Wolfsburg – Darmstadt 1:1 (kon.) | Hamburger – Hoffenheim 1:3 (kon.) | Brémy – Mainz 1:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Bayern 0:1 (kon.) | Hertha – Ingolstadt 2:1 (kon.) | Frankfurt – Hannover 1:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
0:1 (0:1)
Bayern Mníchov
Sobota 19.03.2016, 15:30 • Sportpark Müngersdorf • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayern Mníchov v dnešnom zápase doslova utrpel víťazstvo 0:1. Veľa gólových šancí si nevytvoril a rozhodne nepredviedol najlepší výkon. Hrdinom zápasu je Robert Lewandowski, ktorý v 10. minúte rozhodol o troch bodoch pre bavorský veľkoklub. Svoj náskok na čele tabuľky tak zverenci Pepa Guardiolu natiahli aktuálne na 8 bodov. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný sobotný večer. (17:26:53)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Kingsley Coman si krásne narazil loptu s Robertom Lewandowskim, no v čistej šancí prestrelil bránu domáceho tímu.
     
    90+2
    Po dlhom vhadzovaní sa v pokutovom území hostí previnil útočným faulom Dominic Maroh. Manuel Neuer sa samozrejme nikam neponáhľa.
     
    90+1
    Center Filipa Mladenovića bol zblokovaný. Výborne zapracoval v obrannej činnosti aj ofenzívny záložník Arturo Vidal.
     
    90
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať štandartne tri minúty. Zatiaľ to ale nevyzerá tak, že by sme sa mali dočkať zmeny skóre.
     
    89
    V predposlednej minúte zápasu dostáva žltú kartu domáci obranca Frederik Sørensen. Dán totiž zozadu zasiahol nohy Franka Ribéryho.
     
    88
    Bayern Mníchov kontroluje záver zápasu. Drží loptu na svojich kopačkách a hosťom nedovoľuje vytvoriť si nejaký súvislý tlak.
    87. Robert Lewandowski (BAY)
     
    87
    Robert Lewandowski mohol spečatiť víťazstvo Bayernu v dnešnom zápase. Na hranici šestnástky sa dostal k strele, no jeho prízemný pokus vyrazil na roh Timo Horn.
     
    86
    Prvým potrestaným mužom zápasu je striedajúci Philipp Lahm.
     
    85
    Striedanie domáceho tímu. Na ihrisko prichádza Filip Mladenović a na lavičku putuje Matthias Lehmann.
     
    84
    Pre Kolín sa opäť črtala šanca na vyrovnanie. Yuya Osako sa dostal do úniku a smeroval sám na Manuel Neuera. V čase prihrávky však stál v ofsajde.
     
    83
    Voči pravidlám sa v súboji s Comanom previnil domáci obranca Dominique Heintz. Bavori ale namiesto centru zvolili rozohrávku na krátko.
     
    82
    Kingsley Coman sa proti presile domácich obrancov nepresadil. Napriek tomu akcia Bayernu stále pokračuje.
     
    80
    Vzrušenie na domácich tribúnach bolo zbytočné. Anthony Modeste síce zakončoval z tesnej blízkosti, no v čase Hectorovej prihrávky stál v postavení mimo hru.
     
    79
    Kingsley Coman sa dostal k centru. Škoda, že ho nenamieril presnejšie, pretože v šestnástke súpera boli štyria hráči hostí a len traja domáci.
     
    78
    Posledné striedanie v podaní Bavorov. Na trávnik prichádza kapitán Philipp Lahm, ktorý nahradil Sebastiana Rodeho.
     
    77
    Marcel Risse robí obrancom hostí veľké problémy. Teraz pekne vysunul Leonarda Bittencurta, no jeho strela z pravej strany mierila iba nad bránu Bayernu.
     
    76
    Máme pred sebou poslednú štvrťhodinu zápasu. Odštartovala ju nepodarená akcia Franka Ribéryho. Dokáže Kolín ešte vyrovnať?
     
    75
    Robert Lewandowski je v druhom polčase až na jednu šancu prakticky neviditeľný. Teraz sa pripomenul nedovoleným zákrokom v súboji s Mërgim Mavrajom.
    74. Anthony Modeste (KLN)
     
    74
    Anthony Modeste mohol vyrovnať. Po tom ako lopta vypadla Manuelovi Neuerovi sa dostal k strele, no jeho pokus vynikajúco zablokoval David Alaba.
     
    73
    Manuel Neuer si postrážil situáciu a loptu chytá do svojich rukavíc. Anthonyho Modestea ešte dobre bránil Joshua Kimmich.
     
