Martin – Zvolen 5:0 (kon.) | Košice – Trenčín 7:0 (kon.) | B. Bystrica – Žilina 3:1 (kon.)
Piešťany – Poprad 4:3 (1:0 po s.n.)
koniec
HC Košice
7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 04.03.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:01
    Domáci pridali 8. gól. ten ale platiť nebude. Zdá sa, že jeden z hráčov Košíc stál v bránkovisku, alebo iným spôsobom bránil Kutejovi v zákroku.
    57:37 Dávid ŠOLTÉS - 7:0
     
    57:37
    Košice dali gól!
    Hričina posielal puk na modrú čiaru, odtiaľ prišla tvrdá rana, ktorú dokázal gólman vyraziť len späť do hry. Nanešťastie pre Trenčín sa k puku dostal DÁVID ŠOLTÉS, ktorý si ho ešte posunul na bekhend a pridal 7. gól. Asistencie: Martin Dudáš.
     
    54:28
    Šoltés (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    52:55
    Všetko sa to zmenilo až v tejto chvíli, keď sa Košice pred bránkoviskom ešte dostali k odrazenému puku, po tom ale včas skočil Kutej a ukryl ho tak pod svojou lapačkou.
     
    51:42
    Trest pre hráčsku lavicu Trenčína – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest odpyká Petrovický.
     
    51:20
    Na štadióne to teraz len tak zahučalo, Trenčín sa totiž ocitol v dobrej príležitosti na skórovanie, napokon ju ale sám zahodil, keď z výhodnej pozície netrafil bránku.
     
    51:03
    Dnešný zápas sleduje 8347 divákov. Steel aréna je zaplnená do posledného miesta!
     
    50:01
    Všetko to zmenil Hrnka, ktorý si nakorčuľoval do ľavého kruhu na vhadzovanie, kde si ešte vylepšoval streleckú pozíciu, jeho rana švihom napokon skončila v lapačke brankára.
     
    47:40
    Navyše sa pre ne črtala možnosť prečíslenia, Dudáš ale videl, že je Suja dobre prikrytý, preto zvolil akúsi strieľanú prihrávku, ktorá skončila na mantineli. Napokon sa to ukázalo ako správne riešenie.
     
    46:58
    Boltun (KOS) – 2 minúty – vyhodenie puku.
     
    44:20
    Trenčín len bezmocne cúva do obrannej tretiny, využiť to chvel Šoltés, ktorý sa teraz na ľavom krídle poriadne oprel do puku, jeho rana napokon skončila na zadnom mantineli!
    42:50 Jiří BICEK - 6:0
     
    42:50
    Košice dali gól!
    Tak predsa len domáci hokejisti anulovali moje slová. Obrana teraz úplne zabudla na voľného Biceka a JIŘÍ BICEK si už spravil priestor na streľbu.. Asistencie: Peter Boltun, Tomáš Hričina.
    38:01 Radek DEYL - 5:0
     
    38:01
    Košice dali gól!
    Košičanom netrebalo veľa času na to, aby pridali aj piaty gól do siete Cháberu a využili tak výhodu presilovej hry. Vyhrané buly, krátka kombinácia a zakončenie, po ktorom sa z gólu teší RADEK DEYL. Asistencie: Peter Bartoš, Gabriel Spilar.
     
    37:53
    Chábera (TRE) – 2 minúty – podrazenie.
     
    37:15
    Všetko sa to zmenilo až teraz, keď hostia pozabudli na Lelkeša pred bránkou – a mohlo sa im to poriadne vypomstiť. Napokon sa tak nestalo, Lelkeš zoči-voči Cháberovi neuspel.
     
    32:50
    Omnoho zaujímavejšie to ale bolo na opačnej strane klziska, kde sa s pukom pred bránkoviskom ocitla dvojica hostí, tá ho ani na niekoľkokrát za Halásza neposlala.
    29:58 Tomáš HRNKA - 4:0
     
    29:58
    Košice dali gól!
    Gólový karneval pokračuje. Košičania si zo svojho súpera urobili trhací kalendár a v krátkom časovom slede strieľajú aj štvrtý gól. Ruky zodvihol nad hlavu TOMÁŠ HRNKA. Asistencia: Jakub Suja.
    28:53 Gabriel SPILAR - 3:0
     
    28:53
    Košice dali gól!
    Košice dali gól!
    A Košice opäť zvyšujú svoj náskok – tentokrát už na rozdiel troch gólov. Do streleckej listiny sa zapísal aj domáci miláčik GABRIEL SPILAR. Asistencie: Tomáš Hričina, Juraj Cebák.
     
    26:30
    A stále sa Dukla nedokáže vymaniť spod tlaku svojho súpera. Tak tieto minúty patria jednoznačne domácemu celku.
     
