Vladivostok – Novosibirsk 2:0 (kon.) | Jekaterinburg – Metallurg Magnitogorsk 3:1 (kon.) | Kazaň – Ufa 1:4 (kon.)
Nižnekamsk – Omsk 2:3 (po pr.)
koniec
Admiral Vladivostok
2:0 (0:0, 1:0, 1:0) Stav série: 1:3
HC Sibir Novosibirsk
cz Nedeľa 28.02.2016, 08:00 • Fetisov hall • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Hezké nedělní ráno přeji všem fanouškům dobrého hokeje! Srdečně vás vítám u sledování čtvrtého zápasu čtvrtfinálové série Východní konference Kontinentální hokejové ligy, v němž Admiral Vladivostok zabojuje o prodloužení sezóny proti dosud suverénnímu HK Sibiru Novosibirsk. Úvodní buly bude vhozeno v 8:00, buďte s námi u toho!
     
    ADMIRAL VLADIVOSTOK

    Celek z dálného východu se v probíhajícím ročníku dokázal probojovat do play-off ze solidního šestého místa, když získal 95 bodů. Nejproduktivnějším hráčem Admiralu se stal Konstantin Makarov, jenž nasbíral 35 kanadských bodů za 18 gólů a 17 asistencí. Dařilo se i zadákovi Jimu Blumovi (8+22).
     
    HK SIBIR NOVOSIBIRSK

    Parta okolo českého gólmana Alexandra Saláka obsadila ve Východní konferenci třetí příčku se ziskem 105 bodů, a s přehledem si tak zajistila postup do play-off. Kanadské bodování týmu ovládl Sergej Šumakov (20+13) před Maximem Šalunovem (18+12).
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA NA SOUPISKÁCH

    Tomáš Vincour (Sibir Novosibirsk)
    Alexandr Salák (Sibir Novosibirsk)
    Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk)
     
    VÝVOJ SÉRIE

    Novosibirští zatím zcela jednoznačně potvrzují roli favorita a suverénně kráčí za postupem. Sibir si postupně vypracoval vedení 3:0 na zápasy, a to po vítězstvích 4:2 a 4:0 v domácím prostředí a výhře 3:1 na ledě vladivostocké Fetisov hall. Přidá dnes Novosibirsk čtvrtou výhru, a zajistí si tak postup mezi nejlepší čtyřku na Východě?
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Bobkov (Nalimov) – Blum, Bartulis, Kinrade, Zemčjonok, Mňasťan, Lisov, Vozovik – Makarov, Podšenďalov, Kuzněcov – Lugin, Alexandrov, Jakovlev – Booth, Dugin, Voronin – Mamin, Ugarov, Gorškov – Ivanov.

    HK Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Mišarin, Beljakov, Ignatovič, Gimajev, Meszároš, Vereščagin, Naumov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Ridderwall, Ullström, Vincour – Bobrov, Okulov, Vorošilo – Žafjarov, Gubin, Kopejkin – Fefelov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Oskirko – Novikov, Kučava.
    Protože hokej není sportem bez emocí.

    А это что за эмоциональные парни? ????????

    Fotka uverejnená používateľom ХК Сибирь (@hc_sibir),


     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:56
    Úvodní buly sice ovládli hosté, usadit se v útočném pásmu se jim ale nepodařilo a Oskars Bartulis má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    01:36
    Arťom Zemčjonok se s tím nepáral a po Boothově pasu vypálil bez přípravy z vrcholu kruhů, jeho pokus však byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    02:30
    Vladislav Naumov přibrzdil rodící se akci Admiralu, domácí hráči se proto ocitli v ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    03:17
    Vladivostočtí jsou zatím jednoznačně aktivnějším týmem a od úvodních minut se snaží vytvořit si tlak před Salákem, Sibir se zatím jen brání.
     
    05:15
    Arťom Zemčjonok opět vypálil, ale Alexander Salák si s jeho pokusem bez problémů poradil. Vhazovat se bude v útočném pásmu Admiralu.
     
    06:12
    Dlouho se hrálo bez přerušení, pak ale sudí foukli do píšťalky a hlasatel ve Fetisov hall poté ohlásil komerční přestávku.
     
    07:09
    Na konci rychlého protiútoku domácích stál Alexandr Gorškov, který byl v mezikruží úplně osamocený, ale Salák si s jeho ranou zápěstím poradil!
     
