Zlaté Moravce – Ružomberok 1:2 (kon.) | Senica – Slovan Bratislava 1:2 (3:4 po pen.) | Žilina – Dunajská Streda 3:0 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
3:0 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Utorok 15.03.2016, 18:00 • Pod Dubňom, Žilina • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Po zimnej prestávke pokračuje aj Slovenský pohár (Slovnaft cup). Pod Dubňom sa predstaví družstvo Dunajskej Stredy. Obe mužstvá sa stretnú v štvrťfinálovom súboji.
     
    MŠK ŽILINA
    Domáci prežívajú veľkú výsledkovú krízu. Vo Fortuna lige prehrali posledných päť duelov. Mužstvu tak rozhodne chýba pohoda, ktorú by tím z Dunajskej Stredy rád využil.
    Žilina sa dostala do štvrťfinále Slovnaft cupu cez Strážske (víťazstvo 9:0), Liptovský Mikuláš (4:0), Borčice (3:0), V. Opátske (5:0). Bilancia tímu spod Dubňa v pohári je tak obdivuhodná. Šošoni vyhrali všetky duely a majú neuveriteľné skóre 21:0!.
     
    FC DAC DUNAJSKÁ STREDA
    Mužstvo zo Žitného ostrova zažíva veľkú hernú pohodu. DAC neprehral už sedem ligových zápasov a darí sa mu aj v pohári. Nečudo, že Dunajská Streda si verí aj na papierového favorita spod Dubňa.
    Dunajská Streda začala púť Slovnaft Cupom víťazstvom v Stropkove (3:0), pokračovala triumfmi vo Vyšnom Mirošove (2:1), v Stráňavách (3:0) a domácim víťazstvom nad Prešovom v pomere 3:0.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Puček, Michlík, Paur(K), Santiago, Diaz, Špalek, Hlohovský, Mazáň, Vavro, Škvarka, Králik.
    Náhradníci: Mandous – Hučko, Švejdík, Vallo, Hancko, Šušolík, Letić.

    FC DAC Dunajská Streda: Tujvel – Ljubčič, Michalík (K), Pačinda, Horváth, Kwin, Sarr, Brašeň, Štepanovský, Javier Davis, Horacio
    Náhradníci: Milošovič – Asanovič, Huk, Ľupták, Mészáros, Polievka, Živkovič..
     
    Hráči oboch celkov stoja pripravení na hracej ploche. Pohárové štvrťfinále už o malý okamžik začne. Domáci dnes nastúpia v tradičnej žlto-zelenej kombinácii. Hostia naopak v bielo čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti hosťujúceho DAC. Tí sa rozhodli pre nákop pred Miloša Volešáka, no výborne zakročil Denis Vavro, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    2
    Králik teraz výborne odzbrojil na hranici veľkého vápna predierajúcho sa Alfreda Horacia. Lopta ihneď putovala za poliacu čiatru.
     
    3
    Žilinčania sa azda prvý raz v zápase dostali pred vápno DAC. S loptou kľučkoval Nikolas Špalek, no cez futbalistov Dunajskej Stredy sa jednoducho nedostal.
     
    4
    Jakub Paur teraz skúsil naštartovať nakopnutou loptou Pučeka, no domáci útočník sa k lopte nedostal skôr ako Tomáš Tujvel, ktorý sa tak dostal prvý raz v zápase k lopte.
     
    5
    Peter Puček to teraz skúsil ostrým centrom z pravého krídla. Lopta nemala však potrebný smer a tak sa už gólman DAC chystá na odkop.
     
    6
    DAC nám teraz ponúkla peknú kombináciu na jeden dotyk pred Volešákom. Na konci tejto kombinácie sa ocitol Alfredo Horacio, ktorý však nedokázal cez Králika zakončiť.
     
    7
    Kapitán domáceho celku – Jakub Paur, nemohol pokračovať v útočnom snažení. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.
     
