Gijón – Atlético Madrid 2:1 (kon.) | Sociedad – Las Palmas 0:1 (kon.) | Granada – Rayo Vallecano 2:2 (kon.)
La Coruña – Levante 2:1 (kon.) | Real Betis – Malaga 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Gijón
2:1 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 19.03.2016, 16:00 • Estadio El Molinón • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Atlético Madrid má za sebou úspešný dvojzápas vrámci osemfinále Ligy Majstrov, do ďalšej fázy tejto súťaže postupovali Los Colchoneros po penaltovom rozstrele, dnes cestujú do prístavného mesta v Astúrii na trávnik nováčika.

    Sporting Gijón bojuje zatiaľ neúspešne o zotrvanie v najvyššej španielskej súťaži. Momentálne sa červeno-biely nachádzajú na predposlednom 19. mieste tabuľky. Rojiblancos nazbierali doma najmenej bodov zo všetkých tímov ligy, navyše posledné štyri zápasy prehrali, pričom až 3-krát neskórovali. Po víťazstve a takisto po góloch budú preto dnes určite hladní, v ceste im stojí ale prenasledovateľ vedúceho celku ligy.

    Najlepším strelcom Sportingu je mladý Paraguajčan Antonio Sanabria. 20-ročný útočník je v španielskom mužstve na hosťovaní z rímskeho AS, v aktuálnej sezóne zakončoval presne 10-krát. V posledných bojoch o body však strelecky mlčí, nepresadil sa už 8 zápasov v rade.

    Atlético Madrid v týždni odohral ťažký zápas s holandským PSV. Muselo sa dokonca predlžovať. Rozhodoval penaltový rozstrel, v ktorom bol úspešnejší španielsky tím. Tréner Atlética Diego Simeone tak s najväčšou pravdepodobnosťou dá dnes voľno niektorým stabilným oporám mužstva.

    Madridčania majú najlepšiu obranu v lige, s 12-timi inkasovanými gólmi (čo je o 10 menej, ako dostala Barcelona) jednoznačne kraľujú v tejto štatistike. Ich gólové skóre na trávnikoch súperov je dokonca lepšie ako v stretnutiach hraných na domácom štadióne Vincenta Calderóna.


    Do Astúrie cestujú Los Colchoneros len šiestykrát za posledných 15 rokov. Atlético sa tu tešilo z víťazstva len raz ( 6. decembra 2008 po výhre 5:2). Posledný vzájomný zápas hraný v Gijóne skončil 19. februára 2012 remízou, vtedy hrával za Atlético ešte Radamel Falcao. Aj prvé meranie síl týchto tímov v tejto sezóne potvrdilo, že Gijón vie hrať na madridský celok. Na štadióne Vincenta Calderóna vrámci 11. kola prehrali hráči Gijónu len najtesnejším rozdielom po góle Antoinea Griezzmana.
     
    Úvodné zostavy:

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lora (C), L. Hernández, Meré, Isma López – Mascarell, S. Álvarez – P. Pérez, Cases, Jony – A. Sanabria.
    Náhradníci: Alberto García – Canella, Aït-Atmane, Carmona, C. Castro, O. Vranješ.

    Atlético Madrid: Oblak – Gámez, J. Giménez, Hernández, Luís – Á. Correa, Kranevitter, Koke (C), Ñíguez – Griezmann, Vietto.
    Náhradníci: Moyà – Augusto Fernández, Gabi, Partey, Torres Juanfran, F. Torres, Monsalve.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Už v úvode získali hostia autové vhadzovanie z polovice súpera, Atlético hrá z prava doľava v tmavomodrom, domáci obliekli červenobiele dresy.
     
    2
    Griezmann sa už v úvode dostal za obranu domácich, Lora musel vystúpiť a blokovať jeho pokus zblízka.
     
    3
    Atlético rozohrávalo štandartku zo stredu len dozadu na obranu, po ľavej strane sa následne nepodarilo priblížiť šestnástke súpera Niguezovi.
     
    4
    Vietto sa snažil vysúvať hlavičkou Griezmanna, po jeho snahe však Griezmann nedokázal dobehnúť loptu skôr, ako hráč Gijónu.
     
    5
    Hernández Pi musel zblokovať center domácich z ľavej strany, domáci tak získavajú prvý rohový kop, kopú ho z ľavej strany.
     
    6
    Oblak dokázal najprv po rohu vyboxovať loptu von zo šestnástky, ďalší center smerujúci k jeho bráne už vo výskoku chytá.
     