    08:01
    Admiral je i nadále jasně lepší. Kirill Voronin se teď prezentoval nečekanou střelou přes obránce, strážce novosibirské svatyně ale i přes zakrytý výhled dokázal zasáhnout.
     
    08:55
    Stadionem to jen zahučelo, pokus nikým nehlídaného Podšenďalova z vrcholu kruhů totiž doletěl přímo do Salákovy náruče.
     
    09:39
    Nepřesný pas na Dmitrije Lugina doletěl až na zakázané uvolnění, následovat tak bude poměrně raritní vhazování před Igorem Bobkovem.
     
    10:32
    Nyní se domácí zmohli jen na vyhození puku do útočného pásma, kde se ho zmocnil Beljakov. Sibir má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    11:20
    Novosibirští ale rozehráli katastrofálně: přímo na zakázané uvolnění. Hra se tak vrátí před Alexandera Saláka.
     
    12:15
    Sledujeme hlušší pasáž hry a festival nepřesností na obou stranách, i hráči Admiralu po skvělém startu do zápasu zapadli do průměru.
     
    12:59
    Igor Bobkov musel po nějaké době zasahovat, s nenápadným pokusem z vrcholu kruhů si ale bez problémů poradil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    13:37
    Stadionem to teď jen zahučelo! Užuž se zdálo, že David Booth bude postupovat sám proti Salákovi, ten ale bleskurychle vybruslil a těsně před kanadským forvardem odehrál puk do bezpečí!
     
    14:25
    Hra opět začíná nabírat na obrátkách. Kotouč se stěhuje ze strany na stranu a oba celky se snaží hrát ofenzivně. Na první gól ale stále čekáme.
     
    15:14
    Hostující tahoun Maxim Šalunov zkusil štěstí střelou z pravého kruhu, Igor Bobkov ale za potlesku vladivostockých příznivců přerušil hru.
     
    16:09
    Oba gólmani jsou v poslední době téměř bez práce, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    16:57
    Diváci ve Fetisov hall se dožadují "šajby", defenzíva Sibiru však funguje jako švýcarské hodinky.
     
    17:50
    Ou! Mňasťan teď u hrazení pořádně tvrdým hitem srovnal se zemí Damira Žafjarova, jehož se okamžitě vydal pomstít kapitán Kopejkin!
     
    17:50
    No a oba kohouti (Mňasťan i Kopejkin) vyfasovali pětiminutové tresty za bitku.
     
    18:19
    Pozor! Maxim Šalunov (SIB) se nechal hloupě vyloučit za nebezpečnou hru vysokou holí ve středním pásmu, Admiral si tak zahraje přesilovku!
     
    19:05
    Hosté se osvobozují, do konce první třetiny již zbývá odehrát jen necelá minuta!
     
    19:41
    Oskars Bartulis (VLD) se vydal napadat Alexandera Saláka, což se vůbec nelíbilo Maximu Ignatovičovi (SIB), který domácího kapitána důrazně zpacifikoval. Oba kohouti vyfasovali dvě minuty za hrubost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Gólů jsme se v ní nedočkali, oba gólmani jsou zatím bezchybní. Admiral byl na začátku jasně lepším týmem, poté se však hra vyrovnala a diváci ve Fetisov hall sledovali hokej prakticky bez šancí. Změní se to po změně stran? To se dozvíme už v 8:52!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:49
    Jeden z domácích zadáků i s přispěním ochranné sítě vyhodil kotouč mezi diváky, vhazovat se tak bude po pravé ruce Igora Bobkova.
     
    21:04
    Ihned po buly si udělal prostor ke střele z levého kruhu Tomáš Vincour, strážce vladivostocké svatyně si ale střelu českého reprezentanta pohlídal.
     
    21:47
    Užuž to vypadalo na rychlý kontr Admiralu, ale Voroninovi v klíčový moment sjel kotouč z čepele a domácí forvard ho poté jen od mantinelu nahodil do Salákovy nastavené náruče.
     
    22:06
    Hráči v azurových dresech se ale zmohli jen na vyhození na zakázané uvolnění, vhazování před českým reprezentačním brankářem se tak bude opakovat.
     
    22:25
    Oleg Gubin (SIB) vyfasoval dvě minuty za hákování, Admiral si tak zahraje další přesilovou hru.
     
    23:16
    Z tribun se začíná ozývat pískot, domácím se totiž v této přesilovce zatím ani trochu nedaří. Hráči Admiralu se ne a ne prokousat přes střední pásmo.
     
