Jekaterinburg – Metallurg Magnitogorsk 2:5 (kon.) | Kazaň – Ufa 8:0 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
8:0 (1:0, 4:0, 3:0) Stav série: 3:3
HC Salavat Julajev Ufa
cz Štvrtok 03.03.2016, 17:00 • TatNeft Arena • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    AK BARS KAZAŇ

    - 96 bodů
    - páté místo západní konference
    - 143 vstřelených a 127 inkasovaných branek

    Nejproduktivnější hráči základní části

    Justin Azevedo 53 (17+36)
    Oscar Möller 37 (15+22)
    Michajl Varnakov 33 (17+16)
     
    SALAVAT JULAJEV UFA

    - 101 bodů
    - čtvrté místo západní konference
    - 179 vstřelenžch a 156 inkasovaných branek

    Nejproduktivnější hráči základní části

    Linus Omark 57 (18+39)
    Igor Grigorenko 44 (18+26)
    Teemu Hartikainen 39 (10+29)
     
    Tato série je nesmírně vyrovnaná!

    Kazaň může v dnešním duelu rozhodnout o svém postupu, ale nebude mít vůbec jednoduché. Aktuálně vede Bars v sérii 3:2 na zápasy. V úvodních dvou duelech potvrdila Ufa pravidlo "Můj dům – můj hrad" Následný duel sice Kazaň snížila, jenže poté doma těsně prohrála a po výsledku 3:4 tak v této sérii prohrává.
     
    Zápas začne v 17:00 našeho času a všichni jste k němu zváni. Už dnes tak může být rozhodnuto o dalším postupujícím, mezi kterými je již CSKA, Petrohrad, Novosibirsk, Omsk a Dynamo Moskva. Zápasem Vás provede Pavel Černý.
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Garipov (Rynnäs) – Zacharčuk, Tokranov, Wilson, Jarullin (A), Belov, Abrosimov, Sidorov – Azevedo, Sjögren, Möller – Lukojanov, Tkačjov, Čibisov – Varnakov (A), Malychin, Obuchov – Svitov (C), Golubev, Archipov

    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Chripunov, Vorobjov, Bodrov, Arzamascev, Višnevskij, Gončarov – Grigorenko (C), Engqvist, Omark – Chlystov (A), Saprykin, Lisin – Nesterov, Makarov, Lazarev – Hartikainen, Prochorkin, Majorov (A)

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Aljošin, Ivanov.
    Rozcvičení je za námi a utkání za malou chvíli začne

     
    Hráči obou celků jsou již připraveni na hrací ploše a před sebou tedy máme hymny Tatarstánu a Ruské federace, po nichž už bude utkání zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    V úvodu utkání se do prvního útoku vrhli domácí hokejisté v tmavě zelených dresech. Denis Golubev vystřelil zápěstím, ale našel jen připravenou lapačku Svedberga.
     
    01:00
    Do další šance se dostával Golubev, ale nedokázal se prosadit před odkrytou brankou. Velice dobrý úvod od domácího celku.
     
    01:30
    Arťom Lukojanov vystřelil od modré čáry, ale švédský gólman v brance hostí měl před sebou dobrý výhled, takže v pohodě zasáhnul a přerušil hru.
     
    01:56
    Enver Lisin se dokázal silou propracovat až do zajímavé pozice a vyslal tvrdou ránu na Garipova, který si však s jeho střelou poradil.
     
    02:50
    Nyní nedokázal Zacharčuk trefit branku, ale i přesto se domácím podařilo udržet útočné pásmo. Zatím je Ak Bars lepším celkem a tlačí svého protivníka.
     
    03:35
    Domácí gólman Garipov nyní raději přerušil po nahození Ufy, takže se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    04:11
    Hosté se v útočném pásmu příliš dlouho neudrželi, nicméně ani Kazani se nepovedl přechod do útoku, takže na vlastní třetině hřiště začíná Gončarov.
     
    04:44
    Archipov bojoval o kotouč v útočném pásmu, ale nakonec ho proti přesile nedokázal udržet, takže hosté se budou snažit vymyslet nějakou ofenzivní akci.
     
    05:07
    A máme zde první vyloučení, když za podražení odchází na trestnou lavici hráč Kazaně Vasilij Tokranov.
     
    05:40
    Hostům se podařilo usadit v útočném pásmu domácího celku a hledají, kudy by se mohli prosadit. Alexander Loginov však nyní cestu nenašel, ale vhazovat se bude v útočném pásmu Ufy.
     
