Stuttgart – Leverkusen 0:2 (kon.) | Augsburg – Dortmund 1:3 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:2 (0:1)
Bayer Leverkusen
Nedeľa 20.03.2016, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Z ihriska v samom závere odchádza Brandt, ktorý má veľkú zásluhu na dnešnom víťazstve Leverkusenu, na pár minút do hry zasiahne Mehmedi.
     
    88
    Za úder do tváre je Kostić potrestaný žltou kartou.
     
    84
    Prichádza druhé striedanie na strane hostí, ihrisko opúšťa pred chvíľou potrestaný Jurčenko, vymení ho Frey.
     
    83
    Jurčenko na vlastnej polovici ihriska za dres stiahol Gentnera, automaticky prichádza kartový trest.
    77. Przemysław Tytoń (STU)
     
    77
    To sa teraz takmer vyplatilo Brandtovi, ktorého Hernández krásne vysunul za obranu súpera. Brandt to mieril Tytońovi medzi nohy, no poľský brankár sa nachytať nenechal.
     
    68
    Na ihrisko príde aj Tašči, ktorý vymení Wernera.
     
    68
    Strieda aj Stuttgart, zápas končí pre Diého, vystrieda ho Maxim.
     
    67
    Prvý raz v zápase strieda aj Leverkusen, ihrisko opúšťa jeden z najlepších hráčov na ihrisku Bellarabi, opačným smerom vybieha Kruse.
    65. Vladlen Jurčenko (LEV)
     
    65
    Ďalšia rana do konštrukcie domácej brány! Bellarabi odviedol perfektnú robotu v súperovej šestnástke, neukrátil sa na strelu, prihral do lepšej pozície Yurchenkovi, ktorý ale iba napálil brvno.
     
    60
    Veľmi tvrdý súboj, Dié doslova zbúral Henrichsa, šiel do súboja kolenom, súperovi uštedrilo poriadneho koňára. Dié vidí aj žltú kartu.
     
    58
    Werner zrejme znova zahral nohou veľmi vysoko, Taha po hlave kopačkou takmer iba pohladil, no bolo to veľmi nebezpečné, rozhodca vyťahuje žltú kartu.
    57. Julian Brandt (LEV)
     
    57
    A mohlo byť rozhodnuté! Brandt sa dostal do úniku, zabehol si za obranné línie súpera, Tytońa síce prekonal, no namieril to do tyče!
     
    54
    Prichádza prvé striedanie v zápase, Didavi svoje miesto na ihrisku prenechá Kravecovi.
    49. Karim Bellarabi (LEV) - 0:2
     
    49
    Bayer Leverkusen dal gól! Hostia zvyšujú svoj náskok po tom ako domáci tím v útoku prepadol, Brandt sa krásnou kľučkou zbavil Diého, prihral KARIMOVI BELLARABIMU, ktorý mal neskutočne veľa priestoru, takže Tytońa bez problémov prekonal.
     
    44
    Tak ešte jedna šanca pre Stuttgart, po faule Kießlinga budú domáci hráči zahrávať priamy kop.
     
    40
    A mohlo byť vyrovnané! Na konci veľmi peknej kombinácie Stuttgartu na jeden dotyk bol Kostić, ktorý vypálil spoza šestnástky a Leno nám musel predviesť pohotový zákrok.
     
    32
    Po nepresnej prihrávke Didaviho akcia Stuttgartu skončila, Hernándeza doslova kung fu kopom do hlavy nakopol Niedermeier, ktorý teraz môže byť rád že vidí iba žltú kartu.
     
    31
    Ten musel v poslednej chvíli zastaviť André Ramalho, no bolo to nedovolene. Nasledovať bude priamy kop a André Ramalho vidí prvú žltú kartu v zápase.
    29. Przemysław Tytoń (STU)
     
    29
    Obrovská šanca na druhý gól Leverkusenu! Lopta z rohu smerovala na vzdialenejšiu žrď, odkiaľ ju Hernández vracal pred bránu, kde zakončoval Kießling z bezprostrednej vzdialenosti no obranca v poslednej chvíli zakročil a vyrazil na roh.
    11. Julian Brandt (LEV) - 0:1
     
    11
    Bayer Leverkusen dal gól! Netrvalo to dlho a dočkali sme sa prvého gólu zápasu! Hostia nám predviedli krásnu kombináciu, ktorú začal Kießling, ktorý našiel Bellarabiho na hranici pokutového územia. Bellarabi mal výborný prehľad o hre a do šestnástky dokázal vysunúť JULIANA BRANDTA, ktorý už nezaváhal.

    Andrej Marienka

    Góly: 11. Brandt, 49. Bellarabi

    Karty:   32. Niedermeier (STU), 58. Werner (STU), 60. Die (STU), 88. Kostić (STU) – 31. Ramalho (LEV), 44. Kießling (LEV), 83. V. Jurčenko (LEV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 9:6. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:21.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Klein, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Die (68. Maxim) – Rupp, Didavi (54. Kravec), Gentner, Kostić – Werner (68. Tašči).
    Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Heise, Kravec, Tašči, Kliment, Maxim.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, Ramalho, Wendell – Bellarabi (67. R. Kruse), V. Jurčenko (84. Frey), Kramer, Brandt (89. Mehmedi) – J. Hernández, Kießling.
    Náhradníci: Krešić – Mehmedi, R. Kruse, Džalto, Boeder, Frey, Abu Hanna.

    Rozhodca: Siebert – Heft, Seidel