    72
    Druhé striedanie Bayernu Mníchov. Z ihriska odchádza Douglas Costa a na krídelné priestory sa už sťahuje Frank Ribéry.
     
    71
    Leonardo Bittencurt sa síce hnevá, no jeho zákrok hlavný arbiter správne označil ako nedovolený. Pri lopte sú tak hostia.
     
    70
    Anthony Modeste opäť dostal dobrú loptu za obrannú líniu, no obrancom Bayernu vypomohol svojim typickým spôsobom Manuel Neuer.
     
    69
    Snáď prvá šanca domáceho tímu. Z pravej strany poslal center do malého vápna Marcel Risse a veľa nechýbalo k tomu, aby jeho snahu zúročil Anthony Modeste.
     
    68
    Veľká pochvala pre Frederika Sørensena. Ten sa nenechal roztancovať Douglasom Costom a čisto ho pripravil o loptu.
     
    67
    Kolín viac otvoril hru, vďaka čomu vznikajú okienka v jeho defenzíve. Tentokrát menšie zaváhanie nevyužil Douglas Costa, ktorého strela neprešla až k Timovi Hornovi.
     
    65
    Exekútorom priameho kopu bol Marcel Risse. Jeho pravačka však poslala loptu len nad bránu súpera. Manuel Neuer bude rozohrávať.
     
    64
    Kolín bude mať šancu na vyrovnanie. Thiago Alcântara sa totiž dopustil faulu v blízkosti pokutového územia hostí. Manuel Neuer si stavia početný múr.
     
    63
    Prvýkrát strieda aj domáci tréner. V dnešnom zápase skončil Yannick Gerhardt a na ihrisko vybehol Yuya Osako.
     
    62
    Mohlo byť rozhodnuté! Thiago Alcântara peknou prihrávkou uvoľnil Roberta Lewandowskeho, no ten z hranice šestnástky prestrelil bránu.
     
    61
    Po centri z pravej strany sa lopta dostala na kopačku Rodeho, následne aj Lewandowskeho, no ani jeden z domácich hráčov nedokázal zakončiť.
     
    60
    Sebastian Rode si narazil loptu s Robertom Lewandowskim. Do zakončenia sa ale nedostal, pretože loptu na roh odkopol Jonas Hector.
     
    59
    Center Douglasa Costu z ľavej strany odvrátil na rohový kop Frederik Sørensen. Po rozohraní sa do šance dostával Kingsley Coman, no príliš dlho váhal so svojim zakončením.
     
    58
    Kingsley Coman chcel vysunúť dopredu Roberta Lewandowskeho, no jeho úmysel výborne vystihol Dominic Maroh.
     
    56
    Center Sebastiana Rodeho zastavil ramenom Mërgim Mavraj. Hostia signalizovali penaltu, no hlavný rozhodca zostal pokojný a penaltu správne neodpískal.
     
    55
    Vidal sa okamžite po svojom príchode zapája do kombinácie Bayernu. Z pravej strany sa snažil dostať k centru Rafinha, no proti presile súperových obrancov neuspel.
    54. Anthony Modeste (KLN)
     
    54
    Po centri Marcela Risseho sa do zakončenia dostal Anthony Modeste, no ak by aj skóroval, tak by gól pre ofsajdové postavenie neplatil.
     
    54
    Prvé striedanie zápasu je realitou. Z ihriska odchádza Xabi Alonso a do hry nastupuje avizovaný Čiľan Arturo Vidal.
     
    53
    Sebastian Rode sa snažil nájsť prihrávkou pod seba Roberta Lewandowskeho. Jeho úmysel ale veľmi dobre prečítal Dominique Heintz.
     
    52
    Nedovolený zákrok v podaní Thiaga Alcântaru. Medzitým Pep Guardiola pripravuje prvé striedanie. Na trávnik príde zrejme Arturo Vidal.
     
    51
    Kolínčania predsa len zvýšili svoju aktivitu čím dávajú jasný signál, že dnešný zápas rozhodne nevzdávajú.
     
    50
    Anthony Modeste si prebral ťažkú loptu a spätnou prihrávkou našiel Leonarda Bittencurta. Ten okamžite vystrelil, ale jeho strelu chytá Manuel Neuer.
     
    49
    Na druhej strane sa nedovoleného zákroku nevyvaroval ani Douglas Costa. Nedovolených zákrokov nám pribúda.
     
    48
    Frederik Sørensen sa previnil nedovoleným zákrokom. Pri lopte tak ostanú futbalisti Bayernu Mníchov.
     
    47
    Mërgim Mavraj krátkou malou domov narobil problémy brankárovi Timovi Hornovi. Ten však v poslednej chvíli loptu odkopol pred Lewandowskim.
     