    24:01
    Teď to ale domácí udělali parádně! Na konci kombinace na jeden dotek, která dokonale vyšachovala defenzívu Sibiru, stál Alexandrov, který ale ze skvělé pozice promáchl!
     
    24:25
    Gubin už je zpět na ledě, Novosibirsk hraje v plném počtu.
     
    24:30
    To ale platilo pouhých pět sekund, Maxim Ignatovič (SIB) totiž poputuje za katr na dvě minuty za podražení!
     
    25:07
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tentokrát už Admiral přesilovku využil a ujímá se vedení! Podšenďalov nabil na levý kruh Jonathonu Blumovi, jehož střelu švihem dokázal za Salákova záda usměrnit KONSTANTIN MAKAROV! Asistence: Jonathon Blum, Arťom Podšenďalov.
    25:07 Konstantin MAKAROV - 1:0
     
    25:39
    Početní výhodu si vyzkouší i Novosibirští, Jegor Dugin (VLD) se totiž provinil naprosto zbytečným krosčekem.
     
    26:18
    Z vrcholu kruhů vypálil slovenský reprezentant Andrej Meszároš, avšak Bobkov jeho pokus zkušeně ukryl ve své nastavené lapačce.
     
    27:11
    Admiral se podruhé v krátkém časovém sledu osvobozuje, to už se Duginův trest začíná chýlit ke svému konci.
     
    27:39
    Aréna bouří nadšením, Admiral totiž toto oslabení bez problémů ubránil a už hraje v plném počtu!
     
    28:24
    Hlasatel ohlásil komerční přestávku a do Fetisov hall, kterou momentálně obíhá mexická vlna, se tak vrátíme za pár okamžiků.
     
    29:15
    Vladivostočtí ujeli do přečíslení dvou proti jednomu a ke střele z levého kruhu se dostal úplně volný Maxim Mamin, který si ale na Saláka nepřišel!
     
    30:09
    Svěřenci běloruského kouče Skabelky se ne a ne vymanit z přetrvávajícího tlaku Admiralu, Alexander Salák má stále plné ruce práce.
     
    31:04
    Až teď hosté dostali puk alespoň do středního pásma, Maxim Mamin ho ale prakticky ihned poté zavezl zpět do útočného pásma.
     
    32:03
    Hlasatel ve Fetisov hall oznámil další komerční přestávku, která je především pro pořádně utahané hráče Sibiru darem z nebes.
     
    32:57
    Z krátkého pobytu hostů v útočném pásmu nakonec nic kloudného nevzešlo, jelikož Konstantin Okulov hrál vysokou holí, a Sibir tak musel opustit vydobyté pozice.
     
    33:49
    Davidu Boothovi nevyšel přechod do útočného pásma, domácím je odpískán ofsajd a vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    34:45
    Nepovedená rozehrávka Sibiru doletěla až na zakázané uvolnění, hra se tak vrátí před Alexandera Saláka.
     
    35:24
    Hráči Sibiru teď začali agresivněji napadat a tento recept okamžitě sklidil úspěch, domácí totiž pouze odevzdali puk na hůl Naumova.
     
    36:03
    Jegor Jakovlev ztratil kotouč v souboji s Gimajevem u hrazení. Počínání hostujícího zadáka se příznivcům Admiralu vůbec nelíbí, píšťalky sudích však mlčí.
     
    36:40
    To zákrok Nikity Lisova (VLD) na druhé straně už rozhodčí potrestali, domácí bek půjde pykat na dvě minuty za držení.
     
    37:15
    Parádně to teď provedl Maxim Šalunov, jenž si od mantinelu vybruslil až do mezikruží, odkud vyslal na Bobkova pořádnou jedovatici. Domácí brankář si ale poradil!
     
    37:57
    Oskars Bartulis osvobodil svůj tým odpalem kotouče přes všechny čáry, Sibir bude muset zakládat další akci až od Saláka.
     
    38:13
    No a pozor, domácí hráli v pěti! Díky lajdácké chybě Admiralu bude hrát Novosibirsk dvojnásobnou přesilovku, trest odpyká Kirill Voronin (VLD).
     
    38:40
    Domácí se osvobozují a Lisov je zpět na ledě, následovat tedy bude klasická přesilovka Sibiru.
     