    8
    Sarr si teraz nerozumel s Erikom Pačindom. Pätičky v podaní Sarra sa zmocnil napokon Santiago Diaz, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    9
    V úvode zápasu je zatiaľ aktívnejším celkom práve ten hosťujúci. Napriek dominancii sme sa stále nedočkali strely na bránku.
     
    10
    Denis Vavro to teraz skúsil nakopnutou loptou. Za obranou hostí sa ocitol Jakub Paur, no ani v tomto prípade sa Jakub k lopte nedostal skôr ako hosťujúci gólman.
     
    11
    Vavro teraz trošku zbytočne poslal k zemi vo vzdušnom súboji Alfreda Horacia. Hlavný arbiter to riešil zatiaľ bez karty.
     
    12
    Rozbehnutý Pačinda to skúsil z ľavého krídla nadýchaným centrom. Vo vápne MŠK najvyššie vyskočil Miloš Volešák, ktorý si loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    13
    Domáci držia loptu pod kontrolou. Momentálne však kombinujú len pred vlastným gólmanom. Futbalisti DAC vysoko napádajú.
     
    14
    Špalek sa rozbehol za ďalšou nakopnutou loptou za obranu DAC. Postranný arbiter však jeho únik zastavil zdvihnutou vlajočkou a verdiktom – ofsajd.
     
    15
    Erik Pačinda sa skúšal znovu predrať cez ľavé krídlo žilinskej obrany. Stiahnúť sa však stihol aj Peter Puček, ktorý zblokoval Pačindov center.
     
    16
    Ďalšie ofsajdové postavenie domácich futbalistov. Tento raz musel zatiahnúť brzdy Puček.
     
    17
    DAC má k dispozícii štandardku zo sľubnej pozície. Pri lopte stojí Vojtech Horváth s Pačindom.
     
    18
    Do lopty sa napokon oprel Erik Pačinda, ktorý loptu napálil do dobre postaveného múru. Žilina loptu ihneď posúva až na polovičku DAC.
     
    19
    Michal Škvarka si teraz vypýtal faul po zákroku AChilleho Kwina. Je to však priďaleko na priame ohrozenie bránky DAC.
     
    20
    Tak po 20 minútach sme sa predsa len dočkali ako takého ohrozenie bránky. Konkrétne sa v šanci ocitli domácich futbalisti. Po centri Pučeka sa lopta ocitla na bielom bode. Michlík však v ideálnej pozícii zaváhal a presná nebola ani koncovka Róberta Mazáňa.
     
    22
    Obrovskú šancu teraz prepásol aj Filip Hlovský, ktorý z hranice malého vápna loptu netrafil tak ako si prial a zahodil azda stopercentnú šancu na otvorenie stavu stretnutia.
     
    23
    Svoje do zápasu chcel povedať aj Jakub Paur, ktorý mieril veľmi vysoko.
     
    24
    Tempo hry sa pomaly ale sto stupňuje. Lopta však neostáva len na kopačkách domácich. V žilinskom vápne sa s loptou ocitol Pepe Macou Sarr, ktorý svoju delovicu poslal ďaleko od bránky Volešáka.
     
    26
    Sarr teraz výbornou kolmicou za obranu našiel Erika Pačindu. Erik si loptu hodil na silnejšiu nohu a následnou krížnou strelou minul bránku Žiliny len o pár centimetrov. Fanúšikovia DAC sa tešili predčasne.
     
    27
    Sarr teraz hlavičkoval naslepo. Loptu síce poslal za obranu Žiliny, no žiaden z futbalistov v čierno bielom sa v tomto priestore nenachádzal.
     
    28
    Volešák si teraz musel urobiť výlet z bránky na to, aby o loptu pripravil rozbehnutého Macoua Sarra.
     
    29
    Žilina sa teraz ocitla v brejku 3 na 1. Pri lopte bol Michlík, ktorý mal k dispozícii až dvojicu spoluhráčov, no napokon zobral zodpovednosť na svoj dres a vypálil Tujvel však loptu nepustil. Ani následná dorážka Jakuba Paura nenašla cestu do siete vďaka bravúrnemu Tomášovi Tujvelovi.
     