    7
    Za piskotu domácich fanúšikov si hrajú hostia svoju hru, po dlhšej kombinácii na vlastnej polovici získavajú len autové vhadzovanie.
     
    8
    Hernandez Pi musel prihrávku domácich upratať až za autovú čiaru, Sporting vhadzuje z blízkosti pravej rohovej zástavky len dozadu na obranu.
     
    9
    Po pravej strane viedol loptu dopredu Pablo Peréz, bránený dvoma protihráčmi dokázal prihrať až pred bránu po zemi, našťastie pre hostí sa domáci následne k lopte nedostali.
     
    10
    Zatiaľ zápasu chýba rýchlosť a najmä presnosť, hostia dnes nechali oddychovať niektorých kľúčových hráčov, zatiaľ domáci nie sú horším celkom.
     
    11
    Correa nedokázal loptu spracovať po prihrávke nablízko, stál na mieste, nevšimol si vybiehajúceho protihráča a tak neprechádza na polovicu súpera.
     
    12
    Gijón tentoraz taktiež zakombinoval v obrane na vlastnej polovici, dopredu sa dostáva po prihrávke na Jonyho, ten následne prešiel cez dvoch protihráčov, tretí už však bol nad jeho sily, loptu si Jony predkopáva príliš dopredu, posiela ju von z trávnika.
     
    13
    Filipe Luis musel po zbabranom autovom vhadzovaní prejsť do obrany a hlavičkovať smerom dopredu vo vzdušnom súboji.
     
    14
    Lopta pričasto mení svojho majiteľa, domáci sa prispôsobili hosťom a aj oni si dávajú väčší pozor na obranu.
     
    16
    V strede trávnika trávia oba tímy viac času, teraz sa ale domáci konečne odvážili priblížiť sa šestnástke súpera, pred ňou zakombinovali nablízko, bago Sportingu ale ukončuje nepresnosť pri vysúvaní za obrannú líniu Atlética.
     
    17
    Gámez musel zasahovať pri pravej rohovej zástavke, sklzom berie loptu Jonymu, nasledovať bude autové vhadzovanie Gijónu.
     
    18
    Vieto vysúval v rýchlom útoku svojho tímu Griezmanna až privysoko, Griezmann dobieha loptu už mimo výhodnej streleckej pozície, následne predlžuje dozadu na Kokeho, ten už pre dobré bránenie Gijónu nedokázal zakončiť.
     
    20
    Domáci tentoraz hrajú viac smerom dozadu, svoju polovicu sa snažia hostia brániť vybiehaním za každým hráčom Gijónu, ktorý je v statickej pozícii a len čaká na loptu.
     
    21
    Po faule v strede trávnika získavajú domáci loptu na svoje kopačky, rozohráva sa len smerom dozadu, Lora pomáha útoku a vybieha po pravej strane čakajúc na dlhý center.
     
    22
    Hostia sa v rýchlosti dostali k lopte a ihneď celá zostava Atlética zrýchlila hru, snaha vytvoriť protiútok však nekončí strelou na bránu, v strede trávnika po nepresnej prihrávke získavajú loptu domáci.
     
    23
    Rohový kop z pravej strany zahrávali futbalisti Gijónu, Sanabria zakončoval hlavou k vzdialenejšej tyči, po skrumáži pred bránou hostí napokon chytá odrazenú loptu Oblak.
     
    24
    Niguez Saul vo vzdušnom súboji poslal nechtiac svoj lakeť do tváre Hernandeza, ten potrebuje po tomto faule ľahké ošetrenie.
     
    25
    Hernandez bude pokračovať v hre, po Niguezovom faule sa vzchopil, musel však odísť za autovú čiaru, za malú chvíľu sa vypýta znovu na trávnik.
     
    26
    Útok zakladajú domáci len nepresne, Lora centruje na Sanabriu len nepresne, lopta pristála v Oblakovej šestnástke, brankár hostí chytá a ihneď rozohráva.
     
    27
    Hostia budú zahrávať štandartku z veľkej diaľky pravdepodobne centrom do šestnástky súpera, k lopte sa postavil Koke.
     
    28
    Koke centruje len prinízko, hráči Gijónu dokázali loptu odhlavičkovať ešte pred svojou šestnástkou.
     
    29
    Ďalšia štandartka pre hostí – faulom sa Sporting previnil na vlastnej polovici, asi 25 metrov od brány.
     
    29
    Atlético dalo gól! ANTOINTE GRIEZMANN perfektne zatočil loptu po štandartke z dobrej pozície, loptu poslal do ľavého rohu brány, Cuellar sa len darmo naťahoval za loptou, prekrásny gól!
     