    39:17
    Bekhendové nahození Sergeje Šumakova se neujalo a Vladivostočtí poté vyhodili puk až k Salákovi!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část hry je za námi. Dál jsme sledovali vyrovnaný hokej svázaný taktickými povinnostmi, oba celky si především hleděly defenzivních povinností. Ledy protrhl v šestadvacáté minutě Konsantin Makarov, jenž za Saláka dorazil Blumovu střelu. Domácí v závěru druhé třetiny přečkali dvojnásobné oslabení, stále tak vedou 1:0. Co nabídne třetí třetina? Počkejme si na to do 9:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Už známe i údaj o návštěvnosti, do Fetisov hall si dnes našlo cestu 5500 diváků!
     
    41:29
    Jegor Dugin (VLD) zatáhl za záchrannou brzdu a podrazil unikajícího Vorošila, Sibir si tak zahraje další přesilovou hru.
     
    42:08
    No a pozor! Maxim Mamin (VLD) naprosto zbytečným hitem srovnal se zemí Vereščagina a vyfasoval trest na pět minut plus do konce zápasu! Sibir si tak zahraje více než minutu trvající přesilovku pět na tři.
     
    42:36
    Tomáš Vincour si vyměnil kotouč se Sannikovem a z vrcholu levého kruhu vypálil, Igor Bobkov však bez problémů zasáhl.
     
    42:59
    Domácí se za hlasitého aplausu osvobozují, to už se Duginův menší trest blíží ke svému konci! Sibir zakládá další akci až od Saláka.
     
    43:28
    V momentě Duginova návratu na led zkusil tečovat Ullströmovo nahození Gubin, nicméně bývalý anaheimský Kačer Igor Bobkov i tentokrát spolehlivě zasáhl.
     
    44:13
    Emocemi to začíná vřít! Za podražení si půjde odpykat dvouminutový trest Tomáš Vincour (SIB). Následovat tak bude hra ve čtyřech na obou stranách.
     
    44:52
    Blum se k Bartulisově nahození nedostal, ale Alexander Salák o chvilku později vyjel ze své branky, aby pro jistotu přerušil hru.
     
    45:42
    Igor Bobkov už vyjel ze své svatyně, Admiral má k dispozici další výhodu!
     
    46:37
    Ta končí až teď, téměř po minutě. Vladislav Naumov (SIB) míří za katr na dvě minuty za podražení.
     
    47:18
    S tresty se v závěrečné dvacetiminutovce doslova roztrhl pytel, za držení protihráče půjde pykat Jonathon Blum (VLD).
     
    47:57
    Aktivně napadající hostující kapitán Kopejkin vybojoval kotouč do moci hráčů Sibiru, kteří ovšem byli posléze vytlačeni do středního pásma.
     
    48:37
    Naumov už je zpět na ledě, nyní bude následovat krátká přesilovka novosibirských hokejistů.
     
    49:18
    Ta je u konce, už i Jonathon Blum se totiž vrátil zpět na led. Jak dlouho vydrží dnešní soupeři nefaulovat?
     
    50:06
    Třetí třetina se před malým okamžikem přechýlila do své druhé poloviny. Sibir si zatím nedokáže vytvořit tlak ani šance, domácí zcela s přehledem kontrolují svůj těsný náskok.
     
    50:36
    Oleg Vereščagin to teď zkusil z vrcholu kruhů, ale jeho projektil mířil přímo do míst, kam Igor Bobkov nastavil svou vyrážečku. Strážce vladivostocké svatyně už přes padesát minut drží čisté konto!
     
    51:29
    Bobkov pro jistotu ukryl nahození od modré čáry ve své výstroji před dotírajícím Callem Ridderwallem, na řadě je další komerční přestávka.
     
    52:12
    Domácí dostali kotouč až k Salákovi, který odvážně vyjel ze své svatyně a pod tlakem rozehrál. Český gólman poté po mírném kontaktu s bruslí soupeře teatrálně upadl, sudího ale rohlíkem neopil.
     
    53:01
    David Booth se vydal do rychlého protiútoku a z vrcholu pravého kruhu otestoval Salákovi pozornost ranou zápěstím. Strážce novosibirské svatyně ale bez problémů přerušil hru.
     
    53:48
    Zemčjonok nic nevymýšlel a bekhendem poslal puk do středního pásma. Admiral se s přehledem brání a Novosibirským už mnoho času nezbývá.
     