    30
    Po rohovom kope to skúšal ešte Škvarka s Hlohovským ,no obaja uži nechali opäť vyniknúť Tomáša Tujvela.
     
    31
    Michal Škvarka sa ocitol s loptou za obranou. Loptu si už už chystal na strelu, no výborný Marin Ljubičić sa stihol vrátiť a Škvarku v sklze odzbrojil.
     
    32
    Následný rohový kop, ktorý zahrával Michal Škvarka letel na prdnú tyč. Tu sa z ničoho nič zjavil Jakub Paur, ktorý v páde loptu minul len o centimetre.
     
    33
    Žilina dala gól!

    Pred bránkou DAC bolo opäť dusno. Loptu napokon na biely bod prepašoval Peter Puček. K lopte si cestu našiel NIKOLAS ŠPALEK, ktorý od brvna poslal loptu za bránkovú čiaru. Hlavný arbiter chvíľu váhal či sa jednalo o gól, no po chvíli schválil radosť domácich futbalistov.
     
    35
    Domáci po strelenom góle pokračujú v okupácii vápna DAC. Momentálne sme bol svedkami ďalšieho razantného pokusu Petra Pučeka.
     
    36
    Zo zeme sa teraz dvíha ťažko Jakub Michlík. Zákrok Brašeňa ostáva bez karty.
     
    37
    Škvarka to skúsil teraz dlhým nákopom. Na hranici vápna našiel Jakuba Paura, no kapitán domácich loptu dokázal len posunúť do priestorov, kde nestál žiaden muž v žlto-zelenom drese.
     
    38
    Lopta sa momentálne drží na polovičke DAC. Aktivita hostí sa po strelenom góle vytratila a momentálne pod Dubňom dominujú domáci.
     
    40
    Tak predsa len som to zakríkol. Na hranici žilinského vápna sa s loptou ocitol Pepe Macou Sarr, ktorý z tejto pozície vybojoval len rohový kop pre svoj tím.
     
    41
    Z následného rohového kopu prišla aj hlavička Petra Štepanovského, no loptu nedokázal usmerniť správnym smerom a tak sme sa dorovnávajúceho gólu nedočkali.
     
    42
    Tak a mohlo byť dorovnané. Obrana Žiliny trošku zaspala a namiesto bránenia si pýtala ofsajd. Za obranou sa ocitol Alfredo Horacio, ktorý síce prekonal Volešáka, no loptu v putovaní zastavila pravá tyč žilinskej bránky.
     
    43
    Po rohovom kope Sarr znovu zvoní tyč. K hlavičkovému zakončeniu sa dostal jeden z futbalistov DAC, ktorý opečiatkoval brvno Volešákovej bránky.
     
    44
    Posledné minúty je to len o zbytočných fauloch kúsok od poliacej čiary Momentálne sa previnil Jakub Michlík.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvý polčas štvrťfinálvého zápasu medzi MŠK Žilina – FC DAC Dunajská Streda. V prvom polčase sme sa dočkali niekoľkých vyložených šancí, no len jediného jedného gólu. O ten sa postaral v 33. minúte Nikolas Špalek. Žilina tak ostáva zatiaľ v Slovnaft Cupe bez inkasovaného gólu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti domáceho celku. Tí sa rozhodli pre kombináciu smerom k bránke DAC, no útok bol pár sekúnd po výkope zastavený.
     
    47
    Puček si loptu spracoval na hranici vápna Dunajskej Stredy. Už už sa chystal strieľať, no zaznel hvizd. Postranný arbiter odmával aj v tomto prípade ofsajd.
     
    48
    Mazáň si po narážačke s Hlohovským loptu hodil ďaleko od nohy a tak si ju po kontrolu zobral Vojtech Horváth, ktorý sa už prediera pred vápno MŠK.
     
