Philadelphia – Tampa Bay 4:2 (kon.) | Toronto – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.) | Florida – Boston 4:5 (po pr.)
Calgary – San Jose 1:2 (po pr.) | Colorado – Arizona 3:1 (kon.) | Anaheim – Washington 1:2 (1:2 po s.n.)
LA Kings – Vancouver 5:1 (kon.)
po s.n. (0:1)
Toronto Maple Leafs
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0)
Buffalo Sabres
cz Utorok 08.03.2016, 01:30 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Sam REINHART - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres.
    Autorem vítězné branky je SAM REINHART.
     
    64:22
    Evander Kane (BUF) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    64:22
    Zach Bogosian (BUF) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    64:22
    Leo Komarov (TOR) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    64:22
    Nazem Kadri (TOR) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    63:25
    Jack Eichel z vrcholu mezikruží napřáhl bez přípravy k jedovaté střele s příklepem, která se zřejmě od levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    62:02
    Nazem Kadri (TOR) dostal menší trest, podražení.
     
    60:45
    Na opačné straně se dostali během v rychlém sledu v blízkosti pravé tyče brány dvakrát do zakončení Sabres, také Garret Sparks ale vytáhl skvělý zákrok a poté si poradil i s následnou dorážkou!
    60:29 Skvělý zákrok Chada Johnsona z úvodu prodloužení.

     
    60:29
    Jake Gardiner se po necelé půl minutě ocitl v obrovské šanci, když dostal před bránu přihrávku z levého křídla od Nazema Kadriho a z první se snažil zamířit mezi betony Chada Johnsona, ten ale zázračným zákrokem dokázal jeho střelu vyrazit mimo!
     
    57:57
    Sam Reinhart mohl otočit stav zápasu na stranu Buffala prudkou střelou z pravého křídla, pozorný Garret Sparks ji ale dokázal levým betonem vyrazil mimo!
    50:41 Evander KANE - 3:3
     
    50:41
    Sabres právě vstřelili branku!
    EVANDER KANE snadno skóruje po chybě Maple Leafs a vyrovnává stav zápasu na 3:3!! Sam Reinhart u levé tyče zachytil skvěle rozehrávku Toronta a poté na vzdálenější pravé tyči našel přihrávkou osamoceného Evandera Kanea, který puk bekhendem poslal po ledě do prázdné brány. Asistence: Sam Reinhart.
     
    50:20
    Marcus Foligno na levém křídle vybojoval puk a poté z ostrého úhlu vypálil pod horní tyč, Garret Sparks ale dokázal jeho střelu vyrazit!
     
    48:25
    Maple Leafs se pokusili rychle odpovědět a Connor Carrick napřáhl na pravém křídle od mantinelu k prudké střele, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Chad Johnson ji ale dokázal pravým betonem vykopnout mimo tři tyče své brány!
    47:28 Jack EICHEL - 3:2
     
    47:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    JACK EICHEL patří mezi nejlepší nováčky v NHL a krásným gólem dostává Sabres na dostřel!! Jack Eichel si do levého kruhu pro vhazování najel ze druhé vlny na puk a poté ho v těsné blízkosti spoluhráče napálil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Asistence: Matt Moulson, Cal O'Reilly.
     
    47:08
    Matt Hunwick se na modré čáře nerozpakoval a vyslal na bránu Buffala pořádnou pumelici, Chad Johnson ale celou dobu jeho jedovatou ránu viděl a poté ji ukryl v lapačce!
     
    45:21
    Jack Eichel (BUF) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    45:21
    Nazem Kadri (TOR) dostal menší trest, 2 minuty krosček.
     
    44:37
    Leo Komarov se pokusil vstřelit střelou přes obránce z vrcholu mezikruží svůj druhý gól v zápase, jeho následný pokus mířící do pravého horního rohu ale Chad Johnson ukryl po pěkném semaforu v lapačce!
     