    06:00
    Linus Omark držel puk na hokejce a hledal někoho ze svých spoluhráčů. Nakonec přiletěl pas na kapitán Grigorenka, který ale branku nevstřelil a následně se Kazaň osvobozuje.
     
    06:46
    Nyní se Salavat Julajev nemůže dostat do útočného pásma. Naopak Oscar Möller se dostal k puku v útočném pásmu Kazaně a vystřelil, nicméně branky v oslabení jsme se nedočkali, protože nemířil dostatečně přesně.
     
    07:07
    Domácí v plném počtu. Kazaň se dokázala ubránit přesilové hře Ufy, i když v první části oslabení se jen těžko dostávala k puku a Ufa v čele s Omarkem se snažila o vstřelení vedoucího gólu.
     
    08:05
    Vladimir Tkačjov se najednou ocitnul ve velice zajímavé střelecké pozici, ale byl tísněn obráncem, takže nemohl zamířit do branky.
     
    09:01
    Igor Grigorenko si najel do zajímavé pozice, ale nedokázal najít prostor, kde by nebyl Emmil Garipov.
     
    09:28
    Nikolaj Prochorkin se nechal jednoduše odstavit od puku a dopředu se opět vydali domácí, leč jejich snažení nemělo dlouhého trvání.
     
    10:07
    Nyní je hra na obou stranách plná nepřesností. Ze všeho vyjel málem jako vítěz Enver Lisin, ale v šanci byl natolik překvapený, že nedokázal ani vystřelit.
     
    10:59
    Tkačjov vypálil z levé strany, ale do jeho pokusu vložil hůl jeden z obránců a tečoval puk do ochranné sítě, takže se bude vhazovat před Svedbergem.
     
    11:30
    Mattias Sjögren nedokázal zpracovat skákavý puk, což byla pro domácí škoda. Na druhé straně se do akce dostal Grigorenko, který však také branku nevstřelil.
     
    11:39
    Na trestnou lavici za hákování odchází hostující kapitán Igor Grigorenko, který fauloval Oscara Möllera.
     
    12:02
    Kazaň se po chvíli dokázala dostat do útočného pásma, kde zamkla svého soupeře a nyní se snaží něco vymyslet.
     
    12:48
    Wilson byl trefený hokejkou v útočném pásmu a rozhodčí faul Denise Bodrova viděli, takže posílají hosty do tří hráčů.
     
    13:05
    Hostům se však podařilo dostat kotouč velice rychle pryč z vlastního obranného pásma, takže Kazaň musí začínat znovu.
     
    13:36
    Kombinace v útočném pásmu a střela Oscara Möllera, která ale v brance neskončila, protože švédský útočník zamířil mimo tři tyče.
     
    13:48
    Niklas Svedberg musel čelit několika střelám domácích, ale zatím si vede velice dobře a držel svůj celek i v dvojnásobném oslabení. Nyní se již Grigorenko vrátil na led.
     
    15:01
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak přeci jen se Kazaň dočkala, i když už bylo po přesilové hře. Prosadit se dokázal VLADIMIR TKAČJOV, který tečoval střelu a Svedberg na ní nedosáhnul. Asistence: Albert Jarullin, Nikolaj Belov.
    15:01 Vladimir TKAČJOV - 1:0
     
    16:36
    Hostující hokejisté se s vývojem utkání nechtějí smířit, a proto se vydali do útočného pásma, kde vymýšlejí novou akci, s jejíž pomocí by srovnali skóre.
     
    17:54
    Na dvě minuty za držení odchází na trestnou lavici domácí Dmitrij Archipov.
     
    18:47
    A přesilovku 5 proti 3 si zahrají i hosté, když na dvě minuty na trestnou lavici odchází také Stepan Zacharčuk za podražení.
     
    19:21
    Hosté se drží v útočném pásmu a prověřují pozornost Garipova, ale zatím se jim nedaří najít skulinku v jeho postavení.
     
    19:53
    Ke střele se ještě dostal Ivan Višnevskij, ale nedokázal se prosadit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu velice zajímavého hokejového střetnutí. Začátek utkání byl v režii Ak Barsu Kazaň, ale postupem času se do hry dostával i Salavat Julajev. Domácím se nepodařilo využít přesilovou hru 5 na 3, nicméně po jejím skončení se přeci jen Kazaň prosadila a střelcem byl Vladimir Tkačjov. Ani hostujícímu celku se poté nepodařilo využít přesilovou hru 5 proti 3, ovšem druhou třetinu Ufa začne v přesile jednoho muže.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Domácím hokejistům se velice rychle podařilo získat kotouč a vyhodit ho přes všechny čáry, takže zdrželi trochu času při hostující přesilovce.
     