    46
    V úvodnej minúte sa dostal po prihrávke od Thiaga Alcântaru za obranu súpera Douglas Costa. Prízemnou prihrávkou našiel Lewandowskeho, no ten nedokázal zakončiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Tobias Welz v prvom polčase nenadstavil ani sekundu, čo mu rozhodne nemožno zazlievať. Na ihrisku sa toho veľa neudialo, no spokojnejší rozhodne môžu byť hostia. Tí sa dostali do vedenia už v 10. minúte, keď sa presnou strelou zaskvel Robert Lewandowski. Odvtedy Bayern kontroloval tempo hry a siahodlhou kombináciou zamestnával súpera. Capkovia sa k ničomu nedostali a pokiaľ nechcú prehrať, tak v druhom polčase budú musieť byť rozhodne aktívnejší.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Na center Sebastiana Rodeho si naskočil Thiago Alcântara. Španiel sa dostal do zakončenia, ale keďže bol tiesnený obrancom, jeho strela nemala potrebnú razanciu.
     
    43
    Marcel Risse to skúsil priamou strelou, no jeho pokus nemal gólové parametre. Nasleduje tak iba odkop od brány Manuela Neuera.
     
    42
    Anthony Modeste bol faulovaný Sebastianom Rodem. Pre domácich sa tak naskytá šanca na vyrovnanie stavu. Marcel Risse zahrá priamy kop približne 25 metrov od brány.
     
    41
    Na zemi sa ocitol Sebastian Rode, no píšťalka hlavného rozhodcu ostala nemá. Naopak, dopredu postupujú hráči Kolína.
     
    40
    Kingsley Coman si teraz nepotykal so spracovaním, a tak Bayern Mníchov stráca loptu. Pred sebou máme posledných päť minút prvého polčasu.
     
    39
    Nič nové pod slnkom. Bayern kombinuje a Kolín trpezlivo vyčkáva. Zaujala snáď len výmena Comana a Costu, ktorí si prehodili strany.
     
    38
    A opäť fauloval Rafinha. Jeho zákroky v strede poľa ale zatiaľ nie sú tak vážne, aby boli ocenené kartovým trestom.
     
    37
    Z ľavej strany sa dostal k centru Kingsley Coman, no žiadneho spoluhráča ním nenašiel. O pár sekúnd neskôr sa nedovoleným zákrokom previnil Rafinha.
     
    35
    Ani teraz sa domáci nedostali na dosah brány Bayernu. V ich hre je absolútne neviditeľný stred poľa, teda Matthias Lehmann a Yannich Gerhardt.
     
    34
    Bayern Mníchov mal výhodu priameho kopu. Ten zahral už tradične Douglas Costa, no jeho center odhlavičkoval do bezpečia Mërgim Mavraj.
     
    33
    V postavení mimo hry sa ocitol Robert Lewandowski. Napriek tomu poľský kanonier ďakuje svojmu spoluhráčovi za peknú prihrávku.
     
    32
    Z druhej strany sa už domácim podarilo odcentrovať. Marcel Risse hľadal Anthonyho Modestea, ale našiel len rukavice Manuela Neuera.
     
    31
    Jonas Hector sa po ľavej strane snažil dostať k centru, no jeho zámer mu prekazil Kingsley Coman, ktorý sa výborne vrátil vypomôcť svojim obrancom.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Nič nové sa v Kolíne nestalo. Bayern naďalej drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa prechytračiť domácu obranu.
     
    28
    Na druhej strane bol v strede poľa faulovaný Robert Lewandowski. Poľský útočník je zatiaľ jediným strelcom dnešného zápasu. Jeho presná strela z 10. minúty znamenala už jeho 25. gól v Bundeslige.
     
    27
    Opäť bol v akcii Modeste. Domáci útočník sa pretlačil k lopte v súboji s Joshuom Kimmichom, no napokon sa previnil útočným faulom.
     
    26
    Obrana hostí teraz trošku zazmätkovala, no situáciu pred dobiedzajúcim Anthonym Modestem včas vyriešil obranca Juan Bernat.
     
    25
    Obraz hry sa nám vôbec nemení. Bayern Mníchov je pri lopte prakticky stále a domáci sa len bránia jeho útočným akciám.
     
    24
    Do pokutového územia Kolína smeruje jeden center za druhým. Tentokrát narobil domácej obrane problémy Kingsley Coman, no jeho center odvrátil Frederik Sørensen.
     
