CSKA Moskva – Novgorod 5:1 (kon.) | D. Moskva – Petrohrad 4:3 (po pr.)
koniec
CSKA Moskva
5:1 (2:0, 2:1, 1:0) Stav série: 1:1
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Streda 09.03.2016, 17:30 • CSKA Universal Sports Hall, Moskva • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Michalj Naumenkov – 2 min., hákování).
     
    57:19
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Pivcakin – 2 min., napadení).
     
    55:46
    Hra je na nějakou dobu přerušena, protože po úderu pukem nevydrželo plexisklo a bude nutné ho nějakým způsobem opravit.
     
    54:55
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Alexej Pepeljajev – 2 min., hrubost).
     
    46:12
    Tak tohle není pěkné, protože Potapov zůstal a ledě po tvrdém ataku Grigorije Panina a ten dostává velký trest – 5 + do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku, rýsuje se šance pro hosty na drama?
    44:08 Antti PIHLSTROM - 5:1
     
    44:08
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak už je asi vážně hotovo, protože moskevský celek po dalším tlaku na bránu Birjukova poprvé prostřelil hostujícího náhradníka! Po mele před bránou se totiž nejrychleji zorientoval ANTTI PIHLSTROM a dokázal protlačit puk do brány! Asistence: Nikita Pivcakin, Nikita Zajcev.
     
    42:48
    Do férové bitky se pustili Ljubimov s Klingbergem, když oba shodili rukavice a stranou do ostatních se dos sebe pustili – oba nakonec skončili ve spletenci na ledě a těžko říct, kdo tak vyhrál, každopádně oba dostali tresty 2+2 za hrubost.
     
    40:23
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Zajcev – 2 min., hrubost).
     
    37:46
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Jurij Sergijenko – 2 min., hákování).
     
    33:59
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Alexej Pepeljajev – 2 min., hákování).
     
    33:45
    Z ledu pak míří hostující gólman Proskurjakov, kterého nahradí jeho dvojka Birjukov.
    33:45 Geoff PLATT - 4:1
     
    33:45
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A je tady přesně ten typ trestu, o kterém jsem psal, protože Torpedo si vybralo slabší chvilky a nechalo se od CSKA hrozivě zatlačit, takže je tu branka na 4:1! Po Zajcevově akci na křídle se dostal ke střele z bezprostřední blízkost GEOFF PLATT a byť puk netrefil zcela ideálně, dokázal ho se štěstím poslat do protipohybu Proskurjakova! Asistence: Nikita Zajcev, Roman Ljubimov.
     
    32:36
    Do další velké šance se hnal domácí Radulov, který se najednou dostal zcela osamocený před Proskurjakova, ale jeho střela byla zachycena.
     
    32:12
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Arťjom Aljajev – 2 min., vysoká hůl).
    31:26 Igor OŽIGANOV - 3:1
     
    31:26
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec to je tady a domácí CSKA si zaslouženě bere zpátky svůj dvoubranková náskok! Ke střele se totiž dostal od modré po přiklepnutí od Platta IGOR OŽIGANOV a jeho tvrdá rána do dolního rohu bránu přesně zapadla za bezmocného Proskurjakova! Asistence: Geoff Platt.
     
    29:22
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Vladimir Galuzin – 2 min., hrubost).
    27:28 Stanislav JEGORŠEV - 2:1
     
    27:28
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec to Torpedu do brány přeci jen spadlo a je tedy zpátky v zápase! Ke tvrdé bombě od modré se po pěkném přiklepnutí ze strany od Galuzina dostal bek Novgorodu STANISLAV JEGORŠEV, který propálil naprosto vše, co mu stálo v cestě a i díky dobrému clonění Daugavinše dostal puk za Sorokina! Asistence: Vladimir Galuzin, Jevgenij Mozer.
     
    24:24
    S vyloučeními jako by se roztrhl pytel a domácí Roman Ljubimov dostává další pobyt na trestné lavici na dvě minuty za hákování.
     
    22:45
    Tak tedy, abych shrnul tresty, hodilo by se začít tím, že domácí z toho díky agresivitě Denisova vyšli hodně draho. Domácí kapitán totiž dostane 2+5 za vyvolání šarvátky a poté také 10 minut osobní trest. To hostující Jevgenij Mozer je na tom o něco lépe když dostal nejprve dvě minuty za vysokou hůl a poté další dvě minuty za hrubost.
     
    22:45
    To je neuvěřitelné, hráči se do sebe opět pustili, tentokrát totiž do Denisova u mantinelu celkem tvrdě zajel Mozer a domácí bek to nenechal jen tak! Tudíž bezmocný hostující útočník skončil pod sprškou tvrdých ran na zemi a bude se vylučovat.
     
    22:21
    Do další velké šance této třetiny se na druhé straně prodral Radulov, který šel skoro sám na gólmana společně s Těleginem, ten mu ale puk před prázdnou bránu vrátit nedokázal!
     
    21:19
    A z ničeho nic měli velkou šanci hráči hostujícího Torpeda, protože zcela sám se objevil ze strany před Sorokinem Semin, ale nedokázal ho z úhlu prostřelit!
     
    20:00
    Máme tu další zbytečnou potyčku, když se do sebe po odpískání pustili domácí Kirill Petrov a jeho soupeř Jurij Sergijenko, oba dva pak na začátku další periody usednou na trestnou lavici na dvě minuty za hrubost.
     
    19:35
    Naopak se do úniku na druhé straně dostal ještě jednou Ljubimov, který pálil z levého kruhu ale pouze do včas vystřeleného betonu připraveného Proskurjakova!
     