    20:50
    Na závěr přesilové hry ještě Ufa vystřelila, ale Garipov s ranou příliš potíží neměl. Nyní už budeme pokračovat v rovnovážném stavu hráčů.
     
    21:44
    Fjodor Malychin se rozhodl clonit Svedbergovi v rozehrávce, takže švédský gólman raději kotouč přidržel.
     
    21:55
    Ke střele z dobré pozice mezi kruhy se dostal Andrej Čibisov po přihrávce Vasilije Tokranova, nicméně Čibisov nedokázal trefit branku.
     
    22:17
    Domácí celek chtěl založit útok dlouhou přihrávkou, která se ale nepovedla a skončila až na zakázaném uvolnění, takže se vhazuje před Garipovem.
     
    23:36
    Kazaň na nějaký čas uzamkla Ufu v jejím obranném pásmu, nicméně branku nevstřelila a nakonec se hosté dokázali osvobodit.
     
    24:27
    Kazaň vstřelila branku!
    Po rychlém útoku se domácí prosazují podruhé! VLADIMIR TKAČJOV potáhl puk a jelikož neměl nikoho, komu by mohl přihrát, tak vystřelil. Jeho rána skončila pod břevnem a gólman neměl šanci reagovat. Bez asistence.
    24:27 Vladimir TKAČJOV - 2:0
     
    25:01
    Kazaň vstřelila branku!
    A domácí nepolevují v střílení gólů, když ARŤOM LUKOJANOV tečoval puk do branky po střele Alberta Jarullina, ale zřejmě se jednalo o kontakt bruslí, takže rozhodčí museli volat videorozhodčímu, který rozhodl, že branka může být uznána. Asistence: Albert Jarullin.
    25:01 Arťom LUKOJANOV - 3:0
     
    25:38
    Kazaň vstřelila branku!
    Po vhazování se dostal puk k ARŤOMU LUKOJANOVOVI a ten nedal střelou zápěstím šanci bránkáři Svedbergovi, který tím zřejmě končí v dnešním utkání. Asistence: Vladimir Tkačjov.
    25:38 Arťom LUKOJANOV - 4:0
     
    26:14
    Oscar Möller ihned prověřil střelou z pravé strany pozornost a rozcvičenost nového brankáře hostů Sochatského, který zasáhnul v pohodě a betonem vyrazil puk.
     
    27:27
    Ke střele se nyní propracoval domácí kapitán Alexander Svitov, ale nedokázal zamířit s dostatečnou přesností, takže pátou branku domácích nedává.
     
    27:52
    Na trestnou lavici odchází Dmitrij Makarov na pět minut a dostátá i trest do konce utkání. Makarov se provinil sekáním.
     
    28:49
    Domácí svírají svého soupeře a snaží se vstřelit ještě další branku, nicméně Sochatskij se po zakončení Varnakova z bezprostřední blízkosti nenechal rozhodit a přerušuje hru.
     
    29:10
    Hostům se po delší době podařilo osvobodit, takže mohou vystřídat unavenou čtveřici hráčů.
     
    30:58
    Kazaň je aktivní v přesilové hře, ale zatím se jí nedaří prosadit gólově.
     
    31:14
    Kazaň vstřelila branku!
    Z bezprostřední blízkosti se nakonec přeci jen dokázal střelou z téměř nulového úhlu prosadit RYAN WILSON. O brance opět musel rozhodnout videorozhodčí, protože sudí si nebyli jisti, jestli puk přešel brankovou čáru. Asistence: Denis Golubev, Dmitrij Obuchov.
    31:14 Ryan WILSON - 5:0
     
    31:47
    Vasilij Tokranov nyní zkoušel svoje štěstí, ale tentokrát se domácí neprosazují, i když šlo o podobnou situaci, jako při předešlé brance.
     
    32:38
    Hostům se na moment podařilo osvobodit, když vyhodili puk přes všechny čáry. Domácí se však rychle dostali do útočného pásma, ale Sjögren puk za Sochatského neprocedil.
     
    33:17
    Po delší době se do útočné třetiny na delší dobu podívali také hosté, ale jejich útok byl bez šťávy. Ono se také není moc co divit, protože současný stav je pro ně hrozivý a o výsledku se zdá být rozhodnuto.
     
    34:24
    Ryan Wilson bojuje v útočném pásmu o kotouč a nutno říci, že se mu to celkem daří.
     
    35:02
    Do zajímavé pozice se už už dostávali hostující hokejisté, ale na poslední chvíli jim byl puk odebrán, takže Garipov zatím může držet čisté konto.
     