    23
    Exekútorom priameho kopu bol Douglas Costa. Brazílčan vystrelil svojou ľavačkou, ale tesne minul bránu, ktorú od úvodu zápasu stráži Timo Horn.
     
    22
    Kingsley Coman bol faulovaný tesne pred šestnástkou Kolína nad Rýnom. Pre Bayern sa tak črtá dobra šanca ako navýšiť svoje vedenie.
     
    21
    Jeden z hrdinov stredajšieho zápasu Ligy majstrov, Kingsley Coman sa dostal k centru z pravej strany. Jeho prízemný pas ale odvrátil do bezpečia Dominique Heintz.
     
    20
    V tomto prípade bola akcia Douglasa Costu zastavená v bezpečnej vzdialenosti od domácej brány. Dobre zapracoval dánsky futbalista Frederik Sørensen.
     
    19
    Leonardo Bittencurt to prehnal s dôrazom v súboji s Rafinhom. Podobne ako Xabi Alonso aj domáci stredopoliar si vypočuje pár slov od hlavného rozhodcu.
     
    17
    Po rohovom kope sa hostia do zakončenia nedostali. Ako som už ale spomínal, po strate lopty predviedli agresívny pressing, získali loptu a opäť môžu kombinovať v okolí stredového kruhu.
     
    16
    Douglas Costa sa dostal za chrbát obrany, no jeho center odvracia na rohový kop obranca Jonas Hector. Ten bude zahrávať samotný Brazílčan.
     
    15
    Bayern Mníchov po strate lopty okamžite vysoko napáda súpera a do pár sekúnd má loptu opäť vo svojej moci. Aktuálne je držanie lopty veľavravné – 23% ku 77%.
     
    14
    Svoje neskutočné zrýchlenie krásne ukázal Douglas Costa. Brazílčan následne prudkým centrom hľadal Roberta Lewandowskeho, ale poľský kanonier sa tentokrát k lopte nedostal.
     
    13
    Pri lopte je opäť Bayern Mníchov, ktorý kontroluje priebeh zápasu. ich útočia akcia sa opäť začína u stopérskej dvojice David Alaba a Joshua Kimmich.
     
    12
    Leonardo Bittencurt hľadal svojim centrom Anthonyho Modestea, no prehnal to s razanciou. Nasleduje tak iba odkop od brány Manuela Neuera.
     
    11
    Lepší vstup do zápasu si Bayern nemohol predstaviť. Rýchle vedenie znamená, že hostia môžu hrať pokojnejšie a môžno aj pošetriť sily do ďalšieho priebehu náročnej sezóny.
    10. Robert Lewandowski (BAY) - 0:1
     
    10
    Bayern dal gól! Výborný úvod hostí. Prihrávku Thiaga Alcântaru sa snažil odvrátiť obranca Dominique Heintz, no na hranici šestnástky našiel len ROBERTA LEWANDOWSKEHO. Poliak dlho neváhal, z prvej vystrelil a trafil presne k pravej tyči.
     
    8
    Capkovia zbytočne stratili loptu v okolí svojej šestnástky. Po prihrávke od Thiaga Alcântaru sa dostal k lopte Douglas Costa, ktorý okamžite hľadal Roberta Lewandowskeho. Ten bol ale v ofsajde.
     
    7
    Po pravej strane si nabiehal na pas od spoluhráča Juan Bernat, no v poslednej chvíli ho pripravil o loptu Jonas Hector, ktorý hrá na pozícii krajného obrancu.
     
    6
    Domáci kapitán Matthias Lehmann si počínal v súboji s Robertom Lewandowskim nedovolene. Pri lopte tak ostávajú zverenci Pepa Guardiolu.
     
    5
    Kolínčania sa dostali na dlhší čas k lopte, no zatiaľ kombinujú mimo nebezpečných miest s pohľadu Manuela Neuera.
     
    4
    Nedovoleným zákrokom sa previnil Xabi Alonso a hlavný rozhodca Tobias Welz mu jasne dáva najavo, že ďalší podobný zákrok odmení žltou kartou.
     
    3
    Od začiatku má jasnú územnú prevahu bavorský veľkoklub. Opäť sa snažil po ľavej strane presadiť Costa, no výborne ho odzbrojil Frederik Sørensen.
     
    2
    Na druhej strane sa črtala šanca pre Anthonyho Modestea. Najlepší domáci strelec sa dostal za obranu súpera, no v čase prihrávky stál v postavení mimo hry.
     
