
    HFC ADO Den Haag

    Den Haag se momentálně nachází v tabulce na jedenácté příčce se sedmatřiceti body. Po osmadvaceti odehraných zápasech mají na svém kontě 9 výher, 10 remíz a 9 porážek. Na domácí půdě zatím odehráli čtrnáct zápasů, ze kterých 4x vyhráli, 7x remizovali a 3x prohráli.

    Posledních 5 zápasů

    Den Haag – Nijmegen 1:0
    Utrecht – Den Haag 2:2
    Den Haag – Twente 2:1
    PSV – Den Haag 2:0
    Den Haag – Zwolle 0:2
     
    Zdravím všechny fotbalové fanynky a fanoušky. Vítejte u dnešního zápasu 29. kola nizozemské Eredivisie mezi HFC ADO Den Haag a FC Groningen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 76. Lindgren

    Karty:   61. Burnet (GRO), 84. Padt (GRO), 89. Payne (GRO)   30. de Leeuw (GRO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:12.
    HFC ADO Den Haag: Hansen – Ebuehi (78. van der Heijden), Beugelsdijk, Kanon, Meijers – D. Bakker, Derijck (46. Marengo), Jansen (80. Malone) – Schaken, Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Kristensen, Marengo, Ebecilio, van der Heijden, Zuiverloon.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet (73. Tamata) – Tibbling, Maduro – Bacuna (58. Sørloth), Rusnák (85. Payne), J. Drost – de Leeuw.
    Náhradníci: van der Vlag – Hoesen, Sørloth, Tamata, Payne, Idrissi, De Vos.

    Rozhodca: Nijhuis – van de Ven, Schaap – Dieperink