    30
    Atlético nebolo lepšie v úvode zápasu, skúsené mužstvá však vyhrávajú, aj keď nemajú prevahu. Toto je dnes prípad Atlética, domáci útočili, hostia strielajú úvodný gól.
     
    31
    Hra nám získala konečne vyššiu rýchlosť, Lora zahráva autové vhadzovanie po súboji v strede trávnika len dozadu na obrancu Hernandeza.
     
    32
    Niguez Saul ostáva ležať pri autovej čiare na vlastnej polovici po zákrou Pabla Pereza, Niguez si ihneď pýta ošetrenie.
     
    33
    Niguez Saul pokračuje v hre, faul rozdýchal a už sleduje útok domácich. Filipe Luiz blokuje center pred svoju bránu, nasleduje rohový kop Gijónu z ľavej strany.
     
    34
    K hlavičke po rohovom kope zahranom nablízko sa dostal Perez, na hlavu mu presne centroval Jony, Perez ale z ťažkej pozície loptu posiela nad bránu.
     
    35
    Ďalší fauldomácich – Griezmann ostáva ležať po zákroku na trávniku, v hre by ale mal pokračovať.
     
    36
    Zatiaľ sme videli len jedinú strelu na bránu, minimum šancí na oboch stranách, hostia zatiaľ ťažia z presnosti svojho útočníka Griezmanna a vedú najtesnejším rozdielom.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Antonio Sanabria (Sporting Gijón). Dostáva ju za útočný faul na Hernandez Piho.
     
    38
    Poklusom si hostia teraz zakombinovali na polovici súpera, Atlético sa nikam neženie, pridlhý center k vlastnej šestnástke chytá Cuellar.
     
    39
    Correa sa snažil v páde poslať loptu smerom dopredu za každú cenu, posiela ju však len na obrancu Mereho.
     
    40
    Center z ľavej strany domácich narobil v hľadisku vzruch, v šestnástke hostí ale upratal loptu do bezpečia Hernandez Pi.
     
    41
    Sanabria znovu nebezpečne skočil do vzdušného súboja, tento hráč už má žltú, mal by si dávať v ďalšom priebehu zápasu pozor na fauly.
     
    42
    Motivácia domácich teraz spôsobuje len množstvo útočných faulov, Gijón až pričasto nedovolenými zákrokmi prerušuje hru v závere zápasu.
     
    43
    V závere hostia hrajú svoju hru, nie všetkým divákom sa páčia pomalé kombinácie Atlética, hostia však v správnom momente raz za čas zrýchlia hru a pohrozia, aj o tom je ich taktika.
     
    44
    Koke – Gimenez – Kranevitter, kombinácie hostí pokračujú na vlastnej polovici.
     
    45
    Avizované zrýchlenie hry hostí sme videli v týchto chvíľach, Correa sa dostal k strele, protihráč mu ju blokuje, hostia budú kopať roh.
     
    45+1
    Z pravej strany rohovým kopom hostia neohrozili bránu Cuellara, k prvému polčasu sa nadstavuje len 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci fanúšikovia vyprevádzajú svoje mužstvo za piskotu do kabín, skôr však reagujú takýmto spôsobom na pasívnu hru hostí, ktorá tu na Estadio El Molinón nie je v obľube. Hostia skórovali zo štandartky v 29. minúte, loptu zatočil do rohu prekrásnou strelou Antoine Griezmann.

    Druhý polčas začne približne o 17:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Pred štartom sme čakali všetci len na rozhodcov, hráči oboch tímov už boli na svojich miestach, rozhodcovia vybehli na trávnik s menším oneskorením, oba tímy začali druhý polčas bez zmien.
     
    47
    Vietto padol v šestnástke súpera až priľahko, rozhodcovia boli presvedčení o tom, že ho prifilmoval, v hre sa pokračuje odkopom od Cuéllarovej brány.
     
    48
    Taktický výkon hostí z prvého polčasu pokračuje, tí sa ani za najtesnejšieho vedenia nemusia hrnúť do útoku, ich obrana je najlepšia v lige, pre nikoho nebude prekvapením, keď sa stav do konca zápasu už nezmení.
     
    49
    Giménez upratal loptu po autovom vhadzovaní Gijónu, hlavičkoval z vlastnej šestnástky, loptu poslal priamo na kopačky Loru, ten striela z diaľky len nepresne.
     
    50
    Domáci vstúpili do druhého polčasu jednoznačne aktívne, je však vidieť, že sa im veľmi nechce dnes taktizovať proti súperovi, ktorý hrá na zabezpečenú obranu.
     