    1
    Úvodný výkop mali futbalisti Bayernu Mníchov. V prvej útočnej akcii bol Douglas Costa, no k centru sa proti dvojici domácich obrancov nepredral.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Köln: Horn – Hector, Heintz, Mavraj, Maroh, F. Sørensen – Gerhardt, Lehmann (C), Bittencourt, Risse – Modeste.
    Náhradníci: Mesenhöler – Mladenović, Jojić, Olkowski, Švento, Osako, Hosiner.

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Bernat, Alaba, Kimmich, Rafinha – Alonso – Costa, Th. Alcântara, Rode, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Götze, Tasci, T. Müller, Lahm, Arturo Vidal, Ribéry.

    Rozhodca: Tobias Welz.
     
    Nemecká Bundesliga má počas tretej marcovej soboty na programe poltucet zápasov 27. kola. My sa spoločne pozrieme na zápas úradujúceho šampióna Bayernu Mníchov, ktorý sa predstaví v Kolíne nad Rýnom. Úvodný hvizd Tobiasa Welza zaznie v tradičnom čase o 15:30 hod.

    1. FC KOLÍN

    Futbalisti Kolína sa držia v pokojných vodách stredu tabuľky. Na svojom konte majú 33 bodov, čo im stačí na priebežnú 9. pozíciu. V jarnej časti Bundesligy sa im ale príliš nedarí, keď z deviatich duelov vyhrali len dva a nebodovali až v štyroch prípadoch. V predošlom kole nastúpili zverenci Petra Stögera na pôde posledného Hannoveru a vďaka výhre 0:2 si do tabuľky pripísali cenné tri body. O oba presné zásahy sa postaral nemecký záložník Leonardo Bittencourt. Najlepším strelcom tímu je však Francúz Anthony Modeste, ktorý sa strelecky presadili 11-krát a pridal aj ďalšie tri asistencie. Bilancia capkov v domácom prostredí len 4-4-5, no jedno z kvarteta víťazstiev dosiahli v zápase so silnou Borussiou Dortmund (2:1). Kolínčania sú na zápas s lídrom tabuľky dobre pripravení. Otázniky visia len nad štartmi Simona Zollera a Kevina Vogta.

    FC BAYERN MNÍCHOV

    Bayern Mníchov sa počas tohto týždňa sústredil najmä na odvetný zápas Ligy majstrov, v ktorom privítal na svojom trávniku Juventus Turín. Bavori začali veľmi zle, po veľkých chybách prehrávali 0:2, no v poslednej chvíli gólmi Lewandowskeho a Müllera dotiahli zápas do predĺženia. V ňom skórovali už jasne dominovali a po góloch Thiaga Alcantaru a Kingsleyho Comana sa tešili z postupu. Včerajší žreb rozhodol o tom, že nemecký majster sa vo štvrťfinále Ligy majstrov stretne s Benficou Lisabon. V Bundeslige má pred druhým Dortmundom len päťbodový náskok, a tak zápas s Kolínom nemôže vypustiť. Nie je však vylúčené, že Pep Guardiola bude šetriť niektorých dôležitých hráčov. V základnej zostave by sa tak mohol objaviť uzdravený Mario Götze. V zápasoch vonku majú zverenci španielskeho trénera výbornú bilanciu 9-3-1. Zlepšiť ju ale nepomôžu zranení Holger Badstuber, Jerome Boateng a pravdepodobne ani Arjen Robben a Javi Martínez.

    POSLEDNÝCH 5 VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV V KOLÍNE

    27.09.14 Kolín n. R. – Bayern 0:2
    05.05.12 Kolín n. R. – Bayern 1:4
    05.02.11 Kolín n. R. – Bayern 3:2
    06.03.10 Kolín n. R. – Bayern 1:1
    13.09.08 Kolín n. R. – Bayern 0:3
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Lewandowski

    Karty:   89. F. Sørensen (KLN) – 86. Lahm (BAY)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 21:12.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Hector, Heintz, Mavraj, Maroh, F. Sørensen – Gerhardt (63. Osako), Lehmann (C) (85. Mladenović), Bittencourt, Risse – Modeste.
    Náhradníci: Mesenhöler – Mladenović, Jojić, Olkowski, Švento, Osako, Hosiner.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Bernat, Alaba, Kimmich, Rafinha – Alonso (54. Arturo Vidal) – Costa (72. Ribéry), Th. Alcântara, Rode (78. Lahm), Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Götze, Tasci, T. Müller, Lahm, Arturo Vidal, Ribéry.

    Rozhodca: Tobias Welz