    25:30
    Dlho to neplatilo! Domáci si teraz robia so svojím súperom doslova čo chcú, zdá sa mi, že presúvajúceho sa Cháberu zachránila pri ďalšej krásnej kombinácii konštrukcia jeho brány!
    23:43 Dávid ŠOLTÉS - 2:0
     
    23:43
    Košice dali gól!
    Košice vedú už o dva góly. Všetko sa začalo nevinne, zdĺhavou kombináciou Cebáka a Macejka v obrannej tretine a vyústilo až do gólového zakončenia, ktorým sa prezentoval DÁVID ŠOLTÉS. Asistencia: Tomáš Hričina.
    21:30 Peter Sojčík (Dukla Trenčín)
     
    21:30
    Sojčík sa s pukom dobre natlačil pred Halásza, po ľavej strane bol ale dobre tiesnený a preto dokázal zakončiť len do tela pozorného brankára.
     
    19:37
    Varga (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    17:01
    Lelkeš ťažil z aktivity svojho spoluhráča, keď ostal stáť pri pravej žrdi Cháberovej bránky, kde sa puk napokon vrátil do hry, ani na trikrát ale po ľade pozorného gólmana prekonať nedokázal.
     
    14:30
    Vôbec nie márna snaha Trenčína, hostia sa teraz rýchlo rozostavili v pásme svojho súpera a po spätnej prihrávke na ľavom krídle uvoľnili Hlinku, ten ale presne nezakončil.
     
    13:33
    Hrnka (KOS) – 2 minúty – krosček.
     
    12:02
    Jenčík sa ocitol v šanci na pravej strane klziska, na útočníka domácich tam smerovala zaujímavá prihrávka, Jenčík ale puk netrafil. Ak by sa tak stalo, dovolím si tvrdiť, že strela by prepadla za chrbát presúvajúceho sa Cháberu.
     
    09:45
    Napokon to bol Hatala, ktorý sa po páde poriadne ťažko zdvíhal z ľadovej plochy, našťastie nič nenasvedčuje tomu, že by malo ísť o nejaké vážnejšie zranenie.
     
    09:45
    Tak toto nie je vôbec pekný pohľad! Dvaja korčuliari neustáli súboj v medzikruží a padli na ľad, kde sa ešte následne poriadne obili o mantinel. Domáci hráč síce vyzerá v poriadku, hokejistu Trenčína ale odchádza ratovať domáci lekársky tím.
     
    06:30
    Košiciam ale napokon tento fakt vôbec neprekážal, sami sa totiž postarali o ďalší rýchly prechod do útočnej tretiny, kde sa k strele poriadne napriahol Richard Jenčík, jeho bombu Chábera ukryl na tele.
     
    05:34
    Dukla sa do šance dostala až v momente, kedy Tomáš Hrnka naskakoval na ľadovú plochu a nebolo to vôbec márne, Halász mal teraz čo robiť, aby puk skrotil vo výstroji.
    04:34 Peter Bartoš (HC Košice)
     
    04:34
    Opäť to skúšal Bartoš blafákom, pri ktorom si puk potiahol do pravej strany, tentokrát ho ale z ľadu nezodvihol, aj preto dokázal Chábera zakročiť betónom.
     
    04:30
    Bartoš v samostatnom úniku, dočasný kapitán Košíc to teraz vymyslel parádne a hoci po bekhendovom blafáku neuspel, Košice budú mať k dispozícii trestné strieľanie!
     
    03:34
    Hrnka (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
    02:36 Peter BOLTUN - 1:0
     
    02:36
    Košice dali gól!
    Steel aréna sa raduje po prvýkrát. Domáci si teraz prevzali puk v pásme svojho súpera a po krátkej kombinácii sa s ním pred bránkou ocitol PETER BOLTUN. Ten už vedel, čo robiť. Asistencie: Radek Deyl, Martin Dudáš.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 3. Boltun (Deyl, Dudáš), 24. Šoltés (Hričina), 29. Spilar (Hričina, Cebák), 30. Hrnka (Suja), 39. Deyl (Bartoš, Spilar), 43. Bicek (Boltun, Hričina), 58. Šoltés (Dudáš)


    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Macejko, Šedivý, Mikuš, Cebák, Pavúk – Bartoš, Jenčík, Spilar – Hrnka, Suja, Bicek – Varga, Češík, Šoltés – Boltun, Hričina, Lelkeš – Chovan
    HK DUKLA Trenčín: Chábera (41. Kutej) – Drtina, Hatala, M. Novák, Drgoň, Rehák, Ryzák, Šišovský, Holenda – Hlinka, Petrovický, Dlouhý – Sojčík, Stümpel, Gašparovič – Melichárek, Troliga, Nemec – Hudec, Švec, Studenič

    Rozhodca: Novák, J. Konc – Holienka, Smrek