    51
    Jony centroval z uhla len nepresne, lopta padá len do priestoru za trávnikom, k odkopu od brány sa chystá Oblak.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Jesús Gámez (Atlético Madrid). Tento hráč nedovoleným spôsobom odstavil od lopty Isma Lópeza.
     
    53
    Vietto sa sám vybral do útoku, dvojicu brániacich hráčov Gijónu obchádza, následne už pred ďalšou trojicou protihráčov nemohol pokračovať k bráne, preto si loptu potiahol na stred, odtiaľ len nepresne centruje na nabiehajúceho si Griezmanna.
     
    54
    Rýchlu rozohrávku hostia nezvládli, pre ofsajd nemôžu v hre pokračovať.
     
    55
    Pérez dostal prihrávku od Lory do šestnástky súpera, Pérez sa následne snažil vracať loptu na Loru do šestnástky, následne však Lora zakončuje len špičkou kopačky do Oblaka, ktorý vybehol z brány.
     
    56
    Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Omar Mascarell, prichádza Carlos Castro.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Sergio Álvarez (Sporting Gijón).
     
    58
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Gabi.
     
    59
    Jony predlžoval po ľavej strane na Sanabriu, ten z blízkosti pravej rohovej zástavky nakopával po trávniku loptu pred bránu, obrancovia hostí ale pokryli priestor pred pravou tyčou, loptu po prvom dotyku pracú von zo šestnástky.
     
    60
    Hostia nechávajú hrať svojho súpera, Gijón kombinuje na vlastnej polovici, následne v rýchlosti prihráva obranca domácich priamo pred šestnástku po zemi, tam bol domáci hráč faulovaný, k dispozícii majú hráči Gijónu štandartku zo sľubnej pozície!
     
    61
    Štandartku blokuje na roh dobre postavený múr hostí, Gijón bude kopať roh z pravej strany.
     
    62
    Ani po tomto rohu nemusel Oblak zasahovať, následne sa do protiútoku dostal Vietto, snažil sa obhodiť si Loru, nepodarilo sa.
     
    62
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Fernando Torres.
     
    63
    Fernando Torres oživil hru svojho tímu v zápase Ligy Majstrov s PSV, dnes takisto ako v spomínanom zápase nastupuje v priebehu druhého polčasu, snáď jeho aktivita spestrí zápas.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Jorge Meré (Sporting Gijón).
     
    66
    Domáci sa naďalej snažia viac, ako súper, po peknom vysunutí Sanabriu lobom sa ale domáci teraz nepresadili, obrana hostí hrá ako počas celej sezóny fantasticky.
     
    67
    Vietto ostáva v strede trávnika a čaká na dlhé lopty, stráži ho len jeden hráč, domáci sa budú v predu po odchode Griezmanna spoliehať práve na neho.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Pablo Pérez (Sporting Gijón).
     
    68
    Držanie lopty je jasne na strane domácich, hostia naozaj nechávajú súpera hrať, stačí im v dnešnom zápase aj najtesnejšie vedenie.
     
    69
    Gimenéz dokázal ubrániť útok Péreza, Gimenéz ale následne ostáva ležať na trávniku, po chvíli pokračuje v hre.
     
    70
    Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Pablo Pérez, prichádza Carlos Carmona.
     
    71
    Hru by oživil vyrovnávajúci gól, za svoju aktivitu by si ho domáci aj zaslúžili, zatiaľ však nevystrelili na bránu Altética ani raz.
     
    72
    Sanabria sa dostal k lopte v šestnástke súpera, pri spracovávaní sa otočkou zbavil protihráča, striela následne len po zemi, do jeho strely sa vrhali ďalší dvaja hráči hostí, ktorí tak úspešne prinízku strelu Sanabria blokujú.
     
    73
    Gámez centroval z diaľky do šestnástky súpera, obrana domácich na čele s Merem dokázala loptu získať na svoje kopačky.
     
    74
    Filipe Luís vytvoril akciu hostí, Atlético zakombinovalo pred šestnástkou súpera, center z pravej strany z kopačky Vietta je zblokovaný, nasleduje roh.
     
    75
    Z rohu sa hostia nepresadili, Atlético si ale naďalej drží najtesnejšie vedenie.
     
    76
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Luciano Vietto, prichádza Juanfran.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Juanfran (Atlético Madrid). Ten potiahol za dres tesne pred vlastnou šestnástku Isma Lópeza, domáci kopú štandartku z nebezpečnej pozície!
     