    35:56
    Kombinace na ose Möller – Azevedo – Jarullin nakonec úspěch nepřinesla a hosté dostali kotouč alespoň do středního pásma.
     
    37:29
    Hra trošku v posledních minutách ztratila tempo, což má zřejmě na svědomí současný stav, který domácím plně vyhovuje a hosté již zřejmě vědí, že si zahrají sedmé utkání.
     
    38:02
    Další nahození z úhlu na Sochatského. Domácí to zřejmě budou zkoušet poté, co viděli, jaký gól zatím hostující gólman pustil.
     
    38:55
    Zmar hostujícího celku nyní krásně dokumentovala situace v útočném pásmu, kdy jeden z útočníků podrazil druhého a k puku se tedy jednoduše dostala obrana Kazaně.
     
    39:32
    Mattias Sjögren ještě najížděl před branku, ale ke střele se nedokázal propracovat, protože obrana Salavatu Julajevu ho zastavila.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí celek ve druhé třetině spustil doslova smršť a smetl svého soupeře čtyřmi brankami, přičemž tři z nich padly velice brzy po sobě. O výsledku utkání se momentálně zdá býti rozhodnuto, ale uvidíme, třeba nás Ufa v poslední části hry přeci jen překvapí, i když šance asi nejsou velké.Zřejmě poslední třetina dnešního klání začne přibližně v 18:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Aktivně do třetí části vstoupil hlavně švédský forvard Linus Omark, který se dvakrát pokoušel o založení útočné akce, ale ani jednou z toho nic nebylo.
     
    41:09
    Zakázané uvolnění nyní předvedli hostující hokejisté, takže se bude vhazovat po pravici střídajícího gólmana Sochatského.
     
    41:33
    Zachar Arzamascev předvedl tvrdší zákrok, ale rozhodčí na jeho počínání neviděli nic proti pravidlům.
     
    42:01
    A máme zde další zakázané uvolnění, které mají na svědomí hostující hokejisté. Kapitán Kazaně Svitov si ještě něco vysvětluje se Saprykinem.
     
    42:34
    K vidění bylo několik tvrdších zákroků ze strany hostujících hráčů a nakonec si rozhodčí vybrali zákrok Envera Lisina, který ohodnotili jako podražení a odešlou ho na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    43:10
    Domácí zdlouhavě kombinují a hledají skulinku v obranném postavení soupeře. Nakonec se ke střele dostal Nikolaj Belov, ale brankáře nezaskočil.
     
    44:29
    Kazaň vstřelila branku!
    Hattrick uzavírá VLADIMIR TKAČJOV, takže na led létají čepice. Tkačjov dokázal tečovat střílenou přihrávku Vasilije Tokranova za záda bezmocného Sochatského. Asistence: Vasilij Tokranov.
    44:29 Vladimir TKAČJOV - 6:0
     
    44:48
    Na dvě minuty za sekání odchází na trestnou lavici domácí Michail Chripunov.
     
    45:18
    Vasilij Tokranov vybojoval puk a Stepan Zacharčuk ho poslal pryč přes všechny čáry, takže hosté musí zakládat nový útok.
     
    46:08
    Hosté se sice snaží o vstřelení kontaktní branky, ale jejich střelba je poměrně nepřesná. Domácí jsou navíc dobře rozestavení a nepouští Ufu do vyložených šancí.
     
    46:48
    Domácí v plném počtu. Hosté sice kombinovali v útočném pásmu, ale nepodařilo se jim vstřelit alespoň čestný úspěch.
     
    47:29
    Alexander Svitov se snažil nadělat neplechu v útočném pásmu, ale puk se mu nepodařilo získat, takže odjel vystřídat.
     
    48:12
    Chripunovovi se nepodařilo dostat puk do držení a domácí obrana si dokázala s dalším snažením Ufy poradit.
     
    49:13
    Roman Abosimov předal puk na Michaila Sidorova, který ale v obranném pásmu trestuhodně ztratil puk, nicméně hostům se nic zajímavého vytvořit nepodařilo.
     
    50:20
    Hra opět postrádá jakékoliv tempo. Oba týmy zakládají útoky velice rozvážně a zřejmě již šetří síly, které budou hodně potřeba v rozhodujícím utkání na ledě Ufy.
     
    50:35
    Střela Alexandera Svitova skončila pouze v připravené lapačce Vladimira Sochatského. Vhazovat se bude po pravici hostujícího gólmana.
     
    50:49
    Nyní byla k vidění jen další nepřesnost, když kotouč z hokejky hostujících obránců letěl přes celé kluziště a dojel až na zakázané uvolnění.
     