    40:25
    Maple Leafs vstoupili do závěrečné části pořádně zostra a Colin Greening se ocitl u pravé tyče ve slibné šanci, jeho následná střela z ostrého úhlu ale zamířila vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány!
    39:41 Zach HYMAN - 3:1
     
    39:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    ZACH HYMAN střílí v samotném závěru druhé třetiny svůj první gól v kariéře NHL a vrací Torontu zpět dvoubrankové vedení!! Michael Grabner vypálil z pravého křídla po ledě a Chad Johnson jeho střelu levým betonem vyrazil, jenže pouze k Zachovi Hymanovi, který puk dokázal pod jeho tělem procedit ke vzdálenější levé tyči a poté ho z blízkosti dorazil do prázdné brány. Asistence: Michael Grabner, Ben Smith.
     
    38:46
    Na opačné straně se dostal do samostatného úniku Colin Greening, který udělal nádherný bekhendový blafák a snažil se zamířit pod víko, jenže jeho následná střela se od horní tyče odrazila do ochranné sítě!
     
    38:30
    Brian Gionta se vzápětí ocitl v další skvělé brankové příležitosti, když využil špatné rozehrávky Maple Leafs a dostal se do samostatného úniku, který na levém křídle zakončil bekhendovou střelou, ta ale našla pouze pravý beton Garreta Sparkse, který má nyní plné ruce práce!
     
    38:07
    Brian Gionta nebezpečně vypálil z levého kruhu pro vhazování pod horní tyč a Garret Sparks měl co dělat, aby jeho střelu vyrážečkou vytáhl nad horní tyč!
    36:23 Mark PYSYK - 2:1
     
    36:23
    Sabres právě vstřelili branku!
    MARK PYSYK střílí gól a vrací Buffalo v závěru druhé třetiny zpět do zápasu!! Mark Pysyk se dostal v blízkosti levé tyče ke střele po ledě, kterou Garret Sparks nedokázal v rozštěpu nataženou holí zastavit a puk kompletně překročil brankovou čáru předtím, než ho jeden z jeho spoluhráčů stačil zamést pod jeho tělo. Asistence: Evander Kane, Sam Reinhart.
     
    35:34
    Brian Gionta si na pravém křídle srovnal puk na hůl a poté z ostrého úhlu zamířil pod horní tyč, Garret Sparks si ale dobře pokryl prostor u své levé tyče a levým ramenem puk vyrazil!
     
    28:43
    Jake McCabe si v první třetině vstřelil nešťastný gól a nyní mohl udeřit, když na levém křídle napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která mířila do levého horního rohu brány, Garett Sparks ji ale hrudí vyrazil do bezpečí!
     
    26:58
    Nikita Šošnikov napřáhl v levém kruhu pro vhazování k nepříjemné střele, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Chad Johnson ji ale dokázal levým betonem vyrazit!
     
    25:25
    Na opačné straně mohl udeřit střelou z pravého kruhu pro vhazování Brian Gionta, který skvěle vypálil přes jednoho z hráčů Toronta a jeho následná střela se od levého ramene Garreta Sparkse odrazila do ochranné sítě!
     
    24:17
    Ben Smith napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k pěkné táhlé střele, která mířila nad ledem přesně k přední pravé tyči, Chad Johnson ale vytáhl pohotový zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    20:28
    Brad Boyes dobře vypálil z pravého křídla od mantinelu a jeho následná střela byla nepříjemně tečována, Chad Johnson ji ale pravým betonem dokázal po skvělé reakci vykopnout mimo!
     
    19:58
    Carlo Colaiacovo (BUF) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    19:58
    Zach Hyman na pravém křídle přebruslil dva hráče Buffala a po skvělém sjetí před bránu se snažil puk zasunout za levý beton Chada Johnsona, ten si ale připsal fantastický zákrok, když jím neposedný kotouč dokázal nadvakrát zastavit!
     
    16:42
    Sabres vypálili z levého křídla a následná střela letící těsně nad ledem se otřela o levý beton Garreta Sparkse. U pravé tyče poté mohl dorážet puk do prázdné brány Jack Eichel, kotouč mu ale přeskočil hůl.
     
    15:57
    Jeden z hokejistů Buffala se ocitl u pravé tyče v obrovské šanci a po diagonální přihrávce Evandera Kanea z levého křídla u ní mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže jeho následná střela zamířila mimo!
     