    54:45
    Georgij Mišarin teď nevybíravě složil u hrazení Gorškova a z tribun se ozval pískot, píšťalka sudího však mlčí.
     
    55:18
    Ofsajd a v něm Arťom Vorošilo, následovat tak bude vhazování ve středním pásmu.
     
    55:30
    Ihned po buly se Oleg Gubin vydal napadat Igora Bobkova, jenž pro jistotu ukryl kotouč ve své náruči a přerušil hru.
     
    56:15
    Svěřencům kouče Skabelky už začíná téct do bot, hráči Admiralu se totiž perfektně brání a vyhazují do bezpečí jeden kotouč za druhým.
     
    56:57
    Produktivní dvojka Sibiru o sobě dala znovu vědět. Šumakov přenechal kotouč Šalunovovi, jehož pokus z mezikruží byl ale přizvednut do ochranné sítě.
     
    57:46
    Igor Bobkov teď přes hradbu těl před ním vůbec nic neviděl a bezmocně rozhazoval rukama, naštěstí pro něj se ale nikdo v blankytném dresu ke střele nedostal.
     
    58:14
    Alexander Salák už je na střídačce, hosté to zkoušejí v šesti!
     
    58:40
    Aréna bouří, Jonathon Blum necelou minutu a půl před koncem třetí třetiny znovu vyhodil puk do bezpečí!
     
    58:42
    No a nakonec z toho byl málem gól. Chyběly centimetry, aby Blumovo vyhození trefilo odkrytou novosibirskou svatyni!
     
    58:42
    HK Sibir Novosibirsk si následně vybral oddechový čas. Zůstane Salák na střídačce?
     
    59:06
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, série se vrátí zpět do Novosibirsku! Meszároš zaváhal na útočné modré a sprinterský souboj o volný kotouč ovládl JEGOR DUGIN, který poté doklepl touš do prázdné branky! Asistence: Alexandr Gorškov.
    59:06 Jegor DUGIN - 2:0
     
    59:31
    Utkání už se jen dohrává a příznivci Admiralu bouří, Vladivostočtí dnes vybojovali první výhru v play-off ve své historii!
     
    Konec zápasu.
     
    Dobojováno jest, Admiral na favorizovaný Novosibirsk poprvé v rámci této série vyzrál a připsal si první výhru v play-off v klubové historii! Domácí dlouho drželi těsný náskok 1:0, který gólem do prázdné branky v poslední minutě pojistil Jegor Dugin. Skvělý výkon dnes podal Igor Bobkov, jenž dokonale vymazal střelce Sibiru.
     
    S konstatováním, že za stavu 3:1 pro Sibir se série vrací zpět do Novosibirsku se s vámi loučím a přeji hezký den!
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Alexander Salák (SIB) 15 zákroků, 1 gól, úsp. 93,8 %
    Andrej Meszároš (SIB) 0+0, -1, čas na ledě 19:50
    Tomáš Vincour (SIB) 0+0, +0, čas na ledě 15:25 (17:08:24)

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 26. Makarov (Blum, Podšenďalov), 60. Dugin (Gorškov)


    Admiral Vladivostok: Bobkov (Nalimov) – Blum, Bartulis, Kinrade, Zemčjonok, Mňasťan, Lisov, Vozovik – Makarov, Podšenďalov, Kuzněcov – Lugin, Alexandrov, Jakovlev – Booth, Dugin, Voronin – Mamin, Ugarov, Gorškov – Ivanov.
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Mišarin, Beljakov, Ignatovič, Gimajev, Meszároš, Vereščagin, Naumov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Ridderwall, Ullström, Vincour – Bobrov, Okulov, Vorošilo – Žafjarov, Gubin, Kopejkin – Fefelov.

    Rozhodca: Vasiljev, Oskirko – Novikov, Kučava

    Diváci: 5550
    Vladivostok 1 4 Novosibirsk
    #1 Pondelok 22.02.2016 • 12:30
    Novosibirsk - Vladivostok 4:2
    #2 Streda 24.02.2016 • 14:30
    Novosibirsk - Vladivostok 4:0
    #3 Piatok 26.02.2016 • 10:30
    Vladivostok - Novosibirsk 1:3
    #4 Nedeľa 28.02.2016 • 08:00
    Vladivostok - Novosibirsk 2:0
    #5 Utorok 01.03.2016 • 14:30
    Novosibirsk - Vladivostok 4:0