    78
    Sanabria striela do ľavej tyče! Domáci rozohrali nablízko, na stred posunuli domáci futbalisti loptu Sanabriovi, ten nastreľuje len tyč.
    78. Carlos Castro (GIJ)
     
    79
    Cases bol faulovaný na hranici šestnástky, nasleduje ďalšia štandartka pre domácich!
     
    79
    Tím Gijón práve strelil gól! ANTONIO SANABRIA vyrovnáva po priamej strele do stredu brány , jeho pokus tečuje ešte jeden z protihráčov v múre, domáci zaslúžene vyrovnávajú stav stretnutia!
    79. Antonio Sanabria (GIJ) - 1:1
     
    80
    Domáci po góle jednoznačne ožili, teraz musia tvoriť hostia, ktorí sa doteraz spoliehali na jednogólové vedenie len márne.
     
    81
    Dnešné stretnutie sleduje 24 860 divákov.
     
    82
    Po Jonyho strele získavajú domáci len autové vhadzovanie v blízkosti šestnástky.
     
    83
    Fernando Torres strielal z otočky len do protihráča, rýchly útok hostí tak neskončil priamou strelou.
     
    84
    Zvýšená aktivita domácich teraz vyústila k priamej strele zo šestnástky hostí, Castro nastreluje len protihráča, Gijón získava rohový kop.
     
    85
    Po rohovom kope nehlavičkovali domáci na bránu, lopta padla v šestnástke, za hostí ju upratal až Fernando Torres.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Nacho Cases (Sporting Gijón).
     
    87
    Neskutočné! Domáci šli na bránu Oblaka vo dvojici! Sanabria viedol loptu z ľavej strany, za ním bežal len jediný obranca hostí! V stopercentnej šanci ale neuspel Carlos Castro, pred prázdnou bránou, asi 5 metrov od nej striela len do brvna!
     
    89
    Tím Gijón práve strelil gól! Situácia z 87. minúty sa zopakovala, eufória na tribúnach narastá! CARLOS CASTRO dostal ďalšiu prihrávku pred prázdnu bránu, tentoraz od Jonyho, Castro je tentoraz úspešný!
    89. Carlos Castro (GIJ) - 2:1
     
    90
    Keby Castro nedal dvakrát po sebe pred prázdnou bránou, asi by mu veľmi psychika klesla na nasledujúce obdobie.
     
    90+1
    K riadnemu hraciemu času sa nadstavujú 3 minúty.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Antonio Sanabria, prichádza Rachid Aït-Atmane.
     
    90+3
    Domáci vracajú súperovi presne to, čo predvádzal počas celého zápasu. Počas striedania sa z trávnika poberal Sanabria len pomaly a zbieral cenné sekundy.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Zápas nemal 79. minút náboj. Ten do hry vložili až domáci v závere zápasu po góle Sanabriu. Hostia doplatili na svoju pasivitu, Fernando Torres tentoraz hru Atlética po prestriedaní Griezmanna neoživil. Najšťastnejším mužom zápasu je jednoznačne strelec druhého gólu Carlos Castro. Ten 2 minúty pred svojím gólom nedal v stopercentnej šanci, zpred prázdnej brány napálil loptu len do brvna. Po 120-tich sekundách ale dostal šancu an reparát, podarilo sa.

    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 3:1.
    Strely mimo: 5:1.
    Rohy: 7:2.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 14:9.

    Prajeme pekný deň! (17:52:54)

    Marian Fiam

    Góly: 79. A. Sanabria, 89. C. Castro – 29. Griezmann

    Karty:   37. A. Sanabria (GIJ), 57. S. Álvarez (GIJ), 65. Meré (GIJ), 67. P. Pérez (GIJ), 86. Cases (GIJ) – 52. Gámez (ATM), 77. Torres Juanfran (ATM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:9.
    Sporting Gijón: Cuéllar – Lora (C), L. Hernández, Meré, Isma López – Mascarell (56. C. Castro), S. Álvarez – P. Pérez (70. Carmona), Cases, Jony – A. Sanabria (90+2. Aït-Atmane).
    Náhradníci: Alberto García – Canella, Aït-Atmane, Carmona, C. Castro, O. Vranješ.

    Atlético Madrid: Oblak – Gámez, J. Giménez, Hernández, Luís – Á. Correa (58. Gabi), Kranevitter, Koke (C), Ñíguez – Griezmann (62. F. Torres), Vietto (76. Torres Juanfran).
    Náhradníci: Moyà – Augusto Fernández, Gabi, Partey, Torres Juanfran, F. Torres, Monsalve.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano

    Diváci: 24 860