    49
    Druhý polčas sa zatiaľ hrá v tesnej blízkosti stredového polkruhu. Pri lopte sú častejšie hosťujúci futbalisti, ktorí sa však stále nedostali pred vápno.
     
    50
    Jakub Michlík mohol naštartovať Michala Škvarku. Loptu však poslal po zemi čo nebola najlepšia voľba a do svojej moci si ju zobral kapitán DAC Ľubomír Michalík.
     
    51
    Tento raz musel pred Tomášom Tujvelom zatiahnúť brzdu Filip Hlohovský. Ďalšie ofsajdové postavenie MŠK Žiliny.
     
    53
    Po rohovom kope DAC sme sa mohli dočkať dorovnávajúceho gólu. K zakončeniu sa odhodlal Alfredo Horacio, ktorý však na dvakrát nechal vyniknúť Miloša Volešáka pohotovým zákrokom.
     
    54
    Domáci však nenechávajú taktovku v rukách DAC. Spolupráca dvoch domácich Jakubov priniesla aspoň chvíľkové potešenie na domácich tribúnach. Dočkali sme sa aj strely Paura, no loptu zastavil Eric Javier Davis.
     
    55
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Štepanovský, prichádza Polievka.
     
    56
    DAC zvyšuje nátlak na obranu domáceho tímu, no ani Horacio a ani Sarr nepriniesli zakončenie z hranice veľkého vápna.
     
    57
    Projektilu sme sa dočkali až teraz. Lopta letela z kopačky Erika Pačindu, no Volešák sa po tejto lopte naťahovať nemusel.
     
    58
    Teraz to však bolo o čosi nebezpečnejšie. S loptou sa pred domáceho gólmana prekľučkoval striedajúci Róbert Polievka, no Volešák zakročil včas a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    60
    Na trávniku ostáva ležať jeden z domácich zadákov. jedná sa o Ivana Santiaga Diaza.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Ljubičić (FC DAC Dunajská Streda).
     
    61
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Horváth, prichádza Ľupták.
     
    62
    Králik si teraz pripísal sériu úspešných zápasov po tom čo musel odzbrojiť Róbrta Polievku a následne zlikvidovať dvojicu pokusov o center.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Kwin (FC DAC Dunajská Streda).
     
    64
    Žilina dala gól!

    Priamy kop zahral Michal Škvarka. Ten našiel v malom vápne JAKUBA PAURA, ktorý najprv opečiatkoval tyč, no následne prekonal vyvaleného Tomáša Tujvela. Stav stretnutia: 2:0!
     
    66
    Pred vápnom Žiliny teraz operoval Erik Pačinda, ktorý sa však cez Denisa Vavra nepredral .Domáca obrana posiela loptu ihneď za poliacu čiaru.
     
    67
    Tento raz sa Pačinda ocitol v lepšej šanci. Loptu si spracoval na bielom bode a následne vypálil. Do strely sa však položil jeden z domácich zadákov a tak ohrozenie domácej bránky neprišlo.
     
    68
    Na opačnej strane sme boli svedkami Špalekovho centru, no Tento pokus nenašiel adresáta a tak sa lopty bez problémov zmocnil Tujvel.
     
    69
    Loptu konečne zobrali pod kontrolu hosťujúci futbalisti. Tí ju však držia zatiaľ len pred vlastným gólmanom. Žilina napáda každý jeden pokus o výpad.
     
    70
    Na trávniku ostáva ležať Jakub Paur, ktorý tento raz bez ošetrenia zrejme na vlastné nevstane.
     
    71
    Tak predsa len sa v hre pokračuje bez ošetrenia. Jakub sa s bolestivou grimasou napokon postavil na vlastné a pokračuje.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Brašeň (FC DAC Dunajská Streda).
     
    73
    Jakub Paur to myslel výborne. Zbavil sa jedného protihráča a následne loptu hodil za obranu ,kde sa k nej dral Michlík. Druhý menovaný sa však cez Davisa k strele nedostal.
     