    17:49
    Vzápětí se ale dopustil celkem jasného faulu domácí hráč Vladimir Žerkov který poslal na zem unikajícího Makarova a půjde si sednou za podražení.
    17:25 Geoff PLATT - 2:0
     
    17:25
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A nakonec je toto velice přísné vyloučení potrestáno, protože domácí celek jde přeci jen do dvoubrankového trháku – k puku se dostal na kraji útočného pásma GEOFF PLATT, který se s ním dostal až před Proskurjakova a byť ho napoprvé nepřekonal, obránci Torpeda mu dali dost času na druhý pokus, který už skončil v sítí – 2:0! Asistence: Kirill Petrov, Igor Ožiganov.
     
    16:50
    Sergej Kosticyn se ve tvrdém souboji u mantinelu proti Radulovovi nezorientoval úplně nejlépe a škrtl hokejkou o horní část Rusova těla, ten se teatrálně skácel k zemi a je tu tedy vyloučení za hru vysokou holí pro hostujícího hráče.
     
    15:22
    Branka nakonec není platná, protože rozhodčí shledali zakončení Tělegina jako hru vysokou holí a bude se vhazovat ve středním pásmu!
    15:22 Neuznaný gól Tělegina.
     
    15:22
    A Seminův hloupý faul nezůstane bez řádného trestu, i když platnost gólu je velice sporná – ke střele se totiž dostal od modré čáry jeden z domácích beků a jeho střelu tečoval poměrně vysoko nad zemí svoji holí Tělegin! Bude se zkoumat video a uvidíme, jestli branka bude platit.
     
    14:46
    Domácí budou hrát další přesilovku, když ve středu pole zbytečně fauloval Dmitrij Semin a dostává dvouminutový trest za napadení.
     
    10:39
    Tak toto už se pramálo podobá hokeji, protože po mele před Sorokinem se do sebe hráči opět pustili velice tvrdě a vypadá to, že sudí to dokonce přejdou bez trestu.
     
    07:16
    Nakonec z toho ale domácí asistent kapitána Radulov vyvázl bez trestu, protože sudí se rozhodl místo něj posadit na trestnou lavici dalšího v bitce hodně aktivního domácího hráče, Grigorije Panina, který dostal tresty 2+4. Dále si jde samozřejmě odpočinout Frolov, který celý střet začal a jelikož si hráči Torped počínali ve střetu tvrději, doprovodí ho ještě jeho spoluhráč Maxim Osipov a domácí jdou do přesilovky – oba hosté dostali po dvou minutách
     
    07:16
    Do sebe se na ledě pustila po vzájemném střetu dvojička Radulov-Frolov, nakonec se k nim přidali ještě další kouhouti a vznikla z toho hromadná potyčka!
    05:10 Ivan TĚLEGIN - 1:0
     
    05:10
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec je to tady a nedá se říci, že by si o to Torpedo svoji pasivní hrou nekoledovalo! K velice pohledné akci se dostali v přesilovce hráči CSKA, kteří doslova vykoupali obranu svého soupeře a dostali puk za Proskurjakova. Po narážečce s Denisovem se dostal ke křížnému pasu Radulov, jeho přihrávku pak propasíroval za padajícího Proskurjakova tvrdou ránou IVAN TĚLEGIN a poslal armádní klub do vedení! Asistence: Denis Denisov, Alexander Radulov.
     
    04:24
    Tak teď to pořádně zahučelo po akcích na obou stranách, ale gól nebyl ani z jedné! Nejprve domácí zamkli Torpedo v jeho třetině a Plattova střela skončila na bloku pouze těsně před čárou, na ruhé straně jel z kontru zcela sám na Sorokina Klingberg, ale selhal na jeho betonu!
     
    03:33
    Potapov zezadu tvrdě atakoval před bránu se tlačícího Radulova, domácí pak sice měli dlouhou výhodu, tu ale nevyužili, takže si jde hostující kapitán odpočinout za podražení.

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 6. Tělegin (Denisov, Radulov), 18. Platt (Petrov, Ožiganov), 32. Ožiganov (Platt), 34. Platt (Zajcev, Ljubimov), 45. Pihlstrom (Pivcakin, Zajcev) – 28. Jegoršev (Galuzin, Mozer)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Denisov (C), Zajcev (A), Kotuzov, Naumenkov, Ožiganov, Pivcakin, Panin – Ljubimov, Tělegin, Radulov (A) – Platt, Petrov, Muršak – Makarov, Mamin, Junkov – Pihlstrom, Andronov, Žarkov
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (34. Birjukov) – Jegoršev, Aljajev, Sergijenko, Osipov, Pepeljajev, Budkin, Makarov – Klingberg, Potapov (C), Kuljomin – Frolov, Semin (A), Daugavinš – Ashton, Galuzin (A), Žerděv – Videll, Kosticyn, Mozer

    Rozhodca: Gofman, Sidorenko – Parfjonov, Sjusujev
    CSKA Moskva 4 1 Novgorod
    #1 Pondelok 07.03.2016 • 15:00
    CSKA Moskva - Novgorod 1:2
    #2 Streda 09.03.2016 • 17:30
    CSKA Moskva - Novgorod 5:1
    #3 Piatok 11.03.2016 • 17:00
    Novgorod - CSKA Moskva 1:3
    #4 Nedeľa 13.03.2016 • 15:00
    Novgorod - CSKA Moskva 3:5
    #5 Utorok 15.03.2016 • 17:30
    CSKA Moskva - Novgorod 3:2