    15:11
    Matt Hunwick (TOR) dostal menší trest, 2 minuty držení hole.
     
    15:11
    Brian Gionta rychle poslal puk směrem k hráčům Toronta, které půjde do tří! Sabres si zahrají přesilovou hru 5 na 3, která potrvá přesně 42 sekund.
     
    14:18
    Jack Eichel nabral na pravém křídle obrovskou rychlost a poté si sjel před bránu, kde se snažil puk umístit pod horní tyč, jenže byl drobně zahákován a jeho následná střela zamířila vedle levého horního rohu brány domácího brankáře Garreta Sparkse!
     
    13:53
    Milan Michálek (TOR) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    12:59
    David Legwand byl zřejmě tím hráčem, který mohl střelou z pravého kruhu pro vhazování vrátit Buffalo zpět do zápasu, jeho následný pokus ale pozorný Garret Sparks levým betonem vyrazil!
    11:05 Brad BOYES - 2:0
     
    11:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    BRAD BOYES se prosazuje s potřebnou dávkou štěstí a posílá Maple Leafs v přesilové hře do dvoubrankového vedení!! Brad Boyes se dostal na pravém křídle k puku a z ostrého úhlu ho nahodil před bránu, kde se od brusle Jakea McCabea odrazil přesně k levé tyči vedle pravého betonu bezmocného Chada Johnsona. Asistence: Connor Carrick, Jake Gardiner.
     
    10:18
    William Nylander se ocitl mezi kruhy pro vhazování po přihrávce z pravého křídla ve skvělé střelecké pozici, jeho následná rána bez přípravy ale zamířila vedle pravého horního rohu!
     
    09:35
    Brian Gionta (BUF) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    09:35
    Na straně Buffala se bude znovu vylučovat a domácí hokejisté si zahrají přesilovou hru 5 na 3!
     
    08:02
    Evander Kane (BUF) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění brankáře.
     
    06:56
    Zach Hyman (TOR) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    06:38
    Rasmus Ristolainen napřáhl z levého křídla ke střele, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, Garret Sparks ji ale pravým betonem vyrazil do rohu ledové plochy!
    00:25 Leo KOMAROV - 1:0
     
    00:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    LEO KOMAROV skóruje po 25 sekundách a Toronto má vstup do zápasu jako hrom! Nikita Šošnikov dostal na pravém křídle přihrávku do jízdy a poté bekhendovou přihrávkou předložil puk ze druhé volny najíždějícímu Leovi Komarovi, který ho na vzdálenější levé tyči bez přípravy uklidil do prázdné brány. Asistence: Nikita Šošnikov, Morgan Rielly.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 1. Komarov (Šošnikov, Rielly), 12. Boyes (Carrick, Gardiner), 40. Hyman (Grabner, Smith) – 37. Pysyk (Kane, Reinhart), 48. Eichel (Moulson, O'Reilly), 51. Kane (Reinhart), rozh. náj. Reinhart

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Holland (TOR)
    0:0   Eichel (BUF)
    2. séria:
    0:0   Kadri (TOR)
    0:1   Reinhart (BUF)
    3. séria:
    0:1   Nylander (TOR)


    Toronto Maple Leafs: Sparks (Bernier) – Hunwick (A), Rielly, Gardiner, Corrado, Marinčin, Carrick – Sošnikov, Kadri, Komarov (A) – Hyman, Nylander, Grabner (A) – Michálek, Holland, Boyes – Greening, Laich, Smith. Hlavní trenér: Mike Babcock.
    Buffalo Sabres: Johnson (Lehner) – Gorges (A), Ristolainen, McCabe, Bogosian, Colaiacovo, Pysyk – Kane, Eichel, Reinhart – Foligno, Larsson, Gionta (C) – Catenacci, O'Reilly, Girgensons – Deslauriers, Legwand, Moulson. Hlavní trenér: Dal Bylsma.

    Rozhodca: Chris Rooney, Kendrick Nicholson – Steve Barton, Scott Cherrey

    Diváci: 18950