    51:23
    Máme zde ještě menší konflikt, který ale rozhodčí velice rychle zažehnali a nepustili k hostujícímu kapitánovi ani Sjögrena ani Wilsona. Vylučuje se na obou stranách. Domácí Wilson dostává dvě minuty za hrubost a Grigorenko dvě minuty za předcházející nedovolené bránění, které rozpoutalo nevoli u domácích.
     
    52:12
    Lepistö vybojoval puk na Zacharčukovi a předal ho svému spoluhráči. Ten se snažil objevit někoho před brankou, ale branku se hostům stále nedaří vstřelit.
     
    54:00
    Dnešní utkání sleduje 8402 diváků. Domácí fanoušci mohou být spokojeni s průběhem dnešního utkání.
     
    56:30
    Arťom Lukojanov nyní byl trefen letícím kotoučem a zásah hodně těžce rozdýchává. Domácí musí doufat, že to nebude nic vážného, protože Lukojanov je klíčovým hráčem.
     
    57:20
    Na tribunách diváci slaví a probíhají mexické vlny. Mezitím se domácí ještě snaží o další branku.
     
    57:38
    Kazaň vstřelila branku!
    A skutečně se jim to podařilo! DENIS GOLUBEV dostal ideální přihrávku do mezikruží od Alexandera Svitova a nedal hostujícímu brankáři šanci. Asistence: Alexander Svitov.
    57:38 Denis GOLUBEV - 7:0
     
    58:03
    Kazaň vstřelila branku!
    Galapředstavení domácích pokračuje a po perfektní kombinaci se zblízka prosazuje FJODOR MALYCHIN. Asistence: Dmitrij Obuchov, Michail Varnakov.
    58:03 Fjodor MALYCHIN - 8:0
     
    59:03
    Utkání se zřejmě již jen dohrává, i když domácí se možná ještě pokusí o vstřeleí další branky, protože dnes jim do sítě hostů napadlo již osm branek.
     
    59:39
    Domácí ještě kombinují před Sochatským a vyloženě si užívají dnešní zápas. Střelu ještě zkusil Varnakov, ale brankář hostů je pozorný.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí Ak Bars Kazaň dnes slaví velké vítězství proti Salavat Julajev Ufa. Domácí hráči si se svým soupeřem poradili ve velkém stylu a ze hřiště si udělali střelnici, když konto soupeřových brankářů zatížili osmi brankami. Skvělé představení předvedl hlavně střelec tří gólů Vladimir Tkačjov, dvě branky přidal Arťom Lukojanov a po jedné Ryan Wilson, Denis Golubev a Fjodor Malychin. O osudu této série se tedy rozhodne až v sedmém utkání, které se odehraje v Ufě. Pro dnešek děkuji za pozornost a přeji příjemně prožitý večer. (19:34:56)

    Pavel Černý

    Góly a asistencie: 16. Tkačjov (Jarullin, Belov), 25. Tkačjov, 26. Lukojanov (Jarullin), 26. Lukojanov (Tkačjov), 32. Wilson (Golubev, Obuchov), 45. Tkačjov (Tokranov), 58. Golubev (Svitov), 59. Malychin (Obuchov, Varnakov)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Rynnäs) – Zacharčuk, Tokranov, Wilson, Jarullin (A), Belov, Abrosimov, Sidorov – Azevedo, Sjögren, Möller – Lukojanov, Tkačjov, Čibisov – Varnakov (A), Malychin, Obuchov – Svitov (C), Golubev, Archipov
    HC Salavat Julajev Ufa: Svedberg (26. Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Chripunov, Vorobjov, Bodrov, Arzamascev, Višnevskij, Gončarov – Grigorenko (C), Engqvist, Omark – Chlystov (A), Saprykin, Lisin – Nesterov, Makarov, Lazarev – Hartikainen, Prochorkin, Majorov (A)

    Rozhodca: Jeřábek, Ravodin – Aljošin, Ivanov

    Diváci: 8402
    Kazaň 3 4 Ufa
    #1 Pondelok 22.02.2016 • 13:00
    Ufa - Kazaň 4:1
    #2 Streda 24.02.2016 • 15:30
    Ufa - Kazaň 5:2
    #3 Piatok 26.02.2016 • 17:00
    Kazaň - Ufa 3:0
    #4 Nedeľa 28.02.2016 • 15:00
    Kazaň - Ufa 1:4
    #5 Utorok 01.03.2016 • 15:00
    Ufa - Kazaň 3:4
    #6 Štvrtok 03.03.2016 • 17:00
    Kazaň - Ufa 8:0
    #7 Sobota 05.03.2016 • 12:30
    Ufa - Kazaň 3:2