    74
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Pačinda, prichádza Mészáros.
     
    75
    Filip Hlohovský mal síce k dispozícii ešte Michala Škvarku, no napokon sa rozhodol zakončovať individuálne. Krížna strela síce mala razanciu, no cestu do siete si nenašla.
     
    76
    Strely sme sa dočkali po dlhšom čase aj na opačnej strane. Na hranici vápna si priestor urobil Jakub Brašeň ,ktorý trafil len pred Volešákom stojacého Mazáňa.
     
    77
    Ani ďalší výpad DAC po pravom krídle a následný center nepriniesli ohrozenie svätyne Miloša Volešáka.
     
    78
    Hlohovský mohol vysunúť do šance Michala Škvarku. S prihrávkou však čakal pridlho, no a keď prišla tak mala už prívlastok ofsajdová.
     
    79
    Následná šanca Žiliny končí už aj strelou, no Pučekov razantný pokus bol len zblokovaný na rohový kop.
     
    80
    Žilina dala gól!

    Po rohovom kope sa k lopte dostal na hranici vápna Jakub Michlík, ktorý našiel za obranou zabudnutého DENISA VAVRA. Žilinský stopér na výlete sa z tejto pozície pomýliť nemohol a Tomášovi Tujvelovi nedal jedinú šancu.
     
    82
    Striedanie sa chystá už aj na domácej lavičke. Zrejme to bude za zraneného Jakuba Paura.
     
    83
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Paur, prichádza Vallo.
     
    84
    Dunajská Streda chce v závere streliť Žiline aspoň ten úvodný gól v Slovnaft Cupe. Bohužiaľ sa to nepodarilo ani Branislavovi Ľuptákovi, ktorý si loptu potiahol z krídla a následne vypálil.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Sarr (FC DAC Dunajská Streda).
     
    87
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Hlohovský, prichádza Hancko.
     
    87
    Dávid Hancko sa ešte len dostal na hraciu plochu a ihneď mohol poslať pred Tujvela center. To sa mu aj podarilo, no žiaden z mužov v žlto-zelenom sa k lopte nedostal.
     
    89
    Na trávniku ostáva ležať ďalší Žilinan. tento raz sa jedná o Martina Králika, ktorý si na trávnik ľahol po súboji s Sarrom.
     
    90
    Nikolas Špalek ešte v závere riadnej hracej doby naservíroval loptu na kopačku Ivana Santiaga Diaza, ktorý však z ideálnej pozície nezakončil razantne.
     
    90+1
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Špalek, prichádza Letić.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami štvrťfinále zápasu MŠK Žilina – FC DAC Dunajská Streda. Celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 1:0. V druhej 45. minútovke sme sa dočkali dvoch presných zásahov a oba na žilinskej strane. V 64. minúte sa do streleckej listiny zapísal Jakub Paur a v 80 minúte stopér Žiliny Denis Vavro.
    Žilina touto výhrou prelomila 5 zápasovú šnúru bez výhry a taktiež sa jedná o prvú výhru MŠK v jarnej časti súťaže.


    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (19:49:38)

    Patrik Ondrovič


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 33. Špalek, 64. Paur, 80. Vavro

    Karty:   61. Ljubičić (DUN), 63. Kwin (DUN), 72. Brašeň (DUN), 86. Sarr (DUN)


    MŠK Žilina: Volešák – Puček, Michlík, Paur(K), Santiago Diaz, Špalek, Hlohovský, Mazáň, Vavro, Škvarka, Králik.
    Náhradníci: Mandous – Hučko, Švejdík, Vallo, Hancko, Šušolík, Letić.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Tujvel – Ljubčič, Michalík (K), Pačinda, Horváth, Kwin, Sarr, Brašeň, Štepanovský, Javier Davis, Horacio
    Náhradníci: Milošovič – Asanovič, Huk, Ľupták, Mészáros, Polievka, Živkovič.